Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Galgogergo.

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nettó 100k (br 140e) körül szeretnék telefont. (leginkább újat, de ez nem előfeltétel)

    Követelmények:
    - minimum 32gb memory (vagy ha kisebb, legyen bővíthető)
    - ne legyen phablet
    - bírja legalább 1-1,5 napig
    - ne legyen Samsung... (nem szeretem őket) Sőt, leginkább AOSP-os kéne, pl Nexus. Nem szeretem a gyári Android modokat, mert nekem csúnyák.

    Amikre gondoltam:

    Nexus 5 32Gb
    Lumia 930
    iPhone 5C 32Gb (használtan)
    Honor 6
    Blackberry Classic

    PIM funkciókhoz kéne, városban térképpel navigálni, jegyzeteket/SMS-t írni, zenét hallgatni, enyhe netezés, stb. Meg akkor már tudjon megnyitni egy PDF-et, ha emailben küldenek, stb. Fotózás csak kicsit prioritás, szal nyilván ne lőjön használhatatlanul rossz képeket. (játszani egyáltalán nem szoktam, pláne nem autóversenyzőst...)

    Ja, és legyen GYORS. Minél kevesebb csicsával. (ezért is vonzó a BB. De az egy eléggé korlátolt rendszer szerintem)

    A Lumiát próbálgattam, nekem az AMOLED annyira nem jön be (inkább IPS-es vagyok), meg állítólag nincs is annyi app rá, nincs is már Nokia, nem tudom. Kicsit félek megvenni.

    A Nexus 5 tetszik a legjobban, méretileg tök jó, anyagilag tök jó (kevésbé törékeny a műanyag ház), kamera elmegy, de két éves modell.
    Érdemes még Nexus 5-öt venni? Nem lenne jobb inkább egy Honor 6 például? (frissebb kiadás, jelenlegi bestbuy, meg talán modernebb a hardver, de ehhez én nem értek. Jah, és nem AOSP, tehát csúnya; gyártóhoz vagyok kötve a frissítésekkel, sok benn a csicsa....)

    iPhone 5C-ből 32 gigás használtat nem árulnak fehérben sehol. Meg azért az is egy kifutó vas már, félek lassan nem lesz támogatott, és belassul a frissítésekkel jó Apple szokás szerint.

    A telefont 1 éven belül semmiképp sem tervezem lecserélni, de valószínűbb, hogy legalább 2 évig meglesz, úgyhogy hosszú távra tervezek. iPhone 6 tetszik most nagyon, de addigra majd pont lemegy az ára hasonló szintre...

    Kb a Lumia ill a Nexus 5 között vacillálok, kissé a Nexus 5 felé hajolva. (alternatívaként még ott a Honor) A Lumia se rossz amúgy, de élőben nem tetszett annyira, bár biztos jó képeket lő.

    Ti mit javasoltok?

    [ Szerkesztve ]

    /.?

Új hozzászólás Aktív témák