Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szbalogh

    őstag

    válasz MrChris #44259 üzenetére

    Igen, gépből van millió féle.
    Az óra nem számít, a festékek közti különbséget kellene kimutatni. Közvetlenül megvilágítás után baromi fényes mindegyik de a lényeg az, hogy hajnalban felkelve melyik mennyire marad világos. Le lehet-e még olvasni róla az időt. Szóval a fenti homályos képnél még kevésbbé fényeseket kellene fotózni.
    Összehasonlítanám a különböző porokból, eltérő oldószer/világító por/kötőanyaggal kevert mintákat. Aztán a szemcseméret és persze a különböző gyártók festékei közt is van különbség.
    Aztán kellene valami standard paraméterkészlet, hogy azokat a fényerőket is össze tudjam hasonlítani, amiket nem egymás mellé téve fotózok. Mondjuk két év múlva is legyen összehasonlítási alapom egy már nem meglévő festéshez képet.
    Aztán kell egy másik paraméterkészlet, amivel a fényerő gyengülést mérem. Pár óra után már elég gyenge a fényük, csak a sötéthez szokott szemmel olvasható le az idő.
    Szóval lenne millió dolog. Igen, a teljes manuális kontroll alap.
    Esetleg olyan gép, amiben programozottan időzíthetem a képeket? Pl. Csináljon 10 képet egy óra alatt 6 percenként, majd másik 10-et a következő 10 órában óránként? Mert akkor csak otthagyom egy dobozban és dolgozzon én meg aludhatok :D

    Nick: HE_Storm

Új hozzászólás Aktív témák