Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz szőröscica #107155 üzenetére

    "Valamit valamiért."

    Ott a pont. Csak én személy szerint sokkal kevésbé vagyok kibékülve a kortárs kompromisszumokkal. Nekem sokkal kevésbé fontos a teljesítmény, meg hogy egy autó jól menjen, cserébe örülnék, ha tényleg keveset fogyasztana, és nem lenne túlbonyolítva. Nekem teljesen elég lenne egy 1 tonna alatti kisautóban a szívó benzin 60-80 lóereje, meg különösebben az alacsony forgatónyomaték sem zavar. Hasonló paraméterekkel már 20 évvel ezelőtt is ki tudtak hozni egy 100 km-enként 6 liter körüli fogyasztást, szóval annyira azért ne essünk hanyatt ugyanezen értéktől egy 1,2-es turbós benzines esetében. Lehet, hogy dinamikusabb, meg alacsony fordulaton is jóval nyomatékosabb, de ugyanannyit, vagy kevesebbet, mint egy hasonló űrtartalmú szívómotor, csak akkor fog fogyasztani, ha nem használod ki a benne rejlő tartalékokat. Ha kell az extra kraft, minden lesz, csak takarékos nem.

    Épp a minap vetettem fel az asszonynak, hogy lehet, hogy egy Priust kéne venni, taxisok annyira dícsérik, meg olyan pozitív vélemények vannak róla még többszázezres futások után is. Csak éppen nem kisautó, újan méregdrága, ráadásul csúnya is szegény. Meg mi nem megyünk annyit, hogy megérje a felárat a jobb fogyasztás.

    Nekem személy szerint amúgy mindegy, simán elképzelhető, hogy valami tsi lesz a dolog vége (egyre jobban tetszenek a Polok...), megveszem újan, vagy kvázi újan, kötök rá pár év kiterjesztett garanciás biztosítást, aztán leteszem 6-8 év, és kb 100k km múlva, annyit mindenképpen ki kell bírnia, ráadásul biztosítva lesz. Valakinek még jó vétel is lesz még akkor is, mert ez azért még mindig relatív kevés. Mindemellett itt adót és biztosítást is a lökettérfogat (és a károsanyag-kibocsátás) szerint kell fizetni. Szóval igazából valószínűleg fölöslegesen szorongok a kis fűnyíróturbók miatt, csak tényleg nem tetszik, amerre mennek a dolgok.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák