- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozzo698
tag
EXI12HD1W Electrolux ComfortCool inverteres split klíma
ez is kínai??
vagy ajánlott márka/típus/vétel???tel.:0630 942 (79) 13
-
csendes tag
Sziasztok klíma-Mesterek!
Kaptam egy DAIKIN RXV35 / FTX35 szett-re 130ezert Ft + ÁFA ajánlatot (komplett beszerelés konzol csövezés stb + 65ezer Ft bruttó még).
Szerintetek érdemes egy 42nm-es tetőtéri helységbe ez a készülék vagy nézegessek másikat?
Árban ahogy néztem elég jónak tűnik, vagy csak valami típusjelet benéztem???
Köszi előre is ha valaki dob egy sort válasznak!https://www.youtube.com/@selfhelpsingh/videos
-
krx21
nagyúr
válasz BlacKSouL #3822 üzenetére
Jó amit írsz... De egy dolgot kifelejtettél... Egy jó inverteres klíma legtöbb esetben azért szabályoz lejjebb, mert közbelép a fagyvédelem... A hűtő lamellákat nem engedi 0-3C-nál lejjebb hűteni, hisz akkor ráfagyna a kondenzvíz... Ha amiatt szabályzott le, azt úgy lehet megtudni, hogy feljebb veszed a ventilátor fordulatszámot, így a lamellára több meleg levegő jut, tehát jobban hűti ilyenkor a kompresszor, ergo több teljesítményt vesz fel...
Egyébként a teljesítmény mérésére van egy jó tippem, nem annyira drága de jó és nagyon kényelmes!:
Én ilyet használok: Voltcraft Energy Count 3000 Nem egy műszer, de elég pontos...[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Volt olyan üzemállapot, amikor kellett a hűtés, és tartotta a magas teljesítményt, de a beltériben ugyanúgy engedné ráfagyni a párát, mint a kültérinél télen fűtéskor. Ott rendsezrint akkor kezd el irányváltással leolvasztani, mikor már szinte áthatolhatatlan a dér miatt a lamella. De ki lehet számolni a maximális teljesítménynél, ha azt tartja, sem fagy meg a beltéri. Legalábbis nálunk. Olyankor a ventiláétor fordulat emelés csak 5 W emelkedést jelentett, ami épp a ventilátor különbsége.
A teljesítménymérést meg azért megoldjuk, van eszköz, faterom áramszolgáltatónál dolgozott szűk 40 évet Egyébként az Emu II. azt méri, ami a mostani mérőnk, tehát kvázi hitelesíthető lenne.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
borissza00
csendes tag
válasz zozzo698 #3828 üzenetére
Másfél hónapja van ilyen Samum, amit eddig csak próbajáratban üzemeltettem,
mivel nem volt még kánikula, majd akkor jön el az igazság pillanata, amikor komoly
kánikulánál kell nyomatni vele a coolt. Annyi azért megállapítható, hogy nem csak
önfényezés ez az új forma miatt ígért jobb hatásfokú légterelés, ugyanakkor bár
elég sokat járatom a sima ventilátor módban, de még mindig jön belőle, nem tudok
jobb szót rá, valamilyen műanyag szag. A kültéri egységnél pedig a
külső lemez burkolat átmenetileg berezonál, amikor turbó fokozaton indítom
a klímát, de ez csak addig tart, amíg el nem éri a max. fordulatot a kültéri
ventilátora, utána azonban halkan működik.[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz borissza00 #3862 üzenetére
AQV12KBBN esetén az első pillanat óta semmi szag nem jön belőle.
A kültéri lemezt valahogy okosan meg kell hekkelni, nálunk csak 450-600 W körül lehetett hallani minimális búgást bent, de a kompresszor rezonanciája miatt, ráadásul kint hallgatózva nem hallatszott. Később erről is leszokott.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
krx21
nagyúr
válasz BlacKSouL #3861 üzenetére
A beltérinél nem szabad, hogy jegesedjen hisz ha befagy, akkor nem megy át rajta a levegő... Akkor valószínű a fagyvédelem nem jól működik... Az on-off-os készülékeknél szokott lenni, hogy ha fagy, mikor már kezd jegesedni... Ugyanis érdekes, de fogyóban lévő gáz esetnén jobban hűt, aztán hirtelen sehogy...
(#3859) radi8tor1 Onnan, hogy bevizsgáltattam a Magyar Mérésügyi Hivatallal... Dehogy. Sorba dugtam és mindegyik reálisan azonos teljesítményt mutatott... Szerintem arra amire van kiváló és alig drágább mint mondjuk 2db nem rádiós, amihez lehet térdelni, hasalni kell, hogy leolvassa az ember...(nincs jutalékom! ) Ezt az ágyból használom és megnyugtatgató, hogy éjszaka a melegben, az inverteres klímámat visszaszabályozva, 150-300watt-al kibírom az estét.... Miközben mikor még a fagyvédelem nem lép közbe, beszippanthat akár 1250watt-ot is... De a fagyvédelem miatt ez hamar visszaesik 800-900watt-ra még csúcsra járatva is...
Szeretem ellenőrizni, milyen teljesítménnyel megy a kompresszor...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link]
Ez a hepa eléggé csere érett már ugye? -
BlacKSouL
addikt
Éjjel fél 12-kor a Hotel Jadran Šibenik személyzetét nem akartam ezzel felkeresni, és mivel úgyis csak 1 éjszakát töltöttem el ott, megelégedtem azzal, hogy helyettük lepucolom a szűrőt, hogy valami kis levegőt átengedjen, és jobban alhassak.
Csak az volt fura, hogy láttam, hogy Daikin parapet, bekapcsoltam, és morgott, de nem jött belőle semmi. Én meg ennyire hülye vagyok, hogy eltoltam az ágyat, lenyitottam alul a szűrőtartó ajtaját, kihúztam a szűrőtálcát, és pár perc röhögés után nekiálltam zuhanyoztatni, meg fotózni. Mondjuk az a 10 éves bagószag ami jött belőle nem volt túl üdvös, de legalább nem volt meleg.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
törölt tag
válasz BlacKSouL #3867 üzenetére
Ez igen. Hát ebből olyan okádék büdös jöhetett ki mint az állat. Én havonta takarítom a gépet (igaz ez légtisztító), hetente írja a papír de egy hét alatt alig szed össze mocskot semmi értelme, egy hónap mikor már érdemes nekiállni takarítani. És olyan 2 havonta meg hipós vízbe ki kell áztatni kicsit a szűrőit, mert büdös lesz. Én nem tudom hogy gondolják a gyártók hogy ezek kibírnak 1 évet sima porszívózással mikor két hónap után büdös lesz, hát ezekbe elkezdenek szaporodni a baktériumok meg minden fos. Aztán ha kiáztatom megint jó két hónapig, de most már elérte az egy éves periódust, látszik is rajta hogy tömődött úgyhogy cserélni kéne. Csak nincs pénzem a teljes szűrőszett cserére 20 ezerért.
-
balazs1979
csendes tag
Hello!
Szeretnénk légkondit a lakásba, de olyant, ami télen tud segíteni a párátlanításban is.
Van olyan gép, ami tudja végezni automatikusan a párátlanítást? (relatív páratartalom szintre kapcsol, és tart egy bizonyos értéket)
Vagy ha ez nem jo megoldás, akkor mennyiből lehetne valami olyan szellőztető rendszert beüzemelni, ami hőkicserélős, tehát nem viszi ki a meleget? (És ezt lehet-e olyanra csinálni, hogy esetleg nyáron hűtsön is, hogy megússzuk egy rendszerrel?)Köszi
Balázs
ui: ja, egy 60nm-es 2 szobás lakás az áldozat. -
krx21
nagyúr
válasz balazs1979 #3872 üzenetére
Télen is párás a levegő a szobában???
-
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
csendes tag
válasz fekikeem #3855 üzenetére
Szaisztok!
Többen kérdezték privátban honnan kaptam az olcsó ajánlatot a Daikon-okra, így inkább ide is felrakom:
[link]
Nekem jövő héten jönnek felrakni ezt a 3.5KW-osat : DAIKIN RXV35AB/FTXV35AB 166e Ft bruttó lesz plusz a szerelés.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@selfhelpsingh/videos
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk is magas télen a pára. És annak ellenére, hogy nálunk is megy télen fűtésen a Samsung klíma, már pár évvel előtte beszereztünk egy ilyen párátlanítót. Nagyon hatékony, rengeteg nedvességet összeszed, az alapból 60-62%-os relatívot (23-24°C mellett) simán 50 alatt tudja tartani. Ha napközben/délután megy, mire aludni megyünk, már le is lehet kapcsolni, így éjjel nem zúg. Főleg a fürdőben van bekapcsolva, fürdésnél, és utána, de ha már magától leállt, akkor kinyitjuk az ajtót, és akkor az egész lakásban alacsonyan tartja a nedvességtartalmat.
Arra viszont figyelni kell, hogy a szárazabb levegővel alacsonyabb a hőérzet.
mod: Ja, az általa kifújt levegő 10 perc működés után már 3-4 fokkal melegebb, mint amit beszív, ergo télen érezhetően besegít a fűtésbe is egyúttal. Ugyanezen okból nyáron már nem használható, de a klíma ilyenkor hűtésnél elvéből adódóan már eleve párátlanít
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem kifejezetten erről szól a topic, de asszem talán itt fog a leginkább szakértő szemekre találni a problémám:
Szükségem lenne 3 db 8 légköbméteres helyiség klimatizációjára, 2-7C fok tartományban. Idáig egy, nettó 300-350e-s sacc/kb árajánlatot kaptam, amit én egy kicsit sokallok.
Esetleg ha van valakinek ötlete, vagy kedvezőbb ajánlata, szívesen várom a megkeresését vagy hozzászólását
Üdv.
the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS
-
törölt tag
válasz BlacKSouL #3877 üzenetére
Ez 16l/24h és az 50 köböt fél napig járatod 60%-ról 50% alá? Akkor nálam mit művelne 85%-on. Jó hogy annak idején nem vettem, pedig ekkorát akartam kb.
Gondoltam rá hogy nyáron alacsonyabb páratartalom miatt hűvösebbnek érzem majd a levegőt ergo klíma is lenne egyben csak hogy ez fűt is szóval értelmetlen. -
balazs1979
csendes tag
válasz neduddki #3874 üzenetére
Köszi a tippet, ez valóban eléggé killer cucc, és hát igen, az ára is az...
Persze lehet hogy olcsóbb egy szimplább légkondi plusz egy párátlanító.
Ezek után az a kérdés, hogy a két szobába és 60nm-re ebből az ururubol kettő kicsi kell, vagy egy duálos, vagy egy, de erősebb, ami betolja az egész lakást?[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Erről a klímáról van valakinek tapasztalata, véleménye. Meg szabad venni ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
slapec
tag
Sziasztok! Én is klíma vásárlását tervezem, és szeretnék egy kis segítséget/megerősítést kérni.
Családi házban a tetőtérben az én- és a bátyám szobáját kellene lehűteni, ezért arra gondoltam, hogy 1 db dual klímát rakatnék. Itt egy kép a terepről:
A két zöld alapú szobáról lenne szó. Pontosan ugyan akkora a kettő, tehát összesen ~21m^2 a terület, ~46 m^3. Úgy gondoltam, hogy a narancssárga téglák helyén lenne a beltéri egység (sajnos a képen nem látszódik, de körbe van építve szekrényekkel az összes szoba, illetve ahova nem jutott szekrény ott fűtéscsövek vannak, tehát nincs is más választásom). A kültéri egység az erkélyre menne.
Mit gondoltok, mennyire életképes ez az elhelyezés? Illetve hogy jó ötlet-e egy dualt venni, vagy inkább kettő simát kéne?
Köszönöm!
-
BlacKSouL
addikt
válasz #90933760 #3879 üzenetére
Fél napig járatom, akkor lemegy 42-45-re. Viszont nem megy folyamatosan, csak bizonyos páraszintig(amennyire beállítod őt). Utána már ki-/be kapcsolgat. Van non-stop üzemmódja is. De 3 teljes adagos mosás összes kiteregetett ruháját kiszárítja egy éjszaka alatt, mondjuk este 9-től reggel fél 6-ig, úgy, hogy zárva ajtó-ablak, és reggelre csontszárazak a ruhák, a pára 45%, és a gép már bőven alig kapcsolgat be.
Azért azt tudni kell, hogy minél magasabb a páratartalom, annál hatékonyabb, szóval a 100% --> 60% kb. ugyanannyi idő alatt van meg, mint a 60% --> 45%. Non-stop üzemmódban akár 30%-ra is szárít, de ott már nagyon rossz a hatásfoka.Aztán nem mindegy, hogy miközben a levegőt szárítja, szárítja egyben a falakat, ruhát, bútorokat is.
Egy 50-60 m3-es lakásba bőven elég az 50-es, de van ám 100-as is kicsit drágábban.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
krx21
nagyúr
Szerintem teljesen logikus és megfelelő az elképzelés... Bár én jobban preferálnám a 2db klímát, de az azért szerintem drágább kicsit...Vizsgálódj... Amiből viszont nem engednék, hogy az inverteres legyen! Minél kisebb egy szoba, annál inkább nagyobb az on/off és az inverteres közötti komfortérzet különbség... Bár gondolom on/off ban már nem gondolkozol... Lehetőség szerint japán legyen... A 2-2Kw elég is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Attól is függ mennyi időre tervezik, ha 5 évnél kevesebb az on/off-nak nincs konkurenciája
Ja, kis magyar reality : Praktiker Midea klímák, oldalukon ott virít nagy betűkkel, hogy "5 years warranty", információ :"az angolul van, tehát nem releváns, mi 1 évet adunk rá "
Kérdés :" Van valami egyéb feltétel? "
Válasz :" Szerintünk nincs, esetleg a dobozban lévő papíron, ha fel van tüntetve, de azt vásárlás előtt nem bonthatjuk ki "
AUX klíma megvétele után, garipapir érvényesítésnél ugyanez az alkalmazott egy külön bélyegzőt elovesz, pecsétel, felirat," ezen készülékre csak a jótállási jegyen feltűntetett szakszerviz általi uzembehelyezes esetén érvényes a garancia"
Pluszbónusz : jótállási jegyen csak forgalmazó van, szakszerviz nincsEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
krx21
nagyúr
válasz Mercutio_ #3885 üzenetére
A probléma az, hogy egy on/off-os klíma egy 10 négyzetméteres szobában, ha kikapcsol, 1 percen belül izzadni fogsz... Ha meg megy, valószínű túl sok lesz... Tehát ha elkezd szokásosan kapcsolgatni a kompresszor, akkor fogod érezni rendesen hogy bizony az invertert miért is találták ki... Nagy légterű helységben ez kevésbé érződik. A hangjáról meg megint lehetne értekezni...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ez mondjuk igaz
Én mondjuk kiütnék pár téglát és egy klímát raknék be úgy, hogy egyik fele egyik, másik a másik szobában van jó, ez vicc voltEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
windy
tag
A multi(dual) klíma előnyei a két monoval szemben: egy darab kültéri egység.
A két mono előnyei a duallal szembe : Olcsóbb, energiatakarékosabb, üzembiztosabb, nagyobb választék, jobb visszaszabályozhatóság, általában olcsóbb telepítés.
Ha van helyed az erkélyen elhelyezni a két darab kültérit, akkor szerintem nem érdemes dualban gondolkodni.
-
czappa
aktív tag
budapestklima.hu-t ismeri valaki?
Megbizhatoak? Szerelnek is, vagy csak eladnak?
Illetve pl. errol mi a velemeny:
http://www.budapestklima.hu/fujitsu-asyg07lmca-aoyg07lmca.html
10 ev gari tetszik, de gondolom ehhez is kell eves karbantartas. -
balazs1979
csendes tag
A daikin ururu-sarara-n kivul van olyan legkondi, ami csinal szelloztetest is? Vagy igaz a marketing rizsa, hogy "ez az egyetlen ilyen termek a piacon!"?
-
neduddki
nagyúr
válasz balazs1979 #3896 üzenetére
HI!
mo-n nincs tudtommal
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
biosphere2
csendes tag
Sziasztok!
A befújt levegő hőmérséklete állandó vagy nagyban függ a beállított és kinti hőmérséklet különbségétől?
Másképpen, kint mondjuk 31 fok van és le szeretnék hűteni egy szobát 28-ról 24 fokra és beállítom a klímának a 24 fokot vagy 22 fokot (és ha elérte az adott értéket akkor átállítom 24-re), akkor van-e különbség a befújt levegő hőmérséklete között?
A készülék Fujitsu ASYG12LUCA.Köszönöm!
-
krx21
nagyúr
válasz biosphere2 #3898 üzenetére
Van különbség... Ez az inverter lényege... De hogy milyen beállításoknál hogy viselkedik a klíma, az minden típusnál más... Ha kint 31C van bentre nem nagyon tudsz 22C-ot csinálni, hacsak nincs túlméretezve a klíma, vagy a úgy jó a hőszigetelés...
-
havri1
félisten
Külső hőmérséklet most 28. 2.5kw klimanak kb hány fokos levegőt illene fújni? Fix low vagy médium fokozaton? On/off os, és szobába 26 van.
Köszi
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest