Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz DJMDJM #66765 üzenetére

    A keményvonalas ellenzéki szavazók többsége saját ismerősi kör alapján hasonló buborékba van szorulva, mint kormánypártiak. Mivel a kettőnek nem nagyon van metszete, ezért mindkét oldal a saját igazában hisz maximálisan és nem érti, hogyan lehetséges máshogy gondolkozni. Erre gondoltam amikor buborékról beszéltem. Konkrét politikai helyzet részemről is off innentől.

    Jogos meglátás a külföldre költözés lehetősége, de rohadtul röghöz kötött vagyok a családi ház, ami még CSOK nélkül készült, anélkül kapott napelemeket stb. vmint a meglévő ingatlan portfólió miatt is
    Ha idős(ödő) vagyonos ember vagy, akkor neked nem hozna sokat a kiköltözés, sőt. Egyrészt idehaza a vagyon gyakorlatilag nem adózik, másrészt kint nem tudnál azon az életszínvonalon élni, mint idehaza.

    A nulláról induló fiatalok azok, akiknek nagyon megéri. Sokkal jobb munkabér, jobb szociális háló (pl. gyerekneveléshez), jobb jövőbeli lehetőségek. Ha nem örököltem volna hazai ingatlant, meg nem függetlenítettem volna magam a hazai munkaerőpiactól (IT contractor vagyok), akkor valszeg már én is évek óta angol/német nyelvterületen próbálnám kikaparni magamnak a gesztenyét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák