- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csill4g
csendes tag
Sziasztok,
egy ~40m^2-es lakásba kellene split klíma. A nappali+konyha teszi ki nagy részét a lakásnak, így ide szeretnénk egyet. Valami normális márka lenne jó, amihez van alkatrész utánpótlás, nem szeretnénk kidobni az első meghibásodás után. Ha minden igaz, már van neki előkészítés de ebben nem vagyok egészen biztos. Milyen árban megy mostanában az üzembe helyezés? Milyen készüléket ajánlotok? Elég a 2.5kW körüli vagy kellene a 3.5kW?köszi
-
senior tag
Hello!
Gondolkozom egy klima beszerzesen a kozeljovoben es szeretnek alaprajz alapjan tanacsot kerni hogy milyen teljesitmenyu/markaju gepre lehet szukseg.
Csak hutesre szeretnem hasznalni a nyari melegekben.
Az ar a szuk keresztmetszet igy az is erdekelne hogy korubelul mennyibol lehetne kihozni szerelessel egyutt. Nem kell forintra pontos ar termeszetesen csak nagyjabol.
Az egesz lakas 44 negyzetmeter.Koszonom elore is a segitseget!
Youth hides the key to salvation
-
neduddki
nagyúr
válasz DelArco #3605 üzenetére
HI!
ertlkemszeruen 3as hejjseg nem uccai front, de abbol sok nem fog a 4esbe atmenni
udv
neduddki
p.s. mingya idegyun Setit es aszongy apufokufo:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Lácsi
csendes tag
Sziasztok,
Tájékozottnak tűnnek itt néhányan, hadd tegyem fel a szokásos kérdést.
35 nm-es nyugati fekvésű 3m-es belmagasságú lakásba, hány kw-os, milyen működési elvű, milyen gyártó klímáját ajánlanátok, ha a 20 nm-es nappalin kívül, a közvetlenül mellette lévő, szinte egymásból nyíló hálót is temperálni szeretném, és 200k körüli pénzt szánok rá?
Vajon annak befolyásolnia kell a választást, hogy legfeljebb 2-3 évre tervezünk a lakással, csak nagy kánikulában használnánk, és valószínűleg fűtésre nem, mert a konvektornál kétlem, hogy kedvezőbb és/vagy hatékonyabb lenne.
Megköszönöm annak, aki időt szakít a válaszra.[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI
"és valószínűleg fűtésre nem, mert a konvektornál kétlem, hogy kedvezőbb és/vagy hatékonyabb lenne." de az, mas kerdes hogy 2 -3 evre ne lesz olcso ulatsag, visszafele talalsz mobil-spli-t ajanlast
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Seth1
tag
Nem tudom mi a célod ezzel a sokszor értelmezhetetlen írással de rohadtul idegesítő, hogy ideszemetelsz...
-
asha07lcc
tag
Hatékonyabb, sok esetben sokkal hatékonyabb fűtés esetén is , de nem kedvező ekkora idő intervallum ismeretében.
Viszont ha hűteni szeretnél és kis kööltséggel akkor lenne javaslat, de ha tényleg elköltözöl ilyen kis idő múlva a legolcsóbb klíma is kidobott pénz lehet, hacsak nem elviselhetetlen a lakás kánikulában.
Ebbe az esetben agy padlózott árú nem komfortps mobil vagy mobilitálható klíma is lehetséges megoldás. Ha jobb drágább profibb g gép kell akkor az is megoldható levehető máshová telepíthető, de azt meg kell fontolni.
-
petyus_
senior tag
3. emeleti panellakásba szeretnénk venni egy klímát. 40m^2 a lakás, 1 egységgel szeretnénk megoldani. A nappaliba raknánk, a hálóba nem zavar, ha melegebb lesz, előző házban se ment éjszaka a klíma, csak napközben használtuk. Igazából fogalmam sincs merre nézelődjek, mennyit kellene rászánni, 120K körül ki lehetne hozni az egészet szereléssel?
-
senior tag
válasz asha07lcc #3611 üzenetére
En a 3-as szobaba tehat a nappaliba szeretnem tenni ha lehet. Elsodlegesen ott lenne ra szukseg ha otthonrol dolgozom. A halo csak masodlagos ezekutan.
Arra lennek kivancsi hogy milyen gepet erdemes ekkora teruletre venni.(teljesitmeny, ajanlott marka/tipus) Samsungok tetszenek de azok kicsit draganak tunnek. (150ezer kornyeken lattam ami beszerelessel egyutt 200 korul lehet)Youth hides the key to salvation
-
asha07lcc
tag
válasz DelArco #3614 üzenetére
Nagyobb légszállítású gépet ami jellemzően japán(Fujitsu, Panasonic, Hitachi Daikin kivéve a Daikin alapmodell 2014 FTXV25AB, FTXV35AB az Gree gyártás ) ugyais azok biztosan csendesek is. A Fujitsu nem teljesen alapgépei mint ASYG07LMCA, ASYG09LMCA ASY12LMCA igen alkalmasak a célra viszont 150 felett van az árük.
Jó lehet még a Panasonic isei modellje az UE9QKE alapgép annak a kültéri egysége a tavalyi modellekkel ellentétben már all dc inverteres EEV adagolós mit a többi japáné.
150 körüli kategóriában a Gree megbízható de szóbajöhet a Samsung tavalyi és az LG idei modellje.
Mideákkal ugyanolyan óvatos lennék mint a Samsunggal.
120 körüli árban a noname inverteresek illetve a Gree 2,6-os egyik inverterese,
100 alatt meg sokgféle noname és nem noname de alap onoff gép.Nagyjából ez a paletta.
Viszont a lakás beosztása miatt a hűlóba jut ami jut lesz szerintem a nappaliba kell a gép és az elhelyezhetősége sem mindegy. -
Kroni1
veterán
Asha07lcc jóvoltábol már én is fujitsu tulaj vagyok, koszi szepen a szuperjó klimat!
-
gyu84
tag
Üdv!
Vortex márkájú klímáról mi a véleményetek? Megbízható?
Konkrétan erről lenne szó: Vortex 9000BTU inverteres (http://www.argep.hu/trend/VORT/Vortex-9000BTU.html)
A Metroban most 100.000Ft.
Ha ez nem, akkor ilyen 100.000 - 120.000 Ft közötti áron milyen inverteres klímát érdemes venni a 2,5kW-osak közül?Válaszokat előre is köszönöm!
-
asha07lcc
tag
privátban megkaptad. Bocs szerkesztem megkapnád, de nem lehet neked küldeni. Egyébként a Gree egyik modellje ami sokkal jobb mint a Vortex(nincs Vortex klíma ez éppen most az Aux inverteres gép butított változata amit láttál)
Tehát egy full dc inverteres elektronikus adagolós gép. Sok mindent tud és van szervízháttere ha szükséges.
És nem sokkal drágább,.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdv. újra. Mobil klíma téren mit tudtok ajánlani? Panel, 5. emelet, 40 nm2.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt973
csendes tag
Szakértői segítséget kérnek, jó apám a régi kb 12 éves lehelux klímáját szeretne lecserélni olyanra ami fűt is, inverteres előnyben,szoba kb 25m2 1emeleti, melyik modellek ajánlottak? Metro katalogusban látott whirpoolt kb 190eft szerelés is benne van, az milyen?
-
asha07lcc
tag
válasz zsolt973 #3622 üzenetére
Topiktárs tévedett mert japán klímát 190 alatt is kapsz de a whirlpool szereléssel ennyi.
Csúsztatás. Ráadásul az akciós Daikin Gree termék. FTXV25AB FTXV35AB= Gree Cozy csak több pénzért,. Kínai gyártás és termék,. Nincs azzal semmi baj, korrekt de a kínai eredetinél 2 kategóriával többe kerül.-
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Csak, hogy tisztázzuk. Szóba sem került a Daikin egyik tipusa sem. Amit én említettem, az egy másik japán gyártó, és szereléssel együtt annyi. Azaz nincs itt semmiféle csúsztatás.
-
windy
tag
válasz asha07lcc #3629 üzenetére
Miért lenne csúsztatás? Bárkinek privátban megírom, hogy konkrétan melyik gyártóról van szó, elég érdeklődni. Egyébként meg a Mitsubishi alapmodell nem kínai gyártás, ne vezessük félre az olvasóközönséget, mert ha már olyan mindentudónak állítod itt be magad, akkor esetleg többen készpénznek veszik, amit írsz. Tessék kiguglizni, abban jó vagy.
-
Mercutio_
félisten
Nyugi Szakik, 1-2 hét és meg jön a meleg, akkortol lesz annyi meló csak győzzétek
Annak a nem kínai gyártású japán cuccnak meg jöhet a pontos neve és típus száma ide a topicba, aztán mindenki eldontheti megfelel-e az igényeinek.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
asha07lcc
tag
Jól tudod a kínai elnevezés illetve összefoglaló fogalmi meghatározás arra vonatkozik, hogy egy japán gép milyen tervezés és melyik országbeli gyártás ami nem történik egy helyen. A gyártás helye igen széles palettán mozog , Malajziától Kínán, Vietnamon át az Unióig(igaz ott egy helyről tudok a csehekről).
Ha a zajszint igen alacsony egyéb paraméterei is megfelelőek akkor mindegy hol készült, míg ha a zajszint magasabb akkor érdemes megnézni alaposabban egy készüléket.Nem a gyártási helyét, hanem azt ,milyen modell milyen matricázással. Vagy milyen modell eredeti névvel.
A japán gépek nagyon nagy része nem japánban készül, sőt kivételesnek mondható a japán gyártás. Ne vezessük félre az olvasót ez nem erről szól, hanem arról egy készülék megüti -e azt a szintet amit "japánként" elvárnak tőle.Ennél említettem a Daikin idei palettás modelljét aminek a paraméterei nagyon pontosan megegyeznek a Gree egyes modelljeivel.
Nem kell ezt kiguglizni hanem meg kell alaposan nézni a gép adatait technikai részleteit. Igaz ezt guglival is lehet, mint ahogy sokan meg is teszik nem látok abban semmi kivetnivalót.
-
windy
tag
válasz asha07lcc #3633 üzenetére
Csak azért, hogy egy kicsit árnyaljam a kérdést, és tisztább legyen a víz a pohárban. A Daikin FTXV/RXV sorozat nem "matricázott" noname klímaberendezés. Egyszerűen a Daikin vásárolt (bartelezett) gyártási kapacitást a Gree-nél, és gyártatja velük a jelenlegi belépő modelljét. Mivel innen még senki nem ismeri a terméket, nincs vele tapasztalat, pláne nem annyi tapasztalat, hogy meg lehessen ítélni, hogy jó, vagy rossz gép a szóban forgó termék, így minden erre irányuló poszt csak merő okoskodás, előítélet. Nálunk a bemutatótermünkben kb. egy hónapja folyamatosan tesztelünk két példányt ebből a tipusból, és azt kell mondanom, hogy hibamentesen, tökéletesen, kifogástalanul, csendesen működik. Szerelni, installálni százszor könnyebb, mint a jelenlegi Samsung modellek bármelyikét, és az ára pedig igazán elérhető. Természetesen vannak ennél lényegesen komolyabb műszaki tartalommal rendelkező Daikin modellek is, de azoknak az ára is magasabb. Azt pedig köztudott, hogy nem mindenki engedheti meg magának a legdrágább berendezéseket, ez a készülék pedig pontosan azoknak készült, akik megbízható gyártótól alap készüléket szeretnének, melynek van normális magyarországi háttere, megfelel a legújabb energiahatékonysági előírásoknak, hűt, fűt, és nem kell két-három havi fizetést kiadni érte.
Ezt írtad "Mitsubishi és Toshiba alapmodellek valóban vannak a Daikin palettás termékhez hasonló áron, Csak azok japán tervezés és kínai gyártás..." Nos erre írtam, hogy ne vezesd félre téves adatokkal az olvasókat, mert a Mitsu alapmodellje továbbra sem kínai gyártás.
-
gabo01
senior tag
Jó estét mindenkinek!
Előre is elnézést kérek a skicc-ért de nem találtam alaprajzot és kézzel gyorsabb volt a rajzolás!Az alábbi alaprajzú tetőtérbe szeretném megoldani a nyári kánikula átvészelését! A ház 10 éve épült jó minőségű nyílászárókkal, aluredőnyökkel a fal 30cm-es porotherm rajta 8cm-es kőzetgyapot szigetelés a cserép alatt hőtükörfólia 20cm kőzetgyapot és újabb hőtükörfólia végül gipszkarton! A fürdő északkeleti a szoba1 délnyugati tájolású! A földszint 45nm2 egy légtér ahová a lépcső vezet nyitottan!
Az elképzelés az lenne, hogy a rajzon pirossal jelölt helyre a fürdő ajtó fölé kerülne a beltéri és a kékkel jelölt helyre a kültéri!
A keret meglehetősen szűkös 200 max.300e szereléssel együtt tehát a multi rendszerek és a Japán gyártók komolyabb termékei sajnos nem jönnek szóba!Megoldja vajon a problémát egy beltéri illetve ha van rá esély mekkora teljesítményű?
Ez egy sorház ahol a szomszéd tavaly szereltetett fel egy 3.5KW-os Samsung klímát a miénkkel teljesen megegyező alaprajzú lakásásba és állítása szerint 25-26C-ot kényelmesen tud tartani vele!
-
asha07lcc
tag
Sőt az elérhető szolgáltatások is azonosak a Gree-vel. Meg a szabályzási tartomány , hangnyomásszint, beltéri légszállítás és a fizikai paraméterek méretek mm-re is azonosak.
Csakis a véletlen műve lehet
De hogy a két doksiban a grafikák is azonosak....
Egyébként tényleg megbízható jó gép.http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja%20techniczna.pdf
40-41 oldal plhttps://www.buenotech-shop.ro/manual-utilizare-daikin/manual-utilizare-daikin-RXV60AB.pdf
17-18 oldal plDe hogy a két modell hibakódjai is azonosak.... 42, oldal Gree 34. oldal Daikin
-
Klímamester
csendes tag
válasz asha07lcc #3638 üzenetére
Nem nagyon érted, hogy senki sem állítja, hogy az a Daikin gép nem azonos a Gree egyik tipusával? Most ezen fogsz itt rugózni egész szezonban? Felfoghatnád végre: A Daikin megvett egy Gree modellt, ezt gyártják most Daikin néven, és ami a legfontosabb, Daikin minőségellenőrzéssel, valamint Daikin supporttal.
A győri Audi gyárban gyártják szinte az összes motort, ami a VW konszern gyártmányaiba kerül. Ugynazon a gépsoron készül a Skoda Seat, VW, Audi, stb. autók motorja is. Mégis, a a saját szememmel láttam, hogy a minőségellenőrzés után külön jelölést kapnak, és nem ugyanaz megy az Audikba, mint a Skodákba. Ma agyártás legfontosabb eleme a MEO, ott dől el minden.
Ha a Daikin minőségi gépet rendel a Gree-től, akkor az köztudott, hogy a kínaiak is tudnak magas színvonalat hozni, és valószínű, hogy jók lesznek a gépek, pláne, hogy már egy bevált modell az alap.
-
Mercutio_
félisten
válasz Klímamester #3639 üzenetére
Olvasd már újra windy azon mondatát miszerint a daikin egy olyan modell amivel még senkinek nincs tapasztalata, aztán tedd mellé azt az infót, hogy azonos jellemzőkkel bír mint a gree cosy modell.
ennek fényében szerinted igaz-e az első állítás?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
asha07lcc
tag
Hát jó gép, nem romlik ,support meg ha annyit jelent, hogy az alkatrész drága akkor inkább Gree
Bár a support egyben és valóban a garaciális problémák esetén ige jól jöhet az kétségtelen.
És legjobb support a megbízhatóság egy gép esetén.Halknak nem mondanám, ha már itt tartunk ha valaki a híresen halk bel és kültéri egységért vesz japánt.
28db(A) legkisebb fordulaton nem csendes, a valóságban egyébiránt a Gree modellt ismerve én nem tartom hangosnak.Viszont a 19-21 db(A) az egyéb japán modellek esetén azért sokkal halkabb.
Nemsokára jön a klímák Mercedese című fejezet.... Abban én is biztos vagyok, hogy a VW konszernben az elkészült motorokat külön jelölik. Az okokról nem tudok nyilatkozni, de szerintem ez a külön márkanevek miatt van, nem a minőség miatt.
Egyébként annyi különleges és jó gépe van a Daikinnak. igaz nem olcsón, hogy ez a pár belépő modell nem oszt nem szoroz.
bár a belépő modell általában a tömegtermék amit a jónép vesz.
-
windy
tag
válasz Mercutio_ #3640 üzenetére
Bár nem nekem címezted a kérdést, azért megpróbálok számodra is érthetően válaszolni, mivel az én állításom igaz voltát kérdőjelezted meg.
Azon nincs kedvem vitatkozni, hogy a Gree Cozy azonos-e a Daikin FTXV sorozattal. Valószínű, hogy el sem tudnánk dönteni itt, hiszen nem állnak rendelkezésre adatok. Nem tudhatjuk milyen a vezérlése, milyen szoftvert futtat, néhány katalógusadat egyezése még nem jelenti a két készülék egyezését. Én is fel tudok hozni az autóiparból példát, az egyik céges autónk Nissan Primastar, mely gyakorlatilag azonos a Renault Trafic és azOpel Vivaro-val, aztán a szervízben meg kiderül, hogy számtalan eleme mégsem azonos, pl. ilyen apróságok, hogy turbo, meg EGR szelep, meg kormánymű, stb. A katalógusadatai meg centire ugyanazok. Az ára meg félmillióval több.
Szóval, hiába van tapasztalat a Gree Cozy-val (amik ráadásul igencsak jó tapasztalatok) A Daikin készülékével még nincsenek, ugyanis éppen csak, hogy beérkeztek az országba. Majd, ha párszáz telepítésén túl leszünk, akkor tudunk korrekt véleményt mondani a gépről, addig a márka eddigi legendás minőségében bízhatunk csak, az a kiindulási alap.
A Daikinnak régebben is volt olyan készüléke, aminél voltak a piacon sokkal jobb mutatókkal rendelkező gyártmányok, mégis valahogy egyre erősödik a márka ismertsége az országban, és a vásárlói bizalom is erre tendál.
Ja, eszembe jutott az első, és nem is lényegtelen különbség : teljesen különbözik a két készülék működtetését végző távirányító. Nem a felirat rajta, hanem ez egész cucc. A Gree klónok általában Gree távval kerülnek forgalomba.
-
asha07lcc
tag
Gree távirányítóből is nagyon sokféle van, mint ahogy egyéb márkák sem egy távval készítik a termékeiket.
A funkciók azonosak. Igaz a Daikin belépő medelljénél nincs 8c fagymentesítő fűtés meg I feel funkció.. De van olyan Gree modell is ahol nincs ilyen fűtési mód.
Rövidesen érkeznek hozzánk is a berendezések akkor pontosan kiderül fizikailag mi van benne. Szoftverileg meg a tapasztalat és a technikai anyag ad támpontot.
http://www.ebay.com/itm/4pcs-lot-GREE-GE-TRANE-Air-Conditioner-Remote-Control-YB1F2-YB1F2F-YB1FA-YB1FAF-/251510379638?nma=true&si=DvvwtKL2FJH%252BGyr9H5edfJFbhAE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Ez egy Gree távkapcsoló több modellverziója..... meg lehet nézni a márkajelzéseket amik hozzá kapcsolódnak.
érdeke ez az X-fan funkció....
-
asha07lcc
tag
http://klimatyzacjasklep.pl/wp-includes/DAIKIN/Dane%20techniczne.pdf
http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja%20techniczna.pdf
-
neduddki
nagyúr
HI!
csak a tisztnalatsas kedvert: "Mégis, a a saját szememmel láttam, hogy a minőségellenőrzés után külön jelölést kapnak, és nem ugyanaz megy az Audikba, mint a Skodákba" most beszletme odi fonokkel ugyanaz a motor ugyanaz aminosegbiztositas csak az tjelolik meg hogy mibe kerul
udv
neduddki
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk az ablaktörlő rendszerek amiket gyártottunk, mentek VW-be, Audiba, Skodába. Kétféle motort gyártottunk, P és Q, azaz balos és jobbos (LHD, RHD)
Teljesen ugyanaz a motor ment az Audi A4-hez, mint a VW Sciroccohoz, vagy a Tiguanhoz.
Csak az egyiknek az állórész-házára VW, a másiknak Audi jelet gravíroztunk. A motor paramétereinek ugyanazt kellett tudniuk mindegyik kocsiban (nyomaték, áramfelvétel, fordulatszám, zaj, zajspektrum, működési szögtartomány, stb), a különbség csak a mozgató rudazat kialakításában van.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ftsaba28
csendes tag
Hol tudom megnézni név alapján hogy a klímaszerelő regisztrált-e van érvényes kék kártyája?
-
somesz85
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a téma a szokásos: klímavásárláson töröm a fejem. Csatoltam, az alaprajzot.
Elsődlegesen a két pirossal bekeretezett helységet szeretném hűteni (egy klímával!): a nappali+étkezőt, illetve a szoba 1-et. A ház tájolása a jobb felső sarokban látható, jól szigetelt: 30 cm a tetőn, 10 cm a falakon. Szerintetek hova kell tenni a be/kültéri egységet, hogy a leghatékonyabb/leggazdaságosabb legyen?
A klíma, amit előzetesen kinéztem a következő: Samsung AR12HSSDBWKNEU. Mivel laikus vagyok a témában csupán a leírt paraméterek alapján választottam. Mi a véleményetek ezzel a géppel kapcsolatban? Van esetleg ami hasonló árkategóriában jobb/többet tud?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest