Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koanla

    aktív tag

    válasz mezis #61113 üzenetére

    Tudod, a legnagyobb gond, hogy ennek a topiknak a címe az, ami. És még itt is kérdés, hogy gyalognak van-e elsőbbsége. _Tudom, hogy valójában itt, nálunk a gyakorlati életben nincs. És ezt a járművezetők okozzák.

    Csak ugye a KRESZ-t szereti mindenki úgy érteni, hogy ami kedvező számára, azt mindenki _más_ tartsa be, ami pedig kevésbé, azt jobb gyorsan el is felejteni (sikeres vizsga után mondjuk 2-6 hónappal. Igen, van amit eleve meg sem sikerül ott tanulni).

    Ugye a fent citált paragrafust idézgeti boldog-boldogtalan, de a lényeg ettől egy lépéssel korábban lenne - és azáltal helyére is kerülne minden (mármint, ha a járművezetők azt betartanák, ami durván rájuk vonatkozik). Mégpedig, hogy a gyalogátkelőt úgy kell megközelíteni, hogy elsőbbséget lehessen adni. Na, ez nem szokott sikerülni; különösen, ha nem is _akarja_ az adott járművezető. (Egyébként ha jól tudom, az itélkezési gyakorlat 30-35km/h-t szokott elfogadni óvatos megközelítésként 50 helyett)

    Szóval ha _eleve_ készülne arra a járművezető, hogy elsőbbséget kell adnia esetleg, akkor a gyalog megkapná a gyakorlatban is a most nem létező elsőbbségét. És ha ez lenne az általános hozzáállás, akkor lehet hogy jé, még csak nem is kéne minden zebra előtt 30-ra lassítani, hanem csak azokra, amelyek beláthatóak.

    Ezért is mondom, hogy abszurd ez az egész. A gyalogátkelőhely ezzel a mentalitással dísznek van. Mintha a macisajt is az lenne. Ja, hogy az valamiért mégsem..?

Új hozzászólás Aktív témák