- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Ixion77 #72399 üzenetére
Ez egyéni megérzés/sejtés, de ugye többször mondták már az mnb-sek, hogy ezek az 50-ek szerintük nem jók semmire, egy nagyobb jobb lenne, és korábban már a 3% bevált, erre utaltak is.
Holnap kormányinfó is lesz, így én azt sejtem, hogy el akarnak majd vele menőzni, hogy milyen faszák hogy megmentették a forintot a gonoszoktól.
Ez valamilyen szinten egybevág azzal, hogy az elmúlt hetek kommunikációjában a válságot elkezdték kikommunikálni, és már majdhonynem tényként kezelték, hogy lesz (mind nagy márton, de a fővezír is mondta már a kosútban). És bizony olybá tűnik, hogy itthon a forintot és a gazdaságot egyszerre már nem lehet megmenteni, így aztán lehet, hogy eljött az idő meghúzni egy nagyobbat, hogy legalább a forintot megmentsék.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #72402 üzenetére
Legyen neked igazad.
Én már elvesztettem a reményt hogy bármit is csináljanak ami ésszerű/szükséges lenne. De mivel sok forintom vár váltásra, drukkolok hogy bejöjjön a sejtésed.
EU-nak keresztbe tevés ügyben is már nemcsak a falig mentünk el hanem túl is azon. Észre kellene venni, hogy az EU sincs most olyan állapotban/hangulatban hogy megértő legyen a hátsó felén lógó piócával."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
sifarr
senior tag
válasz Dare2Live #72381 üzenetére
"jegybank az eszköztár minden elemével folyamatosan készen áll beavatkozni ..."
Teljesen egyértelmű, hogy az mkb leszarja az árstabilitást.
Államtitkokat kifecsegni tilos! Határozottan cáfolom, hogy Lölö irányítaná a jegybankot.
Az is egy sorosista rémhír, hogy a jegybank (közvetett) tulajdonosa az MKB. -
pictigjis
senior tag
en is kicsit vacillalok, mit csinaljak. vettem egy adag eurot kb. 398-on, vajon adjam most el 410-nel, bizva abban, hogy tenyleg erdemit emelnek?
az, hogy elore szoltak, talan tenyleg azt jelzi, nagyobb emeles jon. de vajon lesz erdemi hatasa? tiszta lotto
-
pictigjis
senior tag
válasz szabi__memo #72407 üzenetére
addig visszavaltom
-
forumpista
aktív tag
válasz pictigjis #72405 üzenetére
Miert vettel eurot? Ha nem kell a forint minek adnad el?
teljesen mindegy mit jelentenek be, nem mindegy hogy epp 406 vagy 412 ft az arfolyam?szvsz hacsak nem azt jelentik be hogy kiegyeztek EU-val es jonnek a penzek (ennek kb zero eselye), akkor nem lesz semmi valtozas, max par napig par forinttal olcsobb lesz.
-
pictigjis
senior tag
válasz forumpista #72409 üzenetére
nekem nem faradsag kis penzekert is lehajolni, ha eppen van ra lehetoseg
azert vettem eurot, mert majd kell a nyaralasra, nem befektetesi celbol. ha tudnam biztosan, hogy a 398-on megvett x ezer euro 410-es eladasa utan kb. 390-395-ert esetleg vissza tudom venni, miert ne tennem meg? par gombnyomas
csak hat az is ott van a kaszinozos opciok kozott, hogy bejelentenek egy fing 50-100 bazispontot, es visszaindulunk 450 fele szoval igy
-
AcCEsS
senior tag
válasz pictigjis #72411 üzenetére
Én is hobbizgatok az árfolyamnyereséggel, nem nagy pénz, de ha pár ezer forint összejön belőle a hétvégi bevásárláshoz, akkor miért ne? Én is eladtam ma némi eurót és dollárt, kb. 16-17e a nyereség 6 nap alatt. És tényleg 1-2 kattintás. Viszont a múltkor valaki figyelmeztetett rá, hogy ez biza adóköteles...
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
favagoJoska
tag
Én is azt mondom hogy legyen igazad, de ismerve őket eddig se nagyon sz.rták le mi lesz a forinttal szóval félek hogy ez az egész csak szavakban szigorodás.
-
Dorien
veterán
válasz pictigjis #72416 üzenetére
EU-FT-777
Ma nyitottam USD számlát a meglévő Ft mellé. Még megnézem holnap mit alkot a jegybank és arra hogyan reagál az árfolyam. Aztán az első újabb emelkedésnél átvezetem USD-re, párszáz ezer Ft-ot meghagyok erre-arra. Én már azt sem hiszem el ezeknek, amit kérdeznek... A fölös kp Ft-ból meg szerintem Euró lesz nagy címletekben.
Wherever you go - go with all your heart.
-
bigdady
nagyúr
-
Dorien
veterán
válasz PredatorZoli #72419 üzenetére
Szerintem az ide-oda utalgatással többet buknék, míg a saját számlák közötti átvezetés ingyenes. De ha van jobb javaslatod, jöhet.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
Portfolio podcast:
Ennek most akkor hol lesz a vége? Meddig tarthat a forint vesszőfutása? [link]Wherever you go - go with all your heart.
-
Oppenheimer
nagyúr
74 új hsz tegnap óta. Történt valami, vagy csak megjöttek a pánik eladó paper handek?
Ja, látom összeült a fórum monetáris tanácsa.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
addikt
válasz PredatorZoli #72419 üzenetére
Tudod mikor veszek én fel kp-t? Ha leesik
#72425 Oppenheimer
Hike! Hike! Hike![ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Erste Brókernél van számlám. Tudok én ide EUR-t utalni, vagy csak az Erste bankszámlámról átvezetni lehet. És mivel a bankszámlám HUF alapú, csak HUF-ot tudok átvezetni, amit a Brókernél tudok váltani?
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #72406 üzenetére
Kiátlagolták kettőnk tippjét: +200bp
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Brandynew
őstag
Erre a helyzetre mondhatjuk, hogy a nagybefektetők zsarolják az MNB-t? Ha abbahagyja a kamatemelést, adják el a forintot. Most is emelni fog, tippre 75 bázispontot, így le fog menni az árfolyam 394-re, jövőhétre pedig megint 410 lesz, ami újabb kamatemelést vált ki. Mikor lesz vége ennek a spirálnak? Amíg ki nem fogynak a felhalmozott forintból?
-
Brandynew
őstag
200 bázispont
-
Ixion77
addikt
válasz Brandynew #72431 üzenetére
Nem mondhatjuk. A befektetők soha nem zsarolnak senkit, és a shortosok sem "támadnak" senkit. Akinél a pénz van, az eldönti hogy mire akarja költeni. Ha úgy gondolja, hogy egy ország vagy cég gyenge, a vezetői ostobák, a termékenysége esni fog, akkor shortolja. Ha az ellenkezőjét gondolja, akkor pedig vesz belőle. A befektetők véleményének eredője pedig meghatározza az árfolyamot.
Ha te bemész a boltba és a bio alma helyett a normál almát veszed mert az a meggyőződésed hogy az ugyanolyan jó viszont olcsóbb, azzal nem "zsarolod" a bioalma termesztőket.A spirálnak pedig akkor lesz vége, ha a befektetők véleménye megváltozik Magyarország kilátásairól.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz monosgeri21 #72435 üzenetére
Az első 10 perc alapján sajnos nem biztos az erősödés. Lehet, hogy csak stabilizálásra lesz elég.
-
Begi
senior tag
408 -> 411 2 perc alatt
413...
Hihetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Ixion77 #72434 üzenetére
Ez egy alapvetően jóindulatot, nem nyerészkedést feltételező analógia. Nekem van egy másik: van egy nagy rakás almám, amit azzal a céllal viszek be a faluba eladni, hogy ezzel rákényszerítsem a helyi földesurat, hogy csökkentse a tizedet, különben felkopik a helyi kofák álla. Így elérem azt, hogy én is nagyobb haszonnal tudjam eladni az almát, mint korábban.
-
Ixion77
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kell neked egy ilyen HDD? Seagate BarraCuda 2.5 (ST1000LM048) INGYÉ FOX
- Hama DVD-CD Tartó Eladó! - 12 Darabos Kemény Tok! - Új & Hibátlan!
- GIGABYTE GA-990FXA-UD3 REV 4.0 + AMD FX-6350 + 8Gb 1866MHz
- Panasonic 55GZ950 OLED Televízió, 139 cm
- Apple Watch series10 GPS 42 mm Kozmoszfekete Alu.Tinta Sportpánttal
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest