Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tökmindegy

    senior tag

    válasz malloc #23117 üzenetére

    Leírom remélhetőleg elfogultság nélkül a tapasztalatomat a 307 essel kapcsolatban.
    Előre bocsátom ,voltak sokkal jobb autóim ,na meg rosszabbak is tehát nem az mondatja velem hogy most ilyenem van.
    Előzmény. Szomszédom ,barátom vett egyet ,én is furcsán néztem rá,de őneki tetszett .
    Aztán eltelt egy év és még mindig tetszett neki ,meg volt elégedve vele. Úgy hozta a sors,hogy nekem is kellett egy másik jármű el kezdtem nézelődni. Addig mondogatta a srác ,hogy ez nem rossz vas,hogy rákattantam és elkezdtem 307 est nézegetni.
    Vettem egy 1.4 es 90lovas 5és fél éves vasat ötven valahányezer kilométerrel 1.2 ért.
    Nos közel két év távlatából.
    Ezeddig hibátlan az autó. Semmi elektronikai probléma,hacsak az nem ,hogy a műszerfalon indításkor az olajjelző hol telit mutat ,hol minimumot,hol köztes állást. Ahogy utána jártam ez mindenkinél előfordul. Szomszédnak az index kapcsoló vacakolt de utána néztem a neten és egy fél napos munkával egy rugó cserével megoldottuk a 60 ezer forintos problémát.
    Nos 2 év alatt volt két olajcserém , gyertyák,szűrők,most komplett fékcsere,jövőre kell vezérlést cserélnem.
    Ezidáig kb 70 ezer forintot költöttem ezen dolgokra igaz ezt szorozni kell lévén kedvezményesen vásárolok tehát mondjuk az lenne egy 100 000 .
    Szép belső tér ,tágas,anyagok legalábbis a szemnek tetszetősek, a szövet ápolást igényel mert elég hamar kopottnak tűnhet. Ha rendszeresen karbantartja az ember újszerű. Mondjuk a német autóknak jobb minőségű a kárpitozása ez tény.
    Az 1.4 es motor tűrhető,akár még dinamikusnak is mondhatnám ,de nem mondom,mert azért túlzásokba ne essünk,de elvisz mindenhová,és azért lépést tartok a forgalommal.Budapesten 7 liter a fogyasztás ,pályán is annyi ha nyomod neki.
    Nyáron voltunk délen 5 en ,a csomi tele és 130 as tempóval 7 literből megjártam.
    100-110 nél jól fogyaszt amúgy,ha lendületben van szépen megy de virgonc előzéseket hanyagolom:) Barátom 1.6 osa azért szilajabb ,igaz az övé 8 alatt nem eszik , mondjuk ő tiporja rendesen.
    Futómű parádés ,tényleg jól fekszi az utat a kanyarokat ,bár az úthibákat koppanással jelzi hátul,de van egy sanda gyanúm,hogy az inkább a csomagtartó alsó borítása,majd ránézek:)Én a szervóját nem találom elég jónak ,de ez lehet azért van mert előtte volt pár nagyobb prémium vasam és megszoktam a jót. Mindamellett teljesen rendben lévőnek találom az autót ,mondhatnám szeretem .
    Ami még előny az az ára. Elég olcsók,és ha jól megnézi az ember a forgalmat rádöbben ,hogy a nagy többségét nők vezetik,ami egyfelől áldás (megkímélt bel és kültér) másfelől lehet átok is.
    Az enyémbe most van 70 ezer a szomszéd srácéba 120 és sem nekem sem neki semmi komoly de még komolytalan probléma nem merült fel.
    Remélem ez segít valamit a választásban.

    [ Szerkesztve ]

    Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

Új hozzászólás Aktív témák