- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
Kicsit nézd át a ramos topikot abban megtudhatod pontosan mire jó, miért van 1066Mhz-s memória. A lényeg: nagyobb tuningnál van értelme (e7200tól felfele), fsb és szorzó variálásával hozhatod ki ezt az órajelet, alapból nem megy ezen (pár esettől eltekintve). Szóval nem ismerem azt a lapot, de ha megy 800Mhz akkor 1066-ra is befogod
Javítsatok ki ha tévedek!
(Indokok a tévedésre:1. rossz a kedvem, 2. hülye vagyok, 3. újonc vagyok 4. hazudhatok 5.kómás agyi állapotba vagyok 6. átvertek/félreértettem dolgokat és rosszul tudom)
Béke!
-
Freeman444a
csendes tag
Hy
leakarom cserélni az alaplapom !
de nem tom milyet vegyek
intel p45 chipsetes kellne
de valami jó tuningos
~30k lenne rá
Gigabyte vagy MSI ?
nem volt még egyik lapom se szoval várom a véleményeket tapasztalatokatTHX
-
malwy
senior tag
válasz Freeman444a #9459 üzenetére
Giga
-
vrscr
csendes tag
Üdv,
Szeretném lecserélni a gépemet, a CPU-t (C2D E8500) és a VGA-t (HD4850) már eldöntöttem, hogy mit veszek, de az alaplapot illetőleg nem tudok dönteni.
Az alábbiak alapján szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit lenne érdemes venni
- Kb 35000Ft-t szánnék rá
- Már a fent említett Core2Duo E8500 CPU-hoz kellene
- P45-ös chipsettel szerelt lapot szeretnék (jókat olvastam róla)
- Crossfire, SLI nem lényeg, úgyse teszek bele 2 VGA-t
- Nem tudom hogy érdemes-e DDR3-as lapot venni, mennyivel jobb, gyorsabb stb, vagy ehhez a procihoz bőven elég a DDR2
- Tuningolható legyen
Nagyjából ennyi.
Válaszokat előre is köszönöm! -
morceaux
aktív tag
Helló!
Olvasgatom egy ideje a topicot, mindenki a Giga lapokat ajánlja, most már hajlok rá én is, azért megnyugtatásul megkérdezném, hogy milyen lapot vegyek a következőkhöz:
- E8400
- 9800GT
- 2GB 1066 ram
Néztem az ABIT IX38 QuadGT-t, ASUS P5Q, meg Giga EP45 DS3.
1066-os ramnak van értelme? 533 fsb 24/7-ben nem öli le hamar az E8400-at?
Vagy inkább legyen pl. 9x400, egy jó 800-as rammal?http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661
-
malwy
senior tag
válasz Freeman444a #9461 üzenetére
Nekem (E)P35p, EP45 DS3, DS3P, DS4 Ajánlották tuningra ebben a sorrendben. Nekem volt egy P35-DS3-am és azzal elég szépen fel leehtett húzni az E2180-at
-
Scobbyka
tag
A következő konfig alá milyen lapot rakjak, ha már megpusztult az előző (ASUS P5KC)
- Q9450 + Noctua hűtés, 4 GB 800MHz DDRII (4db 1 GB-os), Expertvision 8800GT
Tuning fontos volna, minden SATA a gépben, de egy IDE általában van az alaplapokonTHX előre is
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
dajd
csendes tag
Sziasztok! Gigabyte alaplapom van most vásároltam! 1 gigás dd2 533Mhzes memória van benne de rendszerinformációs program ezt írja:Speed DDR2-533 (266 MHz)
Most akkor 266 mhz en megy? és ha igen akkor miért? Előre is köszi segítségeteket -
dajd
csendes tag
ja és mégegy kérdés Biosba lehet állítani memória frekvenciánál H. AUTO illetve 3, 4 Mit jelentenek? illetve meikre állítsam?
-
dajd
csendes tag
Köszönöm Szépen! És meikre lenne célszerű rakni?
-
dajd
csendes tag
667 et bír max az alaplapom asszem! legalábbis azvan ráírva!
-
desyron
csendes tag
Miben vagy mennyivel jobbak a gigabyte ds3 alaplapok mint az MSI Neo3 lapok? Elsősorban NEM tuningra kéne, hanem a fő szempont, hogy tartós legyen és ne mondja be az unalmast évek múlva se.. Ha tud valaki írni indokot is, akkor azt megköszönném!
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Azon agyalok, hogy milyen lapot tervezzek az új konfigomba.
Eddig ezek a fixek:
E8400
HD4850
2*2GB DDR2 800MHZ (ezek a mostani konfigomból és nem válnék meg tőlük)Az új rendszerben a későbbi fejlesztésére is gondolva, csak VGA-t cserélnék majd VAGY HD4850 CrossFire módban. Ezért nem tudok dönteni P35 - P45 - X38 között.
PLS HELP[ Szerkesztve ]
-
Hedgehanter
őstag
válasz easy...rider #9477 üzenetére
A p35 -ot nem ajanlom mert csak PCIx 1.0 verziot tudja. Ha mar 4850 lesz akkor legyen a lap is olyan ami tudja.
-
metapocc
csendes tag
Üdv!
Segítség kellene! Amd6000+ alá milyen lapot ajánlotok amin van int. grafikus vezérlő?
Kb.20000 ft. lenne rá! Ja és 1066mhz-es ramnak van értelme tuning nélkül(esetleg hosszú távon ha phenom kerül a 6000+ -os helyére)?
Sürgős lenne!!! Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Hedgehanter #9478 üzenetére
köszi!
én is pont emiatt nem vagyok biztos a dolgomban.metapocc
http://prohardver.hu/teszt/amd_780g_nyero_chipset_integralt_grafikaval/ujabb_athlon_es_a_gigabyte_ma78gm-s2h.html
szerintem ez a chipset kell neked ha integrált grafikát akarsz. 20k-ból ki is jön kényelmesen.
sztem a 800as DDR elég. úgy tudom kicsi a különbség -
malwy
senior tag
E5200 proci alá kéne egy alaplap 15-ig max. Most ennél tartok:GA-P31-DS3L
Csak tuning érdekel. P35öst mennyivel tom tovább húzni?
Gigabyte GA-P35-S3? GA_P35-DS3? DS3p?
Már tom a különbségeket a DS3-4 terén a betákkel, de a DS és a sima S között még nemUI: Az E-betű sokat számít??? pl EP-35 kontra P35?
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
válasz Geri Bátyó #9486 üzenetére
Köszi!
-
Hedgehanter
őstag
válasz Geri Bátyó #9486 üzenetére
Te meg honnan tudsz ilyeneket?
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Hedgehanter #9489 üzenetére
Olvasgatok. A szilárdelektrolitos kondik nemcsak tartósabbak, hanem erősebbek is. Az S3-ason hagyományos kondik vannak és amúgy is minimalista lap (ez még a Gigánál is azt jelenti, hogy kevésbé tuningolható). A P35 tuningbarátab, mint a P31(ámbár P31-el is gond nélkül lehet tuningolni, csak nem extrém módon), de a lap gyengébb. Kb. ennyi.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
bandi210
aktív tag
válasz Geri Bátyó #9490 üzenetére
gyermekim halljátok az igét melyet geri bátyó hirdet! ne szóljatok hozzá semmihez ha csak nem úgy tudjátok mintha a szakmátok lenne!!!(gyóóó jó sokat olvasgathatsz..)
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
Geri Bátyó
addikt
válasz bandi210 #9491 üzenetére
Te engem nagyon félreértettél.
Kérdezte, hogy honnan tudom és válaszoltam. Érdekel a téma, ezért utánanézek, ha van rá lehetőség. Ezt véletlenül tudtam. Én sem vagyok mindentudó (nézd meg a "nagy RAM-os" topic-ot).Most látom, hogy én értettelek félre téged. Dícséreted jól esik.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Hedgehanter
őstag
válasz Geri Bátyó #9490 üzenetére
Holnap jon meg a Gigabyte GA-EP45-DS3R lapja, azon milyen is van akkor? Szilardelektrolitos az milyen amugy? Mondjuk azt sem tudom milyen a normal de erdekelne...
[ Szerkesztve ]
-
Nyx89
aktív tag
Üdv!
Melyik a legjobb 780G-s lap 16-17 ezer Forint környékén ?
Én a Gigabyte 78g ds3h lapját néztem.
4850e processzor alá menne egyelőre(4gb ram) , később LEHET lenne fejlesztés 4magra,de ez csak kósza gondolat.
előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Hedgehanter #9494 üzenetére
Szilárd van rajta
DS - szilárdelektrolitos (polimer alumínium - ezt nemrég olvastam).
S - hagyományos (folyadék alapú)
A szilárdelektrolitos alacsonyabb és fémszínű, a hagyományos magasabb, és általában fekete az oldala, fém a teteje.Nyx89: Jó lesz az a Giga.
[ Szerkesztve ]
-
bandi210
aktív tag
válasz Hedgehanter #9494 üzenetére
na akkor most én is próbálkodok(tanulok elektrotechnikát szóval elileg tudnom kéne csak hát mivel elsős vok....)
na szóval a szilárdelektrolitosban tudtommal szilárd az anyag(nem tudom már mi van ne...)a folyékonyban meg egy zselé vagy valami folyadék van amitől kevesebb hő termelődik és jobb a hatásfoka..(ja ezt is csak akkor tudtam meg amikor belelapoztam az elektrokönyvembe,....)By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
válasz Geri Bátyó #9496 üzenetére
na ez a különbség a között ha valaki tudja hogy mit beszél meg ha csak "látta...illetve megpillantotta egy könyvben..."szóval úgy tűnik ehhez csak jövőre tudok hozzászólni...
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest