Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • premete

    veterán

    válasz korpicschess #4368 üzenetére

    Valamikor, több évvel ezelőtt szert tettem egy Samsung Omnia készülékre, használat közben kissé melegedett, navigáció esetén már jobban. Kocsiban használtam rendszeresen a hozzá vásárolt gyári Samsung-töltővel, és Zalaegerszegtől gondoltam, kipróbálom az NNG-től kapott, (akkor) új IGO-t rajta; Lepsénynél még szépen kirakta a sávokat, de nem sokkal Fehérvár előtt elkezdett a készülék füstölni, már hiába húztam ki a töltőt, a telefon többé nem indult el, a töltőnek semmi baja nem volt, az egyik pda-talin valakinek el is passzoltam. Viszont a telefon nem működött, így bevittem a szervizbe, ahol közölték egy hét múlva, hogy túláramot adtam neki, és csak 88.000.- Ft + Áfa ellenében tudják javítani, amit nem akartam kifizetni, mert nem éreztem hibásnak magamat, illetve a készülék értéke nem lehetett több akkor, használtam 50.000 forintnál. Szerencsémre az említett találkozón valaki felajánlotta, hogy beviszi a szervizbe, és ott 10.000.- forintért “garanciában” kicserélték az alaplapot. Másnap el is adtam az eszközt, és jó ideig messziről kerültem minden eszközt, amin “Samsung” felirat ékeskedett.

    Második eset.

    Történt az, hogy a HTC Dream óta szinte mindegyik androidos okostelefont végigpróbáltam, így az előző csalódás ellenére a Google galaxy Nexusra is beneveztem, annak ellenére, hogy a samsung gyártja (sajnos). Mint bizonyára közismert, csak a Google referenciakészülékei kapják meg azonnal az új szoftvert, a különböző gyártók fél- 1 év múlva készítik el, de gyakran annyira elrontják a saját kezelőfelületükkel, hogy szinte használhatatlanok.

    Ahogy illik, első percben Brando fólia és TPU tok került rá, nagy becsben tartottam, ahogy az elmúlt 15 évben mindegyik, hasonló értékű okostelefonomat, a Nokia 9000-től kezdve. Néha levettem a tokot, hogy az esetlegesen belekerülő port letöröljem, ekkor vettem észre, hogy a készülékházról oldalt egy kis festék lejött, ezért beadtam a szervizbe. 8 nap után jött az sms, hogy átvehető; ennek nem sokáig örülhettem, mert (szerintük) “nem rendeltetésszerűen” használtam, és megvonták a garanciát. Még valami “meglazult alkatrészeket” emlegettek, amit végképp nem értek. Úgyhogy ha véletlenül, bizonyos tudatmódosító szerek hatására még samsungot veszek, ha bármi baja lenne, rögtön menne a kukába, a két példából leszűrhető, hogy a samsung garancia csak addig él, amíg a készülék el nem romlik; ez pedig statisztikailag jóval gyakrabban fordul elő, mint a versenytársak készülékeinél.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

Új hozzászólás Aktív témák