- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imafett
aktív tag
válasz Vikthor #11091 üzenetére
Ne viccelődjünk
FRACTAL DESIGN Define XL R2 Black Pear: 30.000,- ? ház? minek?
meg 20.000FT os windows?
meg ssd?
ezeket felejtsd el, a véleményem !tápra aztmondom ok, én ennek az 1200Wos verzióját hajtom
alalap ASROCK 970 Extreme4 25.000HUF - ilyeneket használok én is
VGAkból én sapphire,gigabyte,asus darabokat hajtok, de ez egyén kérédse ki mit szeret
ram ok, bár nekem elég 4GB is, mind a 4 gépembe annyi van
ssd helyett meg egy 4GB-os pendrive és SMOSlinux
prociból AMD Sempron 145 2.80GHz AM3 BOX 9.000HUF - szintén ilyen van a gépeimbenígy spóroltál rögtön ca. 56.000Ft-ot
ez majdnem 2 havi villanyszámla
//szerk, közben látom adtak tanácsokat, csak karácsonfát bontottam és nem refresheltem, de remélem segíthettem
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
veterán
válasz musztiii #11102 üzenetére
amikor én kezdtem 60nap volt a megtérülés ... majdnem meglett (áram miatt vagyok még -30e-ben ...). Amúgy a nyár még érdekes is lehet sok-sok elfüstölt videókártya miatt én majd tervezem 1-2 hónap múlva még 2 videókártya bekötését + 1 táppal ... + raiserekkel de amíg nem hozza vissza az árát addig többet nem fektetek bele...
inkább tolom a pénzt a havi átlag 2-3% hozamot hozó befektetésembe
-
veterán
-
RAMBÓ
aktív tag
Lenne egy kérdésem:
Most kezdtem el megpróbálni beállítgatni a kártyákat.
Olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy régebbi cgminer verzió akár jobb is lehet mint az újak.
Eddig a 3.7.2 verziót használtam. Most letöltöttem a 2.11.4-es verziót, átmásoltam a .bat fájlt, de el sem indul a cgminer, hibával leáll.
Valakinek esetleg ötlet?
Ja igen, az itt lévő 2.11.4 verziók között mi a különbség?
[link]Csak tömörítési forma, vagy valami más is van? (WIN7 64bit oprendszerre lesz)
A cgminer-2.11.4-windows.zip-et próbáltam, az nem megy.
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Állogatom a gépet a cpu csere után. Ha 1.2-t adok a vga-knak (5870, 2 db) a fogyi simán megugrik 460W-ra. A teljesítmény meg nem lesz annyival nagyobb, hogy megérje. A Q9550-el 1.1-en ~430W volt. Most a 440-es cerkával 1.2-n is mértem 460W-ot.. Visszavettem 1.05-re a vdcc-t, 880/1200-ra a frekiket és így is megvan a 822 kh/s avg a két vga-ra, a fogyi pedig leesett 390W-ra.. A ventik is sokkal halkabbak lettek. A vga-k 49/68 fokosak (Az egyiken peter blokk van.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Geller72 #11108 üzenetére
Nekem most alulfeszelve, i17-en és kisebb TC-vel mint az "előírt" 650et megy a 7950, a 280x 700at.
280xet nem nagyon lehet kapni újonnan, amikor vettem dec elején 85 körül volt, hardveraprón 90 felett találtam csak.Természetesen az 5870 lenne a legjobb, de azt vadászni kell nagyon, illetve bejön az a tényező h az előtte lévő bányász mennyire járatta, mert nem lehet tudni, h játszott-e vele, vagy hajtotta őket.
Rolly üzenetére írtam csak, hogy a 180+áfa helyett, ami 1,25öt megy, jobb azért a 160/ 1,3-1,4mhash.[ Szerkesztve ]
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
asaca
tag
Mah megnéztem a tips/ltc árfolyamo....................a helyzet siralmas..................
BF3: aSaca-Hun
-
aAron_
őstag
Nem igazán értek hozzá, én csak ebből a cikkből indultam ki.
"Ebben az esetben úgynevezett „önálló tevékenységről” van szó, amely után ugyanúgy 16 százalékot kell adózni, viszont meghatározott kiadások levonhatók. Ehhez nem kell vállalkozónak sem lenni."
What is your ikigai?
-
Geller72
veterán
Ha W7-et használsz:
Start menü-->keresés, ha nincs futtatás opciód aktiválva-->cmd. Ott már látni fogod. Enter.
Nekem a C meghajtó gyökérkönyvtárában van a miner a cgminer könyvtárban.
A parancssornál írd be, hogy cd \ majd enter. Ez kivisz a gyökérbe, akárhol vagy (jó esetben a saját dokumentum könyvtáradban voltál) Ha kint vagy a gyökérbe, akkor
cd cgminer majd ismét enter.(az én esetemben, ahogy írtam is.)
Ekkor elvileg bent vagy a miner könyvtáradban. Itt simán írd be a bat nevét. Látszólag ugyan az, mintha battal indítottad volna, de mégsem..[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Tehát ha mondjuk ezt a 4db 280-asat bekötöm egy szódásszifontartóba 1000-1200w-os 90+os táppal akkor jó eséllyel tudok átlagosan 10-15usd-ot termelni naponta megfelelő configgal+linuxon is akár?
(#11111) Attix82 Ezek szerint a szegediek nagyon belehúztak most a bányászatba.. Nálunk is vettek négyet tegnap [link]
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
janos666
nagyúr
Egy darabig én átmentem a multipool.us-hez fixen DOGE-ra, mert tegnap óta 10% feletti reject-el megy a middlecoin, hiába csiszolták nemrég az EU szervert (de míg az folyt, addig én aludtam, és nem ment a failover-re, hanem akkor 100% rejetc-et gyártott ).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Imafett
aktív tag
válasz pappkarcsi #11126 üzenetére
igen
-
dArk-
tag
válasz musztiii #11115 üzenetére
Ha már ennyire belejöttetek a számolgatásba 3db 270 148e (115+afa), jelenleg is kapható, kevesebbet is fogyaszt mint az 5870, és garancia is van rá.. 1.350kH biztosan kijön belőlük, kis szerencsével akár 1.450 is. Ha használt kártya akkor az 5970-et tudom ajánlani, nemrég vettem két darabot 100e-ért, és stabilan mennek kerek 1.400-on.
-
válasz pappkarcsi #11095 üzenetére
Azt még én írtam bele. Az a megjegyzés ltc bányászásra vonatkozott, a middlepool annál többet hoz. Továbbra is 380kh/s-sel nyomom, így napi átlag 3 eur. Legjobb napra 5 euro volt. Már visszajött a kártya árának fele.
Egy baj van az 5850-nel, hogy öreg, és minden nap ajándék. A legtöbbre amit itt is árulnak már rég lejárt, és azért a 0-24 óra tuti nem tesz jót hosszabb távon, főleg ha előtte már a régi tulaj is gyilkolta valamivel. Szerencsére március végéig garanciás az enyém... Remélem azért még kibír pár hónapot. Nagyon nem fogok befektetni, most is gyanúsan sok kártya volt meghirdetve, lehet leáldozóban van ennek az egésznek. Ezt csak én mondom, megérzés.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
RAMBÓ
aktív tag
A 2db 5850-et olyan szépen be tudtam állítani. R olyan 2-3% körül van.
Az 5870 és a 270X kártyáknál viszont nem tudom levinni az R értéket, most olyan 6-7%.
És nincsenek széthajtva sem:
5850: 310khs
5870: 400khs
270x: 415khsA 270X-eket kellene még hegyeznem. Esetleg valakinek Sapphire 270X VaporX-re jó beállítás?
Azt vettem észre, hogy ha felviszem az I-t 18-ra vagy 19-re, akkor az R nő inkább. -
pappkarcsi
senior tag
válasz Victoryus #11132 üzenetére
mindenképp csak új jön szóba, pont a garancia miatt. amíg nincs kiszámlázva nem indul a gari aztán meg el lehet adni "újként" és ha meghal akkor ott gar
bízom benne, hogy kitartanak a kártyáid még sokáig!
a €3-t a két x850-essel hozod és nettó vagy bruttó a €3?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
AAntii
őstag
válasz pappkarcsi #11126 üzenetére
Jó hogy, visszatértek a vizsgaidőszakról, indul a derbi a kolis "ingyen árammal". Én is berendeznék egy termet ilyen feltételekkel
@dArk-: tudsz ajánlani beállítást az 1450 kh/s per 3 db r9 270-re?
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
válasz pappkarcsi #11136 üzenetére
Egy darab 5850-em van, meg néha a 6850-is besegít. Az 5850 az stabilan 380kh/s-t hoz 900Mhz, 1050 mem, így 65-70 fok körül elvan. 6850 az 250-270 körül megy tuningolva, de mivel az nem bányagépben van, csak nagyon alapon megy, nem akarom kinyírni. Napi 3€ kp. Áramszámla nélkül természetesen.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Geller72
veterán
390W környékén vagyok a 2 db 5870-el, komplett gép, konnektorból. 3 óra átlaga kb. Tehát az a max 180W kártyánként az ok bőven. Valamivel alatta lehet. 150k-ból van plusz 2 5870-ed, azaz 5 db, ami 2 mh/s. Ok, aláírom, nincs gar. Mondjuk annyira nem izgat. Nem 120k-s 290-ről van szó, mint amilyenek voltak nekem is. Engem ez a 30k vs. 50k /db taszít csak. Az 5970 nem rossz, hozza az elvárt 700kh-t, de sajna be is nyalja a 300W-ot a dupla gpu miatt. (ÉS elég ritka) Tény, hogy a 7970/280X közül is van, amelyik szintén benyalja és kb ennyit is megy plafonon (tudom, hogy megy többet, de nem mindegyik, olvasható a fórumokon is..) Ideális az lenne, ha 70k/700kh, (7970) 80k/800kh, (280x) 90k/900kh (290) lenne a kártyák ára és a hozzá illesztett teljesítmény. Ami már sajnos nem áll. Tavaly év végén simán lehetett kapni 7970-et 65k-ért. . Most százakat kérnek értük..
-
Imafett
aktív tag
válasz pappkarcsi #11129 üzenetére
én linuxozom ram annyiban számít h 4gb azért legyen minimum szerintem a TC miatt
(#11101) es hszemet olvasd el + az eredetit mire válaszként írtam, ott van 1 kész "konfig' meglátod mi számít meg mi nem
[ Szerkesztve ]
-
-
AAntii
őstag
A 480 kh/s-es eredménynél 1135-ös magórajellel ment a gigabyte a gyári 950/975 helyett, szerintem ez már nem hűtés, hanem szerencse kérdése, hogy épp megy-e annyit a chip. Nálam 430 körül van a plafon, emiatt döbbentem meg az eredményen. [Mikor legutóbb itt néztem az eredményeket, akkor 450-nél nem ment többet egyik se].
Ha veszel párat, akkor szerintem ne abból indulj ki, hogy tudod hűteni, risereid is vannak, így a 480-as eredménnyel kalkulálhatsz, mert nem mindegyik fog chip fog annyit tudni. Az is kérdés, hogy mennyire akarod egyáltalán tuningolni a kártyákat, ha folyamatosan mennek a kártyák, akkor lehet nem kell kicentizni.
Bár az a 30-40 kh/s nem oszt nem szoroz hacsak nem 10-20 darabbal számolunk.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
GG888
senior tag
Szervusztok bányásztársak!
Gondoltam bejelentkezem, sajnos tavalyelőtt is volt BTC-tárcám, de nem igazán láttam értelmét, másfél-2 hónapja megint beleástam magam a témába, nyilván a BTC ment is a kukába, hitelt meg nem fogok felvenni semmi pre-order scamre. Legyen altcoin hát.
Szerencsére olyan cégnél dolgozom, ahol hardver forgalmazás is történik, dolgozónak ha kell valami (bár én webprogramozó vagyok) akkor azt beszerzési nettó áron megvehetem.
Meg is vettem ami kellett, fm2 lap + a4-5300k trinity + 5gb ram (4gb-t vettem, találtam itthon is egyet, elfér ott)+ chieftec iarena 450W és egy asus r9 290.Ez volt karácsony előtt, mondom ünnepekre hazahozom, kitesztelem, meg hát megnézem milyen a BF4 ultrán.
Minden szép és jó volt, 2-án bevittem a céghez a szerverterembe a masinát, teamviewerrel, win 7-tel.
Finomhangolásként(!) annyi történt, hogy rátoltam a 290X biost, sajnos shader unlock nem lett belőle, de az órajeleket szépen felrántotta.Ennek örömére be is esett a hashrate rendesen, jelenleg a gyári órajel alatt(!) 945MHz-en, 5% powertune-nel tudja a legtöbbet a kártya, ~840kh/s.
Ez volt kompletten 126e.
Kollegának garba van a lapja jelenleg (2 hete), így bérbe vettem tőle az ő 280x - Dual-X kártyáját.
Mai napig nem tudtam beállítani rendesen, mindenhol 13as intensityt írnak, nekem 20ason adja a legjobban, 670 körül :/ (ajándék lónak...)Persze nem a 450-es séfmesterrel megy most a vas, beújítottam egy fsp raidert, 750eset, nagyon pöpec táp, és jó árban is van, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ma újrahúztam a gépet, 8.1 + 14.1 beta, hát nem ajánlom senkinek.
azért heti 2-3 gépet átlagban feltelepítek, de ennyit még nem szívtam.
most pl. a 280x-et 7900 seriesnek látja az eszközkezelő.a cgminer úgy 2 óránként kitalálja a 290es kártyára, hogy DEAD, írtam is egy batot, hogy másfél óránként induljon újra a gép. Meg most összekeveredett a 2 GPU... a hash értékeket felcserélte a 2 kártyánál.
Holnap jelenkezem mi volt a megoldás
Bocsi, hogy ekkora post lett.
WorldCoin-t túrok egyébként jelenleg ~1.5Mh/s
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Geller72
veterán
"chieftec iarena 450W és egy asus r9 290"
-L.O.L. A 290-es karinak egy ilyen tápot? Bátor..DDD."Finomhangolásként(!) annyi történt, hogy rátoltam a 290X biost, sajnos shader unlock nem lett belőle, de az órajeleket szépen felrántotta.
Ennek örömére be is esett a hashrate rendesen, jelenleg a gyári órajel alatt(!) 945MHz-en, 5% powertune-nel tudja a legtöbbet a kártya, ~840kh/s."-Ez egy kicsit ellentmondásos..hova rántotta fel, ha kisebb az órajaled, mint a gyári 947 mhz Tök felesleges volt szvsz az ápdét, a legtöbb 290 alapon tudja a 995/1500-at legalább mindenféle fesz emelés nélkül. Nálam 2-ből kettő tudta az 1000/1500-at.
"most pl. a 280x-et 7900 seriesnek látja az eszközkezelő"
-Azért, mert az is. Igazából ezek a 280-ak tupírozott 7970-ek.
Az a dead 945 mh-en a 290-él úgy gondolom, nem véletlen. 947 az alap, elég vicces, hogy alatta megy így és gyakorlatilag folyamatában lehal. Én azért visszaraknám másodlagosnak a saját biosát és megpróbálnám azzal.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
..szökik a tips!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Novemberi hardverkavalkád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest