Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • endruboy1

    senior tag

    válasz thomson7575 #129843 üzenetére

    Sziasztok!
    Végül a Pixelt megrendeltem Amazonról (ma amúgy még lejjebb vitték pár euróval).
    Elegem lett a nézelődésből, de röviden összefoglalva:
    S7 / P10 / Pixelt nézegettem a végére kizárólag, egyedül ezek feleltek meg a kompakt méretnek, gyorsak, kimagasló a kamerájuk és 100 ezer forint körüliek.

    Az S7 azért esett ki mert a topicjában is láttam, hogy akadtak gondok az Oreo frissítéssel, több helyről is olvastam (itt is :) ) hogy meg-meg röccen a rendszer rajta és azt is többen írták/írtátok hogy 2 éves ciklusra már nem éri meg. Ezeken felül szubjektív szempontok ami miatt kiesett: külsőre kicsit szappantartó nekem, és az üveg ház annyira nem jön be mert azért előfordul, hogy leesik egy telefon és szoftveresen sem tetszik ez a sok minden amit a droid fölé pakoltak (bár jobban tetszik mint a P10 esetében). Ha az S7 olcsóbb lett volna mint most a Pixel, szóval ilyen 80 körül, akkor lehet, hogy versenyben marad, mert pl. a vízállóság nagyon tetszik.

    A P10 volt az utolsó versenyző aki talpon maradt még. Rajta azt furcsálltam, hogy lehagyták a kijelzőről a lepergető réteget. Aztán a gyorsabb SOC-ról első ránézésre azt gondoltam, hogy nagy előny de sok helyen írták hogy nagyon tud melegedni és kicsit utána járva ezt indokolja némileg a Snapdragon 821-hez képest nagyobb csíkszélesség (16 cs 14 nm), de szoftveres illetve hardveres (pl. hűtés) spórolásra is gyanakszom. Szóval a plusz teljesítményt még szubjektív tapasztalat miatt is lepontoztam, mivel a mostani telefonomban is Snapdragon 650 van és nem szokott megreccenni (igaz LineageOS van rajta). Kamera. Sok képet és összehasonlítást megnéztem, igaziból én inkább a Pixel képeit láttam szebbnek, illetve éjszaka meg beltérben a P10 vöröses árnyalatokat produkál, ami nem tetszett. Persze ez is lehet szubjektív, de dxomarkon is a Pixel kapott több pontot. Így igaziból maradt a nagyobb akku ami előnye a P10-nek, de erről is megoszlanak a vélemények, a szoftver nincs annyira kioptimalizálva és többekkel előfordult indokolatlan merülés, legalábbis a fórumokon több helyen is láttam ezt mint témát. Na, de végül megint a szubjektivitás és némi racionalitás győzött: a vegytiszta Android nekem sokkal jobban tetszik és egyszerűen jobban bízok a Google szoftvereiben mint a Huaweiben.

    Szóval kb. ennyi, ezeken kívül még sok apróságot figyelembe vettem, de ezek voltak a legfőbb döntő szempontok a nyilvánvaló specifikációs különbségeken felül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák