- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
cami][us
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
Tudtok olyan terminálos, esetleg karaktergrafikus notepad-ot, ami tree -ben is tudja tárolni a note-okat? GUI -sokat találtam de nekem terminál bézd kell.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #8807 üzenetére
Hirtelen nem ugrik be, de a AW-ben lévőt nézted? [link]: hnb (hierarchical notebook), nem ismerem, de hátha ilyesmi.
Aztán itt van egy nagy CLI gyűjtemény, hátha van valami: Categorized list of CLI and ncurses applications. Ez konkrétan a notes/todo kategória: [link]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #8808 üzenetére
Köszönöm, ezt majd még akkor átnyálazom
Bob: nope. Nekem dedikáltan tree-s kell. Azaz, megnyitom a programot, és ott van benne az összes text dokumentumom fa elrendezés szerűren: mint például a 'dózos Cuecards.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
válasz #59070464 #8811 üzenetére
Inkább itt válaszolok. Ez szerintem is kicsit haladóbb téma (bár nyilván nem expert szint ).
"Szoval szeretnek egy kis iranymutatast kerni a terminal szinezese temaban. A jelenlegi celom pedig nem titkoltan az lenne, hogy amit az urxvt-re konfiguralok az .Xresources-ben, az minden urxvt-ben megnyitott programra ervenyes legyen."
Ez alapból úgy van. Az Xresources-ban minden színből kétfajta variáció van:
URxvt.color0: színkód
URxvt.color8: színkóda color0 a black, a color8 a brightblack. Utóbbi nálad a szürke szín. Mutt-ban valahogy úgy kellene variálnod a színbeállításokat, hogy a color0-át használja a megfelelő helyeken (ha feketét akarsz). Lynx-et passzolom, de gondolom ott is be lehet állítani a színeket.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
A monokróm az nekem kicsit hc. A színek nem csicsázásra kellenek, hanem funkciót látnak el (kiemelés, megkülönböztetés, ilyesmik). Bár szerintem ezt nem kell magyarázni.
Vim-ben sem használsz színeket? Konfigokhoz, kódhoz?
-
törölt tag
(#8814) spammer
Az urxvt manual-ban a COLOURS AND GRAPHICS resznel ezt meg is talaltam. 0-8, 1-9... 7-15. Solarized semanal maradva, itt megtalalom a szinkodokat a The Values resznel. Vagy egyszeruen bezuzom innen az .Xresources-be. Mutt az jo, elnezest. Ezt a file-t a ~/.mutt dir-be teszem, majd .muttrc-be beirom, hogy source ~/.mutt/mutt-colors-solarized-dark-16.muttrc. vim, tmux hasonlokeppen es azok mukodnek is, a szinek helyesek.De a lynx-nel nem tudom. Nincs user specifikus konfigom, az /etc/lynx.cfg-t modositom szukseg szerint. A szinekkel kapcsolatos beallitasok a 2931-es sornal kezdodnek. Olvastam valahol, hogy az /etc/lynx.lss file-ban uncommenteljem az alabbi ket sort:
8 # normal: normal: lightgray:black
9 # default: normal: white:blackMegtettem, majd az /etc/lynx.cfg file-ban uncommentealtam ezt a sort:
2991 COLOR_STYLE: lynx.lssNem mukodik. Arra gondoltam, hogy a problema eredete lehet-e az, hogy az urxvt default feher hatteru, mig a lynx default fekete?
#8817) F34R
Ejszaka nagyon jo olvasni a Solarized palettat, de neha olyan erzesem van, mint amikor olyan sutemeny eszek, amitol osszeragad a szam.[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz #59070464 #8819 üzenetére
"Nem mukodik. Arra gondoltam, hogy a problema eredete lehet-e az, hogy az urxvt default feher hatteru, mig a lynx default fekete?"
A urxvt default fehér, de neked be vannak állítva a színek, így ez nem számít.
"Olvastam valahol, hogy az /etc/lynx.lss file-ban uncommenteljem az alabbi ket sort"
Nem uncommentelni (engedélyezni) kell, hanem pont fordítva, törölni vagy commentelni:
idézet a lynx.lss-ből:
# If you really want the terminal's default colors, and if lynx is built using
# ncurses' default-color support, remove these two lines:„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
Debian 9 és intel IGP sokadik fejezet.
i3wm alatt Arch alatt semmi gond, Debian tearingel ezerrel. Majdnem kipróbáltam az összes DE-t (kivéve a gnome's hell-t, meg a fahéjat), és mind könnyezik. Xfce-nél csak a videók, az ablakok nem, ha kicsit állítgatom a compositort. No, de KDE az meg teljesen jó.Fú de jó, csilli-villi az egész, az alap skin tiszta windows 10... De, abszolút nincs tearing, tökéletes. Kivéve, hogy százezer terabájtot foglal cserébe a lemezen, meg úgy nem tilling
Szóval a KDE-ben van valami, ami meg tudja oldani rendesen a kompozitálást. Vajon ki tudnám belőle szedni, hogy window manager alól is jó legyen?
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #8827 üzenetére
Szerintem a compton meg tudja oldani, csak tudja a fene, mi a helyes beállítás. Ki kell kísérletezni, hardvertől is függ, mi a jó. Rengeteg opciója van. Próbálgattad őket? Természetesen minden variálás után újra kell indítani a comptont is.
Nem hiszem, hogy a KDE/Kwin valami olyan különlegeset tudna, amit semelyik másik. Esetleg a KDE kompozitálási beállításait kellene kilesni és azon a nyomon elindulni a compton irányába. De hogy hol kell keresni, azt én már passzolom, de úgy tudom, a KDE-ben minden beállítható a GUI-n.
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #8828 üzenetére
Ma már nincs időm vele foglalkozni, de ezt még leírom.
Defaultban így néz kiNem értek hozzá, ez az opengl miatt lenne? Archon csak intel driver van fent azt pá, semmi nincs állítva, defaultban jó, compton sincs felrakva.
Comptonnal szenvedtem már korábban itt debianon, de még annyira testing volt a 9 hogy nem igazán erőlködtem.
Na mindegy, holnap tovább görgetem a dolgot.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
Egy nyugodtabb elet remenyeben:
pacman -R lynx
pacman -S elinks -
Apollyon
Korrektor
Na gyerekek, sikerült \m/
A sok DE váltogatás szétcsicskította az egész rendszert, így inkább 5 perc alatt újrahúztam, oké még telepítgetni kellett de nem raktam fel sok mindent: intel drivereket, microcode, gpu, mesa stb. plusz /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf alá a szokásos opciók köztük a "tearfree". Szóval az "ablakok" sem, meg a videók sem töredeznek többé sehol sem...
Goodbye archlinux#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #8838 üzenetére
Újraraktam a 9-es Debiant netinst daily snapshotból. ----- Furcsa is, hogy ami az előző telepítéssel nem működött, a jelenlegivel mégis miért működik (tearfree)? Még nyáron raktam fel azt a testinget, és azóta frissítgettem. Lehetséges, hogy nem minden komponens frissült úgy ahogy kellett volna? Vagy a mesa package volt a kérdése az egésznek, hmm.
(#8840) F34R: Hogymi?
Egyébként július óta használtam Archot napi szinten, de annyira sosem mélyedtem bele. Szerencsére nem volt gond vele néhány bugot leszámítva, jó gyors a pacman/pacaur az apt-hez képest, ez tetszik; meg hogy AUR-ból felrak mindent egyszerűen out-of-the-box, és csak el kell indítani ami kell.
Debianon meg a vibert (sajnos ez kell) .deb csomagból sem a legegyszerűbb felhegeszteni. Meg szokatlan hogy egyszerű user nem tudja rebootolni meg shutdownolni a gépet alapból. Sudo meg ugye nem játszik sehol.
Más gondom amúgy nincs, minden más tök király. Nem véletlen anno Debiannal kezdtem a linuxozást#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
F34R
nagyúr
válasz Apollyon #8841 üzenetére
En ugy kezdtem el hogy sources.list
deb http://auto.mirror.devuan.org/merged ceres main contrib nonfree
deb-src http://auto.mirror.devuan.org/merged ceres main contrib nonfreemeg mielott a netinstall alol elkezdenek valamifele csomagot is telepiteni. igy annyira nem akadnak ossze.
Az az igazsag hogy stable-rol unstable-re upgrade osszekutyul par dolgot amit nem kellene. -
törölt tag
válasz spammer #8839 üzenetére
#8839) spammer
Engedek a nyomasnak. Vegulis gotbletu sem toltott fel gh-ra elinks dotfile-t. Ha ti ketten ugyanazt hasznaljatok, azon mar elindulni el lehet. Egyebkent azert nem -Rs kapcsolo, mert nincs olyan fuggoseg, ami a lynx-nek kell, masnak meg nem. A -n kapcsolot viszont meg sosem hasznaltam.#8841) Apollyon
Beszeld ra ismerosoket a tok szikra. -
spammer
veterán
válasz #59070464 #8843 üzenetére
Azért túlzás lenne azt mondani, hogy használom, mivel X indítva van, így a GUI-s böngésző megy (jelenleg még a luakit, de már az utolsókat rúgja; felkészül a qutebrowser), viszont amikor régebben próbálgattam a CLI böngetőket, akkor a w3m nyert. Számomra kényelmesebb, jobban konfigurálható. De persze nyilván nem vagyunk egyformák, nem akarlak én rábeszélni vagy ilyesmi, csak poénnak szántam.
Tudom, hogy a lynx-nek pont nincs olyan függősége, de én mindent ezzel pucolok és akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy van-e függőség vagy nincs.
alias pacrm='sudo pacman -Rns'
aztán jó napot kívánok. (Ízlés szerint lehet sudo nélkül is. )BTW,
-n
opció:"pacman saves important configuration files when removing certain applications and names them with the extension: .pacsave. To prevent the creation of these backup files use the -n option:"
"Note: pacman will not remove configurations that the application itself creates (for example "dotfiles" in the home folder)." - Pacman#Removing_packages
Ami fontos számomra, amit módosítok, az úgyis a home-ban van (meg a GH-n), ezért nincs szükségem hátrahagyott fájlokra.
-
Apollyon
Korrektor
Majd egyszer azt is, egyelőre marad a "sima" Debian. Kicsit hozzá is vagyok szokva már a systemd-hez. Azonban maradok stable vonalon, nem kellenek az új systemd verziók Amiből meg újabb kellene esetleg, azt leszedem forrásból. Nem sok ilyen van, max mplayer vagy mpv, esetleg LO meg a kernel. Még backports-szal sem szoktam szenvedni mert az is belerondít és néha megoldhatatlan függőségeket okoz.
-
spammer
veterán
válasz #59070464 #8835 üzenetére
Egy nyugodtabb élet reményében:
pacman -Rns libreoffice-fresh
pacaur -y sc-imNa jó, csak vicc volt, azért a LO-t nem pucoltam le, de ez az ncurses-es, vim-style táblázatkezelő elég érdekesnek néz ki.
szerk: ja és ha már vicc:
Mit mondasz egy nőnek, akinek monokli van a szeme alatt? Semmit, már kétszer elmondtad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Rimuru
veterán
Amugy uj awesome 4.x-et nezte mar valaki? (changelogon kivul )
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Kupon kunyeráló
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest