- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz Stauffenberg #11199 üzenetére
jaa, értem
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
madgie
titán
Nem, valóban nem jobb egy szemernyivel sem a GH2 videóképe, se nem élesebb, se nem részletesebb, rajtad kívül mindenki más csak bemeséli magának a képeken sem látni, valóban.
A GH2-n azért sokat dob az INTRA patch, de eszem ágában sincs újra leállni vitázni veled, nem hiányzik nekem a netes pdf-re épülő szájkarate: mindkettőt használtuk, végül azért marad az 5Dm2 filmezésre, mert dinamikában tényleg kicsit jobb és helyenként az utómunkát is jobban tolerálja.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz madgie #11202 üzenetére
Azt állíthatjuk biztosan hogy a 600Dnél jobb a GH2? és vegyük bele a fotózási képességet is.
Mert árban kb azzal van egy szinten.én is 5d-t vennék ha nem lenne közel 500e difi a kettő közt, de ez szégyen a canonnak hogy a csúcsgépével hasonlítanak össze egy MILC gépet
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
madgie
titán
válasz --Disztroj-- #11204 üzenetére
Én már nem merek semmit leírni
(szvsz nem egy kategória a kettő, a GH2-nél az építési minőségbe lehet esetleg belekötni, ami kicsit belépőkategóriás. minden másban nagyon jól teljesít, sőt, sok olyan feature-je van, ami nagyon jó: például az éintőképernyős "egykattos" gyorslövöldözés, a multi aspect érzékelő, a jól használható, nem fix AF pontokhoz kötött AF Tracking, stb)
-
k1csi
senior tag
válasz madgie #11202 üzenetére
Gondolom, számodra is ismert, hogy kompaktoknál a felbontás hiányát jó nagy élesítéssel kompenzálják (ami alig hagy teret utómunkára) a DSLR-nél meg a beállított élesítés van ami alapból tipikusan gyenge (viszont jóval nagyobb teret ad utólagos módosításra).
Nem tudom, hogy a GH2 hol helyezkedik el ezen a skálán, és pont ezért tényleg felesleges szájkarate az egész. Egyszer azzal jössz, hogy a GH2 a király az még az 5DmkII-t is alázza, most meg kiderül, hogy a GH2 megy az 5DmkII meg marad. Mert miért is? Mert használhatóbb vagy mi van?
Egyébként én kiváróban vagyok, amim van az tudja azt ami nekem kell, ősszel biztos lesz GH3 meg 70D meg 7Dmk2 meg ki tudja mi bejelentés (photokina 2012). Csodát sehol sem várok, árak szépen araszolnak majd lefelé pont ahogy kell. Használhatósági szintet meg már rég megütötték.
Részemről ennyi.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
Néha azért nem ártana figyelni is arra amit madgie ír, linkel.
"Gondolom, számodra is ismert, hogy kompaktoknál a felbontás hiányát jó nagy élesítéssel kompenzálják (ami alig hagy teret utómunkára) a DSLR-nél meg a beállított élesítés van ami alapból tipikusan gyenge (viszont jóval nagyobb teret ad utólagos módosításra)."
Hogy jönnek ide a kompaktok, vagy a GH2-t kompaktoztad most épp le?
De lássuk a tényeket, a madgie által is linkelt EosHD tesztjéből itt vannak crop-ok GH2 és Canon 5D MkIII-ból:
Az utolsó összevetésnél nézd meg a háttérben a bokor ágait aztán fuss neki ennek a felbontás hiányos elméletnek.
Ezen felül az se világos nekem mióta van madgie-nek 5D-je, de biztos csak én vesztettem el félúton a fonalat.
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
"Here are my conclusions: Generaly Gh2 is great camera - even with the cheap lenses. In my opinion much better for video than canon7d and 5d mkII. Picture is sharp and has much more detail than canon dslrs. But of course its not perfect."
ez már gőzöm sincs hanyadik teszt ahol ugyanezt írják, de elég megnézni a felvételeket
amúgy miért kéne mindenáron utómunkázni?
én már a nikon képeimnél is baromira unom hogy lighroomban az kell legyen az első hogy húzok az élesítésen mert stúdió körülmények közt is tompák az élek rendszeresen[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
madgie
titán
válasz FEDman #11207 üzenetére
A videó cimborámék használnak HDSLR-t, néha az én GH2-met, néha az 5Dm2-t. Mindkettőt használtuk, én is ott voltam, ők jobban szerették az 5Dm2-t, mert eleve nagy "szerszámhoz" szokott a tenyerük, no és az utómunkát tényleg jobban bírja. Ez tény ,ebben a Sony NEX 5N is jobb.
