- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
-
_BM_
senior tag
a drága kormányzat szivattyúzza ki a pénz az emberekből, a bankokra kenve.
Végre valaki átlátja a helyzetet. A tranzakciós adó is ilyen átverés. Bank felszámít 4 ezreléket, ebből lead 2 ezreléket az államnak. Eközben sír, hogy szívatja az állam, és elhiszik az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz daniel2121 #23900 üzenetére
en nem is teljesen ertem mi van otthon.
benz berakasi dij 0.6 %(tranzakcios ado) kivetel ugyanez +kb 0.5% banki kolcseg hogy mered kivenni dij
ez alapbol 1,7 %
ha nem tbsz-en van a penz akkor meg az a minimal kamat is adozik 20%ot
van egyeltalan ertelme berakni barhova rovid tavra? mert a kamatok nem nagyon erik el a 2%otyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Louro
őstag
válasz BÁ Nutrition #23903 üzenetére
Én is ezt írtam pár hsz-szel visszább. Csak számok nélkül. Ha lehetne borítékban kérném inkább a fizetésem.
Mess with the best / Die like the rest
-
MaciG
addikt
Elméletileg kérheted. Ha tudod kontrollállni magad akkor jó megoldás lehet egy hitelkártya, aminél pl. vásárlások után 1-2 százalékot visszakapsz, és ha nem viszed mínuszba (vagyis időben egyenlíted a tartozásod) akkor nyerhetsz is vele (ha mást nem a banki költségeket).
BANZAII
-
törölt tag
Ha úgy nézed ez is egyfajta monetáris lazítás
-
Mercutio_
félisten
Évekkel ezelőtt született valami jogszabály a hazipenztarakban lévő összeg felső határáról, meg egyébként a munkáltatónak se éri meg időutazni a múltba, borítékolni, egy mancikát fizetni aki kp kezelési és egyéb feltételeknek kell megfeleljen.
150k-ig úgy is ingyen jutsz hozzá.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
viharhozo
addikt
Ha a penzed mar benn van vhol, akkor nincs ilyen dij, es vannak dijcsomagok, ahol utalni is eleg olcson lehet (ezek tobbsege sajnos magas jovedelemhez kotott). Ertelme pedig mindennek van, az inflacio 0, ha 1%-ot kapsz, realertekben akkor is kaptal valamit.
Mercutio_: a hazipenztaras szabaly 2012-ben megszunt, azota annyi penzt tart a ceg a hazipenztarban, amennyit akar (ez nyilvan nagyban segiti a gazdasag feheriteset).
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Louro
őstag
válasz Mercutio_ #23908 üzenetére
Egyetértek azzal, hogy +1 embert fent kellene tartani kpkezelésre és figyelni kellene nonstop, hogy ne nyúljon le egy-két címletet.
De sok cégnél szerintem sokkal többet kidobnak a cég vezetésére. (Szállás biztosítása, utaztatás, catering, asszisztensek magánügyek intézésére,....) Egy kis odafigyeléssel a dolgozó is elégedettebb lehetne, ha már ország szinten nem támogatott annyira.Azzal, hogy 150k-ig ingyen juthatok hozzá....most vagy kiveszem és szinte semmit se tartok bent vagy bent tartom és amikor több kell, akkor pórul járok. Ráadásul a kedvezőbb számlavezetésekhez általában magasabb befizetés elvárt. Kisember szemszögéből, ahol az 5000-est is fogni kell, hogy ki ne "csússzon", szerintem ez a pár forint is számítana.
De ne feszegetem tovább a témát, mert inkább a totális virtuális világ felé venném az irányt, kp nélkül és akkor nem lenne hiszti, hogy hová folynak el a pénzek. Max a szervek nem figyelnének fel bizonyos pénzmozgásokra. Az meg, hogy a kp-t kivezetnénk...Környezettudatosság is. Az elején biztos sok erőforrást felélni, de utána könnyebb lehetne. Minden boltba POS terminál kell. Úgyis van már net, amióta rá kellett kötniük magukat a NAV gerincére. A kis zugcsereberét megoldhatnák mobilappal, hogy gyorsan átutalják a termékek ellenértékét. Jajjj, erről tudnék írni
(Ezt úgy írom, hogy voltam telefonos ügyintéző és voltam már elég közel a tűzhöz.)
Mess with the best / Die like the rest
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz viharhozo #23910 üzenetére
kulfoldon van az osszes penzem szinte igy nekem lenne penzberakasi dij
az jol hangzik hogy a pmak 5 evre ad evi 4 szazalekot de a forint nem tudom hogy tartja magat, ami belerondithat a kepbe, bar ahogy nezem az utso 10 evben 350 koruli volt a font atlagara szal lehet ez nem rossz beszallo most.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
viharhozo
addikt
válasz BÁ Nutrition #23912 üzenetére
Ezt nem nagyon ertem, a befizetesek utan maganszemelyneknel nagyon ritkan kell vonnak le barmit is, ebbol nem lesz koltseged.
A PMAK nem evi 4%-ot ad, hanem infla+4%-ot. A forint rovid- es kozeptavon (az euroval szemben) biztato, hosszutavon pedig meghalunk.
-
Flashcash
Közösségépítő
A Quaestor új vezérigazgatója Orgován Béla.
CV:
Korábban közmunkásként dolgozhatott az a tápiósági lakosú 38 éves Orgován Béla, aki március 16-án átvette a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatói pozícióját Tarsoly Csabától.
A falubelieknél érdeklődtek az új Quaestor-vezérről, akik azt mondták, nehezen hiszik, hogy vezérigazgató lett volna egy ekkora pénzeket kezelő pénzügyi cégnél, mivel úgy tudják, hosszabb ideig munkanélküli volt, és a középiskolát se fejezte be. A falubeliek elmondása szerint néhány éve közmunkás volt az önkormányzatnál és fizikai munkát végzett. A megkérdezettek szerint Orgován többször volt börtönben is.Állítólag februárban még arról panaszkodott, hogy nincs munkája, azóta viszont arról mesélt, hogy Pesten kapott munkát, amihez "egy szürke Opelt is adtak neki" - számol be a 444.hu.
-
törölt tag
" Viszont a Quaestor egy tőzsdére bevezetett cég volt, ebben az esetben a jogszabályt úgy is lehet értelmezni, hogy a cég korábbi tulajdonosai, vagyis a Quaestor kisrészvényesei is teljes vagyonukkal felelnek a Quaestor csoport által okozott károkért."
-
g@bo
nagyúr
t@rsoly egész pereputtyának rég zárolni kellett volna a vagyonát, mani ház autó.
emberünknek rég előzetesben lenne a helye, a közeli főkópékkal együtt.
aztán kivizsgálni, mi és hogyan történt.remélhetőleg most is zeng majd a média attól, hogy a kamatvadász lakosság a hibás /mint ugye a devizahitelesek / hihetetlen, hogy ebben az országban időnként valakik miatt széles tömegek rokkannak bele.
-
törölt tag
"remélhetőleg most is zeng majd a média attól, hogy a kamatvadász lakosság a hibás /mint ugye a devizahitelesek /"
Én tényleg ezt remélem. De ehelyett megint a többiekkel lesz kifizettetve. Most már tényleg megyek beszállok valami piramisjátékba, aztán addig tűntetek, amíg a beígért kamatokat is nem fizeti ki az állam.
-
Mercutio_
félisten
válasz Flashcash #23916 üzenetére
Kaja Ibrahim, Joszip Tot
g@bo: Az is hihetetlen, hogy ezek az emberek utólag mindig roppant okosak, de a pénzügyi műveletlenségükért soha nem érzik magukat felelősnek.
valamint ugyanazzal a körrel lehet megetetni az összes nagy hozamot ígérő pénzügyi megoldást, pilótajátékot.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MaciG
addikt
válasz #95561216 #23920 üzenetére
Nem tudom miért baj az neked, hogy a károsultakat kárpótolják akik bűncselekmény áldozati lettek (eddig infók szerint). Vagy ha te pl. rokkanttá válnál egy baleset miatt, mert autóba ülsz és valami őrült neked megy ,akkor neked se járjon ellátás vagy mi? Hisz mikor beültél a kocsiba tudtad, hogy nem csak te leszel az úton, tehát vállaltad a kockázatot.
BANZAII
-
g@bo
nagyúr
no igen, a devizahitel spekuláció volt, de itt sanszos a szabadrablás...
de attól még itt is kérdőjeles, miként termelhető ki a jelen környezetben 7% hozam?
hozd a pénzt majd megoldjuk, piramis effekt.szóval van egy olyan éle megint a dolognak, 7% kamat az kell /banki 2/ a rizikó nem.
-
Kobe
veterán
hagyd, szolidáris fülekre nem fogsz találni Szerintem az elszomorító, hogy a közvélekedés ilyen, mert hát a hülye kötvényes....ez az állítás az alaphelyzetben (junkbondot kibocsájtó cég simán, piaci alapon csődbe megy), meg is állná a helyét ez a vélekedés.
Csak épp naponta jelenik meg 8 újabb hír, ami nemhogy piiaci kockázatokról, hanem többszintű, (politikailag is megtámogatott), szervezett, tudatos, btk hatálya alá tartozó bűncselekményről szól.
Azért a kettő kicsit más kategória, ha mondjuk az alapból 20%-os kockázati veszéllyel járó befektetési formát mesterségesen felfújják 2000%-ra (hasracsapott számok).Mert hát ugye bármelyik kisbefektető úgy megy be akármelyik fiókba - cégtől függetlenül, hogy flottul képben van a vezérigazgató kapcsolati hálójával, az offshore cégek titkos összetételével, és persze csinál egy alapos átvilágítást még ő is, mert hát az MNB nyilatkozatot ami 20 évig minden tendben talál, abban nem bízik meg
-
BÁ Nutrition
addikt
azert ne keverjuk a szezont a fazonnal
ha a mari nenihez betor egy "veletlenul" roma (termeszetesen lehet magyar is) fiatalember akkor marhara nem fogja kartalanitani az allam, ha elkapjak, ha nem. pedig meg csak nem is arrol volt szo hogy a mari neni odaadta a fiatalembernek igerveny fejebe a befektetesre szant penzet hogy az majd jol megforgatja, hanem siman betortek hozza/kiraboltak. mikor melyik sikerulde a kveztorosokat kene, mikor alapbol le volt irva hogy semmi nem fedezi (Beva/oba)
meg ha mondjuk az allampapirokat nem akarnak vissza fizetni, pedig odairjak, hogy soha nem evul el
"A Prémium Magyar Államkötvény által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el"
es ez se jelent 100%ig biztonsagot.a magannyugdijakat pl mikor lenyultak senki nem ment ki tuntetni. legalabbis nem 100ezrek, pedig mar meg sincs, es egyre inkabb tudatositjak h marhara nem is fogsz nyugdijat kapni ha elersz odaig, max ilyen 30ezret mostani erteken
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
smerch
tag
Sziasztok!
Van egy olyan szitu, hogy a mutter elment tavaly nyugdíjba, az évek alatt összejött egy kis pénz a nyugdíjpénztáránál, (7 számjegyű) Ő ezt nem vette fel, gondolván hogy jobban forgatják ott mint a bankban ~2-3%-ért. Na az egyenlegét megnéztük, és az elmúlt bő félévben semmit nem változott!!
Ezek után mit érdemes tenni? -
viharhozo
addikt
Ritka hulye pelda.
Rokkantsagra kothetsz biztositast. A Questor ugyfelei viszont a plusz hozamert cserebe _nem_ kertek a biztositasbol.
Egyebkent is az egesz nevetseges. Juzer 1 legalisan kibocsatott kotvenyt vett, Juzer 2 masnap, ugyanannyiert, ugyanott fiktivet. Elsonek nem jar kerterites, a masodiknak igen. Ez hol igazsagos?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz BÁ Nutrition #23925 üzenetére
Csak idokozben egy szakmai csoport dolgozott azon, hogy jogi allasfoglalast alakitsanak ki a sziturol . Most ugye egyelore a fiktiv kotvenyekrol volt csak szo,amit az amugy beva tag ertekpapir zrt arusitott. Tehat ha egy beva tag "palackozott hegyi levegot" arul, akkor ott jogos lehet elgondolkozni a karteritesi hataskorrol.
Viharhozo: amennyire en olvasom kollektiv veszteseget akarnak alkalmazni. Egy adott kotvenyfajtaban megallapitjak az engedelyezett es nemengedelyezett kotvenyek aranyat es mindenki a nemengedelyezett ertekeig kap vmit. Pl 100 dbbol 30 valos,a 70re meg fizetnek. Igy aranyaiban adott kotvenyfajtankent mindenki szazalekosan ugyanannyit bukna. Gondolom ezt meg kitudjak matekozni, dea fiktiv nem fiktiv idobeli eloszlasat kvazi lehetetlen vizsgalni
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Minden jel arra utal, h a forint nem igazan fog mozdulni a kovetkezo masfel-ket evben a 290-320-as savbol, es ha tippelnem kene, annak is inkabb a 290-hez kozelebb eso oldalan lesz.
Persze ha Kuszaszem megint elojon vmi turbo unortodox otlettel, akkor ez azert borulhat.
-
_BM_
senior tag
válasz viharhozo #23927 üzenetére
Nem lesz itt semmiféle kártalanítás. Már 1-2 milliárdos sarcokért szarják össze magukat. Honvédség nullán, oktatás és eü hamarosan megszűnik, nincs 150 mrd a rendszerben. Főleg juppiknak nincs. Rájuk úgy tekint az állam, mint elődje régen a kulákokra.
Majd leültetik Orgován Bélát[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
válasz viharhozo #23927 üzenetére
Valóban az, de ha neked nincs semmilyen biztosításod, és tegyük fel adót se fizetsz, akkor se hagynak az út szélén ha valami nagy marhaságot teszel szándékosan és baj ér, hanem jön a mentő az adófizetők pénzén, hogy megmentse téged a saját hülyeséged miatt.
De hogy értsd, van egy felügyeleti szerv aki valószínűleg hibázott és "nem vette észre" a stiklit. Ha egy szakértő egy épületet biztonságosnak minősít, aztán pár nap múlva összedől, mert mégsem volt biztonságos és hibázott aki ellenőrizte akkor is őt veszik elő elsősorban. Hasonló ,mint mikor a doki megvizsgál, hogy alkalmas vagy-e a jogsira pl. és ha ő kimondja igen, de közben pedig nem és balesetet okozol azért ,mert egészségügyileg alkalmatlan vagy a jogsira, akkor is a dokit veszik elő. Remélem így már érted mi a probléma.BANZAII
-
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23932 üzenetére
A baleset előtt is ott a választás,hogy kimegyek e az utcára vagy sem,kocsival megyek e vagy busszal stb.
MaciG: +1 -
törölt tag
A rokkantsági ellátásra fizetem a járulékokat (ala biztosítás) pubikám. A befektetéseimből lecsípett költség fizette a biztosítást arra, ami a budacashnél történt. De arra nem, hogy bedől egy kritikus tömegű kötvény, és a kúrmány csökkenő népszerűség közepette átírja a törvényeket, és 150 milliárd arányos részét legombolja a szolgáltatóimról, akik majd rólam fogják. Én fizetem ismét csak az egységsugarú "befektetők" kártalanítását, ez a bajom.
-
WiZARD
addikt
Na de itt nem a szerv fog fizetni, hanem a befektetőkkel akarják kifizettetni.
Mi lesz a tanulság? Az hogy minek tájékozódni, és biztosra menni, hisz úgyis megmentenek ha baj van.
Aki pedig tájékozódott és a kisebb kamatot/biztosat választotta az eddig is kevesebbet kapott, és most még fizetheti a többiek hülyeségét.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-v-
addikt
válasz Dr.Zoo #23915 üzenetére
Pedig - ahogy múltkor is mondtam - most sokáig erős lehet a forint.
290-300 -as sáv ... én ezt jóval valószínűbbnek látom a jelenlegi folyamatokat nézve mint a 305-höz képest egy jelentős gyengülést ... na mindegy te tudod, múltkor is kérdeztem biztos drasztikus forintgyengülésre akarsz-e spekulálni a birodalmi forintjaiddal[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz WiZARD #23939 üzenetére
De mi ám arra vállaltunk kockázatot,hogy esetleg a hozamot bukhatjuk,nem az egész bentlevő pénzünket. Nem tippmixre tettem fel,hogy tadatában lettem volna annak,h elbukhatom az egészet. Ahogy Vágó István is közölte az Atv ben, a kockázatban nincs benne a csalás. Ennyi.
-
axioma
veterán
1. nekem is uncsi a vita a kotvenyesektol
2. azt me'g egyik se mondta meg, hogy ha ugy csodolnek be, hogy nincs fiktiv csak igazi kotveny, akkor is nyafogna-e (egyebkent lattuk a bedoles utani orakban, hogy igen, ott me'g nem volt fiktivesdi) - de milyen alapon????
3. nem bizonyitott az osszefugges a fiktiv kotvenyek es a bedoles kozott, jelenleg legalabbis annyi latszik, hogy a fiktivek csak a merteket noveltek
+1. Ha lesz karterites, es a karterites alapjaul szolgalo adatsor (nem a kifizetes) a kotvenyek cimlete helyett a kamatokkal szamolt valamilyen datumu jelenerteke lesz, akkor en bizony megyek tuntetni (pedig eddig sose voltam). Mar az oba-nal is baromsag hogy a hozamot is korlat nelkul fizeti, az utolso 1 evre en mar ott se tartom jogosnak.
Egyszeruen ez a fajta mentalitas egysegsugaru szolgakat kepez, es a jovore nezve ennel karosabb dolog nemigen van.Remekelek: Na errol beszelek. Marmint hogy gozod sincs, hogy mit csinaltal - SOHA nem volt arrol szo, hogy csak a hozamot kockaztatod!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #23942 üzenetére
Hogy mennyi jutott el az agyadig, és hogy valójában mit vállaltál, az két nagyon távoli dolog.. csalás nélkül is bukhatsz MINDENT egy kötvénnyel.
-
félisten
"kockázatban nincs benne a csalás"
Hogy a fenebe ne lenne benne. Komolyan, ez valami ovoda?
while (!sleep) sheep++;
-
WiZARD
addikt
Egy vállalati kötvénynél a kockázat közel se a hozamról szól, hanem arról hogy vagy fizet vagy nem.
De látom így utólag se érdekel annyira a téma, hogy akár csak minimálisan tisztában legyél azzal, hogy mivel/miért is buktál...
És ez az egyik legnagyobb baj, mert legközelebb is meg fogod venni te is és a hozzád hasonlók, hisz ha gáz van akkor elég ráfogni a tudatlanságra, és majd valaki kisegít.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
lajafix
addikt
elhiszem hogy fáj, de tanulni kellene belőle lassan...
Rock'n Roll
-
-v-
addikt
Ennyi.
Ne haragudj de tényleg óvoda ami itt megy ... azt se tudod mi az a vállalati kötvény
Amivel nincs is baj, ha akkor a párna alatt/bankbetétben etc. tartod a pénzed.
De te beraktad ide, és még szemmel láthatóan most se vagy tisztában vele, milyen kockázatot vállaltál és milyen eszközbe fektettél:De mi ám arra vállaltunk kockázatot,hogy esetleg a hozamot bukhatjuk,nem az egész bentlevő pénzünket.
[ Szerkesztve ]
-
-
viharhozo
addikt
Nem akarom tovabb nyujtani, szerintem mind leirtuk a lenyeget: a Questor kotvenyesei onkent es dalolva lemondtak a Bevarol.
Most megis vmilyen szinten ki fogjak oket fizetni (ezt a politikai szal miatt mar a legelejen megmondtam), es mivel penz a semmibol nem terem, foleg azok penzebol, akik nem vettek Questor kotvenyt. Es en megertelek, h szar dolog penzt bukni, de amikor en buktam, nem jott senki kartalalnitani. Igaz, ezt nem is vartam senkitol.
A topik elso hozzaszolasaba be kene irni, h "A haszon az enyem, a veszteseg kozos".
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest