Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Monster992

    csendes tag

    Csáó fórumlakók! Nagyon új vagyok itt (ez itt az első hsz-om), bocs, ha láma és hosszú vagyok.Következő komplex probléma előtt állok és Ti biztos tudtok javaslatokat adni.

    Alapvetően telefonálok, azt viszont nagyon sokat. Mivel nincs okostelóm, nem tudom mire tudnám még használni, de már minden haverom, és sok ügyfelem is javasolta, hogy nem rossz az, barátkozzak csak. Nagyon sokat emailezek, de gépről, mert ha nem gép előtt ülök, akkor vagy kocsiban (80%ban vezetek is), vagy (távol az irodámtól) helyszínen kell lennem. Egyre többet vagyok külföldön is. Egy 17 colos laptop mindig velem van, de ezt értsétek szó szerint. Kezd nehéz lenni :), nem baj, ha kiváltom az esetek 20-30%-ban. Többen úgy sem lehet majd a (CAD alapú) software-k miatt.... VAGY????

    Várhatóan az alábbi funkciók érdekelnek:
    - óriás memória a telefonszámoknak, címeknek, email címeknek (jelenleg 1100 név) és ennek az adatmennyiségnek a mozgatása egy Nokia C5-ről.
    - elképzelhető, hogy egy egy utazás alatt filmet (ezer tömörítés típussal) bambulásznék, vagy zenét (jellemzően FLAC és némi mp3) hallgatnék.
    - naptár
    - ébresztő
    - referencia fotóim tárolása, mutogatás, ha szükséges (gondolkodom egy saját NAS-on és annak távoli használatán) esetleg saját oldalam gyors lehívásán és onnan fotók mutogatása
    - email kliens (van egy céges mail címem, erről kéne megkapnom gyorsan a leveleket és jó lenne tudnom reagálgatni, ha akkut a baj.)
    - elemlámpa (ez már többször segített ki a kollégáim telefonjairól)
    - pdf, excell megnyitás, netán utóbbi minimális szerkesztése
    - nem tudom külső tárhelyeket mennyire tudnak kezelni. (Utazásaim során vannak külön filmes és zenés vinyóim, pen drive-ok.)
    - nyilván neteznék is (nem fész) van 1-2 kedvelt olvasmányos oldal, amit ráérő időmben esetleg megnézek.
    - biztos többet fotóznék is, bár van 2 gépem is. Egy rendes, ha kirándulok a családdal és egy kompakt a felmérésekhez.
    - van GPS-em is, ami bevált, persze nem baj, ha ki lehet váltani

    Amit nem szeretnék:
    - folyamatos telefon turkálás. Én a megveszem, testre szabom, gyilkolom, elkopott lecserélem típus vagyok.
    - lemerülő akksi. Fontos lenne a jó akksi a mindig elérhetőségem alap. Az sem baj, ha cserélhető, mert nekem egy teló 2 akksi életciklust szolgál ki nagyjából. Ha már a második akksi is gyengélkedik, akkor a teló is kész szokott lenni.
    - lefagyás (bár ezt a régi telókon nem nagyon tapasztaltam, ezért már előre félek a váltástól kicsit)
    - állandó frissítgetés, szervizbe rohangálás

    Szolgáltatómról kicsit:
    Lejárt a T-s céges előfizetésem hűség ideje. Érdemes lenne előfizetést váltanom, mert a gatyát lehúzzák rólam a forgalom alapú számlázással. Most 16-18e/hónap a számlám (előfordulgat húzós hónapban 25e is). 65-70%-ban T-sekkel beszélek a 30-35% marad a másik két szolgáltatóra szétosztva. Van a Vodánál egy kb. 11.200 Ft-os mindenkivel korlátlan céges előfizetés, 500 MB adatforgalommal. Ez eddig jó, mert ugyanez a T-nél 15e/hónap. (Igaz abban akkor 2GB adatforgalom van) Nem biztos, hogy ki tudom használni. Viszont Voda nem nagyon akar adni telót, de lehet, hogy jobb is, ha megveszem függetlenül gyártói garival, aztán jónapot.

    Telefonokról kicsit, ha már ebben a topicban kérek segítséget.

    Alapvetően néztem a Nokia Lumia 925-t, de a Vodában az eladó azt mondta, hogy nem fut rajta se skype, se Viber. Így ez ki is esett, mert a 10-20 napos külföldi utak során ez az egyik legkecsegtetőbb dolog, ami miatt okosra váltanék a kis béna C5-ről, ami egyébként nekem tök kielégítő volt eddig.

    Volt Sony Xperia Z1 compact, amiről jókat olvasok, de egy vagyon. Én nem szívesen mászkálnék 100+-os telefonnal a zsebemben. Ez picit elvi kérdés. Amit meg tudok oldani egy 50+-os készülékkel, minek csináljam 100+-ossal? Meg állandó célpontnak érezném a tolvajok számára, amire nincs szükségem.

    Sony Xperia SP. Ez igazából tetszik is, majd megosztjátok a véleményeiteket.

    Samsung Xcover II Ez sem tűnik nagyon rossznak. Tetszik, hogy nem lapát méretű és talán kitartóbb, masszívabb is, mint a sokkal finomabb irodaisabb Sonyk. Bár a nagyobb kijelző jól jöhet privát prezentáción. Viszont kell végeznem két kezi (asztalos) munkát is heti 1-2 alkalommal. Van por, kosz, mechanikai behatás, cipekedés közben zsebben nyomódás, tekeredés.... ajajj. Viszont mintha ez a készülék kicsit gyengécske lenne hardware-sen a többi példához képest és ha belejövök a nagy nyomkorászásba, akkor nem akarok koppani és cseréért kiabálni 5-6 hónapon belül, ha lassúnak bizonyulna a vas. Szóval ha picit számomra (de tényleg csak hajszálnyit) túl van dimenzionálva a masina az nem baj, mert halad a technika vadul....

    Egyéb telefonokról is szólhatnak a javaslatok...

    TEHÁT A KÉRDÉSEM ELSŐ SORBAN A TELEFONRÓL SZÓL. A SZOLGÁLTATÓI KÉRDÉST TALÁN MEGOLDOM EGYEDÜL IS de ha van javaslat ebben is, akkor szívesen veszem.

    KÖSZI ELŐRE

Új hozzászólás Aktív témák