Az, hogy képileg nem olyan jó, mint a GH2? Igaz. Ők profi SD kamerák után HDSLR-eznek, ahhoz képest az 5Dm2 azért elég agyeldobós.
Egyébként tényleg nagyon jó mindkettő, csak más-másban.
-
madgie
titán
válasz madgie #11209 üzenetére
Asszem ezt inkább k1cs1-nek kellett volna címeznem
Még annyi (FEDman tudja ezt is), hogy a Panáknál mindig -2-es beállításokkal videózunk, mert a leméretezés miatt fokozottan jelentkezhetnek a túlélesítési hibák. Tehát -2-es, legkisebb élesség beállítás, emellett nem árt -2-es kontraszt, meg szaturáció is. így jobban bírja az utómunkát is. Fekete-fehérnél néha eltekint az ember ettől (már ha nem cél az utómunka), a Panák Dynamic BW-je nagyon jó tónusokkal operál, de nem szabad annál visszavenni a kontrasztot.
-
Domxc
senior tag
válasz alien0903 #11196 üzenetére
D3100.
Jobban kézreáll, fullHD videó, nagyobb LCD, jobb szenzor (+ öntisztító), több fókusz pont, több objektív van rá és az 1100D-nél magasabb a zajszint ISO-nál.
kasee:
Szvsz NEX-5.
Nagyobb szenzor, jobb videózási képesség, jobb képminőség, jobb akku, kihajtható LCD.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
BiriBum
őstag
válasz --Disztroj-- #11208 üzenetére
A csaj frankón ki van sminkelve elalváshoz!
-
ledgeri
nagyúr
Kérhetnék egy gyártólistát dslr-re, mert most nagyon utánanéznék, de nem hagynék ki senkit..
ja meg obigyártókat, akik arra érdemesek![ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
A Zéé
addikt
válasz ledgeri #11213 üzenetére
DSLR:
- Nikon
- Canon
- Pentax
- Olympus
- Sigma
- Sony
- Leica
- (Kodak)
- (Fujifilm)
- (Konica Minolta)Objektívek: (innét lehet, hogy kimaradt pár)
- Összes felsorolt DSLR gyártó, kivéve: Kodak, Fujifilm
- Tamron
- Tokina
- Carl Zeiss
- Voigtlander
- Walimex/Samyang[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
-
A Zéé
addikt
válasz schawo #11216 üzenetére
Hú télleg, annak is volt dslr, nem csak m43. Shame on me
Meg akkor a Samsung is kimaradt... Bár ezek max csak használtan találhatók meg úgy is.(#11218) ledgeri
Azok a gyártók már nem gyártanak DSLR-t. Fujinak volt talán saját gyártmány, a Kodak az Nikon vázakat címkézett át, a Konica Minolta meg eladta a fotós ágát a Sonynak.
Sigmának meg teljesen eltérő a szenzor felépítése, mint a többié, és az igazat megvallva nem vagyok teljesen tisztában a különbségekkel. Meg emlékeim szerint amúgy is drága[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
ledgeri
nagyúr
Akkor már megkérdezem: mit jelent a zárójelezés? (és a Sigma nem ajánlott?)
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Stauffenberg
nagyúr
A Fuji is készít üvegeket, éppenséggel Fujinon név alatt. Méghozzá nem is rosszakat. A Kodak pedig rendszerint a Schneiderrel gyártatta az objektíveit... amíg még benne volt a fotóiparban.
A Konica Minolta pedig egész egyszerűen Sony név alatt tolja. A bajonett és a vakupapucs is ugyan az, szóval teljesen Minolta kompatibilis. Így az objektíveik is használhatók simán DSLR vázon átalakító nélkül.
ledgeri: Nem mondanám, hogy a Sigma nem ajánlott, vannak nagyon jó objektíveik, de érdemes alaposan utána olvasni, teszteket lapozgatni, főleg egy nagyobb értékű darab esetén. Sokszor csak fillérek választják el az eredeti (Canon, Nikon, Pentax, stb) objektívek áraitól de a minőség ingadozó.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Stauffenberg #11219 üzenetére
ok.. kezdő vagyok, és ez látszik..
-
ledgeri
nagyúr
Ha jól sejtem:
A sony slt-a37 ,a Nikon d3000/3100, és Canon 1000/1100 egy szinten vannak?
Kövi szint az 57-es, 5100-as, meg a 600?
És ezekhez a pentaxok?Mekkora az a zoomátfogás szorzó, ami még mindkét szélsőértéknél jó minőséget ad... (a zoomolás miatti (nem tudom jobban) optimalizálatlansága, még elfogadtató...) Másszóval ez a szint mégmegéri-e?
-
Zozzer888
addikt
válasz ledgeri #11222 üzenetére
szorzó?Kisfilmes formátumra a Nikonnál 1,5, Canonnál 1,6 ha ez érdekelt.
Azt hogy egy szinten vannak-e szerintem itt nem fogod megtudni, mert itt nincs senki aki mind a két (4) gépet próbálta. Meglepődve olvasom itt hogy 1-2 dolog kimaradt az 1100ból amit az 1000res még tudott...(mondjuk nekem bejött a Canon, de ez is olyan értelmetlen vita mint a yamaha vs honda...)
Az a baj hogy az az obi aminek nagy az átfogása, és jó képet csinál az drága is .Én a Tamron 18-200at néztem és kb azt a minőséget hozza a végeken amit a Fujim tudott...persze 50 pénzért mit vár az ember?
Persze lehet kapni olyan 18-200at ami bitang, csak nem olcsó
18-125/135 ös átfogásban találtam jó áron olyat ami minőségben is jobb
(persze kinek mi a jobb, én s2950es fujiról léptem 1000dre, nekem a kit obi minősége is lenyűgöző egyenlőre )
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz schawo #11224 üzenetére
mért, én mire válaszoltam?
"Az a baj hogy az az obi aminek nagy az átfogása, és jó képet csinál az drága is .Én a Tamron 18-200at néztem és kb azt a minőséget hozza a végeken amit a Fujim tudott...persze 50 pénzért mit vár az ember?
Persze lehet kapni olyan 18-200at ami bitang, csak nem olcsó
18-125/135 ös átfogásban találtam jó áron olyat ami minőségben is jobb"
szerk: Jaa a 35ös formátum az elején, értem srry
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Zozzer888 #11225 üzenetére
szorzó?Kisfilmes formátumra a Nikonnál 1,5, Canonnál 1,6 ha ez érdekelt.
Erre volt válasz:
Nem, arra, hogy érdemes-e 10-15x-os zoommal obit venni.A következő pedig a kérdezőnek (ledgeri) szólt:
Válasz az, hogy attól függ melyiket. Az említetteket inkább nem.Így már oké? Csak kicsit rendszereznem kellett
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ledgeri
nagyúr
11223-11227-ig... egy + infóba így belekavarodni... de köszi... láttam is ...
ejj... ez is nehéz... választás... lehet, hogy marad, mint vágyott fényképező a fuji hs 10/20/30... bridge.. reális indulónak...[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ledgeri #11222 üzenetére
Mivel én alapvetően a fix objektívekre esküszöm ezért nem tudom nyugodt szívvel ajánlani ezeket a hatalmas átfogású objektíveket. Vannak teljesen használható zoomok megfizethető áron (most az más kérdés, hogy kinek mi a megfizethető), de a fixek képminőségét nehezen érik útól.
Ledgeri: Az a Canon objektív a szemfényvesztés művészete, mert bár mérnöki oldalról biztosan egy remekmű, de valódi használati értékben mérve nem ér ennyi pénzt. Aki ennyit kiad rá az valószínűleg nem teljesen épeszű. Ennyi pénzért három másik, szintén elég minőségi fixet lehet kapni, de ha kell a zoom akkor is megoldható több darab, kisebb átfogású, de legalább fényerősebb darabbal. Ennek nem túl jó a fényereje... ami főleg azért ciki mert 800 ezer forintért az ember nem ezt várná.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Stauffenberg #11229 üzenetére
Ok, értem, Kszönöm! Tudom hogy úgy kb mi, hogy, merre, kb átlátom, hogy mi mit jelent, de hogy az milyen minőséget képvisel, tapasztalat hiányában nem! (Az ára egyből elhelyezte [ tőlem távol...], de alapból is volt /van az a sejtésem, hogy mindenre-jót gyártani nem lehet...)
(leírom kis sztorimat, hogy hogyan s mint állok a gépekhez: 2005:ös ballagásomkor már ki volt nézve egy jó kis gép, ami tök jó kiindulási alap volt szerintem akkor, és rá is voltam kattanva a fotózásra, így elhangzott a mondat, hogy egy fényképezőgépet szeretnék ballagásra: kaptam, csakhogy nem pénzt a kinézett Canon S1(vagy 2) IS-ra, hanem egy Olympus fe-120-at az egy fokkal távolabbi rokonoktól, hogy "tessék!: kértél-> kaptál"... Ami azért ma visszanézve sem egy kategória . Szép képeket csinál, megfelelő körülmények között, de magától, és erről a szintről léptem volna a manuál beállítások gyakorlása felé, csak hát megragadtam, azóta valamennyire el is ment a kedvem, de a vágyam megmaradt.. és igazából ezt újból átlátva, csak kapálózom... meg most már video is kéne-jó.. áhh
ledgeri (#11228) Ok tudom/gondolom, de a fentiek tudatában lehet, hogy ésszerűbb lenne tanulónak inkább a fuji...-erre gondoltam, de nem tudom, hogy mi hogyan viszonyul máshoz /
tapaszalat/...(#11231) schawo Hát nemigazán:
- fentiek
-nem ismerem a piacot/piacát
- talán ez nem is ok...de: egy próba-alkalommal egy jobb minőségű , -talán Panasonic- bridge-et próbáltam, hátsó kijelzővel, és keresővel, és sokkal jobban éreztem a keresővel, emiatt csak olyat szeretnék amiben van (tartás, mozgáskövetés, külvilág kizárása)... Kipróbálva a hs-eket Gány a kereső, de vannak dolgai amik tetszenek, vagy ha már keresős, akkor meg tükrös, mert annak a legjobb felbontású a keresője
-----------------------------------------
Bocs ha hosszú lett...
___Egy topik kontra, lehet, hogy nekem a cserélgetés nem való... egyszer leejtettem egy obit csere közben, kölcsön cucc volt.... de lehet, hogy csak jó obi kéne, vagy fix obis rutin....
vagy egy távcső, meg egy retina-érzékelő....// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
ugye nem miattam, csak úgy nem ír ide senki?
-
Zozzer888
addikt
válasz ledgeri #11233 üzenetére
nem hinném Amúgy a cserélgetés közel sem akkora para mint amennyire kompaktos fejjel fél tőle az ember.Mint ahogy a fix obi sem...azt hittem hogy én az életbe nem fogok ilyet használni...aztán mostanra az egyik kedvencem lett a kíváncsiságból beszerzett manuálfókuszos (attól is tartottam) Helios
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zozzer888 #11234 üzenetére
(amikor a hszt küldtem [a hosszút] szerintem pont akkor volt köztem és a fórum közt valami galiba.. és a napi frissülések is elmaradtak [általános új hsz-ek] így tartottam tőle...)
Obicsere: eddig a fenti rosz tapasztalat, de ha napi szintű lenne, akkor nem ez elnne...
Ja és kijön a 650D is...áá
-
ledgeri
nagyúr
válasz schawo #11236 üzenetére
Az üzenet elküldés körülményei miatt gondoltam, és nem az üzenet tartalmát illetően...
[ Szerkesztve ]
-
GHoST16
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni milyen első DSLR-t is válasszak magamnak.
Már egy jó ideje elkezdtem nézelődni, milyen is most a piac, mi az amit többen is esetleg ajánlanak, átnyálaztam a fórumot, de azért szerintem mégis jobb, ha az ember esetleg meg is kérdez valakit/valakiket aki/akik jobban jártasabbak a témában.
2011 áprilisában vettem, egy Canon Powershot SX 120 IS-t, és bő egy év alatt ki is nőttem a gépet. Régóta vágytam egy saját gépre, de anyagi okok miatt, meg tapasztal hiány miatt is egy bridge mellett döntöttem. Szeretek tájképeket, eseményeket, rendezvényeket, és spontán képeket is készíteni akár az utca emberéről.
A gépre amit szeretnék venni, olyan max 140e Ft os keretem van. Nézegettem gépeket amik ebbe a jelenlegi árak szerint beleférnek, és a következőket találtam: (argep.hu)
Nikon D3000 18-55 VR Kit 90e
Sony Alpha 200 92e (csak váz)
Pentax K-m + DA-L 18-55 Kit 100e
Pentax K2000 +18-55mm Kit 100e
Pentax K-x + DA-L 18-55 Kit 110e
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55 IS II 115e
Sony Alpha 330L 123e
Nikon D3100 18-55 II Kit 130e
Nikon D3100 18-55 VR Kit 137e
Canon EOS 1000D + EF-S 18-55 + 75-300 IS 139e (2 optika)
Pentax K-r + DA-L 18-55 Kit 139e
Pentax K-x + DA-L 18-55 + 50-200 Kit 139e (2 optika)Tesztek, itt a fórumon mások által megosztott tapasztalatok/vélemények alapján, ebben sok jó, és rosszabb darab is van. Majdnem mindegyik modellről olvastam tesztet, de egyedül nem akarok dönteni. A vásárlást augusztus elejére tervezem, addigra biztos, h fognak változni az árak, meg a piac is. Augusztus végén részt veszek kísérőként az idei Majorette EB-n, és ennek fényében gondoltam arra, hogy egy teleobjektíves kit lehet jobb lenne, ugyanis Én lennék a csapat fotósa.
Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem röviden, tömören tudtok Nekem segíteni a döntésem meghozatalában.
Köszönöm szépen a figyelmet!
-
Zozzer888
addikt
válasz GHoST16 #11238 üzenetére
Szerintem az 1000D-s csomag nem 75-300 IS-el van hanem 75-300 III-mal van
A sonyt mindenképpen kihúznám,arról túl jókat nem olvastam. Canon párti vagyok én az 1000D-t hoznám a két obival (ennyiért szerintem tök jó)
Leírom a joker választ:
Vegyél D3100ast 18-105-tel
ilyen esetekben ezt a variációt szokták nagyon ajánlgatni, mondjuk árba nem tudom mennyibe kerül.
-
csakb
őstag
válasz GHoST16 #11238 üzenetére
Szia!
A Pentaxok közül szerintem húzd ki a listából a K-m-et és a K2000-et (egyébként ugyanazok). A K-x, K-r sok szempontból jobb váz. A K-x-et akkor hagyd a listán, ha nem baj, hogy ez csak AA-akkukkal megy.
Ha az 1000D-hez az IS nélküli 18-55 van, akkor szerintem azt is húzd ki, vagy legalábbis dobd a lista végére.
-
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a fotózás ezen a komolyabb terén...
Nem nagyon ismerem a gépeket. Eddig csak egy kompakt FujiFIlm gépem volt, de szeretnék valami komolyabb tükörreflexes gépet, és megtanulni egy kicsit komolyabban fotózni.
Nézegettem a gépeket megtetszett a Nikon D3100-as...
Mi a véleményetek róla? Esetleg mi lenne jobb ennél egy kezdő számára?
Az objektíveket illetően is lenne pár kérdésem.
Az objektív adatai között általában a fókusztávolságot/gyújtótávolságot adják meg.... na most ez nekem "kínai", mert nem tudom mekkora fókusztávolság mekkora nagyítást eredményez.
Valaki tudna ebben segíteni hogy a digitális kompakt fényképezőgépeknél használatos (5x 3x) zoomhoz tudjam hasonlítani ezt az értéket? A másik nagy kérdésem hogy ehhez a géphez adnak-e alapból objektívet itt (szerintem nem)? Milyen objektívet ajánlotok hozzá hogy max. 160k-ból kijöjjön az üzlet? -
A Zéé
addikt
válasz lmaresz #11247 üzenetére
Én szeretem az én D3100-am, én ajánlanám is, más szereti az ő Canon 1100D-jét, ő azt ajánlaná, valaki más pedig a Pentax K-x-ét szereti, és azt ajánlaná, megint más MILC-et ajánlana.
Érdemes bújni a netet, aztán valami nagyobb boltban végigtapogatni az összeset, ami ebbe az ársávba esik, kézbe venni őket, annyi pici egyéni preferencia adódhat a vázak közt, nehéz megmondani kinek mi lenne a jó.Ha komolyan foglalkoztat a dslr kérdés javasolt előtte 1-2 könyvet elolvasni a fotózás alapjairól, mert anélkül csak nyűg lesz a gép. Ez sajnos olyan dolog, amihez kell némi háttér tudás, és akkor az ilyen, és ehez hasonló kérdések nem jelentenek majd gondot.
Kompaktoknál kicsit félrevezetőek ezek a ...x zoomos dolgok, azoknál is van kezdő, meg végső gyutáv, annak a kettőnek a hányadosa a "zoomátfogás"
Pl 18-55 obinál (ami ekvivalens 27-82 mm) a zoomátfogás 55/18=3x-os
18-105-nél (ekv 27-157) ez 105/18=5,8x
A linkelt gép csak egy váz, ahhoz nincs objektív.
Ha Nikonnál maradsz érdemes ráspórolni kicsit a 18-105-ös objektívvel adott kitre
Kicsit drágább, mint az általad írt összeg, de ez az objektív sokkal jobban használható, mint a 18-55.
Jah és ha Nikon, akkor inkább ne 220V, mert náluk nem magyar beszerzésű a váz, a 3 év gari az csak náluk érvényesíthető, nem a Nikonnál.
Én Itt vettem a kitem, itt Nikon Magyarország garijegyet adnak hozzá, és az áraik is egész jók.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok