- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
Arra gondoltam hogy drága üzemeltetni, egy kis piac miatt nem éri meg átállítani a gépet pár darab á betűt legyártani. Ezeket válogatják stb, futószalagon megy. Festeni könnyebb mint egy lézergravírozottnál egyesével csekkolni hogy megfelelő mély-e, illetve ott plusz szennyeződés is lehet. Ismerősömék lézervágó/gravírozó cncvel dolgoznak, ha új anyagot kell gyártani akkor van hogy 1 napig kalibrálják mert százezred vagy mikliomod mm pontossággal dolgoznak. Nekem ha lenne fröccsöntőgépem akkor sem feliratoznám mert teljesen felesleges. Aki más értelmes kiosztást használ, nem qwerty-t azt meg zavarja.
Bárkinek bátran ajánlom a colemak kiosztást, kényelmesebb mint a qwerty, egyenletesebb ujj használat, kívülről befelé.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
kristof123
őstag
válasz kristof123 #23111 üzenetére
Erre valaki? Erről a szettről lenne szó. Ha tényleg nagyon gáz, akkor kérnék egy konkrét ajánlást (white, blank kéne). Árban ilyen 8-9k max. Van egyáltalán ilyen?
Üdv,
K. -
Tin
veterán
válasz kristof123 #23157 üzenetére
pont nemrég kérdezték ezt a szettet. amúgy alatta elég sok vásárlói vélemény van... ennyiért meg nagyon nem lehet bukta..
-
nagyArc
tag
válasz kristof123 #23157 üzenetére
A képek alapján nekem pont ilyen van, fehér PBT, csak vannak rajta feliratok.
[link]
Szerintem szuper. Nehezen tudnám mihez hasonlítani, olyan a tapintása, mint a habkőnek, a hangja meg a keményfára emlékeztet. Nagyon kellemes. -
demmer123
őstag
-
ivana
Ármester
Alps keycapet lehet kapni valahol értelmes áron jót (PBT)? Blank tökéletes lenne.
-
Domonkos
Ármester
válasz fogtunder #23159 üzenetére
Nem vitatom, biztos nem a legprofitálóbb meló.
Viszont ha egyszer rááll az ember (és a gép ) onnantól fel lehet csavarni a sebességet. Gondolok itt például olyanra, ha a gravírozó munkaterülete lefedi a 100%os billentyűzet nagyságát, akkor simán el tudom azt is képzelni, hogy felhelyezett keycapekkel, egyszerre az összes megmunkálható. Csak legyen meg hozzá a megfelelő "sablon". Ami meg ugye az alap karakterek megfelelően elshiftelve. Az extra igények meg mehetnek felárral is. De nem hiszem, hogy legalább 90%át ne lehetne így "batch"ben megcsinálni egyetlen kalibrálással.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
fogtunder
nagyúr
válasz kristof123 #23163 üzenetére
de így nem is értem, hogyan kötődik össze az emberek fejében a festék a billentyűzeten és az, hogy mi jelenik meg a kijelzőn. ez kb. olyan, mintha a piros színű számítógépházban gyorsabb lenne a processzor.
(#23165) Domonkos: ezzel csak az a baj, hogy semmi nem garantálja, hogy lesz újabb megrendelés, amire a sablont fel lehet használni. én anno sokat dolgoztattam nyomdával, tipikusan kis tételeket, volt, amikor 25db használatit annyiért csináltak meg, mint 3 hónappal később 75-öt.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
PitLee
őstag
válasz nyunyu #23147 üzenetére
Veszel egy hasonló masinát, majd széjjel gravírozol vele mindent otthon és amikor megnyugodtál akkor vállalsz vele egy két melót, gomb, gépház, egér, esetleg nyák előrajzolás..ect és meggazdagszol
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz nyunyu #23147 üzenetére
egészen konkrét hardver, néhány szett után visszahozza neked az árát...
vehetsz külön fejet is $150 alatt, de ahhoz nem árt egy stabil kéz
-
PitLee
őstag
Egy bill.gombhoz még a dvd író is elég volna szerintem annyi macera volna, hogy mivel az csak egy irányba mozog egy másik író fejmozgatójával megcsinálni a 2. irányt és akkor már mehet a móka vagy két kis tartót csinálni egymással szemben és akkor mehetne a gyári dvd gravírozó progival csak a forgás sebességét lekéne redukálni egy csöppet (na jó, ígérem lejövök a szerről)
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #23165 üzenetére
Gondolok itt például olyanra, ha a gravírozó munkaterülete lefedi a 100%os billentyűzet nagyságát, akkor simán el tudom azt is képzelni, hogy felhelyezett keycapekkel, egyszerre az összes megmunkálható. Csak legyen meg hozzá a megfelelő "sablon".
Most beszeltem egy komolyabb nyomdaval, de ez sem valosithato meg.
Lezeres feliratozo ugyan be tudja magat kalibralni egy pontos magassagra, de a gombok felszine nem sik.
A bekalibralt sikhoz kepest 0.1mm elteres meg belefer, turheto lenne a vegeredmeny, ha a gombok kozepere, az U bemelyedes aljara lenne pozicionalva a felirat.Nagyobb problema viszont, hogy az egyes sorok sem egyforma magasak, meg a dolesszoguk is mas.
Arra meg otletelnek egy kort, hogy vajon szitazassal megvalosithato-e gazdasagosan, amit szeretnek.
Dye-subot meg sem mertem kerdezni, pedig ugy lenne a legszebb minosegu a vegeredmeny.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
demmer123
őstag
Valakinek van tapasztalata erről billentyűről megéri az árát?
Illetve mennyivel jobb mint a Roccat Mk vagy a Teosoro?
-
PitLee
őstag
válasz PitLee #23175 üzenetére
A la teknologyi
-
Nojbee
tag
Sziasztok
~15k-ig újonnan, csukótámaszos, angol kiosztású, ledes világítású billentyűzetet tudnátok ajánlani?
Nem kell hogy programozható legyen.Köszi
-
haxiboy
veterán
válasz Nojbee #23180 üzenetére
Szia, csekkold az ajánlót. De +5k -ér már mechanikusat is kapsz (Tesoro Durandal).
Esetleg egy Cougar 200k plusz valamilyen csuklótámasz ami külön kapható.
Ergonomiailag amúgy szerintem a csuklótámasz nem túl jó. Én most tettem vissza az enyémre, fél órát bírtam vele.
[ Szerkesztve ]
-
mikron
tag
Sziasztok ' Tudnátok ajánlani hol tudnék venni új tartós gombokat a mechanikus billentyűzetemre , mivel teljesen elkoptak.
-
mikron
tag
válasz micafighter #23183 üzenetére
Steel 6gv2 mx black kapcsoló van benne, szegénykét már több mint 4 éve nyúzom sok helyen már elkopott a felirat. Ideje egy kis szervizelésre.
[ Szerkesztve ]
-
PaulMP
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is már úton van egy Pok3r . Ma megint volt EU-s készleten a fekete ANSI US Cherry MX-Red változat, gyorsan le is csaptam rá mielőtt megint elfogyna egy 2-3 hónapra. Szállítással együtt volt 140 eur és jövőhét hétfő-kedd tájékában már itt is van, szerintem ez egész jó ár.
Mivel melóba lesz, ezért fekete és piros kapcsolók között vacilláltam, volt szerencsém mind a kettőhöz, így maradt a piros, nekem bejön a piros könnyedsége, ami azért érdekes mert amúgy a zöldet preferálom ami a feketével egyezik meg kb, igaz hosszú távon nem használtam így lehet azon is fáradna a kezem.
-
nyunyu
félisten
válasz mikron #23184 üzenetére
Nem szabvany Enter, meg a rovid jobb Shift, meg a rossz helyen levo \ gombon kivul mas akadalya nincs, hogy felrakj ra egy szabvany kupakszettet
Vegulis, vegiggondolva egy 105 gombos ISO UK szettel jobban jarnal, mivel abban van rovid bal Shift+ott is R1 a \ gomb, max forditva teszed fel a ket Shiftet.
Egyedul a big ass Enter fog hianyozni, max hasznalod a billzet sajatjat, amig nem kapsz ujat.Mittudomen, ISO UK Bumblebee
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Nojbee
tag
válasz haxiboy #23181 üzenetére
ooo szuper kis táblázat, átsiklottam felette. Ismerősömnek lesz, úgy néz ki rátudom venni, hogy még tegyen hozzá az összeghez.
De ha már itt járok. Nekem van egy Razer Blackwidow 2013 Ultimate-em. Minden szuper vele azt leszámítva, hogy a billentyűleütések nagyon hangosak. Hasonló kategóriában melyikre érdemes lecserélni ha halkabbat szeretnék?
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Vezetéknélküli billentyűzetre cserélném a jelenlegi vezetékesemet. Általános felhasználás, néha kicsi játék (Diablo 3, ilyesmi). Fontos, hogy amennyire lehet kompakt legyen, numpaddal és magyar kiosztású. Logitech K360 tetszik, nagyjából ez a ~10k a rászánt keret.
Vehetem ezt, vagy van egyéb ajánlottabb típus?
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
haxiboy
veterán
Vezeték nélküliből nincs ajánlott a listánkban. (még). Szerintem nyugodtan megteheted.
A lista folyamatosan bővítés és korrekció alatt áll, ha sikerül beszélnem végre a helyi boltokkal akkor az alsóbb kategória jelentősen bővülni fog.
-
haxiboy
veterán
válasz Nojbee #23187 üzenetére
Ha mx blue akkor a click hangos neked vagy amikor tövig nyomod bottomout hangja? Az utóbbit egy o-ring szettel lehet mérsékelni, az előbbire egy másik switch típus. Én a Corsair k szériás mechanikusokat szeretem, eloxált alu plate. Brutálisan masszív. Illetve most a g.skill km700 ami jól emlékszem szintén corsair által tervezett /gyártott billentyűzet ami aranyközépút a k70 és k95 között némi extrával, de fos szoftverrel. Esetleg Novatouch TKL, de ez egészen más kategória, gépelni isteni rajt.
-
jUUh
addikt
Sziasztok!
A régi billentyűzetem elromlott, és már megérett a a cserére, ezért a segítségeteket kérném.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 5-10e forint.
2.Használt szóba jöhet-e? Nem.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Igazából általános felhasználásra lenne, néha 1-2 LoL meccs.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) -
5.Van-e valami elképzelésed? Numpadnak, és háttérvilágításnak örülnék. Lehetőleg vezetékes
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Igen.Előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+
-
MedweSajt
tag
Üdv.
Mostanában a Massdropon egész olcsón van Outemu meg KHL kapcsolóval szerelt billentyűzetek.
Elég ismeretlennek tűnnek ezek a switchek nekem. Van róluk már esetleg kiforrót vélemény ?Vagy ezek is Kailh minőségű kapcsolók ?
-
haxiboy
veterán
válasz MedweSajt #23193 üzenetére
Outemu elég korrekt minőségű switcheket gyárt, KHL-ről még nem hallottam.
(#23192) jUUh :
A4tech Bloody B120 amit így elsőre ajánlani tudnék, ebből ha jól emlékszem van magyar is.
Ha nem muszáj magyar akkor Cougar 200k jobb választás.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Logitech K260-as billentyűzetről szeretném leszedni a betű matricákat. Címke leszedő spray-jel próbálkoztam, nem sikerült. A különleges karakterek matricáit fent szeretném hagyni.
Benzin/féktisztító lehet a megoldás? -
Excision
csendes tag
Sziasztok!
A mai nappal végre én is csatlakoztam a klubba
Nem volt könnyű kiválasztani a számomra legjobban tetszőt (Roccat Ryos MK,Tesoro, de még az Ozone sem tudott teljesen mértékben meggyőzni) ebben az árszegmensben. Nagyon megörültem mikor rátaláltam magyar webshopban erre a bill.-re, mert tudtam, hogy Magyarországon már nagyon ritkán kapható (véleményem szerint egész jó áron ~27.000 HuF-ért), láttam, hogy itt is ajánlott, videókat is sokat találtam róla így még könnyebb volt látatlanban dönteni. A nyelv természetesen nem zavart, talán még jobb is esztétikailag, mert ahogy itt is írtátok a magyar betűk nem 100%-osan egyező nagysággal/betűtípussal/eljárással kerülnek a capekre...
Szóval így fél nap után ki merem jelenteni, hogy simán megérte
Köszönöm az összefoglalót, listát, kommenteket, nagy segítségemre voltak és további kitartást a minőségi billentyűzetek népszerűsítésében!![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
- LOGITECH G815 LIGHTSYNC RGB GL Clicky US
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- LEÁRAZÁS! Ducky Mechanikus Gamer Billentyűzetek - INGYEN POSTA!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest