- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz sztomi1981 #22845 üzenetére
Esetleg ha komolyabban tolod akkor egy egyszerűbb vezérlő és néhány minőségi Arcade gomb, mondjuk Sanwa OBSF-30
Hamarosan billentyűzet építéskor megkockáztatok egy midi fighter clone-t is, ha már lúd legyen kövér
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
balint107
aktív tag
Sziasztok. Milyen világító billentyűzetet tudnátok nekem javasolni? Fő szempont, hogy legalább vörös színnel tudjon világítani. Most revoltec van, amivel így jártam:
[link]Ami tetszett volna az a GXT 280 lett volna, de olvastam róla hasonló festékkopó panaszt így már nem akarok olyan.
Fő szempont, hogy világítson vörös és vagy több színnel. Kényelmes legyen, ne ragadjanak a gombok stb.
NE KOPJON. És ne kerüljön 40-50 ezer forintba, mert, ha annyit kell kiadnom, akkor inkább veszek egy GTX 980-at mintsem billentyűzetet. -
-
nyunyu
félisten
válasz sztomi1981 #22841 üzenetére
Sziasztok, most kezdtem el ismerkedni ezzel a 6KRO, NKRO dologgal billentyuzeteknél és ha jol értem a PS2es billentyuzeket azok alapbol jobbak ilyen téren mint az USB-sek
Mivel a legtobb jatekot billzet+egerrel iranyitja az ember, igy ebbol sokat nem veszel eszre.
Max olyankor limital a 6KRO, ha Mortal Kombatozni akartok ketten ugyanazon a billzeten.
Pontosaban ugy értem (ha jol értem) hogy ha veszek egy PS2-es billentyűzetek az alapból NKRO (vagy nem) ls kb pár ezer Ft-ba kerül, mig ugyanez USB-nél több tízezer Ft-t kóstál, igaz ot vannak még egyéb feature-ok amik dobnak az áron.
Nem.
Olcso billzeteknel a billzetmatrixon sporolnak, sok trukkel (*) erik el, hogy minel kevesebb alkatresszel lehessen minel tobb gombot lefedni.
Ennek persze az az ara, hogy a gombok zavarjak egymast, tobb gomb egyszerre lenyomasanal mar nem lehet megmondani utolag, hogy pluszban le lett-e meg nyomva valami.Ez fuggetlen attol, hogy milyen csatlakozot/protokollt hasznal a billzet.
PS/2 amugy a csatlakozo tipusa, de ugyanazt a protokollt hasznalja, mint az osregi AT billzet csati.
(Emiatt persze a 30 eves Model M kovuletek is mukodnek a mai PCken, csak egy egyszeru DIN 5-miniDIN 5 adapter kell hozza, felteve, hogy van meg PS/2 portod.)Nos igazából csakis egy oka van, az pedig a Mortal kombat nevű játék. Ém PC-n szeretek vele legjobban játszani meg az egyik haverom is és egyszerűn így tanultuk meg, igy sozktuk meg. Tuti sokkal gyorsabban mozgatom az ujjaimat a billentyűn mint egy gamepadon.
Au, worst case scenario.
Vagy NKROs PS/2 vagy mindkettotoknek kulon 6KRO USB?
Aztan egyikotok jatszik az egyik billzet bal felen, masik meg a masik jobb felen*: a hejjessiras 12.0 szerint mar 3 K-val kene irni? Franc tuggya.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz 01velemeny #22846 üzenetére
Én sem értem, hogy tudták kihozni, 22e-ból, amiből 25-30e a kapcsoló /Bár semmi led, makro, profil, stb./, de szerintem a legtöbb mechanikus használó tényleg meglepődne, hogy ez mocskosul nem gagyi, sőt.
Amikor 20-22k-ert elkezdtek osztogatni a Durandalokat, akkor meg 215Ft volt 1 USD.
Azota viszont elfogyott az orszagba hozott keszlet, kovetkezo adag mar biztos nem ennyi lesz.
Ha egyaltalan jon meg, mivel Durandal gyartasat abbahagytak, mar csak a Kailh kapcsolos modelleket gyartja a Tesoro.BTW, akkoriban vettem 14.5k-ert a Cherry MX-Board 2.0-at, ebbol ~4k volt a posta Kinabol.
Vagyis egy billzetnyi MX Brownt ki lehetett hozni 10k-bol, es meg gagyi PCBre, meg az egypalcas billzetnek latszo targyhoz szukseges egyeb sallangokra, mint USB madzag, anyagtakarekos haz, gagyi kupakok is futotta.Mondtam mar, hogy a Genius KB-110X-nek jobb kupakjai vannak, mint ennek?
Amugy most neten 0.48-0.5$ korul lehet kapni a kapcsolokat, Red mintha valamivel dragabb lenne, 0.55-0.6$ kornyeke.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #22860 üzenetére
Cherry elmehet a 'csaba.
MX-Board 2.0/3.0-ra valo rainbow kupakkeszlet 490HKD-be kerul. (~63 USD)Ennyiert osztogattak a komplett 2.0-at, amig lehetett kapni...
Esetleg massdroprol rendel az ember szallitassal egyutt 35 USD-ert valami 3rd partyt, bar akkor a Caps Lockot faragni kell, mert a 2.0/3.0 meg veletlenul sem kompatibilis a korabbi Cherry Caps Lockokkal.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Kezdem erezni a billzet fetisizmus tuneteit.
Milyen gyogyszert ajanlotok ra?
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz 01velemeny #22846 üzenetére
Köszönöm a részletesen kibontott véleményedet, igazán a saját szájízem szerint szóltál hozzám.
Had mutassak azért, egy provokatív tipikus kérdést amit a rosszabbik énem fogalmazott meg: "Csak nem a Tesoro márketing osztályánál dolgozol báttya?"
Komolyra fordítva a szót, olvasgattam egyik éjjel a hozzászólásokat, és fel szeretnék sorolni pár negatívumot, amit megragadt:
Pl a tesoro topicban van egy srác, aki beillesztett egy képet is, hogy fél év használat után zéróra fényesedett és le is koptak a feliratok a komolyabb igénybevételnek kitett gombokról. Na ez számomra oltári gáz, értem hogy az egyik legolcsóbb ilyen termék és az ebay en a kapcsolókat magukban is másfélszer ennyiért kapod meg, tehát csodát nem várhatunk, de ez nekem nem mentség, ez egy billentyűzet, nem nézegetjük, hanem hozzá érünk, nem egyszer, sokszor. Eleve a 22 ezer forintos árával, valamint hogy cherry kapcsolós, bele esik abba a kategóriába, aminél ez nem elfogadható. Azért veszel ilyet mert szeretnél pontosan, jól, élvezettél sokat gépelni, tehát nem játszik az hogy zéróra kopik fél év alatt. A 2500 ft os Logitech billentyűzetemen a betű feliratok még meg sem fakultak 3 év alatt, a gombok már közben atom fényesek, lötyögnek, kb 20 fokot meg lehet őket dönteni, de nem kopik le, és ez TIZED annyiba került, nem fele, nem negyed, tized..
Lehet hogy egyedi eset, és a srác valójában polírozással foglalkozik és a bőr redői fel vannak telve polír pasztával, ritkán mos kezet..?!
Másik, írod hogy cherry kapcsolós, tehát azzal nem lehet hiba. Ezt én is így gondoltam, de a tesoro topicban többen egymás után írták, hogy a vadi új billentyűzeten nem ment egy két gomb, sőt olyan is volt, akinek pár hónap használat után kihagyogat a "del" gomb, úgy emlékszem. Na ez megint az elfogadhatatlan kategória. Nem a szomszédom ez a Cseresznye TSZCS, de ha jó kapcsolóról van szó, ott van az OMRON pl, alapból annyira minimális a selejt, hogy szinte nincs, meghibásodás meg szintén kb esélytelen, mert egyszerű mint a pont, igényesen kell önteni, állandóan jó anyagból, és nem lehet elrontani, mert mechanikailag egy kő egyszerű holmi. Tehát ezt igazából fel sem fogtam.
Érdekes, hogy írod, hogy merev a szerkezet, minőség érzetet kelt ezzel, tesoros topicban többen megemlítik hogy gyenge szerkezetileg, meg sorjásak a gombok.. Lehet hogy kőművesek és a B30 as falazóblokkokhoz vannak szokva..
A legjobban még az tetszett, aki kapott egy billentyűzetet, úgy hogy két darab "Ü" betű volt rajta, egymás mellett. Az mindennek a teteje volt.
Na hát ilyenek miatt bizonytalanodtam el. Te jó ellenpélda voltál, úgyhogy lehet mégis kell.
Valaki mondjon már valamit. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz nyunyu #22860 üzenetére
Akkor pl ha megrendeled innen ezt: TESORO Durandal G1N HU mechanikus Cherry MX Brown
Akkor a neve ellenére nem Cherry kapcsoló lesz benne? Na az az erős!01velemeny
Eszembe jutott még egy, csak hogy kötözködjek még, régebben genius billentyűzetet vettem, mert a sarki boltban az volt olcsón, én meg mindig leöntöttem rá ettem a pizzát stb, meg szerettem hogy mindig friss újat nyomkodhatok, mert azt bizony évente eldobáltam, 2 ben az elektronika adta meg magát. El sem tudtam képzelni az előtt ilyet. Volt amelyiken csak röhögni lehetett, folyamatosan ctrl+alt+del -t nyomott, mindig jött a feladatkezelő, azt hittem vírus, kipróbáltam 2 másik gépre kötve, ugyan azt a jelenséget produkálta.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz ---Lasali--- #22865 üzenetére
Raadasul nagyon nem szabvany az also sora, 6U hosszu szokozt meg nagyitoval kell vadaszni a kupakgyartok oldalan, nem sokkal tobb esely van ra, mint egy feher szinu ISO szettre.
Also sor altalaban 1.25/1.25/1.25/6.25/1.25/1.25 kiosztasu, de szoktak meg 1.5/1/1.5/7/1.5/1/1.5-ot is hasznalni.
Utobbi kiosztasu szettel nagyjabol le tudod fedni a billzetet, max az Fn meg a szokoz marad az eredeti Tesoro.
De ilyen szettet sem egyszeru talalni, de legalabb nem lehetetlen.Magyar kiosztasurol persze ne almodozz.
-
haxiboy
veterán
válasz ---Lasali--- #22865 üzenetére
A cherry teljesen egyforma switcheket gyárt, a különbség inkább a beszerelés módja. Előfordulhat hogy azért nem megy valamelyik gomb mert igénytelenül van beforrasztva.
Romer-G switcheket szerintem megemlíteni is felesleges, inkompatibilis minden keycappel, még a topre is meg tudta oldani hogy kompatibilis legyen a cherry keycap szettekkel.Eleve a 22 ezer forintos árával, valamint hogy cherry kapcsolós, bele esik abba a kategóriába, aminél ez nem elfogadható
Magasabb kategóriában ahol odafigyelnek az összeszerelés minőségére ott nincs ilyen probléma, ez csak a Tesoro sara nem a Cherryé.
Cherry kiváló minőségű switcheket gyárt, nagyon kevés gyártó van akik meg tudják közelíteni minőségben, talán a Gateron ami felér hozzá, bár a minap volt az egyikkel incidensem, de az az én hülyeségem volt. Ott vannak a Zealio switchek, na azok szét vannak pimpelve, de az áruk is olyan.
Nézz meg egy Kailh kapcsolót és meglátod mi az alja a switchgyártásnak. Szerintem az random műanyag ledarálva és fröccsöntveKeycapek : Spórolás, semmi több, ezt szoktuk hangoztatni hogy a Tesoro irdatlan rossz minőségű anyagból dolgozik, Roccat van hasonló árkategóriában, az sem az igazi de kicsit talán jobb.
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #22868 üzenetére
Cherry kiváló minőségű switcheket gyárt, nagyon kevés gyártó van akik meg tudják közelíteni minőségben, talán a Gateron ami felér hozzá, bár a minap volt az egyikkel incidensem, de az az én hülyeségem volt. Ott vannak a Zealio switchek, na azok szét vannak pimpelve, de az áruk is olyan.
De legalabb mar anyazzak a Zealiot, mert 0.1mm-mel vekonyabb a stemje, mint az MXeknek, mondvan igy finomabban jar, nem surlodik annyira.
Ja, csak ettol meg tud billenni, ha a rahuzott kupak sarkat utik, es beakad[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Erről a billentyűzetről vélemény?Jobb mint a Teosor grundal g1n?
És az mk glow mivel jobb ?Sokkal drágább csak annyi hogy az világítós?
-
vadorzó
tag
Időközben megérkezett a CM Storm TK billentyűzetem amit a CM hivatalos honlapjáról rendeltem.
Cherry MX brown, francia kiosztással. Kissé szokatlan még, mert a gombokat meg kellett cserélnem (a csere miatt a w kicsit másképp áll,de nem vészes), idáig jól szuperálYou can't see California without Marlon Brando's eyes
-
haxiboy
veterán
válasz nyunyu #22870 üzenetére
Szóval a zealio kissebb, a gateron meg nagyobb, a kailh összevissza gyárt, topre csak írni jó szerintem , Gaote még nonamebb mint a kailh, GreeTechre mondják még hogy egész korrekt illetve az Outemu, de azzal sem találkoztam még.
Szívesen fogadok a sampler kitembe bármelyik switchből 1-1db-ot. Én is tudok cserébe adni valamilyet.
-
nyunyu
félisten
-
haxiboy
veterán
válasz demmer123 #22880 üzenetére
Mechanikus és membrános között ég és föld a különbség a mechanikusok javára. Persze sok fajta switch van, így mindenkinek van egy preferanciája hogy melyiket kedveli leginkább, de ez nagyon szubjektív.
Ryos MK kicsit jobban össze van rakva mint a Tesoro Durandal, viszont ha választanom kellene akkor nem tudom melyiket venném. Újra meg kéne nyomkodnom egyszerre a kettőt akkor.
(#22882) vadorzó : Vagy fogj valami minőségi festéket, és fesd be a keycapeket full feketére, és tanulj meg vakon gépelni Soha többé nem fog számítani a felirat
[ Szerkesztve ]
-
vadorzó
tag
válasz haxiboy #22883 üzenetére
Tudok 10 ujjal vakon gépelni, de nem csak én használom a billentyűzetet sajna.
Megpróbálok egy cserét németre, meglátjuk mi sül ki.
Sajna nem vettem figyelembe, hogy más a gombok dőlésszöge
Amúgy nagyon jó gépelni rajta, most is arról nyomomYou can't see California without Marlon Brando's eyes
-
nyunyu
félisten
Mar elore rettegek, mi lesz akkor, ha veletlenul osszekeverik a kulonbozo sorba valo kupakokat a feliratozo cegnel.
Lehet, hogy egyszerubb lenne itthon filctollal rairni a magyar hieroglifakat.Mondjuk az egyelore odebb lesz, eloszor talalni kene feher vagy bezs szinu PBT keszletet, lehetoleg Cherry profillal, szabvany also soros (7x 1.25U+6.25U szokoz) ISO elrendezessel, epkezlab aron.
Szallitassal egyutt 50$ az mar nem gyere be kategoria.Tudtok ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz demmer123 #22877 üzenetére
Hat pont a legjobb embert kerdezed, mert az atlag mecha-felhasznalokat megismerve kezdem azt erezni, hogy izlesficamom van.
Mivel nekem mindenek elott munkaeszkoz, igy a kenyelem (meg talan a megbizhatosag) az elso. Hang, kinezet, exrta dolgok nem jatszanak lenyegi szerepet, ugy ahogy az ar sem - mert ugye munkaeszkozon nem sporolunk! Ajanlgatni nagyon nem tudok, mert 2 mechatol eltekintve egyetlen komolyabb darabot sem hasznaltam huzamosabb ideig - en elsore rafogtam a nekem tetszo darabokra - de a megszokasuk utan (kis tulzassal) mar nem szivesen fogdosok mas billencseket.Az elso 'szerelmem' a Daskeyboard Model S ultimate MX brown volt - itt azt kapod amiert fizetsz. Ezt batran ajanlom mindenkinek - az ara viszont eleg huzos...
A mostani favorit meg az IBM Model M - ennek meg annyi extraja sincs mint a das-nak (pl win gomb ) de a buckling spring mechanika egyszeruen fenomenalis. Akinek ez bejon es annyira szerencses hogy sajat, (hangszigetelt) irodaban, dolgozhat, az egy eletre megtalalta billt magank. (mondjuk kivancsi leszek mit szolok majd ehhez 2 ev mulva, mikor olvasom vissza - a Das-nal is hasonlo gondolatokkal voltam) Jo erzes hozzaerni es ha tudsz touch type-olni, akkor olyan elmenyt nyujt gepeles kozben, mint semmi mas (amit en probaltam). Nagysagrendekkel precizebbnek erzodik, mint barmi mas.
Ezen kivul meg a Gigabyte force k7 volt nalam tartosabb darab. Az ollosnak egesz klassz volt, bar volt par betegsege. Ha most ollasat kellene vennem, akkor valoszinuleg ehhez hasonlitgatnam a tobbit.
TL;DR
De hogy a kerdesre is valaszoljak: Ha sokat gepelsz, vagy igenyes vagy arra hogy milyen periferiakkal dolgozol, akkor igen. Ez pont ugyanaz, mint amikor szinhelyes monitort, vagy audiofil fulest veszel. Van egy hatar ami utan mar nincs nagy kulonbseg (csak az arban), viszont ha raszanod a penzt, akkor nem fog soha csalodast okozni. Persze elmondhato az is errol, hogy csak retegigeny. - es nagyon nem lehet vitatkozni, mert en is sok embert ismerek akinek nem tesz kulonbseget semelyik mecha egy igenyesebb membranostol - de ha kiprobalas utan megtetszik egy (nem csak a placebo meg a hype miatt), akkor hozzaszokas utan meg sokszor jobb is tud lenni
Csak vigyazni kell vele, hogy utana nehogy elkapjon a gepszijGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
vadorzó
tag
válasz haxiboy #22886 üzenetére
A "w" gomb nagyon csálén áll, amúgy már vissza is raktam a helyére.
Fehér matricát már rendeltem, még meglátom mi lesz, talán a többieket betanítom vakon gépelni...
De holnap okosabb leszek annak függvényében, hogy a support mit mond a cserére.[ Szerkesztve ]
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
demmer123
őstag
Szerintem a Roccat lesz mivel Roccat naval storm egerem is van hozzá illene.Olvastam a roccatról véleményeket eléggé dicsérik.
Most egy A4TECH (KD-800L) fél éves van és már teljesen szét van kopva a gombok egyiken már festék sincs csak az átlátszó rész látszik.Inkább beruházok most már tényleg egy drágábbra ami tartósabb lesz.Nem akarok évente venni új billentyűket.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz vadorzó #22884 üzenetére
Sajna nem vettem figyelembe, hogy más a gombok dőlésszöge
Jellemzo billzet elrendezesek:
- Hajlitott hatlap azonos kupakokkal: mar nem igazan hasznaljak, mert maceras gyartani, de pl. IBM Model M ilyen
- Minden sorban mas iveltsegu kupak: olcsobb alternativa a kenyelmes gepelesre, asszem Cherry talalta ki meg a nyolcvanas evekben. Legtobb mai mechanikus is ilyesmi, max a kupak formaban ternek el. (OEM profil magasabb, Cherry hagyomanyosan alacsonyabb)
- Lepcsozetes: minden sorban azonos, hatrafele lejto kupak. Olcso billzetekre jellemzo, Cherry MX 2.0/3.0 is ilyen, vagy a Genius KB-110X
- Lapos: oldschool laptopok
- Szigetes: modern laptopokHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Köszi a további hozzászólásokat. Néztem a Roccatokat, de csak a Ryos TKL Pro -ból találtam barnát. Valamint még az vele a bajom, hogy le kéne mennem a garázsba a dekopír fűrészért, hogy leszedjem róla azt a méretes csuklótámaszt.
A Das nagyon tetszik, de az meg 50 ezer felett van.. az nekem sokK.
Arra nem kaptam választ, hogyha a boltban a Tesoro hoz odaírják hogy cherry mx kapcsolós, akkor mivan, akkor sem az? Vagy nekik még lehet dugiba? -
haxiboy
veterán
válasz ---Lasali--- #22895 üzenetére
Tesorokból típus szerint változik a switch használat, Durandal pl Cherry MX switcheket használ, de az Excalibur pl. Kailh switchekkel operál.
-
nyunyu
félisten
válasz ---Lasali--- #22895 üzenetére
Arra nem kaptam választ, hogyha a boltban a Tesoro hoz odaírják hogy cherry mx kapcsolós, akkor mivan, akkor sem az? Vagy nekik még lehet dugiba?
Azert az arert tuti valami regebbi beszerzesbol maradhatott raktaron.
Mostani dollar arfolyamon nem annyi lenne.
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #22886 üzenetére
(#22885) nyunyu: Tutira nem létezik xD
Csak 15 juan a Cherry profilu ISO Enter az Imstotol.
Mar csak arra kene rajonnom, hogyan lehet a TaoBaot hasznalni, mivel kinaiul meg mindig nem tudok.
Mondjuk ez meg mindig nem oldja meg a problemat, hogy egy ANSI szett melle az ISO Enteren kivul kell egy extra R2 1U az Ű-nek, egy R4 1.25U a Shiftnek, egy R4 1U is az Í-nek.
ANSIbol kimarado R2 1.25U-t (amerikai "\") nem tehetem be Shiftnek, mert olyan csalen allna, mint Vadorzo francia W-je.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz nyunyu #22885 üzenetére
nem, de ha találsz, keress meg, engem is érdekelhet. bár előtte még le kell tesztelnem a das-t ha végre megérkezik, de egy rendes kupakszetten már gondolkoztam. viszont a model s-en is elég érdekes az elrendezés az alsó sorban az Fn miatt... ja meg nekem ISO kellene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest