- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel2121
senior tag
válasz zsoltee10 #23500 üzenetére
Supra nagyot rontott gondolom bár most kicsit emelkedett,nekem is van colombus picit pluszban van,a citadellán gondolkoztam én is csak kitalálták jan.1-től hogy aki eladja 365 napon belül annak bünti van és nem tudom hogy bent tudtam volna tartani. Több részvényalapban is van nekem ázsia,biotech,global,európai ezek most jók,de nyílván kockázatosak is.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
válasz aAron_ #23501 üzenetére
Ja igen, Szalma azt mondta, hogy 1.1-nél megválik a pozíciótól. Onnan már nem fogja húzni a CHF gyengülés, szóval el kell kezdenie dolgozni. Mindenesetre nagy tőkekiáramlás nem volt, de nem hiszem, hogy azért, mert olyan nagyon bíznak benne. Senki nem akarja a bukót realizálni, márpedig az ügyfelek döntő többsége mínuszba került. Én se akarom realizálni, de ha csak kínkeservesen, sok idő alatt dolgozza le, miközben mondjuk a többi alap dinamikusabban emelkedik, akkor nullszaldónál én kiszállok a suprából.
-
daniel2121
senior tag
válasz concret_hp #23505 üzenetére
Három éves átlagban is még 7.5% a hozama.
-
zsoltee10
addikt
válasz concret_hp #23505 üzenetére
akkor nekem még nem volt fölös lóvém.
-
concret_hp
addikt
feltörekvő piacoknak nem annyira adja, most nézem a hozamplázás alapokat 12-13as tbsz-en magyar részvény, török, meg latin amerika van minuszban (meg az oroszokat kiszórtam ősszel). szerencsére a portfolió kis %a csak, de poén, hogy ~10 éve körül feltörekvő piacokon lehetett a nagy lóvét megcsinálni, most meg jóesetben tötymörögnek 1 helyben persze nem 1 oka van, csak úgy érdekességképp megjegyeztem.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
daniel2121
senior tag
válasz concret_hp #23508 üzenetére
pedig a török tavaly szárnyalt,igaz most lefelé tendál.
-
concret_hp
addikt
válasz daniel2121 #23509 üzenetére
elég random időpontokban vettem, szum kis pluszban vagyok velük.
-
daniel2121
senior tag
válasz concret_hp #23510 üzenetére
én azt nem mertem japánt vettem.
-
VÁMpír
aktív tag
válasz concret_hp #23514 üzenetére
én úgy tudom, h vissza lehet váltani 2% bukóval, mint az összes többit
-
-
aAron_
őstag
válasz #95561216 #23516 üzenetére
Na ja, tipikus Concorde effektus.
Mondjuk ettől függetlenül érdemes hozzátenni, hogy semmi nem támasztja alá, hogy a Supra innentől kezdve rosszul fog teljesíteni (vagy máshogy, mint eddig). Bef. alapokra is ugyan úgy igaz, mint a részvényekre, hogy a többség rosszkor száll ki-be, ezért ha egyszer valamelyikkel szemben elköteleztük magunkat érdemes is kitartani mellette.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
zsoltee10
addikt
Már bocs, de hol nyavalyogtam, hogy mínuszban van? Kitartok mellette egy darabig, de ha úgy làtom, hogy ekkora tőke meghaladja az alapkezelő képességeit, akkor pl. inkább Zsidayhoz teszek friss pénzeket. Nem pár hónapra terveztem a suprával, de nem is fogom évekig nézni, ha csak vergődik a többihez képest
-
törölt tag
válasz aAron_ #23517 üzenetére
Valóban nem, de arra reflektáltam, hogy mit tenne, ha vergődne. Arra hegyeztem ki, hogy nem feltétlen az a jó döntés, hogy adott eszközön akarja visszanyerni adott eszköz bukóját. Ha vételi árfolyamon rosszul értékeli, akkor valószínűleg egy nappal előtte is rosszul értékelte, meg azelőtt is egy nappal, stb, akkor adja el akkor.
Btw ha tényleg 98%-nyi frank pozíciót tartanak, akkor viszonylag egyszerűen meg lehet nézni, a maradék hogy teljesített, és ezt már össze lehet venni pár hónapos távra a többi alappal.
-
concret_hp
addikt
na csak kiderül hogy jobb megbízni a ***** külföldi multikban, mint a kis hazai zsufnibankokban szabaccságharc
-
törölt tag
Közben szép csenben a dollár megint 1.1 alatt.. CHF paritás egy köpésre, aztán ki tudja..
-
Dr.Zoo
őstag
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
törölt tag
válasz concret_hp #23471 üzenetére
versenylovakat hiányolom....kontéreket szintén.
-
törölt tag
válasz concret_hp #23526 üzenetére
ausztrál ismerőseim vettek részesedést versenylovakban és nem panaszkodnak.
100k aud és néhány verseny után 50k-t vettek ki, mínusz a költségek, ami egy jobb istállónál 20k/ló/év is lehet, tehát nettó 30k és adómentes a szerencsejáték ideát
konténer meg bérbeadható bárkinek
-
Apollo17hu
őstag
Anyám a Honvéd EP-ben egészségpénztári tag. Itt ugye most kifizetési tilalom van, de most kell rendelkeznie arról, hogy hova kéri a 20% adókedvezményt. Hogyan tudna a legkevesebbet bukni a dolgon? Milyen lehetőségei vannak?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz Apollo17hu #23529 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés.
Még mielőtt mindez kiderült volna, kaptunk egy értesítőt, hogy új számlaszámra kell utalnunk, ami a Raiffaisennél van vezetve.
Most ugyebár ez azt jelenti, hogy a márciusi munkabérből utalt 3000-3000ft már egy másik egyéni számlára megy - a közleményben a név mellett a tagkódot kell feltüntetni.
Én idebent azt hallottam, hogy az adókedvezményeket visszakapjuk, de még nem mernék rá hipót inni....
-
törölt tag
Már vártam ezt a hírt... link
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Ennek mennyi köze van a Quaestor-hoz? Van náluk egy kisebb összegem Quaestor kötvényekbe. Azt érdemes lenne mihamarabb kivenni, vagy azzal már elkéstem?
BANZAII
-
Dr.Zoo
őstag
Én múlthéten elbillegtem a váltóhoz, és szépen KP-ről KP-re váltottam eurót.
Egyébként a Correctchange-nél 500e ft ig nem kérnek sem személyit, sem lakcím kártyát, sem semmit...
Álmodd meg hogy mit szeretnél, de én nagyobb összeget biztos hogy nem tartanék most sem bankban, sem forintban... Ez persze az Én véleményem, de várj még, biztosan írnak valami okosat délelőtt.."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dr.Zoo
őstag
Ha jól látom, itt is lesznek problémák...
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dr.Zoo
őstag
Kérlek szépen, pár hete az összes megtakarításom szépen kivettem, de ami harcot én vívtam az OTP-vel, na azt senkinek sem kívánom...
Egyszerűen nettó hülyének néztek, és a szemembe hazudott az OTP-s mókusbogár, mikor közöltem vele, hogy én biza akkoris ki fogom venni a pénzem."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Cathfaern
nagyúr
A most kezdődő eszkalációt látva felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy a Hozam Plaza és az Erste között mennyire szoros a kapcsolat? Ugye azt tudom, hogy a Hozam Plazának a banki szolgáltatást az Erste nyújtja, illetve a Hozam Plaza oldalán található egy olyan is, hogy "A Hozam Plaza üzemeltetője, az Erste Befektetési Zrt."....
A kérdésem igazából az, hogy a Hozam Plaza az Erstétől függetlenül be tud-e dőlniEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
viharhozo
addikt
Szomoru egy dolog ez, raadasul egyelore itt se lehet tisztan latni, de gyanus, h nem csak arrol van szo, h likviditasi problemai lennenek az egyik Questor cegnek.
Raadasul erre ra fog ugrani a Part, es az egyebkent se tul magas szinvonalu penzugyi kulturat meg visszadobja egy-ket evtizeddel. Elkeserito.
Es persze ott a kerdes, mi lesz a Concorde-dal, a Wooddal, az Equilorral etc.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
kovisoft
őstag
válasz Dr.Zoo #23542 üzenetére
Mivel a biztonságról volt szó: hol tartod a valutát? Különös tekintettel pl. a betörési statisztikákra.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz viharhozo #23548 üzenetére
Most munkahelyen vagyok, papírok meg otthon... de este megnézem majd. Eddig is filóztam, hogy hiba volt a hozamplázás megoldás az erste brokerhez képest, de most már aktívan utánajárok, hogy megoldható-e a váltás (anélkül, hogy a papírok el kéne adni). Mondjuk a két szolgáltatás költségekben, kereskedhető papírokban, stb-ben annyira megegyezik (kivéve tőzsde rész), hogy szerintem is csak a felület a különbség. Illetve hozam plázánál nincsenek "Advanced" lehetőségek (pl. valós időbeli árak)
Szerk: Hozam Plaza oldalán ez szerepel az Erste-ről: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest