Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz dqdb #84154 üzenetére

    + #84151 Domonkos

    Rugalmasság
    Egy éve használom a Q8-at és nagyon hozzászoktam a rugalmas felfüggesztéshez. Nem szívesen engedném el, mivel a megfelelően könnyű switch-csel ez a bouncra lövő gasket mount megoldotta a kemény bottom-out okozta ízületi fájdalom gondot az ujjaimban.
    Flex-szel is próbálkozom most. Nem kifejezetten erre lőttem, de a belső (1.6-os, de egy flexcut-tal gyártott PCB + PC plate) végül is visszafogott formában lehetővé teszi.
    Ami még működhet esetleg, az a bottom-out elkerülése lenne, részben erről is szól a clicky buildem. Azt vettem észre, hogy ami a gyenge taktiliseknél egyáltalán nem működött (erős meg úgy tűnik, hogy könnyű rugóval nem jól párosítható), az a clickbar-ral nem tűnik lehetetlennek még nekem sem. Ha sikerülne, nem lenne gond a merev build - ami a clicky-hez amúgy is passzol - és mégsem fájna hosszútávon. Viszont akkor is megmaradna otthonra "regényírónak", amire eredetileg is szántam. Esetleg ezen a vonalon tudnám elképzelni egy "fapados" split bill-t, hasonló elven, mint most a műanyag 60%-ost.

    Állítgatás
    A deskmat ötlet tetszik. :)
    Egyelőre egy kicsi keebmat-et használok a hang miatt, de ez végül is nincs kőbe vésve.

    Uniform keycap-ek
    A K3Pro alapján azt gondolom, hogy sík bill.-en sem okozna gondot. 7° környékén kezd el problémám lennie a csúsztatott lenyomásokkal cherry profilon a home row-tól felfelé. Alatta se cherry-vel, se a Keychron low profile-jával nincs gondom. Az AFSA pedig egy másik élmény. Hiába viszonylag széles, csúsztatásra így is alkalmatlan, viszont a szférikus felület megvezeti az ujjaim annyira, hogy ne is legyen rá szükség.
    Uniform profilból eredetileg DSA-ra gondoltam, viszont vannak kétségeim. Azt tippelem, hogy a viszonylag szűk felülete miatt itt is inkább a megvezetés dominálna, vagyis pont nem az alacsony egyen magasság érvényesülne. Mindenesetre nincs most napirenden.
    Alapvetően inkább keresnék 5-6°-os házat, mint hogy profilokkal kísérletezzek. Ha pl. a Neo-ból jönne egy 60-as (a szöget leszámítva nekem pont ideális lenne), akkor otthonra az AFSA is jó. A kínálat az Alin éppen megélénkülni látszik (pl. lett egy MT3 Fairlane klón és pár másik, ami nem rémlett korábbról).

    SpaceFN
    Köszi, így már világos. :R Igen, ez így jó megoldásnak tűnik nekem is. A lényeg pont az lenne, hogy a hüvelykujjaim körül legyenek a rétegváltók, csak eddig mindig dedikált billentyűkkel gondoltam megvalósítani, ezért ennyire fontosak a mostani projektben a split Space variációk.
    Alapvetően most 3 plusz layerem van 60%-on, amit nem nagyon tudnék egybegyúrni, csak akkor, ha teljesen át gondolnám a kiosztást. Ebből kettőt MO(x) váltok, ezeket rakom most is hüvelykujjak alá. A 3. általában egy TG(x) és ha van split RShift, akkor az ottani Fn-nel, ha nincs, akkor a CapsLockkal használom, bár ez utóbbi inkább HHKB-s Ctrl szokott lenni (kár, hogy akkor a lépcsős cap kevésbé hatékony).
    A bal "B" átgondolása egy ideje már napirenden van, amióta nem használok dedikált "Í"-t.
    A Q8 ebből a szempontból tényleg elég nagy szabadságot ad a két középső Fn-nel, több lehetőséget is kipróbáltam már. Csak hát elég kevés más semi-split használ ilyet, pláne tentinges, am a cél lenne. Ezért lepett meg a Type K.

    60-as ház
    Ne is mondd, a Bakenekonál is iszonyat lenne a szállítási költség aránya a Cannonkeys-től közvetlenül... Még jó, hogy van más forgalmazó is.
    CNC alatt a CNC-zett Alura gondoltam, mint a 65%-osnál. :D A fa+műgyanta(?) házat láttam. Tud mutatós lenni, de szerintem ez most nem lett az.
    Amúgy egy ideje gondolkozom rajta, hogy merőben házi eszközökkel, vajon nem lehetne-e egy egyszerű egyrészes vázat kifaragni fából. Nyilván a pontosság nem lesz CNC szinten, de a legköltségesebb része a belefektetett idő lenne.
    Egyelőre felfüggesztettem a 60-as gummy o-ring ház kutatást. Kivárom, hogy a Neo 60-as mikor jön, ha lesz egyáltalán és hogy milyen lesz. Addig meg elleszek ezzel a kicsi o-ring megoldással. A műanyag házban nem lett rossz, szerintem csak idő kérdése, hogy a Poseidonnak is nekiessek. Egyébként a Tofu60 Redux-ban végre kicsavarozhatók a középső pontok.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák