- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4349 üzenetére
ez engedélyezve van nekem is
-
Pano
addikt
válasz zazenke #4347 üzenetére
Az GUI bug, ha azt jelzi, hogy Disconnected a KSN. Működik, csak a felhasználó felületen rosszul jelenik meg, a mai napig nem javították. Dial up neteknél jön elő ez "grafikai" a hiba.
Menj rá egy fájlra, jobb klikk és ellenőrizted le a KSN-en. Ha jön rá eredmény, akkor működik, csak nem jelzi vissza a főablakba.Anno jó sokáig gugliztam mire megtaláltam a választ rá. Szóval, aggódni nem kell, működik minden
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
nekem a jobb egérgombos menübe csak annyi van hogy víruskeresés de itt semmiféle KSN külön menüt nem látok csak normál ellenőrzés. Helyesbítek van amelyik menübe látszik csak a total commander menüjébe nem . De akkor ezek szerint működik köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zazenke #4353 üzenetére
Olyan nincs, hogy TC-ben nem működik, intézőben meg igen (vagy fordítva). Vagy működik mindenhol, vagy sehol. (Értelem szerűen csak futtatható állományokon alkalmazható, mert egy pl jpeg-en/pdf-en/tömörített fájlokon stb nyomkodhatod a jobb egeret, ott tényleg nem lesz látható a popup-ba a Check reputation in KSN lehetőség...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zazenke
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4354 üzenetére
jogos 1 pont oda
-
zazenke
őstag
tegnap teszteltem egy malware clean mx ről letöltött vírust . A panda internet security 2012 vel néztem . Nem ismerte fel alapból én meg nem gondolkoztam (a norton legalább ilyenkor kiírja hogy ismeretlen és inkább ne kockáztassak) . Na de nem is ez volt a lényeg hanem az hogy megnéztem malwarebytes-al hogy ez egy trojan downloader . Úgy voltam vele ha a panda ezt nem is ismeri fel akkor majd amit le akar húzni a netről majd arra rácsap . Lefrissítettem a pandát és jobb egérgombbal is megnéztem hogy hátha látja legalább a felhője . Nem mutatott bajt . Ráindítottam a fájlra (nem sandbox-ba ) a gép kitett egy cetlit az asztalra hogy a gép újraindul és úgy is lett . A gép újraindult de a windows úgy indult el hogy csak egy sötét asztal és csak az egeret lehet mozgatni a nagy sötét semmin .
Ugyanez csökkentett módba . A rendszer visszaállítás nem megy , se utolsó helyes működés stb . Na de sebaj majd beteszem a bootolható kaspersky rescue disket amit párhónapja használtam de akkor még nem zavart el az asszony és azonnal működő kábel netem volt . Hát most a mobilinternet nem megy azonnal és csatlakozni kell meg fel kell ismernie a modemet stb . Ez azzal járt hogy a kaspersky a boot lemezről nem bírt frissíteni , és itt elbuktam . Maradt az újra telepítés szóval ez a mobilinternet ilyen szempontból is hátrány lehet. Lehet hogy az asztalt épp azért sötétíti el hogy azt csináljon mögötte amit csak akar újraindítás után és ha azonnal van net akkor azt tölt le amit csak akar -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Asszonykám gépére feltelepítettem a NAV 2012- Comodo tűzfal párost, mert lejárt a TIS 2011 license. Comodo-val lenne problémám, mégpedig adott egy program, aminek mind a bejövő, illetve a kijövő kapcsolata engedélyezve van, a comodo által, de mégis mikor a port forward ellenőrzés lefut, azt írja, hogy zárva van a port. Hol tudom a comodoban engedélyezni azt a bizonyos portot?
Köszi
battletag: bossi#2666
-
Tamás88
őstag
válasz zazenke #4356 üzenetére
Legalább lehetett volna annyi eszed, hogy virtuális rendszeren teszteled, mert amint most látod, szépen megfertőzte a gépedet, és így újra kell telepítened a Windowst. Amúgy ez a fekete halál, ami néha a nem vírusos gépeknél is megjelenik.
Jó persze néha én is csináltam olyanokat, ami miatt újra kellett telepíteni a rendszert, akkor meg tanultam, hogy élesben sosem tesztelünk.
[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
Én ,most egy zsaroló vírusos gépel szívok, amin nincs optikai meghajtó. Már a meghajtó írható, de a nod 4 IS az állományokat nem tudta visszaállítani. Külső optikai meghajtóról meg nem indul,hiába van beállítva. Már megcsináltam a futtatható xp-t kulcsra + sfc parancs a rendszer file ellenőrzésre. Csak azt nem tudom,onnan hogyan tovább. Mert az állományok egy tömbben vannak egy virus00 könyvtárban.
-
wilburwalsh
tag
A múlt hétvége helyett mostanra tolódott az AVG Anti-Virus Free Edition 2012 tesztelése (Win XP SP3 alatt).
Az E-mail védelmet nem telepítettem, mert webes felületen levelezem. A program dizájnja egész megnyerő, hasonló az előző verzióéhoz. Pár dolgot módosítottam a Haladó AVG beállítások között.
A Megjelenésnél kikapcsoltam a teljesítményértesítéseket meg a játékmódot is - én filmnézés vagy játék közben is szeretném tudni, ha baj van.
A Víruskereső > Állandó védelemnél bejelöltem a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.
A Vizsgálatok > A teljes számítógép vizsgálatánál kikapcsoltam a Fertőzések automatikus javítása/eltávolítását. Itt is bejelöltem a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését. Szerintem ajánlott az Archívumok tartalmának és Az összes fájltípusnak az ellenőrzése.
A Vizsgálatok > Héjkiterjesztés vizsgálatnál szintén kipipáltam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.
A Vizsgálatok > Kiválasztott fájlok vagy mappák ellenőrzését A teljes számítógép vizsgálatához hasonlóan konfigoltam. A Fertőzések automatikus javítása/eltávolítását kikapcsoltam, és beállítottam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését valamint Az összes fájltípus átnézését.
A Vizsgálatok > Eltávolítható eszköz vizsgálatánál - a szépen magyarított - Enable Eltávolítható eszköz vizsgálatának kijelölésével bekapcsoltam az eltávolítható eszközök ellenőrzését. Itt is bepipáltam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.A rendszer felállása egy picit hosszabb lett - nem vészesen. A mappák megnyitásánál nem figyeltem meg különösebb lassulást. Az AVG Free nyugalmi állapotban nem nagy étvágyú, kevesebb, mint 40 MB RAM-ot eszik nálam. Az általam módosított beállításokkal A teljes számítógép vizsgálata - kb. 40 GB adat átnézése - fél óránál rövidebb időt vett igénybe. A rootkit-keresést külön kell futtatni (az Anti-Rootkit Összetevővel) A teljes számítógép vizsgálata után. A fullos rootkit vizsgálattal kevesebb, mint 1 perc alatt végzett az AVG.
-
eurolac
senior tag
válasz wilburwalsh #4362 üzenetére
Köszi az értékelést! Hasonló jókat tudok én is elmondani az AVG 2012 free-ről. Az elmúlt években próbálkoztam vele mert még a 7-es verzióját sokáig használtam, de elég bugos volt a termék a 8-tól.. Most semmilyen problémát nem tapasztalok, olyan mintha nem lenne a gépen. A LinkScanner sem lassítja az oldalak betöltődését. Korábban vele is volt gond.
Telepítésénél a haladó módban úgy emlékszem be lehet pipálni az e-mail védelemnél, hogy figyelje a POP3-ról letöltött leveleket. Ez alapban nincs bepipálva csak az Outlook figyelése.
Én tapasztalatból tudom (ill. anno olvastam róla okosabbtól), hogy érdemes még bekapcsolni az állandó védelem beállításainál a fájlok vizsgálata bezáráskor opciót.[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
Pano
addikt
válasz eurolac #4363 üzenetére
Én tapasztalatból tudom (ill. anno olvastam róla okosabbtól), hogy érdemes még bekapcsolni az állandó védelem beállításainál a fájlok vizsgálata bezáráskor opciót.
Öööö, milyen okosoktól? Ebben nem látom a lényeget és logikát. Ha már megnyitáskor/íráskor nem detektálja a cuccot, a bezárásnál felesleges a vizsgálat mert ugyanúgy nem fogja detektálni, ha futás közben sem detektálta.
Max akkor lehet értelme, ha bezáráskor még az adott program ír valahova, de akkor már szerintem alapból mindegy, mert már megfertőződtél a futtatással. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnél ma lett feltéve az AVG 2012 free,előtte a 2011 free volt fenn.
Elindítottam a 2012-es telepítőt(máskor is úgy sikerült feltenni a 2011-et,azért gondoltam,hogy jó lesz most is.)
Az eredménye az lett,hogy a 2011-es is megmaradt a gépen+2012-es is ott volt....
Revo uninstallerrel AVG 2012 levettük,maradt egy csomó fájl,amit az AVG nem vett le,de a Revo igen.
Újraindítás kellett,csak akkor bírta törölni a Revo a mappákat.
AVG remover 2012 futtatása,majd AVG 2011 futtatása a biztonság kedvéért.
És még mindig maradt mappa a program files-ban+dokumentumokban,melyet a Total Commanderrel takarítottunk ki.
Utána már jó lett az AVG 2012 free.
Máskor is voltak problémák az előző verziók levételével,úgy néz ki,máshogy nem lehet orvosolni a dolgot sajnos.
Érdekességként megjegyzem,hogy a linkscanner nem volt jó a 2011-es verziónál a legújabb Mozilla Firefox-nál,ami most rendesen működik a 2012-esnél.
Nekem ennyi tapasztalatom van eddig vele. -
wilburwalsh
tag
A 2011-es LinkScannere tényleg lassította a böngészést, ennél viszont nem vettem észre jelentős lassulást - egyelőre.
Ez a fájl bezárásakori vizsgálat kicsit érdekes... De ha valaki egy tiszta megnyitott fájlba beleírna egy vírusos kódot, és azt elmentené, bezárná, a legközelebbi megnyitáskor elvileg úgyis lebukna.
-
eurolac
senior tag
Még anno vagy 5 éve az AVG fórumon kérdeztem meg mi ennek az opciónak a lényege, mert nem értettem teljesen hiszen még anno ráadásul angol volt.
Most a gyakorlatban: töltsd le az eicar teszt legelső lehetőségét. Simán lejön az asztalodra, vagy amelyik mappába töltesz. Ha átvizsgálod a mappát, akkor jelez csak. Utána kapcsold be az opciót, és egyből fog jelezni, nem tudod letölteni. A múlt évben érdekes módon az IDP jelzett, most az av rész. (most kipróbáltam ismét, nehogy hülyeséget írjak le)
Innen tudtam meg mi a lényege: [link]
Nem ma volt, ha nézed a dátumot.
Végül is ez az eicar teszt dolog is a válaszadót igazolja szerintem. Úgy néz ki az avg-nél másként működnek a dolgok.Eurolac
-
Krystal_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #4275 üzenetére
kipróbáltam a BD Trafficlight-ot ,de sajnos nagyon lelassította a rendszert. már egy sima fórumos oldal betöltése után is még egy ideig nagyon magas volt a cpu használat, majd pár weblap megnyitása után úgy kiakasztotta a Firefoxot, h nem válaszolt. közben semmit nem tudtam megnyitni, msn ablak stb.,akkor már olyan volt ,mint amikor elfogy a rendszer memória. kipróbáltam többször is. úgy is, h kikapcsoltam, de ua jelenség. kár érte mert jónak tűnik.
viszont észrevettem vmi durvát gondolom jó páran használjátok a WOT-ot. amikor megláttam mennyi bejegyzést hozott létre FF about:config-ban, nem akartam elhinni, de ami még rosszabb,h eltávolítás után az összes bejegyzést ott hagyja
Ti tudtátok ezt ? mivel lehet kitörölni ?AVG LinkScanner-ről mi a véleményetek ?
-
wilburwalsh
tag
válasz eurolac #4367 üzenetére
A linkelt hsz. alapján ez olyasmi lehet akkor, mint a hozzáféréskori meg a megnyitáskori ellenőrzés.
@Kezdő vagyok:
Szerintem a helyes megoldás először a meglévő vírusirtó uninstallálása (Vezérlőpultból), utána kézi takarítás/removal tool lefuttatása, majd az új verzió telepítése lett volna. -
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Tényleg a vírusvédelmet a telepítés elején kell felrakni vagy ha már az összes program vagy frissítés fenn van?G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
félisten
válasz Krystal_s #4368 üzenetére
A BD egy darabig tölt lefelé több 10 mega anyagot a telepítést követően megállás nélkül. Ha lassabb neted van, akkor az egy ideig eltart, utána viszont nem nagyon lehet észrevenni.
simon7012
Célszerű, mert pl akkor nem fordulhat elő (vagy legalábbis kicsi rá az esély), hogy a megszokásból telepített programjaid közül (amit esetleg egy kártevő megrágott), simán feltelepítsd...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Szellem.
Topikgazda
Tudom, hogy már linkeltem de:
TrustPort JátékAz első kitöltése után küldi a megadott mélcímre az 1 éves TotalProtection 2012 kódot!
Így, akinek kell, az játszont. Ingyen megéri. -
Pano
addikt
válasz simon7012 #4373 üzenetére
De van.
Megfejtések a játékhoz:
Decrypting SAT#01.
we must infect all trustport products which secure computers from viruses and other malicious software!
Decrypting SAT #02.
we must succeed in hacking all trustport products so that all their users become infected with viruses.
Decrypting SAT #03.
we will make trustport software difficult to use. if anybody needs to set trustport products according to their demands, we will have to be a PC expert -
félisten
válasz Szellem. #4377 üzenetére
Hát ez remek, én az egészet végigtoltam, aztán nem jött semmilyen kód...
(Megnéztem webes felületen is a fiókom, hátha bekerült a spam-ek közé, de nincs ott)HZoli87
Köszönöm, de végső elkeseredésemben megnéztem ebben a pillanatban a weben újra, és most ott van a spamek közt, szóval csak ide ért (én tegnap töltöttem ki)[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #4379 üzenetére
Nekem tegnap 3-4 óra késéssel jött meg a kód, én is végigcsináltam, hasonló eredménnyel. Ha nem érkezne meg, akkor én átküldöm a sajátomat, ha igényt tartasz rá, mert én biztos nem fogom használni.
------
Rendben.
[ Szerkesztve ]
-
simon7012
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #4379 üzenetére
Nekem is a spam-ek közé tette a g-mail...
Más:Imádom a G-DATA-át, de iszonyúan lassítja a rendszeremet (minden az adatlapon) pedig nincs gyenge gépem...
Viszont a TrustPort nem épülbe a biztonsági kozpontba és nem kapcsolja ki a windows tűzfalát nektek sem? (Win7 Premium)
Ettől függetlenül jó program.....[ Szerkesztve ]
G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
őstag
Én úgy gondolom, hogy telített a piac, és ha még most nem is fizetnek a progiért, már az is előrelépés, ha nem a konkurencia termékét használják a potenciális vevők. Ha beválik a termék, átnyergelnek rá, de ehhez nem elég a 30 vagy 90 napos promo, valami ütős reklám kell, és 1 éves ingyen licensznél jobb reklám aligha létezik... Legalábbis szerintem...
Én most KIS-t használok, a TP Total Protection nekem egyszerűen szétbarmolta a rendszert, talán mert nem a legfrissebb és legtisztább a Win7, de pl. a TP Antivirus nekem is felkeltette a figyelmem. Kicsit csiszolnak rajta és valami jó vételben lehet lecsapok rá!
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
zed01
őstag
válasz HZoli87 #4380 üzenetére
Szia Zoli! Én még tegnap kitöltöttem, látszólag elfogadta, mármint a pontok alapján, de nem küldik a kódot. Ha volnál olyan szíves és átküldenéd a privátban megadott mailcímre a ködot akkor nagyon megköszönném.! Szia.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
félisten
Először nézd meg a webes felületen, lehet, hogy neked is bevágta spam-be...
Amúgy Én is tegnap töltöttem ki, de csak ma 16 óra után jött meg a kulcs, úgy hogy türelem.UI: Ugye rákattintottál a zöld Unlock gombra?
[ Szerkesztve ]
-
erhas01
tag
Comodo tűzfal, Avast teljes ellenőrzés után ezt találta, xp sp3:
folyamat 1508 cmdagent.exe fertőzés magas, fenyegetés win32: FakeVimes-B Trj
Mi ez a comodo ? fals vagy nem? Törölhetem? -
félisten
válasz erhas01 #4388 üzenetére
[link]
Legújabb Avast van fent?
(Nem kell újratelepíteni, csak frissítsd a programmodulokat)[ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4387 üzenetére
Igazad volt, bevágta a spamba. Még 40 perc és telepítem, most filmet konvertálok aviba, azt csak nem hagyom félbe, az Apokalipszis most több mint 3 órás film, idő míg átkonvertálja még egy erős gépen is 2 passban.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
ErosenZold
senior tag
Újraraktam a 64 bites Win7-em. Felraktam egy tiszta rendszerre a TrustPort Total 2012-őt, hát szerintem nagyon brutálisan visszafogja a gépet, pedig nincs gyenge vasam
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Erre a két védelemre szűkült a kör (Avast free +Comodo Fw, Avira Security Suite - Free for 180 days ). Melyik legyen? Erre a netbookra lenne [link].
Köszi
-
erhas01
tag
válasz Fire/SOUL/CD #4389 üzenetére
avast 601289 mai ráfrissítés a régire, futtatás 18h37 kor.
comodo 5.5.195786.1383 csak tűzfal
Visszavettem avast érzékenységéből.
köszönöm: erhas01 -
zed01
őstag
válasz bajtokarpi #4392 üzenetére
-
erhas01
tag
válasz bajtokarpi #4392 üzenetére
1gb rammal az avira comodo, ment p4 2-es cerkán. 512 ről lett bővítve.
Az avast magyar és van ez a megjegyzem az ellenőrízeteket a keresésnél.
Mindegy. -
bajtokarpi
őstag
válasz erhas01 #4396 üzenetére
Üdv.!
A comodo-val, az a bajom, hogy asszonykám használja ezt a netbookot, és ő nem ért a tűzfalakhoz, márpedig úgy tudom, hogy a comodo elég sokat kérdez, de viszont én is tisztában vagyok vele, hogy piszok jó. Még 1 kérdés. A Privatefirewall milyen, anno nekem sokan ajánlották?
Köszi
-
zed01
őstag
válasz bajtokarpi #4397 üzenetére
A Privatefirewall is elég sokat kérdez (bár közel sem annyit mint a Comodo), viszont mindkettőben van tanuló mód, mikor kérdezés nélkül megtanulja a szabályokat. Érdemes az első két-három napban bekapcsolni. A Privatefirewall angol nyelvű, a Comodo magyar.
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Köszönöm!
-
kororo
tag
válasz ErosenZold #4391 üzenetére
Először kutya módon darál,aztán lenyugszik.Böngészést nem lassítja nálam.RAM használat
lement 50-ről 28%-ra stabil Chrome alatt.Üdv!in gold,we trust
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest