- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #83551 üzenetére
Vagyis 5%-kal több peng, mint amennyi tolerálható lenne egy halkított kapcsolótól
kupakszettnél nagyon figyelj rá, hogy mikor felszeded, és lenyomod, akkor billentyűsíkra merőlegesen legyen az erővektor
Anyagtól függetlenül érdemes így tenni, lefelé pedig főleg, mert úgy lehet a stabilizátort kitépni onnan, ahonnan nem kellene. Ha jó a stem kialakítása, akkor PBT-nél sem fog törni, ha rossz, akkor ABS-nél is fog.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mexbacsi #83549 üzenetére
Biztosan a kapcsolók döglenek meg? Mikori vásárlás? A régebbiek forrasztottak, ott a forrasztásra gyanakodnék elsősorban és nem a kapcsolóra, az utóbbi ~2 évben már Outemu hotswap szokott lenni, ezeknél a kapcsolóra gyanakodnék, bár egy tömeges kapcsolóhalál furcsa lenne.
Ha nem tudod, hogy melyik, akkor szedd szét, és fotózd le a nyákot alulról.
Ha forrasztott, akkor nem kis meló lesz a csere, és bármi jó bele, ha hotswap, akkor Outemu, Akkor és Gazzew mehet bele, mert ezeknek vékonyabb a lábuk.
-
nyunyu
félisten
Outemu socketnél pont nem látsz semmit alulról, mivel az gyakorlatilag egy kapcsoló lábra húzott extra zokni, és azt forrasztják be a rendes kapcsolók lába helyére.
Egyébként ha meg már Outemu kapcsolócserénél tart, akkor
-ha taktilis kell, akkor Silent Lime
-ha lineáris, akkor Silent PeachKörnyezete, meg az izületei meg fogják hálálni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
flashpointer
őstag
Hat rendeltem egy redragon K618 at, azert 220 ojrot a razerert kisse tulzasnak tartok, meglatjuk milyen lesz. Ja amugy egy Klim chroma helyere jon, fel eve volt meg es behalt, egyszer csak nem toltott tovabb de nem a kavel/csatlakozoja miatt. De amugy boven elegedett voltam vele.
-
Met
nagyúr
Azt meg tudnátok mondani hogy mi a különbség a ASUS ROG Strix Scope XA05 HU optomechanikus kapcsoló ROG RX Red ROG STRIX SCOPE RX és az ASUS ROG Strix Scope RX (90MP0240-BKHA00).
Utóbbit szerettem volna megrendelni csak elfogyott, a másik elvileg van."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
válasz nyunyu #83516 üzenetére
Nem nyert. Nem gond, gondoltam jó lesz másra de...
Ez valami hamisítvány lesz mert ez olyannyira fapad még gumisok között is hogy csak na, nincs benne semmilyen érzetre mechanikus jelleg. Neten olvasottak alapján ennek jobbnak kellene lennie. Lemosom gyerek megkapja, kárba nem veszik. Az biztos hogy 6500ft-ot nem ért meg.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83560 üzenetére
Valószínűleg nem hamisítvány, régen sem volt minden jó, sőt Akadt akkoriban nem kevés rettenetesen rossz és sok szimplán csak rossz membrános is, és persze volt néhány kortalanul nagyon jó darab. A különbség talán annyi a jelenhez képest, hogy régen volt még jó membrános, ma már nem igazán akad.
Hmm, erre a konkrét modellről én is jó visszajelzéseket találtam, akkor ez van, simán lehet, hogy az állapota, simán lehet, hogy a preferenciád miatt találod rossznak.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Hmm, TaiHao beszüntette az Alps kupakok gyártását, hogy át kellett térniük a későbbi billzet batchben az MX mountra?
Másra nem tudok tippelni.
-
Mexbacsi
tag
Két éves a billentyűzet, és nem forrasztott. Ha jól értem mit is jelent ez. Adtak hozzá pár pót switchet azok kicserelese után már ismét jó lett. De sajnos, azóta egyre több nehezebben érzekeli a leütest. Olvastam, hogy másnak is volt hasonló itt a fórumban. Mindenesetre hazamegyek lövök pár képet, hogy néz ki
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mexbacsi #83563 üzenetére
Ha adtak hozzá külön kapcsolót, akkor biztosan Outemu hotswap, az említett gyártók kapcsolóira ki tudod cserélni a mostaniakat. Fura, hogy ennyi elromlik nálad, ez nem túl jellemző dolog, úgy tűnik, hogy egy rossz batchből kaphattál.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mexbacsi #83568 üzenetére
Nézzél másik videókat is, mert sokszor a felvételhez használt mikrofon többet számít az ilyen hangtesztekben, mint maga a kapcsoló (azt nem mondom, hogy a ház is, mert az jelen esetben megegyezik azzal, amit te is használni fogsz). Másik hangtesztekben jóval magasabb hangszíne van a kapcsolónak, mint ebben, ott kijön a PC kapcsolóház ezen tulajdonsága.
Az Akko olcsón gyárt egészen jó kapcsolókat, félre biztosan nem fogsz ezekkel nyúlni, de egyáltalán nem biztos, hogy pont azt fogod kapni, mint amit most vársz. Azt ne felejtsd el, hogy a stabilizátorokat is meg kell kenni ehhez a hatáshoz, a videóban a Backspace és bal Shift jó, a Space jobb oldala már nem, a jobb Shift és az Enter pedig borzalmas.
---------
Olcsó, numpad nélküli, monokróm, dyesub PBT készlet latin és weeb alfákkal az EPBT-től. A többi kit is elérhető, de azokat kosárba dobálva az olcsóból gyorsan nem drága lesz.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_16
tag
Aki készített már keychron billhez saját firmware-t nekik se megy utána a via app? Módosítatlant is legeneráltam rá flasheltem de a k1 pro-val nem megy nálam a via. Nem tudom eldönteni, hogy ez most nagy baj-e mert végülis lemódosítom magamnak azt felrakom, ez inkább csak olyan hiszti részemről
-
dqdb
nagyúr
válasz Zsolt_16 #83571 üzenetére
Mit használtál fel alapként a fordításhoz? Be van kapcsolva a rules.mk-ban a via támogatás? Milyen VIA klienst használsz? (sikerült ügyesen visszafelé inkompatibilis módon megborítani a dolgokat, és egy friss firmware régebbi klienssel nem fog működni)
-
Zsolt_16
tag
Alapként a
qmk setup -b bluetooth_playground Keychron/qmk_firmware
telepítettem és a billhez meg aqmk compile -kb keychron/k1_pro/iso/rgb -km default
futtattam. Megnéztem a rules.mk-ban engedélyezve van a via. A gyári alól megtudtam nézni ott a 12-es klienst írja nekem ha jól emlékszem.szerk: amúgy hiba nélkül lefutott
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zsolt_16 #83573 üzenetére
Az online változatot használd böngészőből (ami nem Firefox), vagy innen töltsd le a legfrissebb desktop változatot.
Elképzelhető, hogy még kézzel kell betölteni a VIA JSON-t, mert még nem került be a mainline változatba, ehhez felül középen a fogaskerék ikonra kattintsál, ott Show design tab, majd a felül megjelenő új fülön töltsd be ezt (ha hibát ír ki, akkor a V2 támogatás bekapcsolása segíthet).
Sajnos a VIA a közelmúltban nagy átalakítás alatt állt, amit szerintem eléggé bénán kezeltek a visszafelé kompatibilitást dobva, és eltörtek dolgokat billentyűzet és kliens oldalon is, szerencsére a végére ért a folyamat, de egy ideig a miért nem megy még velünk lesz.
Amúgy szerintem is a saját firmware a legjobb megoldás. Be tudsz kapcsolni olyan QMK funkciókat, amelyek VIA-ban nem elérhetőek, több réteged lehet, és másik billentyűzetek forrását használva bekonfigurálni egy új billentyűzetet, mint VA-ban kattintgatni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Jobban megnézve a Qtronix Scorpiusodat, meg ami nekem volt régen, úgy tűnik, hogy eleve úgy volt kialakítva a billzet felső háza, hogy mind Alps, mind MX jellegű kupakokat fogadni tudjon, aztán az aktuális szállítmánytól függően szerelték ilyen vagy olyan kupak felfüggesztéssel.
-
válasz nyunyu #83575 üzenetére
Amúgy van rajta egy dátum matrica 96-os évszámmal.
Ki fogom takarítani, most érzetre olyan hogy a gyakrabban használt gomboknál nem érezni hogy duplán nyomódna (vagy hogy írjam le). A kevésbé használtakon jobb az érzete. Hangra katasztrófa, mindegyik gomb más hangú. Lehet ezt az idő ette meg, mert van pár gomb amit jó lenyomni de a nagyrésze katasztrófa.
Kinézetre amúgy tetszik. -
dqdb
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83576 üzenetére
Majd ha szétszeded takarításra, akkor az Enter aljáról be tudnál dobni ide egy képet? Big Ass Enter esetében sokféle stabilizációs megoldás is elterjedt, kíváncsi vagyok, ennél melyiket használták.
-
s4tch
veterán
Szűk egy hét tapasztalata:
- nem ütök mellé annyit Eddig is vakon gépeltem, nem zavar a magyar felirat hiánya, bár a család nyúz miatta, hogy ez így horror és csaknem használhatatlan. Szóval keresnem kell egy magyar kiosztású, világos színű kupak szettet. Az ISO kiosztás viszont jó választás volt, ékezetes karakterekhez tartozó, dedikált gombok (benne az í betű) nélkül bajban lennék.
- A hiányzó, korábban gyakran használt gombok (pl. home, end, printscreen) helyett a kézikönyv alapján kezdem megszokni a bill.kombinációkat. A számbillentyűk kicsit hiányoznak, viszont tetszik, hogy az asztalon több a hely.
- Minőség: amit itthon általában boltokban lehet kapni, ahhoz képest masszív, kiváló a kidolgozása, egy szavam nincs. Masszív, nem csúszkál, korrekt. A vörös potinak van egy kis holtjátéka, másba egy hét alatt nem tudtam belekötni. Még a kábel is vállalható.
- Próbáltam bt, 2.4ghz és drótos üzemmódban is, nem érzek érdemi különbséget latencyben. Maradtam a 2.4-es vezeték nélküli mellett, a drót marad az asztal környékén töltés miatt (4-5 napja töltöttem fel utoljára, 70%-ot mutat, ilyen tempóban néhány hetente elég lesz tölteni, fasza), a bt 3 slotját meg hozzárendeltem tévékhez. Nyilván baromi kényelmes, hogy egy gombnyomással lehet váltani az eszközök között. Ez máris hiányozna.
- Az rgb elsőre parasztvakításnak tűnt, kipróbáltam a zene ütemére történő villogást, röhögtem rajta egy jót, és kikapcsoltam. Néha éjszaka a vörös glow szép, de meglennék nélküle. Double shot kupakkal biztos jobban tetszene.
- Na és a lényeg, a hang, a gépelés érzete. Mechanikus bill összehasonlítási alap nélkül: imádom. Picit túl érzékeny volt elsőre, ezen lehetett tuningolni a szoftverben. Nem hangos, nem hallatszik be másik szobába, kellemes, nosztalgikus (46 vagyok, még emlékszem a hagyományos írógépekre és a régi számítógépek billentyűzeteire), qrvajó. Biztos nektek lenne vele sokkal több bajotok, de nekem ez indulásnak nagyon kellemes meglepetés. -
[Prolixus]
addikt
Annyi pénzért amennyiért te vetted, szerintem másnak sem lehet sok negatív szava arra billentyűzetre.
Legolcsóbban 75%-osra jó magyar ÉS jó minőségű kupakszett csak a Keychron féle dye-sub PBT szettek vannak. [link]
RGB meg persze hogy csak parasztvakítás, ha tudsz vakon gépelni. Max annak hasznos este átvilágítós kupakkal aki nem tud vakon gépelni (a "bibi", hogy 3rd party magyar átvilágítós kupakszettek nem nagyon vannak - 2 szett kapható külön össz-vissz, pocsék kittinggel, jó minőségek meg semennyire nincsenek). Nem átvilágítós kupakkal kifejezetten rontja az olvashatóságpt a megvilágítás.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
s4tch
veterán
válasz [Prolixus] #83579 üzenetére
...és ha leírnám, ténylegesen mennyibe került, cégre, az ide is linkelt kuponon felül amazon prime kuponnal... Van itthon drágább SD kártya.
Köszi az infót, én is csak a Keychront találtam, ráadásul ugyanezt a színsémát néztem ki. Illetve ezt a magyar készletet találtam még, de ez méretben nem teljesen kompatibilis, ha jól sejtem, a betűket talán tudnám belőle használni, de a magasság sem feltétlenül stimmelne a gyári shift, space, tab (stb) billentyűkkel...
-
[Prolixus]
addikt
-
dqdb
nagyúr
a család nyúz miatta, hogy ez így horror és csaknem használhatatlan
Tanuljanak meg vakon gépelni De tényleg. Ha gyerekek sírnak, akkor ez a saját érdekük is, később jól fog nekik jönni, ha az asszony, akkor a gyerekeknek meg kell tanulni vakon gépelni, így marad az angol kupakkészlet Én az MDA profil után a Keychron Cherry profilos kupakjait is visszalépésnek érezném, bár ez szubjektív.Néha éjszaka a vörös glow szép, de meglennék nélküle. Double shot kupakkal biztos jobban tetszene.
Nem tetszene jobban. Eleve a kupak visszalépés lenne, de a délre néző LED-ek miatt nem a felirat lenne megvilágítva, hanem a kupakok alsó fele, szóval még rosszabb lenne a láthatóság sötétben, mint a mostani fehér alapon fekete esetében.Picit túl érzékeny volt elsőre, ezen lehetett tuningolni a szoftverben.
Ezt nem egészen értem, elvileg sima MX kompatibilis kapcsolóval jön, annál az érzékelési pont fix, a lenyomáshoz szükséges erő pedig hardveresen hangolható rugócserével.a magasság sem feltétlenül stimmelne a gyári shift, space, tab (stb) billentyűkkel..
Semmi sem stimmelne, sem a forma (most szferikus felületű kupakod van, a linkelt világítós hengeres felületű), sem a magasság.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
s4tch
veterán
A fiam 8 éves, ő majd egyszer megtanul vakon gépelni, addig is kell neki a mankó. A párom meg már nem fog megtanulni.
Ezt nem egészen értem, elvileg sima MX kompatibilis kapcsolóval jön, annál az érzékelési pont fix, a lenyomáshoz szükséges erő pedig hardveresen hangolható rugócserével.
Hát, vagy a beállítás módosított valamin, vagy megszoktam az eszközt, mindenesetre nagyságrendeket csökkent a szomszédos billentyűk nem szándékos lenyomása. Köszi a többi észrevételt is.
#83581 [Prolixus]: köszi neked is, marad a Keychron szett, ha a család sokáig ciripel.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83585 üzenetére
Köszi!
Dupla costar, sajnos olyan stem elhelyezéssel, hogy egy mai nyákra nem tudod feltenni. De érdekes projekt lenne a kupakokhoz saját MX kompatibilis nyákot gyártani hozzá modern belsővel.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ezt a megoldást sem láttam még plate mount stabilizátoroknál a rattle csökkentésére, pedig adja magát. Ha szét kellene szedni később, akkor a plate-ről teljesen eltüntethető, a stabilizátorról már kétesélyes.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Enton
addikt
Nice.
Akkor kövi speedrun festeken már lehet várni a capslock backspacen futó doom 1-2 speedrun-t vagy ez milyen fork csak valami demo lenne? de asszem egy floppyn(1.44) max kettőn elfért a doom 2 is még anno.Meg maga az ötlet hogy pcb nélkül tudnád a billt hajtani hisz akad billentyűzet támogatás is. Nem tudom kábelezésben ez mennyire offolná az adott gombot de akkor is menő gondolatmenet.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
-
[Prolixus]
addikt
Hú anyám, valakinek nagyon sok ideje van De kár, hogy nem olyan billentyűzetbe applikált ilyesmit bele amin eleve van kijelző. Ha már parasztvakító fícsőr, legalább legyen kihasználva egyetlen értelmes célra...hogy DOOM-ot futtasson
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Enton
addikt
válasz Ereshkigal #83592 üzenetére
Aha, az lesz az, az egyik 2 floppys.
Na meg 264kB on-chip SRAM ez azért nem sok hely ha nincs külön tárhely neki."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok,
az otthoni HO "munkahelyemet" szeretném rendbetenni. Rendeltem egy KVM switch-es monitort. Ehhez szeretnék egy kis méretű, megbízható, vezeték nélküli, magyar ékezetes billentyűzetet is.
A munkahelyemen időnként adnak vezeték nélküli cuccokat, de ezeket nagyon hamar cserélem vissza vezetékesre. Zavar ha kimarad, lemarad, késik, nem megbízható. Ebben nagyon kérném a segítségeteket, ha ez nemcsak a vacak kategóriában létező gond, akkor inkább legyen vezetékes.1.Mekkora összeget szánsz rá?
Kb 50e Ft, de ebbe szeretnék még egy megbízható egeret is
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Lenovo Sk-8825. A mérete, illetve a vezeték miatt cserélem. A billentyűzet amúgy mindenben rendben van (megszoktam), ha volna olyan vezeték nélküli változat, amiről lecsapnák ennek a billentyűzetnek a jobb oldalát (és az alját), tökéletes lenne.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Otthoni MS, főleg Word, időnként Excel.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Nem tudom megítélni.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
s4tch fórumtárs által emlegetett Ducky tetszik, de ha lehet olcsóbban, azt nem bánnám.
Nincs formai elvárás, működjön és ne csúszkáljon az asztalon.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ezt sem tudom megítélni. Windows alatt legyen magyar ékezet.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
A Ducky méretre is, illetve abban is tetszik, hogy a "backspace" mellett jobbra nincs billentyű, illetve az "ESC" környékén sincs más billentyű, ez lényeges lenne .
Elengedem a kurzorblokkot is a méret oltárán, de ezzel kapcsolatban szívesen veszem mások véleményét (ritkán kell (egérrel megoldom), de akkor kényelmes).
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
A billentyűzetnek legyen jó háttérvilágítása, nem kell RGB.Köszönöm.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Seep
senior tag
Mi a legolcsobb ajánlott wireless 40%, ha lehet orto bill? Ki szeretnék egyet próbálni.
-
dqdb
nagyúr
Erre a kérdésre nem fogsz jó válaszokat kapni. Egyrészt azért, mert mindenkinek megvan az erős preferenciája, így gyorsan jön majd csak a columnar stagger jóválasz (lejjebb én is ilyet ajánlok), de ez csak preferencia, mert row stagger vonalon ugyanúgy vannak népszerű darabok (itt a topikban erősen alulreprezentált a Minivan és társainak felhasználótábora), míg szubjektív tapasztalataim alapján az általad éppen kiemelt ortolineáris az, ami kihalófélben van (és az Ergodox). Másrészt azért, mert ebben a kategóriában a DIY a legolcsóbb és sokszor az egyetlen opció, ahol a DIY forrasztást jelent, ami forrasztás nem csak a kapcsolókra korlátozódik (akad néhány hotswap opció is, de azok is jellemzően kitben jönnek, szóval előbb össze kell őket szerelni).
Lily58/Sofle/Corne/Kyria + nice!nano az az irány, amerre érdemes elindulni.
Boltban pedig 42keebs (cseh), splitkb (német) és Mechboards (angol) az, ahol érdemes körbenézni. Ha nem tudsz/akarsz forrasztani, akkor a legutolsó biztosan kínál opcionális összeszerelést, az első kettőt nem ismerem ilyen téren.
-
mrviceguy
tag
Planck-ból tudsz magadnak készíteni egy JST csatis aksival meg qwiic connect kompatibilis BT breakout boarddal.
https://olkb.com/products/planck-pcb[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Terapeuta #83595 üzenetére
az "ESC" környékén sincs más billentyű, ez lényeges lenne .
Ezt úgy érted, hogy az ESC különálló legyen a Funkció billentyűk (F1..F12) sorában a "0" felett, mint a legtöbb teljes méretű bill. esetén?
Olyan kiosztás, ahol külön F-sor van, de jobb oszlop vagy a hagyományos nav cluster nincs, az nem túl gyakori. Rémlik, hogy láttam már ilyen bill.-t, de nem tudnám megnevezni a típust. Notebookokon használják leginkább.Az említett Ducky 60%-os, amin ugye nincs külön F sor, ezért az ESC egy sorral lejjebb került oda, ahol a magyar kiosztáson a "0" van. Éppen ez az egyik legtöbbet emlegetett probléma a nem programozható 5 soros billentyűzeteknél. Alapértelmezett az ESC, a "0"-t Fn+ESC-pel lehet csak elérni.
Ezzel szemben 75%-on már van dedikált F-sor, viszont ezeknél meg van egy oszlop a BackSpace-től jobbra. Vannak olyan változatok, ahol az F sor, a jobb oszlop és a nyilak elkülönülnek egy kicsit pl. [link], de olyanok is, amik teljesen egybefolynak [link].Szerintem két járható út van, de mindkettő kompromisszumos.
1. Ha mindenképpen különálló ESC-et szeretnél, akkor a robbantott 75%-ot lenne érdemes megfontolni, ennél talán kevésbé fog zavarni a jobb oszlop.
2. Venni egy programozható 60%-ost (pl. [link], vagy kivárni az ISO K12 pro-t, hogy bluetooth is legyen) és átszabni a kiosztást úgy, hogy megfeleljen. Már VIA-val is rengeteg minden megoldható. Áthelyezheted az ESC-et a "0" alá egy rétegre, vagy akár a CapsLock helyére is, ha azt nem használod gyakran. A nyilakat is rakhatod rétegre (a szokásos megoldások a WASD, az IJKL vagy ha átrakod az FN-eket, akkor akár a jobb alsó sarokban a módosító billentyűk alá egy rétegre)A linkelt Keychronok csak példák, de jó ár-érték arányú billentyűzetek, itthon is kaphatók és van hozzájuk magyar feliratos kupakkészlet, átvilágítós és nem átvilágítós, de cserébe nem kopó verzió is.
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs