- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz ngabor2 #4250 üzenetére
Ha nem túl öreg a hálózat és inverteres klímát vennél nem biztos , hogy szükség van bővítésre.
Úgy tudom az inverteres a minimális aramfelvetellel indít és fokozatosan emeli a maximumig, majd ha elerte a beállított hőmérsékletet szintén visszaszabályoz.
A max teljesítményfelvetel ~1-1,3kW ennél egy mai vasaló, porszívó is többet vesz fel a hálózatból és az folyamatosan megy amikor használod. Erről mi a szakik véleménye, és on/off esetén?
Lehet érdemes lenne egy terhelésprobat csinálni azon az ágon amire a klíma lenne téve (minden fogyasztó bekapcs +porszívó + vasaló maxon)
Persze ha nem sok meló és költség (vagy kiderül, hogy indokolt) a bővítés a tiszta megoldás, ráadásul akkor az köthető külön biztosítékraEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ngabor2
nagyúr
válasz Mercutio_ #4251 üzenetére
Ez tiszta sor, csak inverteres jöhet szóba.
A hálózatbővítés/kiegészítés nem is csak emiatt kell, de ha már megy, akkor legalább legyen normális. Főleg a védőföld hiánya az ok, 1969-ben nem gondolták, hogy nagy szükség lesz rá.
Úgyhogy most már csak várni kell, hogy a szerelő jöjjön, és mondja az árakat.
-
havri1
félisten
válasz ngabor2 #4254 üzenetére
Hű, akkor ott még valószínű alu vezetékek is vannak..nálam is hasonló volt, első dolgom volt lecserélni mindent, komplett kábelezés..szerelvényezés. Nem bántam meg.
EL is lett osztva a 3 fázisra a lakás úgy, hogy van erősebb ág, gyengébb stb. (leterhelés szempontjából, fix fogyasztók arányosan elosztva)havri
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Klíma szerelés után, ahol a csövek kimennek a kültérihez, mivel célszerű a maradék rést kitölteni ?
Pur-habra gondoltam, de nem tudom nem -e nyomja össze a cseppvíz csövét.
Szigetelt panel lakás.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Pancsermeste
őstag
válasz ngabor2 #4261 üzenetére
"2x1,5-es alu, sorba kötve a konnektoroknál.." - akár csak nálam! Ráadásul most vettem észre, hogy az utolsó konnektornál nem is volt delej, mert előtte meglazult egy kötés.
A régi 4*10A-es kismegszakítókat már lecseréltem újakra, raktam be Fi relét, plusz a klímához húzok majd egy földeléses kábelt 16A-es megszakítóval, de az egész lakást most tuti nem kábeleztetem át.-= Pancsermeste® =-
-
ngabor2
nagyúr
válasz Pancsermeste #4262 üzenetére
Pontosan ugyan az a terv, a teljes újrakábelezés jövőre marad.
A bejövő 2x6-os alumínium vezeték is le lesz cserélve 3x10-es rézre, az már elbírja a 32 A-t. Szép lassan kinőttük a jelenlegi hálózatot.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz radi8tor #4264 üzenetére
Nekem nem kellett bővíteni, mert 3x16A megvolt, csak cserélni mindent..56nm 2 szobás panel.
7 éve csináltam, újrakábelezve minden, új megszakítókkal, táblával stb, 200-300e körül állt meg.
Belement rengeteg vezeték, mivel újra lett az egész osztva, sokszor több szálon is. Előre megterveztük, hova mi fog kerülni, ennek megfelelően lett elosztva a 3 fázis, és ~12 kismegszakító, hogy egyenletes legyen a terhelés.
Nagyon drága minden. Egy műanyag "szekrény", amibe a kismegszakítók vannak 30-60k , mérettől függően..
Ha a hálózatot is kellett volna bővíteni, 10-->16A, akkor az ELMŰ -től is kellett volna még ugye engedély, szerelő (nekem igaz ELMŰ-s csinálta), ami még több pénz[ Szerkesztve ]
havri
-
radi8tor
MODERÁTOR
Panelban hogy kábeleztek újra? Mármint a szobákban? Nekünk benne van a falban fixen a kábel. Vagy csatornákkal oldották meg?
300k az elég komoly összeg volt.Ja 200k-ra javítottad.Itthon én csináltam a kismegszakítós részt, elvileg ez is a szakmám.
De falban levő kábeleket nem cseréltem, csak konyhába ment új kábel (gáztűzhelyt cseréltük elektromosra) meg a klímához egy közvetlen. Ezek falon kívül csatornában, parketta szélénél a földön.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
havri1
félisten
válasz radi8tor #4266 üzenetére
Az összegben nekem benne voltak a szerelvények is, az is nagy rész mondjuk. (kapcsolók, konnektor stb Lengrand vagy mi, azt ajánlották akkor).
Rosszul írtam, nem panel, hanem csúsztatott zsalus a ház, azaz beton az egész, de szerencsére be volt csövezve, és mindenhol ki tudtuk húzni az új kábeleket a régi csőben. Ha beleszakad, akkor falon kívül kell vezetni, mert ha vágni kell a betont...az szívás.Szerk.: Javítottam, mert pontos összeg már nincs a fejemben, de 2-3k körül volt a vége, ebben biztos vagyok sajnos
[ Szerkesztve ]
havri
-
ngabor2
nagyúr
válasz radi8tor #4266 üzenetére
Nekünk Legrand csatornát ajánlott a szerelő, abból esztétikusan megoldható az egész. Itt is betonban van, vágni nem akarjuk, úgyhogy csak be lesz húzva, el lesz rejtve a vezeték.Ahol lehet, a régi konnektorokhoz is odavisszük a védőföldelést, de azok rézre cserélése vagy elmarad egyelőre, vagy 1-2 év múlva lesz esedékes. Nekünk is 200-250k-t mondtak az egészre.
Az óra előtti kismegszakító cseréjéhez e-on engedélyes szerelő kell, hisz a plombával el kell számolni.
-
neduddki
nagyúr
válasz radi8tor #4264 üzenetére
Hi!
keesewl egy jo embert es megcsinaltatod, nekem falusi emborrel 50nm ~500k volt az indulo /naffaulsi arak 2-2.3x/ na jo erre aszontak falun 3 csaladi haz megl ett volan annyi mazzagbol ami nalam eltunt a falban:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Keresnék egy megbízható Klímaszerelőt. 2db 2,8KW-os klímát kellene felszerelni egy panel lakásba, Budára. A klímák már megvannak. Tekno Point-os mindkettő.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
8. emelet. Van két keleti fekvésű és egy déli fekvésű ablak. A déli a konyha, a másik kettő a szoba. Nincs erkély. Tehát ablak alá kell.
(megjegyzés: Vicces, hogy az Ebay topikban is mi beszélgetünk )
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
-
Kerio
őstag
-
Kerio
őstag
Igaz. Ott a pont. Eddig eszembe sem jutott. Pedig tőlük vesszük mi is a boltba.
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
Miért átverés? Kíváncsi vagyok... Tudom, hogy Kínai. Egy jó párat eladtunk már. Még nem volt panasz. Amúgy olcsóé sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Pedig egyszerű. Az r=1 júzer egyszer vesz klímát, összespórolt pénzből. Tehát bemegy a boltba, és kéri a legolcsóbbat. Nincs igazi összehasonlítási alapja, nem jár utána (mert melózik, nincs ideje utánajárni, stb). Megvan a legolcsóbb, fel van szerelve, innentől kezdve 2 állapota van a klímának: működik, nem működik. Ha működik, csendben van. Akkor is, ha drágán, zajosan, nem optimálisan, de működik Ha nem működik, akkor meg szerelő, aki utólag hiába mondja, hogy nem jót vettél, másikat nem fog venni.
Hiába mondja a klímaboltos, hogy barátom, ne a 89999 Ft-os kínai gagyit vedd, mert sokat eszik, nem jól hűt, megfájdul a fejed stb, hanem legalább a 119990 jobb minőségűt, vagy a 169990 Ft-os középkategóriát, ha csórikámnak 100k van a zsebében, és a zasszony elzavarta klímáért. Nincs mit tenni. Inkább örülni fog, hogy nyáron nem 35, csak 28 fok van a lakásban, igaz, 1-2 év alatt a villanyszámla-különbözet kihozza egy jobb klíma plusz árát (amivel sokkal kisebb költség mellett, fejfájás nélkül 25°C lenne ).
Aki meg tud kérdezni, és meghallgatja a tanácsokat, az talán tud venni nem horror áron jobb klímát.
-
Kerio
őstag
válasz ngabor2 #4281 üzenetére
Köszi! Ezzel jól leszóltál. Amúgy az árak nem teljesen így vannak a Tekno Pointosnál. És én is klímás boltban dolgozom Pár konkrétumot kérnék szépen az említett árakhoz.
Amúgy ez az a Teknos klíma:katt Nem tartozik az említett árkategóriába.[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
Ja értem. Igen.. Értem. Ti jobban átlátjátok. Főleg a szerelők... Én csak mostanság tévedtem ide.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Az árakat csak szemléltetésnek írtam, hogy errefele a nép nagy része először csak az árcímkét nézi meg. Elég sokan utána tovább se lépnek a többi fontos ismérv megnézésében, mert kb. azonnal eljutnak az anyagi lehetőségeik határára. 90k helyett írhattam volna 150k-t, és akkor 120 helyett 180-at, ugyan ott vagyunk.
A nincs rá panasz-ra írtam, hogy összehasonlítási alap nélkül a gyengébbet is jónak fogadjuk el.
Abban persze igazad van, hogy nem ismerem ezt a típusú klímát, de nekem valahogy hamarabb került elő a Daikin és a Panasonic, mint a kínai gyártmányok.
-
Kerio
őstag
válasz ngabor2 #4287 üzenetére
Értem. Persze, hogy az olcsóbb az gyengébb minőségű. Én is csak a "lehetőségek" miatt vettem ezt.
-
hcs57
őstag
válasz ngabor2 #4287 üzenetére
A kínai kínai gyártmány minősége valóban nem közelíti meg a Daikin, Panasonic minőségét, de a Metróban pl. van Whirlpool, ami szintén Kínában készül, s ha nem is Daikin minőség azért valószínűleg a "Vortex"-től jobb valamivel. Vagy tévedek? Kis pénzűek mit szereltessenek, ha nincs 250-300 pénzük egy klímára??
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
havri1
félisten
Ha bedöglik valami a Whirpoolban, ugyanúgy ahhoz sem lesz alkatrész egykönnyen., mint a Vortexhez..
Nem hiszem, hogy marha nagy szervizhálózat lenne egyik mögött sem. Az ósönben' (tök mind1 melyik áruházat írom ide) meg amit lepecsételnek garancialapot, azon van a hivatalos szerviz, érdemes velük konzultálni..Sokszor már a cég sem működik
Ez a fő baj a kínaiakkal, nem a minőség, hisz azt a vételárral már "megvetted".[ Szerkesztve ]
havri
-
hcs57
őstag
Nyilván a Whirpool szerviz sem problémamentes, de valamivel több mint a többi no name.
(#4292) radi8tor1
Itt az újság első oldalán: [link][ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
RoyalFlush
őstag
Felszereltettem a klímákat, már csak egy bajom van. Hogy valaki fentebbről elkezdte etetni a galambokat. Mindenkinek a fantáziájára bízom ennek az eredményét.
(#4299) havri1: én is erre gondoltam
[ Szerkesztve ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
havri1
félisten
-
Kerio
őstag
válasz RoyalFlush #4298 üzenetére
Valami jó indulatú, kicsit irigy ember.... Ha jól tudom, akkor a galambokat tilos etetni. Jelentsd fel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- További aktív témák...