- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #21452 üzenetére
Rosszat linkeltem, USB kabel gepbe dughato vegere fiu csatlakozo kell, nem az elobb linkelt lany.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
djpetar
tag
Üdv!
Megvásárolnám életem első mechanikus billentyűzetét. Használtat nem szívesen vennék. Angol kiosztású is lehet, továbbá 30-40k közötti összeget szánnék rá.
Előre is köszönöm a segítséget.
Trust me, I'm a doctor.
-
haxiboy
veterán
Nya....belevágtam első billentyűs cikkem megírásának. Nem vagyok egy nagy újságíró, az első cikkem valami förtelmesre sikeredett, remélem ez elfogadható minőségű lesz.
A saját billentyűzetemről fog szólni, természetesen a személyes tapasztalataim is meg fogom veletek osztani a végén, de megpróbálok teljesen objektívan közelíteni a dologhoz...egy ideje próbálom elnyomni a Corsair fanságom, remélem sikerül legyőzni.(közben a hang a fejemben azt mondja : hülyegyerek most vettél egy 750d-t nem tudsz te elnyomni semmit, jah hogy már a lelked is el akarod adni nekik? Mit veszel még tőlük gondolkodj? Fejhallgatót...talán....Egeret...valószínű....új Ramokat...miért nem jó a mostani, nemhogy az asszonyra költenéd el ezt a sok pénzt....KUSS!!!)A kérdésem az lenne, mire lennétek leginkább kíváncsiak? Olyan dolgok amiket szavakkal könnyen körbe tudok írni, esetlegesen képekkel, videókkal megmutatni.
Ami biztosna lesz : (a félregépelésen kívül, mert jelenleg a kicsike a dobozban hever várva a költözést a koliba)
Külső szemlélet,doboz tartalom, kapható switch típusok, pár szó a controllerről.
Anyaghasználat, keycapek, 3rd party kiegészítők.
Szoftver "túra", és az én személyes véleményem (amire senki nem kíváncsi)[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
h1mpi
félisten
Kb. egy hetes ismerkedés után már a kék színt is megszoktam a Roccat MK Pro-n, de pár napja volt időm játszogatni és feltűnt, hogy külön energiát kell ráfordítanom, hogy lenyomjam a W gombot. Ha nem figyelek vagy fárad az ujjam, hajlamos vagyok elengedni is.... Melyik az a cherry switch, amelyik extrém könnyű ellenállású, ha lenyomom? (Red?)
Fully electric lifestyle!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Korábban már feszegettem a témát, most konkretizálódott az igényem : A Genius Imperator billentyűzetemet szeretném okosabban makrózható billentyűzetre cserélni.
Ezeknek kéne megfelelnie :
- Legyen magyar kiosztású.
- A futó makrói ne szakadjanak meg billentyűlenyomásra. Még jobb lenne, ha pl tudna olyat, hogy a valós, kézi bevitelt magasabb prioritásban kezeli, mint a makrót, és mondjuk szüneteltetné azt, amíg fizikailag nyomva tartok egy gombot (hogy pl kézi Alt-ra ne legyen az "1111" makróból "Alt+1", meg főleg ne hagyja abba a futást amiatt, hogy én lenyomtam fizikailag egy gombot).
- A makró szerkesztő szoftver legyen normális, lehessen vele billentyűket, várakozásokat beszúrni, és tudja kezelni az egérgombokat is (értsd : lehessen jobb-bal klikket is beszúrni, esetleg tudja kezelni az egér extra gombjait is, de az nem alapvető szükséglet).
- Nem kell, hogy mechanikus legyen, semmiképpen ne világítson rajta semmi (nyilván leszámítva a num lockot és társait), de azért ne essen szét a gépeléstől, ne legyen gagyi, legyen tartós felépítésű.Kizárólag a makrózhatóság miatt keresek ilyen billentyűzetet, szeretem a gyakran ismétlődő beviteli sorokat automatizálni a játékokban, de eközben szükségem lenne kézi bevitelre is. Egy példa, hogy érthető legyen a problémám : miközben a végtelenségig ismétlődik egy "123...123...123...123..." makró, szeretnék tudni TeamSpeak-en "push to talk" módban beszélni, ergo nyomva kéne tartanom egy gombot, ami alatt a makrónak nem kéne megállnia, vagy még jobb lenne, ha a szoftverben megmondhatnám, hogy ilyenkor szüneteljen-e meg amíg én nyomva tartok valamit, vagy fusson közben is.
Szóval kifejezetten a makrókezelő szoftver képességei érdekelnek, amikről sajnos nagyon kevés infót találok a neten, ezért lenne szükségem a ti tapasztalataitokra.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Ez játéktól is függ, intenzív játékokhoz én mindenképpben a lineáris switcheket (red/black) ajánlom. Itt nem fárad el annyira a kezed mert nem ütközik semmi féle ellenállásba az actuation pointnál.
Nyomva tartáskor sok különbséget nem fogsz tapasztalni a két kapcsoló (Red és Blue) között.Szerintem neked a Gateron Clear lenne az ideális, massdropon nagyon néha előfordul. Ezeket már a szellő is le tudja nyomni, és szintén lineáris, vagy szétszeded az összes kapcsolódat és rugót cserélsz, ez is egy lehetséges megoldás de lehet nagyon sokat kell vele szenvedned
(#21468) Zsiráfnyál: A legnagyobb probléma az, hogy itt már vagy egy speciális, erre a célra épített boardot veszel ami hardveresen futtatja a macrokat és mintha a billentyűzeten írnád be folyamatosan. A másik lehetőség a már említett macro szoftverek. Viszont ha jól tudom a windows alapértelmezésben nem képes (talán speciális programmal igen), két külön bemenetként kezelni a billentyűzeteket, ezért is van az ha shifttel beszélsz és mondjuk a-betüt írogat a macrod, akkor abból A lesz. de javítsatok ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz haxiboy #21469 üzenetére
Értem, akkor a RED is jó lehet. Abból eleve nagyobb a választék. Rájöttem, hogy "sajnos" EU kiosztásút kell néznem, ha nagyobb választékot szeretnék. Megpróbálom eladni ezt és újra jövök egy piros háttér világítású Cherry MX RED billentyűzettel. Van egy pár tippem mit vegyek, de Téged is meghallgatnálak.
Szerelgetni nem tudok itthon, gyakorlatilag műszakilag analfabéta vagyok ilyen szinten már.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz haxiboy #21469 üzenetére
Nekem az is hasznos infó lenne, ha egy felső kategóriás gamer billentyűzet tulaj leírná, milyenek nála a makrókezelés képességei. Ez az Imperator eléggé a kategória alja, de nem tartom kizártnak, hogy magasabb szinteken is ugyanúgy élnek ezek a problémák, ezt lenne jó megtudni.
-
haxiboy
veterán
válasz Zsiráfnyál #21472 üzenetére
Pénteken tudom kipróbálni neked a beépített macro funkcióit a Corsairnál, de itt nem a szoftveres vagy hardveres megoldás a probléma, hanem a windows. Lefogadom linux képes külön kezelni a különböző beviteli eszközöket, esetleg windowson egyedi driverrel játékvezérlőként felismertetni (mert ugyebár azokat szeparáltan kezeli a rendszer).
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz haxiboy #21474 üzenetére
Corsair-ből nem látok magyar kiosztásút, de azért persze érdekel az infó, köszi.
Két Roccat-et kezdtem el nyomozni ([Ryos MK], és [Isku FX]), de amit eddig találtam (1-2 videón mutogatják a felületet), azok alapján ezek mögött sincs sokkal okosabb szoftver. Élőbe esetleg találkozott már velük valaki ?
-
haxiboy
veterán
válasz Zsiráfnyál #21475 üzenetére
Magyar kiosztás nincs, ISO létezik de kb lehetetlen beszerezni, én is kutattam de végül lemondtam róla, amit abszolút nem bántam meg. ANSI kiosztás több szempontból is kényelmesebb, valamint nagyobb a választék, átállni semeddíg nem tartott, asszonynak a laptopot is ANSI kiosztással vettem
Minden a helyén van, ANSI + windowsban magyar kiosztással nincs hiány, minden a helyén van, leszámítva hogy az í-t és Í-t altgr+j illetve i-vel éred el, és személyes belátásom szerint sokkal kényelmesebb így mint kisujjal keresgélni.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Entaro
tag
CM Strom Quickfire , nekem is ez van, TKL is van belőle, meg numpados is, létezik, ISO, ANSI tetszés szerint, nekem is ISO van ( két soros, nagy enteres )
[ Szerkesztve ]
-
dis340
újonc
Sziasztok! Igen határozott elképzeléseim vannak, de azt hiszem feladom, hogy konkrét típust keresek. (SGK-4000-GKCC1). Nagyjából lehetetlen beszerezni.
- Összeg: max 40, de inkább közelítsen a 30-hoz.
- csak új
- csak játékra kell, kifejezetten CS (wowhoz és pár mobához is használnám, de a cs a legfontosabb)
- kifejezetten MX Black
- numpad nem baj ha nincs, világítás sem érdekel és lehet angol nyelvű. Ami fontos, hogy vezetékes legyen, de ezt szerintem külön nem is kell mondani.
További extra igényem, hogy relatíve gyorsan hozzá lehessen jutni.Ha van bármi ötletetek, köszönöm előre is!
-
Entaro
tag
válasz dis340 #21480 üzenetére
Steelseires 6GV2 másik billem ilyen, és elvileg itt van is raktáron.
-
haxiboy
veterán
válasz Entaro #21485 üzenetére
Ez így van, csak általában az asszony is gerjed a bluera, de most sikerült meggyőznöm hogy neki is jó lesz ha lesz egy írkálós billentyűzet...(valószínüleg Pok3r).
Ha meg hangos akkor meg bedugom vagy az én fülem hogy ne halljam a panaszkodást, vagy az övét hogy nyugton lehessen.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Entaro
tag
-
ViZion
félisten
ööö... én meg pont ezt kerestem, ilyen is lett végül. Miért para a nagy enter és a kicsi shift?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Domonkos
Ármester
válasz ViZion #21493 üzenetére
A nagy enter azert para, mert 2 billentyu felett kell atnyulni kisujjal a lenyomasahoz. Normal kiosztasnal eggyel kozelebb van. A shiftet meg nem tudom. En kifejezetten orulok, hogy marad egy compose key... (noha nem sokat hasznalom )
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
tDr1v3r
veterán
válasz ViZion #21493 üzenetére
Mert ez konkrétan majdnem ugyanaz mint az ANSI enter, csak van egy tök felesleges teteje. Az amit te kerestél ISO kiosztásnak hívják, és nem így néz ki. Ez egy korcs kiosztás, nem is értem ki találta ki hogy taiwani bigass enter kell ISO boardra... ennyiből maradhatott volna ANSI csak rövid bal Shifttel és a kiegészítő gombbal.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest