Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViSAS

    senior tag

    Ti melyiket választanátok?
    Sony Z1 compact (85 ezeért, független) vs. Samsung A3 (60 ezerért, Telenor)

    Leírom én is, hogy látom a dolgokat.. :)

    Megjelenés: Z1 compactra már nem várható szoftverfrissítés, 2014 januárban jelent meg. Az A3-ból még kinézek egy főverzió ugrást, bár ki tudja. Mindenesetre ez még friss késüzlék, pár hónapja jelent meg.
    Processzor: A Z1 compactban erősebb, de az A3-ban lévő megoldás újabb és 64 bites, így a nyalókás rendszer alatt mégjobban érzi magát (persze erősebb még mindig nem lesz a snapi 800-nál, nem ezt mondom).
    Memória: Fél GB előnye van a Sonynak.
    Kamera: Előlapi szempontjából szerintem mindenképp az A3 kerül ki nyertesként, Z1 compact pedig a hátlapiból...sajnos, mivel mindkettő modult használnám.
    Képernyő: IPS LCD (4,3") kontra SAMOLED (4,5"). Tartok a SAMOLED beégésétől, de nekem mégis tetszik a színvilága és az elképesztő kontraszt aránya. IPS-nél viszont nem kéne aggódni a beégés miatt, de a kontraszt jóval gyengébb.
    Készülékház: limitáltan (édes)víz és porálló a Sony, a Samsungban nincs ilyen védelem. Az A3 teljesen fém és Gorilla Glass 4 védi, a Sony részben fém, és külsős, meg nem nevezett gyártó megoldása védi az üveget elöl/hátul.
    Szoftver: Szoftveres megoldások terén szerintem az A3 viszi a pálmát. FM rádió adását rögzíteni lehet, új fajta touchwiz felület ami már gördülékenyebb, plusz témázási lehetőségekkel rendelkezik, nekem jobban bejön a Sonyval szemben. No' meg ugyebár ott az ultratakarékos mód, ami néha igencsak jól jöhet, pl. egy buli kellős közepén 3%-os töltöttséggel)
    Üzemidő: Sony 2300mAh, A3 1900mAh (de kisebb fogyasztású kijelzőt és procit kell etetnie)

    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák