- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Ez a titkosító vírus (crypto) hogyan módosítja (mire) a file nevét? -
robi0
csendes tag
A Cerber zsarolóvírus (v1 és v2) által kódolt fájlok visszaállíthatóak: https://www.cerberdecrypt.com/RansomwareDecryptionTool/
-
Gabis
őstag
válasz t72killer #42652 üzenetére
Arra lennék kíváncsi, hogy a kiterjesztést vagy a file nevét is módosítják e?
A kialakítás a következő lenne:
Van egy mappa amiben vannak a fontos dolgok, ezt egy szinkronizáló programmal szinkronban tartanám a router-be dugott külső winyóval, de csak egy irányba.
A programban meg tudom adni, hogy csak a *.txt *.docx *.jpg stb. kiterjesztéseket szinkronizálja, tehát ha a kiterjesztés változik vagy más, akkor nem kerül másolásra.
Ha a fájl nevében történik változás akkor azt egy külön fájlnak tekinti. A másolás megtörténik, de az átnevezés előtti is megvan ugye.
Ezt persze bukom, ha a hálózaton keresztül a külső HDD-t is el tudja érni a vírus.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Van, amelyik a kiterjesztést cseréli csak le (ami lehet előre definiált vagy véletlenszerű). Van, amelyik a fájlnévhez is hozzányúl. Van, amelyik csak a fájl tartalmát bántja.
Ha a mentésre használt alkalmazás támogatja a fájlok verziókezelését (azaz nemcsak a legutolsó állapotot őrzi meg, hanem időben és/vagy számban a legutolsó párat), akkor tárterületet feláldozva jobban védve leszel, mint a kizárólag kiterjesztés alapú szűréssel.˘
Mondjuk az is jó kérdés, hogy a backup alkalmazás az hogyan látja a tárterületet. Ha normál Windows megosztásként, akkor a cryptolockerek jelentős része azt is képes titkosítani. Ha más módon (például FTP-vel), akkor ez a probléma nem áll fenn (még).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
SP4C3
veterán
Üdv. Adtam egy esélyt a Qihoo 360-nak, avast premier helyett ezt raktam fel.
A problémám annyi, hogy most nincs tűzfal, de szeretném megtartani, hátha beválik.
Tehát kell nekem egy tűzfal! Ki mit használ?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Igen? Akkor hogyan állítsam be, hogy mindenre kérdezzen rá és tiltsa amíg engedélyt nem adok? Épp ezzel szórakozok, de valahogy nem akar összejönni.
Inbound-hoz képes kérdezni, és hozzá is adja whitelist-hez, kifelé viszont nem kérdez semmit
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Igen itt vagyok, beállítottam, hogy kifelé is szűrjön, de nem kérdez semmit, csak tilt, nem tanul, nem adja hozzá az engedélyezett listához. Kézzel hozzáadtam a chrome-ot, így megy, de nem szeretnék mindent kézzel hozzáadogatni, hanem mint egy normális tűzfal kérdezzen meg.
-
SP4C3
veterán
Ahh, köszi. Szóval akkor ennyire használható (még mindig 2016-ban) a microfos tűzfala.
Tinywall ugye egy gui, ő viszont kérdezni fog?
-
Zoley74
csendes tag
Segítséget kérnék! Leállt a gépem többször és ezt hozta ki. Valaki tud megoldásra valamit? Köszönöm.
-
t72killer
titán
válasz Zoley74 #42669 üzenetére
Nem feltétlen vírusprobléma, az alaplapod topicjában kérdezz rá/használati utasításában lesd meg, hogy kell CMOS-resetet végezni. Ezután BIOS-frissítés, ill h kizárhassuk a vírus lehetőségét, egy Kaspersky rescue disket eressz még rá.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stingy2
senior tag
Használtam Tinywallt pár éve, de nagyon nem jött be, nekem eleinte nem akart megtanulni semmit -pedig tanuló módra állítottam-, aztán meg néha random meghülyült.Van egy menüje, ahol be van állítva, hogy melyik rendszer alkalmazásokat engedje kommunikálni, hogy legyen egyáltalán net. Na ez egyszer működött, egyszer nem.Nyilván ezt javíthatta a fejlesztő azóta, és már jól működik, ezt nem tudom.
És még egy, ha Tinywallnál maradsz: anno volt egy"remek" beállítása, hogy miután uninstalláltam, nem volt net, mert a win.tűzfal beállításai nem álltak vissza, ezért manuálisan kellett valahol állítgatni, hogy egyáltalán legyen net
Ez egy másik gui a win falához, ezzel nem volt gondom, mert nem tanult, hanem mindig kérdezett:[link]
Ráadásul a rendszer alkalmazásokat az ingyenes átengedi, így gyakorlatlanabb felhasználónak nem kell keresgélni, hogy az svchost-ot, taskhost.exe-t v akármit blokkolt a tinywall, és nem megy a net...A fizetős verzióban ezeket is lehet konfigolni.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
t72killer
titán
Ezesetben várjak inkább új HPA verzióra (írtam a supportnak, csak hétfőig nem feltétlen mellőzném a progit), vagy hekkeljem meg vhogy, h aláíratlan driverrel is felrakja?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
SP4C3
veterán
válasz stingy2 #42671 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat.
Stingy - Kipróbáltam a tinywall, semmivel sem jobb a beépítettnél.
"Ráadásul a rendszer alkalmazásokat az ingyenes átengedi, így gyakorlatlanabb felhasználónak nem kell keresgélni, hogy az svchost-ot, taskhost.exe-t v akármit blokkolt a tinywall, és nem megy a net..." - Épp a rendszersz@rkalmazásokat is tiltani szeretném, gyakorlatlanabb felhasználók meg nem használnak tűzfalat (win szűzfalát leszámítva).
Komolyan nem értem miért lett volna nehéz microfosnak normálisan megcsinálni xp óta. De neeeem, a usereknek linux kell, meg edge, meg get office, meg onenote... Hihetetlen.
-
stingy2
senior tag
elnézést, rosszul fogalmaztam. a rendszerFOLYAMATOKAT nem tudod tiltani az ingyenesnél.(mondjuk svchostot pl. nem is túl jó ötlet)
az ie-t, edge-t stb. msft alkalmazást lehet tiltani vele.ha egy alkalmazás első alkalommal akar kapcsolódni akkor mindig megkérdezi, hogy engedem v nem.INTJ
-
riki
senior tag
A qihoo mellé én a ZoneAlarm falát [link] ajánlanám. Már kompatibilis az új Win10 update-tel. Alapértelmezéssel nem zaklat,de olyan "érdeklődővé "lehet tenni mint a Comodoét. Én ezt a párost használom,az egyik gépünkön.Szerintem szinte áthatolhatatlan,és így bármely fizetőssel felveszi a versenyt./ Természetesen a 360.ban ,minden motor aktív.
-
blattida
nagyúr
Ha valakinek szüksége van egy hatékony antiransomware programra, akkor most vehet féláron licencet a winantiransom-hoz, kedvezményesen: lehetőség.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz t72killer #42684 üzenetére
Én már csináltam velük (hpa, mbar, winatiransom) tesztet crypto variánsokkal és messze a legjobban, azaz a leghatékonyabban az utóbbi, azaz a winantiransom szerepelt.
Tégy vele egy próbát és te is meglátod.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Felfrissítettem a Revo Uninstallert az újabb verzióra és kilistázott egy ilyet. Kép alább. A kékkel kiemelt az.
A Vezérlőpult/Programok között viszont nem találok ilyet. Ez kell a gépre vagy valami kéretlen valami amit törölni kell.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
daimonion
senior tag
válasz blattida #42683 üzenetére
Köszi a tippet le is csaptam rá.Megvettem és láss csodát a kapott licenszkulccsal nem lehet aktiválni a cuccost Most a 14 napos trialt aktiváltam és elkezdtem levelezni a supporttal.A Win Patrollal anno nem volt ilyen gond.Ami viszont érdekes, hogy a Win Patrolék is átálltak az évente megujuló licensz konstrukcióra.A Winpatrolt még Lifetime licensszel vettem ezt meg ha összejön akkor egy éves megujulo lesz
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz blattida #42693 üzenetére
Köszi a választ! Fentebb írtad "Én már csináltam velük (hpa, mbar, winatiransom) tesztet crypto variánsokkal és messze a legjobban, azaz a leghatékonyabban az utóbbi, azaz a winantiransom szerepelt." Be tudnád tenni a tesztet?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
blattida
nagyúr
válasz Kékes525 #42694 üzenetére
Már hogy tegyem be a tesztet? Jelenleg nem a saját gépemen vagyok (amin tesztelek), ez a feleségemé, ezen nem fogok így tesztelni, Ha ki akarod próbálni, akkor nosza.
Amikor teszteltem őket, akkor erről itt a fórumon is szó volt, eredetileg pont az mbar kapcsán, talán Athos-al beszéltünk róluk...
daimonion
Helyes![ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
akaido
addikt
Hujj de utálom az Ask search-öt, meg a hasonlókat
[pl. az Unchecky progi]-val megelőzhető más egyéb kéretlenül települni vágyó "ártányfíreg" is.
Az Ask maradéka a felhasználói fiókodban lehet még az AppData mappában, ha Windows-t használsz.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Tudnátok mondani olyan vírusvédelmi rendszert amit több, mint 1.000 PC-re, tabletre és telefonra (összességében közel 2000 eszköz) fel lehet telepíteni?
Szükség van továbbá titkosítási lehetőségre minden gépen, valamint tűzfalra, és az összes berendezést lehessen távolról menedzselni.
Arra lennék kiváncsi hányféle ilyen védelem kapható jelenleg a piacon. (Az most nem elvárás, hogy a szoftver tudjon magyarul.)
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest