Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Herczi

    senior tag

    Rájöttem, hogy a telenoros smart tarifa extra 1 csomagot nekem találták ki, így átvinném a számom, plusz ott vennék akkor már új telefont, Így ár alapján az alábbiak érhetőek el számomra:

    HTC 8X
    Huawei Mate
    LG 4X
    Nokia 820
    Samu S 3 Mini
    Sony Xperia Ion, L M, P, S, SP

    Először a WP-ről:
    Nagyon ki szeretnék próbálni egy WP-s telefont (ezért is érdeklődtem a Lumia 520 után az elmúlt napokban) viszont úgymond ennyi pénzért nagyon szíven ütne ha csalódnék benne, mármint a rendszerben. Pár percig nyomogattam egy 620-at úgy nem volt vele problémám, de annyi idő alatt nem is lehet nagy következtetéseket levonni.

    820 mellett számomra az ingyenes navigáció szól, ami már pénzben mérve sem kevés, viszont a kijelző felbontása eltántorít. Plusz pont még az, hogy Nokia, na nem márka hűségre gondolok, mert azt kb sosem nézem, ha nem a támogatottságra WP fronton. HTC-nél sosem lesz első számú platform a WP.

    8X. Zenei képességeire nagyon kíváncsi vagyok, szebb kijelző, leheletnyivel nagyobb akksi.

    Külsőre kb ugyanaz a kettő, az nem szempont, esetleg lehet reménykedni, hogy így, hogy a Microsoft felvásárolta a Nokiat, az ingyenes appjait is kiadja az összes WP telefonnak, vagy reménytelen? Mert akkor elég egyértelmű lenne.

    Android:

    Ideális kijelző méret 4-4,3 coll (már ha elég keskeny a káva), így a MAte élből kiesik, pedig az akksi, 2gb ram eléggé meggyőzőnek tűnik, de munkaruhában nem tudnám magammal hordani pl.

    Ezen logikán menve a 4X sem lenne ideális, viszont a 4,7 coll talán még vállalható + maga az ára sokat nyom a latba, hiszen az összes eddig említettnél olcsóbb (hátha még egy hete veszem akcióban). Őt még játékban tartanám (külsőre ez sem jön be egyébként annyira, de a 4 mag, 1 Gb ram plusz a kijelző minősége, ezt

    S3 mini külsőre nekem hányás, nem tetszik, nem tudnám boldogan elővenni a zsebemből. plusz árban és hardverben is jobb a 4X.

    Maradtak a Sonyk, bevallom ezeket már lusta voltam tüzetesebben átnézni, talán az SP szimpatikusabb közölük így elsőre, de a !x-hez képest megint alulmarad sztem.

    Ezek alapján igazából 3 versenyző marad 820, 8X, 4X

    Végére, még egyszer mire is használok én egy telefont:
    -Zene (BRAINWAVZ ProAlpha füles, szóval nem a teljesen igénytelen kategória, de semmi vájtfülűség) WP-re van valami PowerAmp szerű lejátszó, mert a gyári nem igazán jött be első pillantásra?
    -Böngészés (1-2 oldal max egyszerre)
    - GPS ritkán, de akkor nagyon kell
    -E-mail (2-3 fiókról)
    -Játék (Order and Chaos hiányozna Wp-n :D)
    -Kamera (igazából lényegtelen, mert amit én elvárok, azt a keggyengébb telefon is tudja kb)
    Appokból: Facebook Messenger, Opera, PDF reader, office dokumentumok kezelése, jegyzetfüzet, shazam, menetrendek, MKV lejátszás nagy ritkán, de akkor amikor lehet, nagy plusz pont, mert gyorsabban telik vele az idő) Hirtelen ennyi jut eszembe.

    Amiért váltani szeretnék WP-re:

    Android: rebootjai, a legrosszabbkor előjövő szoftveres hülyeségei, bár én még olyan telefont nem láttam aminél egy se lett volna és pont ezért félek a WP-re váltástól is, mert úgymond csodát várok (értsd problémamentes, stabil rendszert), ami nincs. Ha pedig nincs, maradhatok a bejáratott Androidnál is.

    Így igazából a nagy kérdés váltsak-e WP-re és ha igen, melyikre avyg 4X. Van itt esetleg olyan aki androidról váltott, vagy legalább huzamosabb ideig használt WP-t? Tudom sokan leírták már ezeket, sokat is olvastam ilyen írásokat, de nem tudom.

    Jöhet bármilyen észrevétel, egyéb telefon bármi. Köszi :R

    Bocs a hossz miatt

Új hozzászólás Aktív témák