- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #83748 üzenetére
A képen a legalsó blokkban van egy plusz 1.75U-s Shift a két 1U-s mellett. Ez staggered 40-esekhez jó, vagy mihez?
Az kifelejtettem a felesleges billentyűk szekcióból. Feltűnt, hogy duplázva van, mert méregettem, hogy 2u széles-e a lenti, de aztán sokadik átnézésre sem vettem észre a hozzászólás elküldése előtt, hogy kimaradt a listából. Mivel a 2u-t meg éppen hiányoltam, ezért arra tippelnék, hogy nyunyu eredeti designjába került be rossz mérettel, és 2u akart lenni, de 1.75u lett véletlenül.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Amikor januárban ötleteltünk róla, hogy szerintem milyen kupakok kellhetnek, akkor még 2x1U+1x2U-t rajzoltam az orto meg 40% támogatáshoz kellhet nonessentials részbe.
1.75U Shiftet csak az ANSI, WKL, 75%, 96% kitbe tettem.
Már 2016-ban is univerzális kitben gondolkoztam. (Mondjuk akkor még nem nagyon voltak 75% billzetek, így az eltérő sorokba szánt Home/PgUp/PgDn/End gombok totálisan hiányoztak erről, ahogy az 1800, HHKB, meg a később megjelenő Alice támogatás is.)
De aztán a kínaiak addig higították az igényeimet a saját fejük szerint, hogy végül elegem lett belőlük. Miért nem írom le a Leopold FC750R-t klónozó kínaiak nevét story többi elemét is ismerhetitek.(off)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #83752 üzenetére
Eléggé megváltozott a tipikus kitting, amióta ezt összeállítottad vagy mélyebben elmerültél a témában.
A non-essentials rész fele alapnak számít manapság, az ANSI, WKL, 75%, 96% kit értelmezhetetlen külön, mert a base kit része, míg a basics részben lévő médiabillentyűk egyáltalán nem szoktak opciók lenni, ahogyan a Mac támogatás is ritkaságnak számít (base kitben főleg, de külön kitként sem túl gyakori). Accentről csak azután érdemes beszélni, hogy a kitting amúgy rendben van, accent spacebar pedig tényleg csak a spacebar kitbe jut, ha van egyáltalán.
Érdemii ortho támogatáshoz még sok 1u billentyű kellene pluszban (Enter, Tab, R2 Esc, Lower, Raise és társai), fizikai 40%-hoz az általam említett két kupak hiányzik, felirathelyes 40%-hoz pedig rengeteg, de azt inkább hagyjuk, mert túl nagy készlet kellene egy itthon alig létező piacra.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Tényleg, 40% meg ErgoDox az a kb. 5 embert érint az országban kategória, ezekre +10-15 kupakot pazarolni sosem térülne meg, csak feleslegesen drágítanák a tömegnek szánt szett árát.
Valóban, utóbbi 2-3 évben már nem nagyon követem a külföldi fórumokat, /r/mk-t, így max tőletek hallok az aktuális billzet divatokról, trendekről.
Ide is ritkábban irogatok, mint régen.[ Szerkesztve ]
-
plehoczky
tag
-
[Prolixus]
addikt
válasz plehoczky #83760 üzenetére
Sima K2-vel nekem sem volt semmilyen ilyen gondom. Van a Keychronnak dedikált vevője, valami 10 dollár vagy ilyesmi, nem tudom technikailag mennyivel jobb mint egy másik branded cucc de lehet azzal még érdemes tenni egy próbát tényleg.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Gondolkodok a K10 pro-n. MIvel HUN ISO és full size és olcsóbb, mint a Varmilo-m volt.
Viszont 2 billentyűt nem tudom, hogy megéri-e tartanom... Akkor a Varmilonak mennie kell
Van itt valakinek K10pro? Milyenek a tapasztalatai? -
4nick8
őstag
válasz SoulReaver #83765 üzenetére
K széria messze van minőségben a varmilo-tól .
-
t256
őstag
válasz Molydeus #83770 üzenetére
Sikerült jól elírnom. 60%-os Varmilo billentyűzetet nem találok.
Egyébként az normális, hogy a Keychron oldaláról rendelve 30 usd a szállítási költség egy billentyűzetre és egy switch kenőolajra?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Throme
veterán
Szerintem a K oldaláról akkor éri meg vásárolni, ha akciós a termék, mert jól látod, hogy drága a szállítás.
.. és most is leírom (viták elkerülése végett), hogy nem lesz garanciád, mert nagyon macerás az érvényesítése, állítólag (nekem még szerencsére működik a billentyűzet).Vagy várj egy akcióra az itthoni forgalmazónál.
szvsz -
t256
őstag
válasz Throme #83773 üzenetére
Az itthoni forgalmazó az Afterhours?
Ha jól látom náluk csak ISO kiosztás van.
Én abban a különleges helyzetben vagyok, hogy a régi MS Sidewinder X4 óta csak ANSI-t használok. Nem használnék újra ISO-t. Külön extra, hogy ha kupakszettet akarok cserélni, akkor ANSI-ból aztán van választék.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
dqdb
nagyúr
Külön extra, hogy ha kupakszettet akarok cserélni, akkor ANSI-ból aztán van választék.
ISO-ból is, szerencsére már nem 2017-et írunk.30 dolláros szállítás billentyűzet méretben és súlyban Kínából nem drága, hanem relatíve olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Volt itt olyan aki nem bírta megszokni a mechanikus billt?
kb. egy hete használom de még mindig sokat ütök félre mert nem találom el a billt (bele akad az ujjam a mellette lévőbe), először azt hittem hogy lagol a bill mert wotban sokszor ment tovább a tank de közben csak a billen felejtettem az ujjam.
Egyelőre felraktam apróra mert most inkább bosszant mint hasznos."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
Mephike
őstag
Ha a játékban megy tovább a tank/karakter miközben csak a billentyűzeten felejtetted az ujjad, az tipikus jele annak, hogy valószínű túl puha a rugó. Tehát ha lineráis (pl. red) kapcsoló volt benne a kb. 45 gf kevés neked. (Nekem is az, ezért használok black kapcsolókat.)
A mellé ütsz dolog, valószínű a keycap szett "hibája". Gyanítom cherry profil van a billentyűzeten. Ez szintén olyan, hogy sok embernek jó/szereti, én pl elvagyok vele, de más profil (nekem CSA) jobban bejön.
Sajnos ezek ilyen dolgok, ezért szoktuk írni, hogy menjetek be boltokba (Media Markt, Pixel), ugorjatok át a haverhoz és próbáljatok ki minél több billentyűzetet, hogy több tapasztalatotok legyen.
(Illetve most nézem, hogy egy ASUS billentyűzetet árulsz. Nos azt én is feladnám a Hardverapróra...)
-
Yamaha R1
tag
válasz Mephike #83730 üzenetére
A családban többen használnánk a billentyűzetet, ezért mindenképpen kell a magyar betűkészlet. Tudom, hogy ez a legnagyobb limitáló tényező, de a gyerekek miatt nincs más megoldás. Az pedig, hogy fényáteresztős legyen, még tovább szűkíti a lehetőségeket. Ha ez nem lenne fontos, biztosan Varmilot vennék. Így marad a K10 Pro, vagy a Glorius keycap készlet. Az előbbi túl nagy, az utóbbinak meg a színe nem az igazi. Még ki kell gondonom…
Köszönöm szépen a kimerítő választ és az ötleteket!
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Vezetéknélküli billentyűzetet keresek munkára. Két gépen dolgozom egyszerre, így kézenfekvő lenne, hogy ha egy kapcsolóval tudnék váltani az eszközök között. Olykor tablet irányítására is szükség lehet. Ami fontos, hogy ne legyen túl hangos a billentyűzet, és magyar kiosztása legyen!
1.Mekkora összeget szánsz rá? Munkára lesz,így a keret rugalmasabb!
2.Használt szóba jöhet? Nem!
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Asus W5000 (az egér része kb 1,5 év alatt elkopott, olykor ghost érzékelések vannak.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Ez komoly? Nem játékra..
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mind1!
6.Van konkrét modell ami tetszik? Logitech Mx keys combo szimpatikusnak hangzik.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Csakis magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad szükséges.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Semmi extra
Köszönöm a segítséget!Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
nyunyu
félisten
Sok sikert a magyar MX Keyshez.
-
Molydeus
őstag
válasz nyunyu #83783 üzenetére
Nincs meg a link, de régebben valaki a HA-n tett fel hirdetést az MX Keys magyarítására. Nem tudom foglalkozik-e még vele az illető, de esetleg érdemes lehet utánanézni.
#83782 sharp4
Esetleg low profile mechanikus lehet? Pl. Keychron K5 Pro ISO változata kombinálva a magyar LP készlet alfanumerikus részével [link] (a K3 LP-t nézd, egyen sötét szürke).
Egeret külön kellene beszerezni hozzá és dedikált 2.4GHz-es vevő sincs, csak Bluetooth, amivel 3 eszköz között tudsz váltani. Cserélhetők a kapcsolók (az alap lineráis, taktilis és kattogós között) és programozható a teljes bill.Vagy ha nem feltétel a low profile, akkor a K10 Pro-ból van magyar feliratos ugyanonnan.
M.
-
nyunyu
félisten
válasz Molydeus #83784 üzenetére
Szilveszterre gondolsz?
Billzet árát majdnem megduplázza.
-
Molydeus
őstag
válasz sharp4 #83787 üzenetére
Az MXKeys-ből gondoltam, hogy lapos bill.-t keresel. Ezekből az ollósok lennének a jobbak, mint amilyenek a notebookok billentyűzetei, de éppen ezekből nagyon szűk a kínálat. A Dellnek van egy hasonlója a Logihoz, a KM7321, amiből van magyar feliratos. Belépő szinten ott vannak az inkább tv, htpc, tablet mellé szánt Rapoo-k, ebből 9300 kompakt, de van numpadja és van még egy újabb teljes méretű, aminek nem rémlik a számozása. Vezetékesből pedig Cherry új Stream 3-asa és kb ennyi.
Magasabbak az említett low profile mechák, amiből a Keychronnak van magyar feliratos kupakja.
A gumidómosokat passzolom.M.
-
demmer123
őstag
HP HyperX Alloy Origins Core RGB HX Red US vélemény?
Jelenlegy egy kopott, hibás corsair k70 rgb váltana ami 2015-óta van nálam, de már megérett a cserére.
30-40k-nál többet nem szeretnék költeni billentyűre.
Játékokra/átlag felhasználásra használom. -
-
nuke7
veterán
használ valaki keychron dye-sub pbt kupakokat itt..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Counter
újonc
válasz demmer123 #83790 üzenetére
Az Originsek közül a Core az egyetlen ahol a nyákot úgy rögzítették a ház tetejéhez, hogy az alumínium szerkezetből kihajlított kis füleket ráhajlították a PCB-re.
https://www.ifixit.com/Guide/HyperX+Alloy+Origins+HX-KB7RDX-US++Disassembly/148882
Ha ez nem zavar (nehezen szerelhető), akkor szerintem vehető. Origin 60-at és Origins-t használok. Mindkettő jó minőségű és hangos. Masszív alu szerkezetük van, a ház alja ki van öntve belül műanyaggal, hogy ne legyen pingje. A 60-ason vékonyabb kuppakok vannak, 100%-on 1.5 - 1.7mm vastag. Eddig még nem fényesedtek. Space-en minimális banánosodás van mindkettőnél. Ahol választható, ott érdemesebb a PBT változatot venni, de külön is kapható keycap:
https://hyperx.com/products/hyperx-pbt-keycaps-full-key-set?variant=42135222485149
Ennek nincs a homlokzatán felirat.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #83797 üzenetére
Olyan, amiért megéri pénzt kiadni, alig akad.
Glorious GPBT: túlárazott mindegyik, nettó 50-60 dollárért nulla kompatibilitást adni, hááát.
Corsair/HyperX/Razor PBT: egy rakás billentyűzet elérhető eleve doubleshot PBT kupakkészlettel, olcsóbb, ha úgy veszed meg. Ha a színes és világítós opciók kellenek, akkor oké, mert AliExpressen ebben a kategóriában csak minőségre gyanúsakat találni
Pudding készletek: a megcélzott minőségtől függően AliExpressről féláron vagy hasonló áron ISO támogatással meg tudod venni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #83641 üzenetére
Meg jól látom hogy a stem MX kupak compatibilis?
Az MX világban stem néven futó slidertől függ, a Topre kupakrögzítése eltér (bár ehhez is akad 3rd party kupakkészlet HiPro és Cherry profillal), ezért sokan MX slidert és MX stabilizátort használnak. Anno a NovaTouch is ilyen megoldást használt.Közben úgy néz ki, hogy a Cycle7-hez valószínűleg készül EC kit. Emellett a Cycle7 TKL variánsa Cycle80 néven fog érkezni, amit megerősítetten a 65% változat követ majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest