- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Core2duo6600 #23901 üzenetére
én első körben néznék specifikációt második körben írnék az anyacégnek.
nem feltétlenül mondtak rosszat a magyar képviseleten, csak annyit jeleztem, hogy amit nekem mondtak arról utólag kiderült, hogy nem helytálló. ettől ebben a kérdésben még lehet igazuk.
-
pjen
félisten
válasz Core2duo6600 #23899 üzenetére
Ha jól értelmezem a leírást,az én Panám 850 W ig tud vissza szabályozni.Normális körülmények között nem veszed észre,ha a kültéri ki-be kapcsol.
-
F-ECT$
titán
Ha meg tudja oldani mobil klímával (annak minden hátrányával), ami 90-130e Ft között van, akkor még a nagyobb energiaigény mellett is olcsóbb, mint egy 150e Ft-os klíma + 50e Ft szerelés. Főleg, hogy hétvégi használatra keres, tehát nem menne hónapokig folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
titán
válasz F-ECT$ #23904 üzenetére
Eleve a hatásfoka is sokkal rosszabb a mobilnak, tehát többet fog menni hűtéskor+még zörög is. Aztán ott a fűtés.....
Szerintem inkább egy polar+szerelés, mint egy mobil klíma ilyen célra. Vagy egy alap daikin, kb örök élet és hűt-fűt, nem fogyaszt sokat.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz DeFranco #23902 üzenetére
Itt a spec a J3-ról. Mindhárom verzió (20, 25, 35) valóban csak 1.3 kW-ig tud leszabályozni. (Nekem is van egy 12 nm-es szobám, ahová eredetileg 2 kW-osat akartam venni, de mivel alig lett volna olcsóbb és nem tud kisebb teljesítménnyel menni, így 2.5-ös került bele, legalább nyitott ajtónál tudja hűteni egy picit a folyosót és a mellette lévő fürdőt is.)
Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
Van mobil és split klímám is, tudom hogy ég és föld a kettő. De egy split szereléssel kb 2x annyiba kerül + a gari miatt évente még 8-10e Ft a tisztíttatása, így hiába fogyaszt keveset, ha pár 10 napot megy csak a klíma, akkor sosem fogja behozni ezt a különbséget a split.
Mondjuk nem ártana picit több részletet ismerni: hány napig menne éves szinten, mekkora helység, mennyi a keret rá, hány fokot kellene hűteni / fűteni, stb.
Dive ever, work never.
-
titán
válasz Mezga Aladár #23907 üzenetére
Mivel nem tudjuk a ház helyét és környezetét, ezt nem vettem az opciók közé.
-
mrzed
senior tag
Köszönöm mindenkinek...
Daikin doksikat olvasgatva sem lettem okosabb... szerepel olyan is, ahogy a lehető legrövidebb legyen a csövezés, de írnak 2, vagy három méterekről is. Gyártón belül készüléke válogatja, soknál egyáltalán nem írnak semmit.
Egy kicsit beparáztattatok: az eladó szerint nem gond, ha túl van méretezve a klíma, nem árt neki, ha ki/be kapcsolgat. A gyerekek 10 négyzetméteres, 26 légköbméteres szobályába 2,5-öst rendeltem, mondván a 2-es se szabályoz vissza 1,3KW-nál jobban. Ennél kisebbet meg csak multi rendszerben lehet kapni.
Most akkor ez gond, vagy sem? -
-
Krisz1000
tag
a rövid csövezés mindig zajt visz. minden típusra kell legyen ajánlott csőhossz.
én anno úgy akartam beszereltetni, h minimális cső legyen, mivel pont a fal két oldalán vannak.
szerencsére szóltak, h az baromság mert áthallatszik a külső kompresszor a cső is viszi a zajt, hangosabb lesz a klima
illetve meg is volt adva a min, és úgy lett szerelve, egy szép hurok van a külső mögött, mint egy hullahopp karika
plusz az egész nyomásviszony tervezésénél figyelembe vesznek egy ideális csőhosszt.nekem 4.5x5 helyiségben van ami hőszigeteletlen régi téglaépület.
szinte csak éjszakaiban használom, amikor a fogy 400-500w körüli
ftxb25
tehát ezt a leszabályozás dolgot én sem értem.lehet h a háttérben leáll időnként a kompresszor, de te ezt nem érzékeled
a venti mindig megy, éjszakainál már nem lassítja le jobban (csak fűtésnél van egy extra lassú üzemmód, ami gondolom csak a hőmérséklet érzékeléséhez kell)olyankor szerintem a maradványhőből dolgozik azt fújja ki, majd visszakapcsol. ez a külső szemlélő számára folyamatos működésnek tűnik.
ha már nagyo nézelődni akarsz, inkább a minimális huzatra figyelj, mert az szerintem nagyon nem mindegy komfort szempontjából. nekem éjszakaiban is sok még
sejtésem szerint az lehet a jobb és drágább klima, ami ugyanazt a hűtést kisebb légsebesség mellett adja le. -
Krisz1000
tag
válasz Core2duo6600 #23887 üzenetére
köszi, nincs vezetve. rögtön a gép mögött megy ki, és már távozik is, az ideális szitu.
tehát csak a gép vázán belül van vezetve, arra gyanakodok, h ott nem igazgatták el rendesen
akkor lekapom a napokban és megnézem. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz Mezga Aladár #23907 üzenetére
Jahh akár a pincébe, vagy a padlásra is tehető, ha van méretes ablak, vagy ajtó ami az üzem közben nyitva marad.
Láttam már kültérit beüvegezett erkélyen is, hogy melyik került fel elöbb, azt nem tudom.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Fr3eWar
őstag
válasz Krisz1000 #23917 üzenetére
Az hogy a konnektorból mekkora teljesítményt vesz fel, nincs köszönőviszonyba a hűtési teljesítménnyel.
(itt jönnek kébe a COP-SCOP-SEER stb mutatók). Amikről itt szó van a hőteljesítmény (hőelvonás a környezettől, hűtés esetén a beltérin, fűtés esetén a kültérin).
Hogy legyen valami kézzelfogható adat is, mire elég 3,5 kW fűtő teljesítmény: 100 liter vizet 20 fokról 50 fokra melegít kb egy óra alatt (30fokot emel a hőmérsékletén)A másik mértékegység klímák esetén a BTU sok klíma nevébe (PL pana, fuji, gree) a szám a BTU-t jelöli
2,5kW=9 (9 000) BTU
3,5kW=12 (12 000) BTU
4,2kW=15 (15 000) BTU
5kW= 18 (18 000) BTUPl.: FUJITSU ASYG12LUCA
Mitsubishi, Daikin kétjegyű számként jelzi a teljesítményt:
2,5kW=25
3,5kW=35
5kW=50pl: Daikin FTXM50M vagy Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Ne hiányold, nem létszükséglet, ne szereltesd be feleslegesen A mai modern gépeken is van időzítő funkció ami tökéletesen pótolja a wifi opciót, egyebekben aktív időszakban a klímát nem kapcsolgatjuk ki/be, csak a hőfokokkal játszunk le/fel a távirányítón.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lazac_
tag
válasz jim bcs #23923 üzenetére
Mióta szereltem a Daikin FTXJ2-mbe wifi adaptert, azt sem tudom, hogy merre keressem a távot, akkora felüdülés, hogy
- nem pittyeg a klíma minden gombnyomásra, ki-be kapcsoláskor
- nem kell körbemenni az összes üzemmódon, ha hűtésről átteszem venti módra a kiszárításhoz (mert ugye gyárilag nem tudja a szárítást), és visszafelé sem
- nem kell körbemenni az összes venti sebesség fokozaton, ha egyet le akarom venni...
- nem kell kimásznom az ágyból, és kimennem a nappaliba a rálátás miatt, ha ki akarom kapcsolni éjjelre, vagy ha fázik reggel a lábamAmi egyedül hiányzik, az az éjszakai venti fordulat, de bőven elég halk még így egyes fokozaton is az alváshoz.
-
jim bcs
nagyúr
válasz qnadam #23924 üzenetére
(#23924) qnadam
De te/ti tudod/tudjátok így beállítható(#23925) koxx
De ez sem mérvadó annyira, mint írtam aktív időszakban a klímát nem kapcsolgatjuk ki/be, csak a hőfokokkal játszunk le/fel a távirányítón.(#23926) Rolly
Mint minden wifisen, ám távirányítóval ugyanaz.(#23927) lazac_
Nyilván van előnye a wifinek, de a wifi plusszát a távirányítóban lévő 3. lézer szenzor pótolja ami szintén a szabályzásban segít. Az éjszakai fokozat az az alap 1-es fokozat, ezt meg manualba be lehet állítani, auto fokozaton szintén eléred, ha a hőfokokkal játszol.(#23929) DeFranco
Az éjszakai 1.es az az alap 1.-es fokozat, auto fokozaton szintén eléred, ha csak a hőfokokkal játszol.Gree/Daikin appot beraktam az összefoglalóba linkesítve!
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
veterán
válasz HoryThePooh #23928 üzenetére
ftx35kmv-ben megvan a fenyőfás fokozat, de a powerful nincs. ftxf-en megvan a powerful meg a fenyős is.
hanyas vagy, te disznó?
-
Krisz1000
tag
válasz Fr3eWar #23922 üzenetére
igen, ezt nem is mondtam, h nem így van, csak gondoltam megjegyzem h olyankor mennyi a konkrét áramfogyasztása mert lemértem.
és poén hogy egy minimál hősugárzó teljesítményéből megvan a hűtés vagy a kellemes kiegészitő fűtés szinte minden időjárás mellett éjszakai üzemmódon nappal is
fűtésnél nagyon is lehet érzékelni h jóóóóval többet fűt, mint egy 400w körüli hősugárzó ua fogyasztás mellettha jól értem a poszternek az volt a gondja, h nem akart egy ingadozó, ki be kapcsolás szerű működést, mert zavarná a komfortérzetét, és erre írtam a többi részét.
h a belső megy folyamatosan, a külső meg gondolom kapcsolgat minimálteljesitményen. (enyhén lehet is hallani amikor elindul a kompresszor) de ezt ő bent egy folyamatos működésnek érzékeli a rendszer hőtehetetlensége miatt.
gondolom én.
-
windlord
őstag
Gree lomo plusznal nem lehet kikapcsolni a pittyegest amikor vezerlem a belterit?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz jim bcs #23930 üzenetére
Wifivel kapcsolatban veled értek egyet.
Persze a többiek érveit is elfogadom, de mivel inverteres klímákrol beszélünk, ezért nálam is a tegnapi hideg frontig, egy hónapon keresztül ment, és kellemes 23-24 fokot tartotta a lakásban...
Nincs értelme kikapcsolnom, mert újra hűteni a lakást a melegebb időben sok energia, arról nem is beszélve hogy a nagyszobaba megmaradni mellette nem könnyű amikor tolja a hideg levegőt...
Igy meg tartja a megfelelő hőmérsékletet, mindig kellemes a nagyszobaba lenni, no meg nincs huzat, nincs zaj...
Imádom ezt az inverter technológiát[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Csabroncka
addikt
válasz Lacielvtárs #23936 üzenetére
fogyasztás? Nálam ebben a hónapban 60 kw-ot felszippantott, amit nem tartok vészesnek nagyjából 8 napig ment 0-24ben a többi napon pedig 12 órákat.
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #23937 üzenetére
Akkor ti nagyon meleg helyen laktok. Nálam kb 6/8 délutánon keresztül ment.
-
Lacielvtárs
nagyúr
A fogyasztást nem tudom, nem figyeltem az órát, majd a 10-e körüli számlán fogom látni.
De vagyok olyan prosztó hogy nem foglalkozom vele, mert a kényelem fontosabb mint a 'spórolás' , és ezt nem nagykepusegbol mondom így vagyok télen a futessel is, annyi amennyi...
Az előző hónapban kb 1500-2000 ftal lett több a számla, igaz akkor csak napi 6-8 órát ment...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
erdey_a
addikt
én nem merek működő elektromos eszközt sokáig "otthon hagyni", ezért jó a távolról bekapcsolós dolog
Vérboci
-
veterán
Nálam ma telt le az 1 hónap, nincs 70kw.
Nagyon elégedett vagyok vele fogyasztás terén.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Core2duo6600
veterán
Mi a különbség a
Daikin
FTXP-K3
FTXTP-K
FTXP-L
FTX-GV
FTX-KVszéria között ?
Ill, hova lehet tenni őket a belépő és az Ururu Sarara közti résben ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
arcitec
addikt
Hát nem tudom, de az a 60-70 KW nem kevés ... Vagy épp határeset, ha sokat megy ..szvsz Persze nálunk a havi számla klíma nélkül max 5eft ...Minden elektromos,légtísztító, vill tűzhely, hm stb ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BigBear
senior tag
Szerintem meg nudli az a 60-70 kWh.
Az én havi fogyasztásom 1db 2,7-es klímával amivel fűtöttünk a télen, 450kWh volt. Most se sokkal kevesebb, de átalányozok. Ebben csak egy kis lakás szokásos holmijai, 120l bojler, meg a klíma volt. Sajnos csak nappali mérő van, külterület. A klíma mérésem szerint kb. havi 2-3000 Ft-ot jelentett. Mindenkinél más a helyzet. Kívánxsi leszek mennyivel emeli meg a most bekerült villanytűzhely, ill. a beszerelendő 3,5-ös Daikin FTXF. -
Core2duo6600
veterán
válasz DeFranco #23902 üzenetére
Azóta megpróbáltam átnyálazni a Dakin.hu n az elérhető specifikációkat, nem mindegyiknél van.
Találtam egyet FTXTP - K, ami visszaveszi 0.7 re, bár elég borsos az ára, legalábbis az argep szerint.
Tehát igaz lehet, hogy valótlant állítottak a daikin nál az e-mailes megkeresésre.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
SPeti1984
senior tag
Fel is szerelték a klímát. Elég gyors volt mert csütörtök este helyszínt felmérték és ma délelőtt be is szerelték. Szépen is dolgoztak, nem látszik semmi nyoma a szerelésnek sem. Ez a pontos típusa, sok magyar infót nem találtam róla:
Kültéri: Panasonic CU-BE35TKE
Beltéri: Panasonic CS-BE35TKE-1Ez a széria azért pont nem a megbízhatatlan igaz? Jól mondták, hogy 3+2 év gari van rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest