- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Milyen magyar kiosztású mechanikus világítós billentyűzetet tudtok ajánlani?
Felhasználást tekintve munka és játék. Ár/érték arányban legyen jó. Legyen rajta numerikus rész is. Más megkötés egyenlőre nincs.[ Szerkesztve ]
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
McSico
senior tag
-
Entaro
tag
válasz McSico #21551 üzenetére
Szerintem ezekkel a paraméterekkel egy van, a Tesoro Durandal Ultimate pont 30 alatt. Valamivel több a Roccat, és kb ennyi a kínálat.
Fel kellene venni a témaindítóba, hogy akciósan a mechanikus legalja 22.000 Steelseries black el, 25.000 a CM Storm mindenfélével, és innen 30 és a végtelenbe és tovább
[ Szerkesztve ]
-
anddrew
tag
Hello
Mekkora összeget szánsz rá? 30-40 ezer Ft
Használt szóba jöhet-e? Nem
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Játékra
Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Mechanikus
Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?) Numpadot nem szeretnék, világítás mind1, vezetékest szeretnék programozható gombokkal.
Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk) Angol kiosztás teljesen jóπ
-
qisqaqas
senior tag
válasz rappit4 #21554 üzenetére
Clear. A custom boardomban ma csereltem ki linearisra a kapcsolokat. Annyira furcsa. Egyedul Kailhbol hasznaltam linearisat de osszehasonlithatatlanul jobb ez. Annyira sima es puha es finom es ize az egesz. Hiányzik a taktilis visszajelzes de tudok nelkule elni. Egesz jo. Es iszonyat halk is. CMem zorgott jobban.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
rockkate92
újonc
Szevasztok! Érdekel mit tudtok ajánlani, leírtam a fent szereplő kérdésekre a választ, laikusként várom a javaslataitokat
Mekkora összeget szánsz rá? - Nem tudom hogy ezekhez a paraméterekhez milyen árkategória illik, sokat nem akarok rákölteni, annyira nem izgat a dolog...
Használt szóba jöhet-e? - Lehetséges, de egy új jobban vonz (valószínű hogy ebay-ről rendelek)...
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? - Nem dolgozok vele, de mindennapi használatra kell, néha online játékokhoz, azért venném, mert az előző billentyűzetem megrágta a kutya, amit meg találtam itthon, szépen fogalmazva régi, tehát még nem usb-s a gépemben meg valamiért szar a bemenet, olyan mintha kontaktos lenne...
Milyen típusú billentyűzetet keresel? Teljesen mindegy...
Van-e valami elképzelésed? Extra igények:
- ami fontos szempont, hogy vezeték nélküli legyen (mert már annyi kábel van mellettem hogy a "Lakatos" kurjantana egyet ha meglátná, bár van arra is némi esély hogy megveszem és egy nap múlva a kertben találom meg nyálasan elásva...) ja igen, egy háttérvilágítás nem ártana (mert éjszaka ágyból gépezek :$ )...
- ami annyira nem fontos, hogy nem szükséges a numpad (nem használom), valamint nem gond ha egeret is adnak mellé (olyat ami táncol, ugrál, kicsi, hosszú farkú, fehér)Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Hidegen hagy... De tényleg... Nem izgat... Lehet az osztó kínai is... Mindegy ki oszt ki... Nem érdekel...
Szóval előre is köszönöm a tippeket!
-
qisqaqas
senior tag
válasz rockkate92 #21560 üzenetére
Vezetéknélküli, világítás, olcsó hármasból kettő teljesíthető.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Mekkora összeget szánsz rá?
30-35eFt környékéig.
Használt szóba jöhet-e?
Nem
Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Játék, levelezés/chat esetleg némi programozás.
Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus előny.
Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Nem ragaszkodom.
Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Vezetéknélküli legyen (ha vezetékes is, az előny), lehetőleg csendes és ergonómikus.Numpad nem fontos, világítás felesleges.
Az ergonomikus és a mechanikus kialakítás kb ugyanannyit érnek nálam.
Eddig a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard-t néztem ki.
Viszonylag kevés ergonomikus mechanikus billentyűzetet láttam, és azok is elég drágák. Az egyik ami tetszik és viszonylag "olcsó" a Matias Ergo Pro, de ez is 60eFt körül van, amit sokallok.
Tudtok vmi alternatívát ajánlani? -
-
ViZion
félisten
hmmm... ezek jók lehetnek SS 6gv2-re is?
bakker, valami EU forrás kellene, ez drága fuvar lenne...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Ár/érték arányban szeretnék venni egy bill.+egér kombót. Vezeték nélküli legyen.
Otthoni használatra lenne. Hang/Zeneszerkesztéshez és szöveg gépeléshez használnám. A gépelés kimerül chatben, forumban és e-mailekben. Játékra nem kell. Egyéb más pc-s hétköznapi célokra is ezt használnám.
Fontos, hogy csendes legyen. Eddig notebook billentyűzetet használtam és azzal teljesen megvagyok elégedve, szóval valami olyasmit keresek. Azt hiszem ollós kivitel. Mindenképp magyar kiosztású legyen.
10k alatt szánnék rá, már ha ebben a kategóriában van az igényeimnek megfelelő.
Használt nem jöhet szóba.
Mit ajánlanátok?
Előre is köszi a választ!
-
haxiboy
veterán
válasz nemethchek19 #21567 üzenetére
Feltétlen kombóra van szükséged vagy külön-külön is mehet?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Xalderon
tag
Sziasztok!
Szerintetek van Budapesten olyan hely, ahol ki tudnek probalni kulonbozo kapcsolokkal szerelt billentyuzeteket?
Most vennem az elso mechanikus billentyuzetemet, fokent jatekra hasznalnam, es a Cherry MX Red es Brown kapcsolok kozott vacilalok, de mivel meg nincs veluk semmi tapasztalatom, jo volna megnezni, kiprobalni, hogy melyik milyen.
Egyebkent a korabbi hozzaszolasok es javaslatok alapjan mar kineztem magamnak a Corsair K70-est, de fokent csak Red kapcsoloval szerelt peldanyokat talaltam a hazai (bp.-i) kinalatban.
Az eddig olvasottak alapjan en az MX Brown fele hajlok, de mindenkepp jo volna megtapasztalni, hogy megis milyen...
-
fogtunder
nagyúr
az a baj, hogy egy értelmes wireless egér (mondjuk egy Logitech G705) magában 10K. talán a Geniusnál lehetne nézelődni, állítólag a slimstarok nem rosszak, de gyakorlati tapasztalatom nincs velük és az egerek elég vacaknak tűnnek, amit adnak hozzá szettben. ha van a közelben valami MM, vagy ilyesmi, oda érdemes bemenni és megnézni, mi az, ami érzésre jó.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
haxiboy
veterán
válasz Xalderon #21569 üzenetére
K70 valóban egy nagyon jó billentyűzet, nálam Dunaújvárosban ha erre jársz akkor meg tudsz nyomkodni egyet, MX Red kapcsolókkal.
Hamarosan elkezdem építeni a sampler kitem remélhetőleg a létező összes létező cherry, kailh, gateron kapcsolókkal talán még alps is lesz.(#21570) nemethchek19 : Genius slimstar széria elég olcsó, viszont az egerek borzalmasak, bár használható. Mediamarktokban elég sok ilyen szett van, érdemes ott körülnézni ha van a közeledben, ahogy az előttem szóló kollega is ajánlotta.
-
ViZion
félisten
válasz haxiboy #21566 üzenetére
WASD mindenképpen, de lehet variálnék mást is. Összefoglalóba vagy ide is jó lenne pár link.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
salytmasztor
aktív tag
Magyar kiosztású billt keresek, ami vízálló / könnyen tisztítható, ha sikerülne szokásosan üdítőt vagy teát ráönteni.
Lenne még pár másodlagos kritérium, de inkább nem írom le őket, mert attól félek gyorsan 0-ra redukálódna az ajánlott billentyűk száma. -
nyunyu
félisten
válasz salytmasztor #21574 üzenetére
Nem egyszerubb minimum fel meter tavolsagot tartani a teas/kaves bogre meg a billzet kozott?
Legalabbis nekem melohelyen bevallt, hogy az asztal legtavolabbi sarkaba teszem le a bogret, meg sosem ontottem bele a kavet a notiba.
Bezzeg kolleganak sikerult igy leselejteznie egy laptopot, aztan ebayen/alin sem talalt belevalo magyar kiosztasu billzetet.Amugy sem art par orankent felallni a gep elol, kiszelloztetni az ember fejet.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
salytmasztor
aktív tag
válasz nyunyu #21575 üzenetére
Nekem nem lenne egyszerűbb, mivel az asztalon ki van számolva minden hely és nem tudom máshova rakni a poharat, illetve nem is akarom, mert nekem így jó és megszokott. Csak annyi a gond, hogy nem sűrűn, de kb 2-3 havonta tuti egyszer ráömlik a billre.
De pont ezért léteznek ilyen billentyűk ugye, csak jó lenne pár tipp ebből a kategóriából...[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz nemethchek19 #21576 üzenetére
igen, de az egerek gyalázatosak lesznek, amiket kapsz hozzá. vannak külön slimstar billek én vennék inkább külön egeret mellé.
-
-
nyunyu
félisten
válasz nemethchek19 #21580 üzenetére
Par hete volt Auchanban 7k-ert Logitech K750.
Mondjuk 1 het utan felretettem, mert jatekra alkalmatlan.
Neha meghulyult a vevoje, aztan par masodpercre kihagyott, es utolag kuldte el az osszes addig megnyomott gombot egyszerre.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
rumos XIII
aktív tag
Srácok, melyek a legolcsóbb világítós magyar kiosztású billentyüzetek?
-
ViZion
félisten
válasz nyunyu #21575 üzenetére
+1
fél littyós palackban van ált. minden, kávézni meg sétálok egyet. KELL. Ha ennyi idő nincs, akkor vmi nagy baj van.tDr1v3r: jó ötlet, esetleg apróra vagy ide felrakva "group buy" szervezés, vizes topikban szokott ilyen lenni.
-
vand
csendes tag
válasz qisqaqas #21563 üzenetére
Köszönöm qisqaqas az ajánlatot.
Miután tavaly vettem egy kis sorozatú házat amit meg kellett fúrni/faragni, hogy egyáltalán működjön és ehhez annyira nem volt eszközöm és leginkább kedvem, hogy kb 1évig (!) nem is raktam össze, most nagyon alacsonyan van a vállalkozó kedvem az egyedi megoldások kipróbálására.Tudtok ajánlani egy jó ár/érték arányú Mx Cherry Brown vagy Red kapcsolókkal (vagy hasonlóval) felszerelt vezetéknélküli billentyűzetet? 35-40 eFt-ig mennék el kb.
-
F34R
nagyúr
Esetleg Noppoo Choc Mini Wireless
-
totron
addikt
Honnan tudod, hogy egy nemflat billel nem lennél mégelégedettebb? Az ívmentes felület nem kedvez az ujjbegyeknek amúgy sem.
-
Dassler
őstag
Üdv!
A Logitech K800-ashoz hasonló bill létezik vezetékes, magyar kiosztással? Már ami kapható is. Nem muszály Logitech, de azért ne dzsunka legyen.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
fogtunder
nagyúr
válasz nemethchek19 #21580 üzenetére
na, hát bocs, nem néztem eléggé utána én sem, csak kábeleset találtam, de ha az is jó, akkor inkább Fujitsu KB900, wirelessből én is csak a kombókat látom.
(#21588) Dassler: ami világít, az a Cougar 200K, de abból csak német ISO van, ugyanazok a billentyűk, más felirattal, világítás nélkül szintén Fuji KB900.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz ViZion #21583 üzenetére
Group buy nem egy rossz ötlet, kéne hozzá csinálnunk egy külön topicot. Illetve lehet kéne egy Mechanikus Billentyűsök klubja vagy ilyesmi
Elnézést hogy nem vagyok aktív, az első hét mindig húzós mert mindenre be kell járni
-
ivana
Ármester
Létezik kicsi bluetoothos mecha? Esetleg slim switchekkel tabhoz?
-
Skinny26
aktív tag
Hali! 20-30e ft között keresek mechanikus billentyűzetet. Nem szeretem a csicsás dolgokat, az se baj ha nem világít, eddig is megvoltam nélküle. Min. brown switches legyen, meló miatt, de mellette játszok is... Néztem a Tesoro Excaliburt, meg az SS 6GV2-t, ilyenek tetszenek. A Kalih és az MX Switchek között mi a különbség?
Köszi előre is!
-
Xalderon
tag
válasz haxiboy #21572 üzenetére
Koszi a lehetoseget. En is oda valosi vagyok, hetvegen pont megyek is Ujvarosba szuloket latogatni, de nem szeretnek addig varni a dologgal.
Szeretnem meg ma megrendelni, hogy hetvegeig megerkezzen es akkor lehessen nyustolni kicsit.
Azonban kicsit felek igy latatlanban, minden korabbi proba es tapasztalat nelkul berendelni akar a Brown vagy Red kapcsolos verziot, foleg, hogy nem keves osszegrol van szo. -
fogtunder
nagyúr
válasz Skinny26 #21598 üzenetére
hát első sorban ajánlok egy keresést lefuttatni itt a fórumon a Kailh és Tesoro szavakra. a Corsairnek és a Cooler masternek vannak elvileg 30K környékén ajánlható termékei, pontos típust majd a többiek mondanak.
(#21599) Xalderon: ha félsz, akkor várj, amíg ki tudod próbálni, ha meg sürgősen akarod, akkor ne félj.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron V4 ISO UK
- ZSA Moonlander MK1 programozható ergonomikus billentyűzet
- LEÁRAZÁS! Ducky Mechanikus Gamer Billentyűzetek - INGYEN POSTA!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest