Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    Üdv.

    Inkább csak érdeklődnék, mert sajnos ezek a dolgok nem a pénztárcához vannak méretezve. Nagyon meleg a szoba, 30 fok én meg ráadásul nem is bírom a meleget. De eddig is így volt mégis kibírtam, tudok mást tenni? Már régebben is gondolkodtam rajta, most kicsit bővíteném a tudásom. Mivel olcsó kellene ezért nem lehet a szerelős megoldást választani, én meg nem rendelkezem feltöltővel, meg haverral se aki egy sörért megcsinálja. Marad a kétcsöves mobil vagy a fél split vagy minek hívják, amin gyorscsatik vannak.

    Ez egy 20nm szoba, 2.7m magassággal. Szigetelve nincs, mezei lyukas téglából van, alja, teteje, semmi nincs szigetelve. Dél fele néznek az ablakok, abból is három van.
    Először is, az ökölszabály szerint ilyen rossz esetben 40W-ot számolnak nm-re normál belmagasság mellett ha jól rémlik? Mert az akkor 800W hűtőteljesítmény. Ketten vagyunk+egy számítógép, mint hőforrás. Akkor az 1000-1500W? Ebből a tényleges villanyfogyasztása a sima kapcsolgatósnak 300-500W?
    Mennyit mennek ezek naponta, ha megy három órát az le tudja eléggé hűteni a szobát legalább hogy este aludni tudjak? Mert az 400W-tal számolva 2k villany az még nem egy halál.

    És akkor a klíma. A két csöves mobilt úgy tudnám megoldani, ha az egyik ablaküveget kiszedném, bútorlap, szigetelés és oda a két lyuk. Ezzel tulajdonképp baj nem is lenne, csak nem fogják engedni. Marad a fél split.
    Hogy mozognak ezek árban, valami olcsóbb? Esetleg használtan érdemes gondolkodni benne?

    Ezek a mindenféle porszűrők megint nem tudom hogy mennek, gondolom mind árnövelő. Ha nem muszáj nem kell, takarítom hetente ha arról van szó. Fűtés se kell rá, gondolom az is csak árat nyom.

    Az alternatív megoldás nem jön be. Hiába van csukva az ablak és sötétítve reggel és nyitva éjjel, hiába fújok be ventivel hideget, hiába csinálok bármit. Este kint van 18-20, bent 30 és reggelig csak 27-re hűl le, szánalmas és ahogy becsukom az ablakot reggel visszaugrik 30-ra fél óra múlva.
    Szigetelni annyit tudok, hogy a három ablakból kettőt lefedek, közé szivacs vagy bármi. Meg magát a szobaajtót lehetne. A falakkal nem tudok mit kezdeni, belülről nem lehet szigetelni amúgy is. Elég magas a páratartalom is, 70-80% körül.

Új hozzászólás Aktív témák