Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    (#7852) spammer
    Olyan ritkan nem ertek a nyelveden, mint epp most. :)

    (#7853) colomb2
    Csak nem arra a programra gondolsz, amire nem lehet rakeresni? ;]

    1.1. Vegyuk peldanak a dwm WM-t. Amikor egy program mereterol beszelunk, akkor ket meretre gondolhatunk? Binaris es forraskod? Elobbi altalaban a /bin mappaban talalhato. Utobbirol pedig ugy derul ki, ha innen letoltom es kicsomagolom a tomoritett allomanyt. Na de. A jovoben honnan tudom (nagyobb program eseteben), hogy melyik a forraskod? Mivel a reklamban is tobbszor kihangsulyoztak, hogy egy 2000 soros programrol van szo, igy konnyen kitalalom, hogy jelen esetben a dwm.c lesz a forraskod.

    1.2 WM tesztelesre milyen modszert javasoltok? A top megmondja, hogy mennyi a RES, de szerintem nem elkepzelhetetlen, hogy lehet gyorsabb egy magasabb RES-el rendelkezo program. Itt jon a masik kerdes, egy WM sebesseget hogyan tesztelned? A memoria hasznalatra sincs igazan jo otletem. startx utan uresen neznel egy RES-t? Ez igy tul amatornek tunik. A VIRT ertekekkel mennyire erdemes foglalkozni?

    1.3 Hasonlo megfontolasbol ezek utan pedig szivesen megneznek egy screen vs tmux vs dvtm csatat is (ahol nem szamitok kiugro kulonbsegekre).

    2. Hasznal valaki performance governor-t laptoppal? Mintha ugyanolyan huvos maradna a gep, mint ondemand. Azert lassabb, de konzolban el lennek akar powersave is (800 MHz ;] ). Intel P8600 @ 2400 MHz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák