Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz Mercutio_ #45826 üzenetére

    "Ez a duplázásos vételes előírás így fixen be van drótozva? Egyetlen ETF-nél sem gondoltak hasonló öngerjesztő folyamatra?"

    Nem tudhatom biztosra, de ameddig az én ismereteim terjednek az alapján, igen, ez be van drótozva.
    Látszólag semmi gond nem lesz, mert az ETF szépen követni fogja az indexet.
    A felszín alatt viszont az ETF-esek nagyon meg lesznek kopasztva.
    A recept amennyire én látom a következő:

    1, Nagybüfi vagy. Mondjuk BRK. Fogd meg az 500-at érő Teslát, és vedd óriási tételekben amíg fel nem megy mondjuk 5000-ig.
    2, Amikor végre az ETF-ek is vehetnek, mi több, kénytelenek lesznek venni, akkor az egész pakkodat add el 5000 felett. Ha bátor vagy, a nyert összegből be is shortolhatod.
    3, Amikor az ETF-ek bevásároltak, a nagyjátékosok pedig kiürítették a TSLA készleteiket, akkor nem lesz többé vevő a piacon a teljesen felfoghatatlan és értelmezhetetlen árazás miatt. A TSLA elkezd esni. Mivel esik, az ETF-eknek adniuk kell, amitől méginkább esik, és nincs vevő aki venné. Esetleg a shortosok...
    4, Eléri idővel a TSLA a reális, mondjuk 500-as szintjét. A playerek nyertek részvényeként 4500-at, az ETF tulajdonosok vesztettek ugyanannyit. De nem látszik, mert az index szépen lekövette az egészet, ők meg az indexet. Mossák kezeiket. Mindazonáltal a veszteség megtörtént.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák