- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz Excision #22600 üzenetére
Itthon nincs jó kínálat sajnos. Külföldről, német és brit Amazonon vagy eBay-en nézz szét, sokkal nagyobb választék van arrafele.
A kiszemeltjeid:
- SteelSeries 6G V2 - elég retardált kiosztása van, taiwani bigass Enterrel és pár másik gomb megkeverésével. Elvileg csak Black switchel rendelhető amúgy.
- Roccat Ryos MK jónak tűnik, de esztétikában nekem nem tetszik.
- Razer-ek közül már minden saját (Kailh) kapcsolós.
- Ozone Strike Battle nem rossz, de elvileg csak Red kapcsolókkal rendelhető.
Sajnos mostanára kivezettek rengeteg Cooler Master billentyűzetet, amik közt lett volna olyan amit ajánlani mertem volna... QuickFire XT-t például, ami szerintem kifejezetten ajánlható board volt, standard bottom row-al (alsó gombok mérete standard) és normális küllemmel (már ha nem nézzük a kupakokat, amiket persze bármikor lecserélhetünk).
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Excision
csendes tag
válasz tDr1v3r #22601 üzenetére
Hát igen...mikor rákerestem a CM billekre akkor szembesültem, hogy nem nagyon találni magyarországon (nem kétes eredetű) webshopban...
Egyébként, ha úgy döntök, hogy a Roccat vagy az Ozonet választom-e, akkor elvileg bátran választhatom anyaghasználat és hasonló minőségbeli hiányosságok nem fognak érni, mint pl. egy Tesoronál, amiről nem sok jót hallok? Mivel mindig lámpát használok (nem megy tökéletesen a vakon írás mééég), így a világítás annyira nem érdekel, de a + játékos billentyűzeteknek még lehet hasznát is venném, tehát egyenlőre a Roccatet érzem árban és tudásban, csak nehogy ne férjen el az asztalomon
-
Ed_007
aktív tag
Szervusztok, meglepő módon segítségeteket kérem billentyűzet vásárlásához. A szempontok:
0) CSENDES LEGYEN!
1) Összeg: max 30 ezer HUF
2) Újat szeretnék.
3) Rengeteget írok, de alkalmanként előfordul játék is (95% munka, 5% játék).
4) A normál billentyűzetet preferálom a szigetszerűvel szemben, de ez nem KO kritérium.
5) Nem szükséges a számblokk, viszont funkcióbillentyűk lehetnek (sőt jó, ha vannak). A világítás előnyös, de nem KO kritérium. A gombok feliratozása tartós legyen, ne kopjon le.
6) MAGYAR nyelvűt szeretnék, mert 90 százalékban magyarul írok.
7) Gyorsan gépelek, tehát valami olyan kellene, amely kellően pörgő munkára ad lehetőséget.Mit javasoltok, mely billentyűzetet vegyem, a fenti paraméterek alapján?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #22596 üzenetére
nyunyu: köszi!
És felvetült még 1 kérdésem: tudtok valami módját, hogy a "zenelejátszó" média gomb, ne alapból a Win Media Player-t hozza elő, hanem amit épp akarok (Jriver)? Próbáltam a shortcut tulajdonságaiban beütni ezt a gombot a Jriver-hez, de csak í Ctrl+Alt-ot írja ki a mezőbe és Apply után is a WMP marad rajta. Valamint próbáltam a Default Program-s ban túrkálni, de konkrétan ilyen beállítás nincsen, hogy "Default Music Player", csak "Media Player", az meg nekem nem jó, mivel a videókat is mással szoktam megnyitni, így meg minden média file asszociációt arra állítana... Át lehet valahogy mókolni külső program nélkül? Az Auto Hot Key-t inkább kihagynám a dologból... (Az se biztos, hogy felismerné akárminek is a média gombokat.)
Ja és a hivatalos szoftvert felrakását is szeretném elkerülni...
[ Szerkesztve ]
-
01velemeny
csendes tag
Emeli-e, vagy van-e bármi negatív hatása az O-ring aláhelyezésének - kérdéshez.
7 (VIP) küldött pár méretezett rajzot, amivel kipróbáltam a kombinációkat. Egy 2 mm-es és egy 4 mm-es O-ringet használtam.
Én lemértem a saját kupakom, és az egyik legfontosabb távolság (az "anya" alja és kaycap teteje/felső keresztje) az én billentyűmnél keveseb; 4 mm volt.
Ez, mint látható változtat pár dolgon. Egyrészt ilyenkor nem az MX álló káváján csapódik a kupak teteje/"nagy" keresztje /ezt korábban tévesen feltételeztem/. Azonban nem változtat a megemelés kérdésén (gumi rugalmassága?). Látható a két ábra alapján az is, hogy kihozható olyan összeméretezés, amikor a 4-6 mm-es távolságot a ringhez optimalizálják és tökéletes megfelelő párosítás esetén az O-ring használat is.
Azért írtam, hogy ha metrikus dolgokat akarsz cáfolni, akkor paraméterezzünk, mert különben olyan, mint kottafüzet nélkül dallamot írni. Egy szakmai fórumon speciálisan a műszaki dimenziók megbeszélésének van egy nyelve; ez a műszaki rajz. Na ezt a nyelvet én sem beszélem, de kevésbé szigorúan véve az ábrázolást, egy technikai érdeklődésű ember akár csak egy fecni és toll segítségével is ki tudja fejezni magát. Ezért írtam egy darab speciális kérdésemre az ötből, hogy szeretnék konkrét paraméterekkel vitatkozni, hogy legyen miről.
Azt, hogy miért érzed úgy, hogy bizonyítanod kellene bármit is, nem tudom. Ha fontosnak érzed, hogy az igazad kifejezd, minden eszközöd megvan, hogy bizonyítsd, és el is fogadjuk. A válaszaid közül, és a teszteddel (amit meg is köszöntem) többel meggyőztél a korábban hitt feltételezésem ellenkezőjéről és ötleteket is adtál. Ez így visz előre. (Dehogy vagyok tanár.)
Nem kértem segítséget senkitől, sőt úgy gondolom, hogy ezzel a témafelvetéssel mi segítünk. Van egy érdekes kérdés azoknak, akik szeretnék tudni hogy ha belenyúlnak a dolgokba, mibe nyúlnak bele. Akinek elég az, hogy beraktam és működik, mit van ezen okoskodni, Jó. Aki szeretné tudni a mögötte lévő történést is, csak annak érdekes ez a gondolatkör. Ha neked nem fontos és nem érdekel, hogy mi történik, akkor ne foglalkozz vele. Akkor nem neked szól a téma.
A kereséshez: a Cherry MX bontását megtaláltam, bár a kapcsoló aknájának paramétere hiányzik, láttam keresztmetszeti rajzot, de ott nem volt paraméterezve. Keycap-ről bevallom műszaki paramétereket nem nagyon találtam, köszi a tiédet. (De mi az a Google? meg keresőő Én lemértem a sajátomat (tolómérővel), nekem a 7,5 - 1,5 = 6 helyett a sajátom magasságnak 4 mm jött ki. Na itt megint cáfolom magam, mert akkor nem a sapka nagy keresztje (vagy teteje) ütődik a káván (az én billentyűim paramétereinél), hanem a középrész a stem lecsapódásával. Mostmár mintha érezném is tövig nyomáskor, hogy nem a külső káván áll a kupak, hanem egy kicsit billeghet. Tehát az első rajzaimban itt vagy egy 0,5 mm-es hiba!
Végezetül; egyre inkább úgy tűnik, hogy a gumi összenyomhatósága akadályozza meg, hogy a billentyűsapka végül feljebb legyen. De fontos, hogy milyen paraméterű billentyű (itt a stemet befogadó középső "anya" hossza és az akasztó kereszt közti távolság /4-6-mm/ számít) és milyen vastagságú O-ring kerül behelyezésre. Ugyanis rossz kombináció esetén emelkedhet a billentyű, vagy akár hatástalan lehet a ring, bár ilyen panaszt még nem hallottam.
Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
nyunyu
félisten
válasz SunMount3r #22607 üzenetére
tudtok valami módját, hogy a "zenelejátszó" média gomb, ne alapból a Win Media Player-t hozza elő, hanem amit épp akarok (Jriver)?
Vezerlopult/Alapertelmezett programok?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Entaro
tag
válasz 01velemeny #22608 üzenetére
Teljesen egyetértenék veled, ha rászántál volna 500JMF et, és vettél volna O ring et, majd leteszteled, és bepostolod a tapasztalataidat. Az igen hasznos lenne.
-
Domonkos
Ármester
válasz Entaro #22610 üzenetére
Legyel szives megerteni, hogy itt nem a flame-en van a hangsuly, sem azon hogy jobb-e igy vagy ugy a billentyuzet.
Mindoszesen (reszemrol) annyi, hogy baromira nem ertem, hogy hogyan all be a keycap normal magassagba miutan o-ring kerul ra. Nagyon nem erdekelnek az olyan kommentek, hogy "hat vegyel es probald ki, majd meglatod." Lattam es tenyleg igy van. De ez mellekes, nem hasznaltam soha huzamosabban.
NA DE MIERT VAN IGY?! A gyakorlati oldala nem erdekel - az nem izgalmas.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Excision #22602 üzenetére
Én ezekről még nem olvastam rosszat. Az Ozone elég friss cucc, Prohardveren van teszt, én csak erre tudok építeni de az alapján egész jónak tűnik.
Külföldi beszerzés biztos nem játszik?
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
01velemeny
csendes tag
válasz Entaro #22610 üzenetére
A javaslatoddal (egy bármilyen ring, bármilyen billentyűn) önmagában egy nagyon korlátozott eredmény vonható le, mert már most is hatalmas variációkat láttunk.
Kéne szereznem teszt kapcsolókat (hogy külön alaphoz rögzítve pontosan tudjam mérni az alapját), framet, különböző típusú billentyűsapkákat (a 4-6 mm átlag "anya"-kereszt távolságon felül extremitásokat is), ringeket különböző vastagságban, és eszkábálni valami rögzített mérőalkalmatosságot (finom pontosságú tolómérő), keresztmetszeti képen (bontott billentyű) is megfigyelni a történéseket, mindezt többféle billentyű keresztbevágásban (csak a sapka, sapka + stemet fogadó rész, stb.), megtervezni a tesztet/kombinációkat, és végrehajtani a méréseket általam, valamint másvalakinek is függetlenül végrehajtani a méréseket, hogy átlagoljuk az eredményeket.
Na ez nem "500 JMF", és a befektetett munkát is beleszámítva pláne nem (bár a munka részét igazából csak az csinálja, akinek hobby, kíváncsiság, amit nem lehet materializálni)
Már látjuk, hogy többféle billentyű van forgalomban, többféle O-ring vastagság, többféle eredmény és többféle vélemény.
Ha "CSAK", és hangsúlyozom, hogy csak gyakorlati alapon akarjuk igazolni, akkor a fentihez hasonló teszt kell, különben azt a következtetést vonhatjuk csak le, hogy:
Mari néninek jó volt az én vérnyomáscsökkentőm, Józsi bácsinak is, na ki aggodalmaskodik és okoskodik még? Tessék Juli néni, ja hogy-hogy Juli néni ...?Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
Tin
veterán
na akkor harmadszorra itt a nagy keycap-mizéria közepébe a milyen billentyűzetet vegyek topikba...
valaki sorolja már fel mik az ajánlott vételek, mert ahogy látom, sokmindenki másnak is mx brown kellene, hogy csendes legyen. nekem pl. gépelésre...
nincs egy lista, hogy mik a jók? oké, das keyboard 4 az etalon, azt látom, de valami olcsóbban esetleg? vagy ha árban is, de legalább köhögjetek már be egy alternatíva listát plíz.
-
Excision
csendes tag
válasz tDr1v3r #22612 üzenetére
Háát, ha tudsz írni 20-25k körül (gondolom ott nagyobb a választék ilyesmi árkat.ban) ami szerinted amazon/ebayen megérné akkor szívesen fogadom. Csak még kicsit idegenkedek a külföldi rendeléstől, de mivel a bill nyelve nem izgat, így lehet nekem ez lenne a jobb alternatíva. Legjobban egy letisztult (mint az ozone) MX Brown switchest szeretnék. (Pl. TheVR-os sráccoknak is a Barna switch-es CM Storm Trigger Z jött be nagyon, azt én is elfogadnám )
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Entaro
tag
válasz 01velemeny #22614 üzenetére
Látod, tudod a megoldást a kérdésedre, és mindenki szívesen fogadja majd, ha elkészült a rendes teszt. Mivel a kérdés elméleti vonala téged izgat leginkább, mi megelégszünk azzal, ha elmondod mire jutottál.
-
01velemeny
csendes tag
A legelső tanácsom az, hogy válassz kapcsoló/billentyű típust. Amikkel te dolgoztál, ahogy írtad közép-felső kategóriás membránosok voltak. Úgy látom azzal már "megbarátkoztál", hogy mechanikus leszel. Tudd, hogy olyan "halk" mechanikuson első körben nem leszel, mint membránoson. Nem ez a mechanikus előnye. Bár kicsit túl van lihegve ez a hangosság, mert először hangosabb a mechanikus, de nem "Hangos". De én lebeszéllek erről a szempontról, mert a membránoson megszerzett taktilitásod (érzési finomságod) nem konvertálható a mechanikusokra. Új világ, de ha gépelni, sok szöveget bevinni szeretnél sokat fogsz anyázni és ujjongani a mechanikuson. Nekem eddig már négy fázisom volt a brown mechanikussal, de ez nem hiszem, hogy mindenkit érdekel (úgyhogy nem fejtem ki). A lényeg az, hogy ha szereted finoman, épp csak érinteni a billentyűket, (touchtype, de azért - a nevével ellentétben - le kell nyomni) akkor brown/blue, ha nem kell a klikk hang (bár nagyon segít beállítani a technikád), akkor brown. Ha az avatarod képviseled , akkor black. A red, meg a black olyan, mintha egy tollból kiszedett rugót nyomogatnál. Nincs köztes ellenállás. De ha tolod neki (a gépednek), vagy csak kevésbé vagy hajlamos pötyörgészésre, akkor red/black. Ha aláringeled, nem kell semmit óvatoskodnod, finomkodnod, nagyon fogod érezni, hogy megkaptad a kezed alá a tartalmas billentyűzetet.
Szóval először döntsd el, hogy mechanikus vagy membrános
Aztán döntsd el, hogy Blu/Brown vagy Black/Red
Utána dönstd el, hogy kell e eye candy, makró, extrák
Ha nem kell semmi extra és tudod a technikád (kiválasztottad a kapcsolód típusát), 20e-től fognak tudni ajánlani. /Én már nem követem a napi kínálatot/Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
haxiboy
veterán
G.SKILL KM780
Úgy néz ki az ajánlott billentyűzetek listája egy újabb jószággal fog bővülni.
Aranyközépút a Corsair K70 illetve K95 között, elég sok extra feature (illetve egy borzalmas szoftver, amit remélhetőleg a későbbiekben javítanak).Az anyagfelhasználás, illetve a keycapek/media vezérlő gombok kísértetiesen hasonlítanak a corsair megoldására, valószínüleg egy helyen gyártják őket. SŐT! A tudtommal Corsair exkluzív, akril házas rgb switcheket kapta meg ez is, a cherry jóvoltából.
Amint lesz lehetőségem kipróbálom, mostanában kicsit rámenősebbnek érzem magam, úgyhogy nem fogok fotók nélkül kisétálni a MediaMarktból illetve egyéb helyekről.
Jövő héten pedíg felkeresem a helyi Aqua-t hogy a raktáron lévő billentyűzet készletből, amit esetleg kibontanak de nem adnak el, készülhet-e fénykép egy pár soros leírással, szubjektív véleménnyel, cserébe meg kirakjuk a logójukat.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Domonkos
Ármester
corsair es CM. Ezeket szoktak ajanlgatni, es amiket en probalgattam SteelSeries Apex es Pok3r is kifejezetten jok voltak.
De ha valahogy sikerul talalnod egy IBM model M-met (vagy rendelsz egy utangyartottat) es az minden igenyedet kielegiti, akkor nala keves jobbat talalhatsz <- szemelyes velemenyGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Tin
veterán
válasz 01velemeny #22625 üzenetére
brown, extrák nem érdekelnek. multimédia gombok jöhetnek, de Fn-el is megfelelőek. gépelésre legyen tökéletes, iso vagy ansi.
-
01velemeny
csendes tag
válasz Entaro #22620 üzenetére
Tévedsz, nekem nem szükségletem, segítségkérésem ez a kérdés. Van egy billentyűzetem, amit használok probléma nélkül. Feltettem egy kérdést azoknak, akik szeretnék tudni hogy mibe mókolnak bele. És össze is jött egy hozzáértő, bár akár néhol ellentmondó közösség. Ha neked elég az, hogy beraktam és működik, mit van ezen okoskodni, Jó. Aki szeretné tudni a mögötte lévő történést is, csak annak érdekes ez a gondolatkör. Ha téged nem érdekel, hogy mi történik, ne foglalkozz vele, nem neked szól a téma.
Ja, és pont azért itt tettem fel a kérdést, mert itt sok olyan ember néz be, akiknek van mechanikus billentyűjük, van technikai affinitásuk, gondolkodnak.
Pont azért kérdezek szakmai fórumon, hogy egy olyan kérdésre, amiből jó pár felmerül, ne kelljen mindent nekem tesztelnem. Ha az éppen futó kérdéseimet mind nekem kellene tesztelnem, egy élet kevés lenne (milyen mosópor, milyen benzin, milyen billentyű, milyen stb...), de szerencsére a legtöbbre meg is találom a szakmai választ, nagyon komoly bizonyítással.Igen tudom, hogy mi az a szint, amilyen megalapozottságú válasz elfogadható /erre írtam is egy tervet/. De miért kéne nekem bármilyen tesztet végrehajtanom? Amivel te megelégszel.
Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
kemotox
addikt
Cső! Van mostanság valami BestBuy? Legolcsóbb olyan bill. aminek jó az ár/érték aránya? Vagy valami hasonló. Be szeretnék szállni a zinternetbe! Izé, a mechanikus bill. bizniszbe.
Első cuccom lenne, szóval kapcsolókról fingom sincs, hogy melyik lenne testhezállóbb, majd egyszer úgy is végigmegyek mindegyiken, azt kiderül az igazság. Így elsőre szerintem bármelyik jobb, mint a fostos ezer forintos noname cuccok amiket eddig használtam.Mekkora összeget szánsz rá?
20 körül ha kijönne örülnék
Használt szóba jöhet-e?
Persze, bármi, ebay, amazon, banggod, használt, lopott.. ja az nem.
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Billentyűzésre. Game, doksi gépelés, tepertős pogácsával telemorzsázás, stb, csak a szokásos.
Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus
Van-e valami elképzelésed? Extra igények
Olyan tenkejless vagy milyen kéne mindenképp, alig férek el az asztalon és numpadot szökőévente egyszer használom. Multimédia gombokhoz eléggé hozzászoktam (play/pause, előző/következő zene, mute, számológép), de teljesen mindegy, ha nincs akkor autohotkeyyel megoldom
Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Bármi jöhet. A lényeg, hogy meglegyen í-nek meg mindennek a helye. Blank is lehet a cuccos, tök mindegy. Laptopom klaviatúráján mindenféle német betűk vannak, az sem zavar. ASI vs ISO jó kérdés, hosszú backspace és nagy enter a barátom, de szerintem 2 nap és hozzászoknék a másihoz is.Szóval röviden és tömören annyi az igény, hogy minél olcsóbban kéne egy jóféle mechanikus bill., semmi más nem számít.
Köszike!
(#22630) kristof123: +111111111. Első dolgom volt megnézni az ÖFI-t, hogy nincs-e ilyen cucc, de sajna nincs.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz kemotox #22631 üzenetére
"Első dolgom volt megnézni az ÖFI-t, hogy nincs-e ilyen cucc, de sajna nincs."
Szerintem összefog a közösség és hamarosan lesz ilyen. (:"20 körül ha kijönne örülnék"
Sajnos innen indulnak a mechak és még nem azaz igazi minőség.CM QFR - ~22k (80 $) amazon, newegg... (én is ezt használom már kb 2 éve és nekem bevált!)
Bár én szerencsés vagyok, bőven 30k alatt vettem meg anno Mo-on.Amit még szoktak ajánlani és TKL:
Ozone Strike Battle (Mo-on is van ~26k)
Corsair k65 (cm qfr-hez hasonló beszerzés csak ~90$ környékén)
Vortex
Filco
DuckyBtw, ANSI-ban nagyobb a választék, szvsz rögtön így keress majd!
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz kristof123 #22632 üzenetére
Filkó meg a Kacsa nagyon drága, már szemezgettem velük régebben
De ez a CM iszonyat tetszetős. Lehet kérni piros, barna meg kék kapcsolókkal, és még média gombok is vannak rajt! Yay. Köszi az ajánlást! -
Tin
veterán
srácok pesten hol tudok kipróbálni mechanikus billentyűzeteket, a típus most kevésbé érdekel, inkább az mx blue/brown/red közötti különbség gépeléskor.
-
kemotox
addikt
válasz kemotox #22633 üzenetére
CM QFR-re haveromat is ráizgítottam, pedig ő magyar kiosztásút akart, de most már bevittem az erdőbe
Most épp azon vagyunk, hogy közösbe veszünk egy 15 dolcsis WASD-os kapcsolótesztelős cuccot. Vagy van esetleg valami jobb megoldás? (Olcsóbb ilyen tesztelős cumó, vagy valami bolt ahol többféle kapcsolós bill.-t is ki lehet próbálni) -
haxiboy
veterán
válasz kristof123 #22630 üzenetére
Rajta vagyok, egyenlőre egy Excel tábla lesz, később egy kereshető adatbázis.
Google drivera lesz felpakolva hogyha változás van ne kelljen letöltögetni.Nagy eséllyel a mai nap folyamán frissítem a téma összefoglalót is néhány aprósággal.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
Van valami otletetek arra, hogy mennyibe faj egy 105 gombos blank set feliratozasa magyar kiosztasra, meg hol vallalnak ilyet?
-
nyunyu
félisten
Signature Plasticsot hagyjuk.
Szivesen gyartanak neked 1 db dye-sub PBT kupaksettet 800$-ert.
De ahogy olvastam geekhackon, ha 50-et rendelsz, akkor mar egesz elviselheto lesz az ara, mar ha az 55-60$-os arat annak lehet nevezni.
Egyebkent meg amikor egyszinu feher blank setet akartam venni toluk, akkor is elhajtottak a francba, hogy csak az van, ami a webshopjukban szerepel, ott meg kb. haromfele feher arnyalatbol tudtam volna csak osszerakni a gombokat, mert pl. mas szinu ISO Enteruk van raktaron, mint a szokasos 1U gombok, vagy pl. 1.25U-bol egyaltalan nem talaltam feheret, ami meg kene a Ctrl/Win/Alt gombokhoz...
Amugy valami pesti ceget keresnek, aki vallal lezeres feliratozast vagy tamponnyomast.
Felteve, ha sikerul 105 gombos blank setet talalnom feher/bezs szinben.De ez jelenleg eleg eselytelennek tunik.
Ducky 105 gombos feher PBT keszlete elfogyott, es nem tervezik ujra gyartani. Kek-szurke meg ritka ocsmany.
Uj billzeteiken mar ABS kupak vanImsto talan valamikor fog gyartani ISO kiosztasu PBTt, Gateronnak elvileg van ISO kiosztasa, de kulon nem kaphato, Vortex nem gyart PBT kupakokat (hanem a Tai-Haotol veszi a feketet.)
Mar azon a ponton vagyok, hogy inkabb veszek egy UK Tai-Hao Bumblebee-t, de ez sem olcso.
Sajnos a blank kivitel erdeklodes hianyaban nem kaphato[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Lattal mar vilagos szinu magyar kiosztasu billzetet?
Nem mechanikusban sem lehet kapni, pedig vagy 2 eve vadaszom anyamnak a Logitech Value utodjat...
-
nyunyu
félisten
Lehet kapni a Fujitsu KB521-et???
HOOOOL?[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Miert, letezik ezen kivul mas hagyomanyos Ins/Del elrendezesu epkezlab billzet vilagos szinben magyar feliratozassal?
Gigabyte K6150-bol mar nem gyartanak feheret.
Rapoo nyomorgatott elrendezeseit meg hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz nyunyu #22646 üzenetére
hát a magyar elrendezés mondom nálam nem volt szempont, a másik billem az magyar, de az egy 15+ éves compaq és ps2-es.
ez a cherry gyönyörű, tökélesek a gomjai, az elrendezés, az anyagminőség, egyszerűen jó ránézni.
csak membrános, és nem szeretem. de az tény, hogy ennyiért szerintem nehéz lett volna jobbat kapni tartaléknak.
tesoro durandalok egyébként milyenek? nagyon szarok?
-
nyunyu
félisten
Tenyleg, Cherry Stream 3.0 topikban emlegettetek, hogy a Stream XT-bol is volt magyar kiosztasu, csak eppen a Cherry itthoni beszerezhetosege az valami botranyos volt az elmult 15-20 evben.
(Mar a Herta sem vitte tulzasba, aztan ~15 eve becsodoltek...)Durandal minosegerol fogalmam sincs, de mintha korabban mar lett volna rola szo.
Mindenesetre nekem nagyon nem fekszik a dizajnjuk.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nehez dontes.
Mechanikusat sajnos nem lehet olcson meguszni, mivel a Cherry MX darabja kb. 0.5$, ez egy teljes 104/105 gombos billzetnel durvan 15k-t tesz ki.
Kupakkeszlet meg a 20$-os nagyon gagyi ABStol a csillagos egig terjed, doubleshot PBT keszletek jellemzoen 55-60$ kornyeken vannak. (ANSI US kiosztassal, ISO nemet sem igazan kaphato...)
Plusz ott van a billzet haza, nyomtatott aramkore, stb.Igy 20k-bol eleg nehez komplett billzetet kihozni, meg ipari szeriaban sem.
Nyilvan sokat segitene, ha nem 300Ft lenne egy dollar, hanem visszagyengulne 200 kornyekere, de arra varhatunk egy darabig.Tudom, elegge unortodox az igenyem, hogy vilagos billzetet akarok magamnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest