Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz aujjobba #47076 üzenetére

    Ertelek, de valojaban nem az a dilemma, hogy legyen nekik nagyobb indulotoke vagy sem (egyertelmuen legyen!), hanem hogy ezen osszeg felett nekem mint szulo legyen kontrol vagy sem.
    Nem, akkor nem értettél. :P
    Ha elpatkolsz se lesz semmi ráhatásod arra, hogy a gyerekeid mire verjék el az örökséget. Nem foghatod örökké a kezüket.

    Két fő kérdés van. Egyiket sem fogjuk tudni megválaszolni helyetted.
    Egyrészt hogy az életed alatt megkeresett vagyonodnak mekkora részét akarod TE elkölteni és mekkora részére mondod azt, hogy az legyen TÉNYLEG a gyerekeidé. Legyen a gyerekeidé = ők költik el, amire akarják. Ha okosan befektetik, akkor nekik jó, ha elverik, akkor nekik rossz. Téged közvetlenül nem befolyásol(hat) egyik végkimenet sem, hiszen az nem a te pénzed effektíve.
    A másik kérdés az, hogy mikortól tekinted önálló döntések meghozására képesnek a gyerekeidet.

    A felelősség kérdés másik oldala: az rendben van, hogy nem akarod, hogy a gyerekeid elverjék a pénzt. De mi van, ha a 18 éves fiad/lányod a neki szánt pénzt betenné a következő bitcoinba, te viszont nem engeded neki és kimarad egy többszörözésből, mert az apja egy maradi boomer? Ő nem cseszheti el a pénzt, te viszont igen? Szemébe mernél nézni egy ilyen után? Megérné a 8-9 millión ücsörögni, csak hogy aztán megutáljon a gyereked egy életre? ;)

Új hozzászólás Aktív témák