Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz ló úr #77882 üzenetére

    Na beraktam a tápot (Antec EcoNEO 520c)

    Tapasztalatok:

    1. Hála Istennek tényleg a táp okozta a HDD kattogásos leállást 5V-ra terhelt ventikkel. Rátettem most egy Arctic PWM-est alaplapra, egy nagy 800 RPM-est és még a régi tápból kiszedett ADDA-t is 5V-ra. (Amúgy a Corsair CX400-ban egy kifejezetten sz.r ADDA venti volt. 5V-on is baromi hangos, és traktor alaphangja volt)

    2. Soha ne igazgassátok a ventikábeleket működő rendszerben, mert ha véletlenül megrántja az ember, simán okozhat rövidzárat (és a táp furcsa károsodását pl 5V-os ágon Corsair CX400 esetében)

    3. Hangerő: Idle terhelésen konkrétan SEMMI hangja. Odahajoltam, füleltem és semmi. HDD-t is lehúztam, csak egy 200 RPM-es Mugen II venti volt online, aminek hangja sincs kb. CPU/GPU stressz teszt úgyszint semmi hang, bár nem nyomtam túl sokáig és i5 + 270x nem sokat kér.

    4. Cicergés: Nos ez érdekes jelenség. A Corsair CX400 tápomnál jelentkezett Heaven benchmark alatt (más játékkal nem próbáltam ki), kifejezetten hangos, 1 méterről, Superlux bőrpárnás fejesen keresztül is hallható, jelenettől függően változó frekvenciás ciripelés. Idle-ben semmi, és full CPU/GPU terhelésen is semmi ciripelés.
    Jelen esetben az Antec-el is hallható, DE! Csak közelről, odahajolva 10 cm távról. Bontott gépháznál székben ülve már nem lehet hallani. Ez egyértelműen a VGA-val kapcsolatos, nem a táp hibája. Utánaolvastam, és abszolút játékfüggő jelenség, AMD kártyával láttam példát játék ciripelés PSU-ból címszó alatt. A probléma viszont tökéletesen megoldódott, mert ez a ciripelés már nem hallatszik székben ülve :)

    Szóval összegezve, nagyon köszönöm az ajánlást, egy remek tápot vettem. Minden tekintetben megoldódott a problémám, idle-ben és játék alatt a táp hangtalanul teszi a dolgát 500-600 RPM-el. Lehet egy egy nagyobb terhelésen már megjönne a hangja, de itt a teszt, ki kell hajtani belőle sok áramot, hogy megjöjjön a hangja:
    [link]

    Nem tudom, hogy mi lelte azt az XFX TS 430-at, DE az fix, hogy idle-ben és 200-250 Watt terhelésnél egy normális tápnak nem szabadna semmiféle hallható hangot kiadnia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák