- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz fekeandras #9648 üzenetére
na de mekkora teljesítmény kell kb? alap c2d?
szerintem jónak tűnik..
-
bandi210
aktív tag
válasz Geri Bátyó #9624 üzenetére
köszi
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
fekeandras
őstag
A francot.Gyenge gép is elég.Csak netezős/letöltős gép lesz.De sokkal többet fog menni mint egy átlag gép.A 24ből legalább 14-15órát/nap.Néha többet akár éjjel is de az a cél, hogy normálisan lehessen tőle aludni.Ezért is lenne fontos, hogy minden passzívan menjen benne a tápot kivéve.De azon is lehet halkítani.
-
Gyuri27
félisten
válasz fekeandras #9653 üzenetére
Egy 45w-s amd proci kell neked szépen alolfeszelve (passzivan), a 780g meg amúgyse fogyaszt sokat és csók. Esetleg egy 65w-s 4magos alulfeszelve.
Amd - Radeon - Ryzen
-
brugo
aktív tag
En is azt szeretnem ha ajalnatok 1 stabil, megbizhato, kisfogyasztasu alaplapot az AMD Athlon64 X2 4850 E proci ala ! a Gyuri 27 altal ajallott 780G- re nagyon sok panasz van, lasd a neki szentelt topikot.
-
brugo
aktív tag
25 kilot
-
Patentcsávó
tag
Sziasztok!
Segítsetek dönteni...
E8400-s procihoz keresek alaplapot, Gigabyte vagy Asus közül olyan érdekelne, ami már tud DDR3 RAM-t fogadni. Árban max. 32k legyen, SLI nem érdekel.
Erre gondoltam: Gigabyte EP35C-DS3RÉrdemes még ilyenbe beruházni vagy már felejtős és inkább a 45-s szériát nézzem?
Másik kérdés a RAM lenne, hogy elég bele a DDR2-s 1066-s vagy abból is inkább már DDR3-t vegyek?
Nagyon köszi a válaszokat!
Majd én tudom...
-
Gyuri27
félisten
Amelyik tipussal van kérlek. De amiről sok tapasztalat van itt a PH-n a giga különbözö 780-s lapjai. Azokat olvasgasd, ill kérdezz bátran. A hibák amúgy driver, bios eredetűek szoktak lenni, persze orvosolják is őket. Szvsz egy giga 780g jó választás. Azt hogy melyik pedig az ár, szimpátia, ficsörök döntik el (valamint érdemes rev 2-s lapot nézni). [link]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Raven18
csendes tag
Hy!
Hátha tudtok nekem segiteni ezzel az alaplappal kapcsolatban: Gigabyte GA-M57SLI-S4
annál a boltnál ahol megrendeltem , az AM2 foglalatos csoportban volt ( Pc Land) de van külön AM2+ -os is , abban ez nincs benne , pedig a gyártó oldalán is az van hogy támogatja , és a tulajdonságaiban is ez van. Most akkor támogatja vagy nem??? fontos volna mert a proci amit vennék bele az x3-as.( ) Köszi -
Raven18
csendes tag
Köszi
És ugye attól hogy az van ráirva hogy "SLI" attól még ugyanugy belerakhatok 2 ati kártyát is nem?
-
t.tomi
tag
Sziasztok!
Akkor a specifikáció, hogy mit tudjon az alaplap:
LGA 775
Crossfire
WI-FITuning annyira nem játszik.
Az ár legyen 30 EFt alatt lehetőleg.az értelmes tippeket!
Life begins @ 40! (knots) :)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Patentcsávó #9658 üzenetére
Inkább P45-öt nézz és szerintem nem éri meg a DDR3. A DDR2 1066-os ramok nagyon olcsók és gyorsak, a DDR3 drága és nem gyorsabb a DDR2-nél.
Szerintem GIGABYTE GA-EP45-DS3P."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek megért 31000Ft-ot ez a páros:
Msi P35 Neo-F+Core2 E5200
Amúgy ezzel a lappal,és gyári hütéssel(karácsonykor veszek vmi hütőt)bírni fogja a 2,8-3Ghz-et a proci.
Köszi a válaszokat! -
Raven18
csendes tag
köszi.
És ez : GIGABYTE GA-MA790X-DS4 . ebbe bele tudom rakni a 4200+os procimat ? mert erröl is irnak mindenfele mindent hogy am2+ .. am2. alaplapok között teljesitményváltozás látható am ? ami érvényesül használat közben pl játékoknál . A mostani gigabyte m61sme-s2mhöz képest ez mennyivel volna gyorsabb?
-
zed1983
őstag
Hali!
E7200 mellé milyen lapot ajánlatok 25k ig ami elég stabil is?
ezzekkel szemezgetek egy ideje : 1.MSI P35 Platinum
2.MSI P45 Neo3-FR
3.GIGABYTE GA-P35-DS3P
4.ASUS P5K-E WIFI
5.ASUS P5QL-EM (mATX)
6.ASUS P5N-D
7.ASUS P5K PROköszi a válaszokat!
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Erről az alaplapról mit gondoltok: Asus P5B?
Megéri ilyet venni 9,5k-ért?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dr. Romano #9674 üzenetére
Elég jó lap kétmagos procik alá, tuningot is bírja szépen.
#nincsbennetarcsi
-
Grillo
őstag
2 párost raktam össze, ti melyiket vennétek? Esetleg más ötlet? Egy Abit Nf-M2 nView+Athlon64 4000+ x2 sAM2 (Brisbane) konfigot váltana.
Gigabyte MA770-DS3 + Phenom 8450 X3 37k (esetleg még a 8650 belefér +5k-ért)
vagy
Gigabyte EP43-DS3 + E5200 40kAz árak vidéki bolté, de kb ennyire jönne ki, ha rendelném az Iponból is.
A kérdés, hogy melyikkel járok jól hosszabb távon, melyik gyorsabb?
-
Patentcsávó
tag
Na már csak két lap közül kellene választanom, de nem tudom melyik irányba menjek...
Gigabyte EP35C-DS3R vagy
Gigabyte EP45-DS3RMaradjak P35(ddr2 és ddr3)-nél és majd a ramokat cserélem 1-2 év múlva vagy már P45(csak ddr2)-t vegyek, mert ki tudja mi lesz két év múlva a piacon és akkor úgy is cserélni kell "mindent".
Amúgy van lényeges különbség a 35-45 között vagy csak marketing?
Köszi
Majd én tudom...
-
sgergi
veterán
válasz Patentcsávó #9678 üzenetére
A hibrid lapot nem ajánlanám, semmi értelme nem lesz csak memóriát cserélni a gépben. Így én a p45-öt mondanám. Különbségek: cf, pci-e2.0, új déli híd, kisebb csíkszélesség ap45 javára.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5GD1 Pro alaplapom, benne egy IntelPentium 4, Socket 775-ös, 3.2GHz-es procival ill. 4×512MB DDR memóriával. A kérdésem az lenne, hogy milyen alaplap-processzor-memória lenne a következő logikus lépés? A rendelkezésre álló keret kb. 50 rongy.
A gépet főleg játékra használom...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
t.tomi
tag
válasz Geri Bátyó #9667 üzenetére
Köszi, mondassz vmit.
Asrock is csinál ilyen lapokat, most nézegetem azokat.Life begins @ 40! (knots) :)
-
zed1983
őstag
-
BenJoe80
senior tag
Tessék??? Bocsi, de velem szájbarágós módon kell még beszélni - nem vagyok nagyon képben. Tehát mit jelent az, hogy "tuning lesz"?
Különben köszi a választ! Még annyit, hogy jelenleg egy nVidia Gerorce EN8600GT 256Mb DDR3-as videó-kártyám van. Ez mennyire jó, mennyire passzol az általad összeállított konfigurációhoz? Kell-e cserélni, ha igen mikor és mire érdemes?
[ Szerkesztve ]
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
sgergi
veterán
válasz BenJoe80 #9684 üzenetére
A tuning lesz kérdés arra vonatkozik, hogy a proci órajelét feljebb akarod-e húzni. Ha nem, akkor érdemes minél nagyobb órajelű procit venni.
Ez a vidkari már elég öreg, és lassú, persze még ma is lehet vele játszani, csak nem max grafikán, manapság amd 3850 vagy amd 4670 van jó árban, és jó teljesítményben. Ezekhez egy kb. 3 Ghz-es proci ajánlott.
-
Ragadozó
Ármester
válasz BenJoe80 #9685 üzenetére
Ez olyan alap...
Ha tuning is lesz érdemes, nem Lite-ot venni a lapból, és 1066-os ramot hozzá...olyan 7k-val nővelné az összeget...később egy 8800gt, 9600gt, vagy atiból 3870-es jó vga lenne hozzá, tuningolva, akár erősebb is...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
BenJoe80
senior tag
Aha... köszi! A proci húzása nem káros a procira? Úgy értem nem befolyásolja az élettartamát? Különben meg mi a lényege az egésznek? Nagyobb teljesítmény?
Más... a proci amit zed1983 írt 2.53GHz duo... nekem 3.2GHz-es van jelenleg. Mennyivel erőteljesebb a 2.53GHz duo a "hagyományosnál"? El tudnád ezt magyarázni? Eleve mi a lényege a kétmagos procinak?
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz BenJoe80 #9689 üzenetére
Ha ésszel tuningol az ember, akkor semmi kára nem lesz belőle. A tuning alapfokú megtanulása itt a fórumon max 2 óra. A nagyobb teljesítmény elérése a cél olcsó procikat fel lehet tuningolni a drágábbak szintjére.
Sok a különbség, itt egy elég jó írás. Csupán órajel alapján nem összemérhető a 2 proci. A mag előnye a párhuzamosítás, egyszerre 2 dologgal tud foglalkozni.
-
Hurkaleves
őstag
Szevasztok!
Lassan gep vasarlas elott allok, viszont alaplapban nem tudok donteni.. illetve van 1-2 alternativa, de nem vagyok biztos a dologban.
Szoval egy e8500 ala kene vmi lap, vmi asus lap (biztos van jobb is meg rosszabb is az asusnal, nagyon nem erdekel, en azt hasznalom jo ideje, szal legyen a kovetkezo is az), de jo lenne, ha cf-et is tamogatna vmi elfogadhato szinten, mert kesobb lehet, h beleraknek meg egy vga-t (4850 cf), szal a p35 kilove.
Ja, es olyan 35k fole, ha lehet, ne nagyon menjen a lap ara
-
zsolt1129
addikt
válasz Hurkaleves #9692 üzenetére
Ha Asus,akkor P5Q-E.
-
Hurkaleves
őstag
válasz zsolt1129 #9693 üzenetére
Viszont olvastam vagy 2 helyen is, hogy cf-hez jobb a dlx Nem igazan ertem, en ugy tudom, h mind a ket lapon pcix2.0 x8-ba megy a cf, nem?
Kulonbseg a hp-ban van meg a fazisok szamaban, meg gondolom reszletesebb bios beallitasok (fesz etc.).Kulonben nekem is ez a lap (p5q-e) eddig a "befuto".
-
Dimitryj
aktív tag
Szeretném lecserélni a deszkát a gépemben csak még nem tudom mit érdemes vennem.
Egy biztos túsok pénzem nincs rá (max 40k és abba a ram sem ártana ha beleférne)Szal kellene valami olyan ami nem túl komoly de amit tud azt jól tudja teljesíteni.
A Gigabite ból ajánlottak egy P45ös jószágot, csak egy a bajjom vele hogy CFes és nekem nem mostanábna lest atim amivel kiasználnám de amúgy elég pofás darab mondjuk kicsit kevés a 6 sata de talán elég lesz.Tud valaki valmi jobb alternatívát olcsóbban, vagy nézzek más chipsetet?
-
Henker2
addikt
Sziasztok! A kettő közül melyik lehet a jobb lap?
Gigabyte EP35-DS3 vagy Gigabyte EP35-DS4?
Azt mondják, hogy jobb a DS4, 525 FSB-t is ki lehet hozni belőle, de a nagyobb heatpipe miatt nem lehet izmos hűtőt rakni a procira.
Segitsetek.
KösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék venni ti milyet ajánlanátok?
Asusra gondoltam és jól lehessen tuningolni
Kösz a helpet
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs