- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Apollyon #9199 üzenetére
itthon a desktopomon 8-as debian van már egy ideje, de ez azért más tészta, mint a melós szerverek.
itthon például nem nézegetek és nem archiválok logfájlokat... meg nem változtatják meg a radius konfigok sztintaktikáját egyik kiadásról a másikra.ezzel szemben a melós szervereimmel jó lenne nem szórakozni, mert akkor megrohad a szolgáltatás és az baj. tudásra pont elég a sarge is, upgradelni csak a security bugok miatt upgradelnék, ha rajtam múlna. ehhez képest mindig bedobnak valamit, ami munkát jelent.
pedig fel kellene fognia a tisztelt fejlesztőknek, hogy az ő ökörségeiknek a lekövetéséért nem fizet senki. az az optimális eset, ha a gép elvan magának és nem kell hozzányúlni. két okból optimális: az előfizetőnek úgy jó, ha nem áll le a szolgáltatás, nekem meg úgy jó, ha azonos fizetésért kevesebbet kell dolgozni (mert mindig van valami más, ami kitölti a munkaidőt).
ugyanezen okokból nem lesz gentoo a szervereken.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Hetvegen egy system upgrade soran
ca-certificates-utils
problemam volt. Megsporoltam volna egy kis idot, ha ezt nem most olvasom. -
bambano
titán
[link] pöcstering a dokkert is kinyírja...
-
törölt tag
Hogy lehet valaki Archater egy kek szinu profilkeppel? En is megkapom a megfelelo helyen, de van nap, amikor nem tudok ranezni. Raadasul nekem nagy a zaj rss-en. Ezt igyekszem konnyitem a megfelelo tagekkel. Ellenben igy nagyon jo benne keresni, ha helyzet van.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
?
-
BoB
veterán
!
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Apollyon
Korrektor
.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
F34R
nagyúr
nEEEEEEE<333333
-
Vladi
nagyúr
pontpontvesszőcske.
lépjünk.il sole non sorge più ad Est!
-
Rimuru
veterán
válasz #59070464 #9209 üzenetére
Archater, ez tetszik. Mintha tudnad miet az a profilkepem ami.
Amugy nem kell minden nap frissiteni es akkor meg van oldva, talan idoben eljut hozzad az info, vagy frissites elott mindig megnezed, stb.
Ismeros csinalja/ta hogy naponta tobbszor ranez van-e mar valami (nem hir hanem -Syu), de minek?
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
F34R
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
Amikor tavaly újdonsült Archos voltam én is mindennap nyomtam az update parancsot. Aztán elég rövid időn belül alábbmaradt a lelkesedés Utána már csak kéthetente kb...
Debianon is hasonló. Amíg testing, mindennap jön frissítés, heti 1x elég futtatni.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BoB
veterán
-
F34R
nagyúr
Egy kis szosszenet
so, I'm back from holidays, and my Gigabyte Aorus G5 died. No LED's or activity whatsoever. I first thought it's the PSU, replaced it, but no effect. And later (yep, stupid) I tried if the PSU works with my old board, which it does.
So it's just the board which died.
RMA'd it today, and got myself a Asus Hero VI.
This has all the OC options in the BIOS, in general much more options than the Gigabyte.
Haven't tried OCing yet though.
As for the temperature sensors, still nothing. k10temp doesn't do anything.
Cheers,
BMondjuk a kekek is kovettek el hasonlot [link]
-
BoB
veterán
-
bambano
titán
no, megvolt mára az utóbbi idők legnagyobb szentségtörése...
nem, nem a lábomujja közét piszkáltam, nem is ellenőriztem, hogy mekkora barnamedvét pakoltam le..synapticcal raktam fel egy programot.
így múlik el a világ dicsősége...
-
bambano
titán
az új laranéniről ment a vita, egy vélemény így fejezi ki az alkalmatlanságát:
"Legközelebb meg Woody Allen fogja Thort alakítani..."
rotfl.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #9189 üzenetére
Ez most egy sok in 1 komment lesz...
A mostani logoutos-bubuntus időkben még meg akartam a kommenteddel kapcsolatban jegyezni, hogy egyrészt igen, igazad van, másrészt ha nem ment volna el desktop user irányba is a linux, akkor most lehet egyedül beszélgetnél itt magaddal a topikban
De ezzel ellenben valóban nem jó ez a sok hátulgombolós cucc irány. Emiatt gondoltam is arra, hogy bemutatnám én hogyan használom a Debianomat, afféle kedvcsinálóként a wm-ekhez (egyben eltántorításként a linuxtól ) – hátha megváltozik pár kialakult vélemény (persze egy githubhoz szokott népnek biztos nem lenne nagy dolog, de nextnextfinish linuxernek már talán rossz érzést keltene ;p).
Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy pozitív lenne azért aktívan cselekedni hogy az enduser base maradjon mindössze 2%, de azt se szeretném hogy ms szintre süllyedjen a dolog: álá púzaudió.
Apropó, a púzaudió elcseszte a "konfigomat" – vagyis az eddig defaultban tökéletesen működő alsa beállításokat. Hátulra a gépbe vannak bedugva a hangkeltők, egyben ha szeretnék valami nagyon kriptazenét hallgatni, akkor csatlakoztatom a fejhallgatómat a gépbe az elő- (amúgy oldal-) lapi kivezetésbe hogy azért asszonypajtinak is megmaradjon az életkedve, és megy a happy. Most viszont ha ezt megteszem, akkor ugyan enémul a hangfalpár, de a fejhallgató is néma marad. Mintha nem küldene jelet az alsa az előlapi kivezetésbe. Pedig próbáltam már mindent maxra tolni, és úgy se... Annyira nem zavart, mert lehet csak valami szétcsicskult és át kell nyálazni, de ez azóta van amióta valamiért kellett az a k... púzaudió. Azt gondoltam néhány bill. leütésből megoldom és nem...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
F34R
nagyúr
válasz Apollyon #9239 üzenetére
Nagyon nem a pulseaudio egy erdekes dolog, nekem is rohadtul szetkurta az alsa-t. Ugye onmagaban nem eletkepes a pulse, csak egy layerkent egy "szerver" kent alsa fole. Nah ez a default beallitasaidat szetcseszi vegkepp. egyebkent meg van aki zenehez jobban kedveli, bar az rtkit vagy mi az anyam kinja csinal egy kis cpu overload-t.(Realtime Policy and Watchdog Daemon) minek is kell ez?
Szoval maradok a jo oreg alsa-nal. Van aki annyira regi motoros hogy OSS4-t hasznal erre a celra. -
bambano
titán
válasz Apollyon #9239 üzenetére
nem teljesen értem, hova akarsz kilyukadni.
azzal, hogy sok windows user elkezd linuxozni az a baj, hogy nem a windows user alakul át linux userré, hanem elvárja, hogy a linux alakuljon át windowszá.így azoknak, akik windows like oprendszert akarnak, lesz kettő: windows meg linux, azoknak meg, akik unixot akarnak, egy se.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #9241 üzenetére
De jól értetted, mivel én is pont ugyanígy gondolom. Ezért szoktam mondani a linuxfikázó ms vallásosoknak hogy jó lesz nekik a dóz a jövőben is, maradjanak csak ott.
(#9240) F34R: Igen ezeket vágom, csak kicsit kipanaszkodtam magam. A működött jól, de megjavították és elromlott effekt.
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #9241 üzenetére
azzal, hogy sok windows user elkezd linuxozni az a baj, hogy nem a windows user alakul át linux userré, hanem elvárja, hogy a linux alakuljon át windowszá
En ezt nem tudom. Amikor eloszor kiprobaltam a Linuxot, es jottem kerdezgetni, akkor nekem is a Windows volt a kiindulas, a viszonyitas. Nem akartam, hogy a Linux olyan legyen, mint a Windows, de megis ugy ertettetek a mondanivalomat. Pedig tenyleg nem igy van. (Azert utalom a KDE-t, mert az mar majdenm olyan lassu, mint a Windows a gepemen. Meg allitolag bugos is alatta az Ubuntu, amit ugye en egyszeru ember telepiteni tudtam, bar en nem vettem ebbol eszre semmit.)
Az egy masik dolog, hogy szerintem van mindket rendszernek egy csomo nyavalyaja, es igy mar en nem tartozom egyik szurkolotaborhoz sem.
Ide meg azert jarok, mert ha olvaslak benneteket, akkor elmulik a ketoldali IT-s utalatom. Amit itt a cegnel a gepekkel csinalni tudnak, az beszaras.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
-
bambano
titán
nekem az első linuxos húzásom, amitől lekoppant a főnököm álla, az volt, hogy egy rohadt drága dosos tervezőprogramot feltoltam egy debianra és dosemuban elindítva megmutattam, hogy tudják az egész országból simán használni.
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #9246 üzenetére
Az igen! Nekem az IAR EWB a gondom, nem latja a licenszet az USB sticken, a network licensz eselytelen, illetve a debuggert nem latja az USB-n, VirtualBoxban sem. (Wine alatt free licenszet is eldobja, hiaba az csak egy file, mondjuk amugy sem lenne jo a free, mert code size limites.)
Annyira nem aggaszt, 10 ev Windows utalat utan a W7-tel megbekultem. Mondjuk netezni, filmezni jobban szeretem a Lubuntut. Gyors... ahogy en szeretem."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
F34R
nagyúr
Basszus ez mar valami [link] nem szar elete van ennek a Linus pacaknak
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest