Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 01velemeny

    csendes tag

    válasz ---Lasali--- #22830 üzenetére

    Nekem van szerencsém egy Tesoro Durandalhoz. Tehát elfogult, de tényleges tapasztalatból adódó vélemény. Csak gépelésre és multimédiás szerkesztőprogramok irányítására használom otthoniként. Csak a sima Durandalt tudom ajánlom (nem a ledeset). Ezzel szerintem pont oda pozicionálta magát a gyártó, amit vállalhatóan teljesít is. Ha semmi extrára nincs szükséged, akkor lehet OK. Egyszerű, mint egy faék. Bedug, semmi driver, használom. Minimális hibaforrás. Tudom, hogy nem csak a kapcsolóból áll a billentyűzet, de vegyük végig, hogy mibe lehet ennél mellényúlni.
    Egy - keycap: ezen a szinten nekem úgy tűnik OK - teljesen standard geometria, megfelelő anyaghasználat, kapcsolódás, meglátjuk; ha mégiscsak túlságosan gyenge minőség és elkezd kopni-mállani esetleg upgrade-elhető, mivel teljesen standard. Egyelőre ennek semmi jele. Tudom, hogy létezik jobb minőség és anyaghasználat (ne vitassuk el pl.: das keyboard érdemeit), de nem ordít ennek a hiánya.
    Következő - kapcsolók Cherry MX (bármilyen a 4 ált. közül) rendben. Ez nem a Tesoron múlik.
    Harmadik - mechanikus összeszerelés - rendben van, a kapcsolók nem közvetlen PCB kapcsoltak, hanem Metal Frame, tehán van egy teljesen tisztességes frame, ami bírni fogja a strapát. Egyebekben is jól összerakott, nem nyeklik, nem nyikorog, nem vetemedik - semmit sem. (Még egyszer meggyurmáztam, mert még most sem hittem el, tényleg semmi.) Itt (a design-ban) még próbáltak egy kicsit még ilyen spécibbek lenni (szálhúzott hatás, oldalsó lap), de szerencsére nem vitték túlzásba. Úgysem fogja senki elhinni, hogy ő az istenkirály ezzel a billentyűvel, akkor meg ne is erőlködjenek ilyen design felé, inkább törekedjenek a stabilitásra - ezt tették.
    Elektronika - nem tudom, nem szedtem szét. Marhára remélem, hogy nem okoz nehézséget nekik tisztességesen beleforrasztani a PCB-be a kapcsolókat, illetve tényleg a legegyszerűbb több évtizedes elektronikai háttér biztosítása, ami egy 1500 Ft-os kínainak sem okoz problémát. Ha igen, szívás (gari után). Kábel rendben.
    Én sem értem, hogy tudták kihozni, 22e-ból, amiből 25-30e a kapcsoló :) /Bár semmi led, makro, profil, stb./, de szerintem a legtöbb mechanikus használó tényleg meglepődne, hogy ez mocskosul nem gagyi, sőt.
    Én már a ledeset jobban meggondolnám a Tesorotól. Egyrészt bonyolultabb elektronika, ledvezérlés, még több hibaforrás, saját driver, profilkezelés, USB Hub, két átvezetett jack, stb. háát. Lehet, hogy meg tudja csinálni a Tesoro, lehet, hogy nem. Ha mindenképpen ledeset, meg speckóbbat akarok, akkor nem csak 8-9e Ft-ot rakok még hozzá, és nem kockáztatok. De mondom lehet, hogy semmi gond sincs azzal sem, csak szerintem talán kockázatosabb bevállalás.
    Szóval én a led nélküli sima Tesoro Durandal-ról tudok nyilatkozni, nyugodtam maradhat ajánlottan a listában, egy meglepően tisztességes, ajánlható mechanikus a kategóriájában. Ja és ISO - fő feladatkörben használt gépeléskor nem teljesen mindegy, (sőt HUN), bármilyen (4) MX kapcsolóval elérhető, ezen az áron nem kell sokat vacakolni, ha csak egy alap HUN billentyű az igényed az általad választott kapcsolóval.
    Mindemellett tiszteletben tartva a felsőbb kategóriák létjogosultságát is.

    Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.

Új hozzászólás Aktív témák