Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz j0k3r! #99453 üzenetére

    OK...User vesz egy lakást a gyerekének mert éppen jó áron volt, vagy mert éppen volt pénze és nem akarta, hogy a bankban parkoljon. Viszont a gyerek még egyetemre jár egy másik városba, ahol lakást bérel neki az egyetemi évek alatt. Miért fizetne különadót az üresen álló lakás után csak azért, mert éppen úgy hozta az élet, hogy a gyerek még nem lakik ott?

    Példa 2. A gyerek a lakásban lakott, de utána kapott egy állásajánlatot 2 évre külföldre. Akkor emiatt kényszerüljön eladni a lakást, mert addig üresen áll és az adók miatt nem érné meg megtartani?

    Példa 3: User az áremelkdesé miatt most akar ingatlant venni a gyereknek, mert lehet, hogy később már nem lesz rá pénze. Nem teheti meg, csak büntetések árán?

    Lehetne sorolni még tizesével az ilyen helyzeteket. Szerintem belátható, hogy ez egy agyrém lenne. GYakorlatilag egyik sem segíti elő a fiatalok lakáshoz jutását, éppen ellenkezőleg. Lenne egyetlen scenario amiben segítene -ha robotol valami gyárban és ott éli le az egész életét, mert akkor soha nem állna üresen az ingatlan-, de minden egyéb esetben kontraproduktív lenne.

    favagoJoska
    Én is csak tovább gondoltam a dolgot a realitások talaján maradva... :D

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák