Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #58887 üzenetére

    Ez még mindig ugyanaz a Toshiba lapos?
    Nem, ez a hétfőn használatos.
    Támogatja egyáltalán a TLP?
    Más diszrtóval igen, mint tudjuk korlátozottan, de attól még igen, szerintem a főbb dolgokban mindent támogat, attól, hogy nem Thinkpad vagy mi a gép.

    Ismerem az Archwikit, de épp online voltál a disztró topikjába és a másik kolléga elég sokat olvasott videózott, de nem tudta a problémáját megoldani. Bekérdeztünk a saját topikjába, na bumm, ez aztán tényleg komoly inszinuáció! Jön a Tg, szól, hogy takarodjunk, van Archwiki, jó hogy nem majd alapvető infókról fogtok írkálni.
    De ezt már írtam tegnap. Úgy általában ismertem a topikok célját, de lehet, hogy én gondoltam rosszul, sőt tuti, mivel kiebrudaltak.

    A bP nemzeti disztró hasomlóan baráti közösségű, gondolom mindkét csoportnál az a fő cél, hogy ne nagyon ólálkodjanak be idegenek. Sajna az ilyen dolgok elveszik az emberek kedvét. Mindegy, nem tudok angolul annyira, hogy teljesen megértsem a wikit, az Arch topik meg gondolom haladóknak van fenntartva.

    Sőt az illető topikban én is leírtam neked magyarul, hogy miket nézz és miket telepíts, hogy menjen a Wi-Fi, meg ott linkeltük kékluficet írását szintén magyarul. Ráadásul nem vagy messze, mert fent van az alaprendszered, meg talán már a Mate is,

    Megy is minden, köszönöm a helpet, már csak hangolgatni, telepítgetni kéne a megszokott programjaimat. Előbb azonban kicsit tanulom az angolt Debian vonalon, minek kezdjek bele az Archba mélyebben, előbb-utóbb úgyis elakadok.
    Szóval tök jó, hogy páran barátságosan rábeszélitek a kezdőket, hogy próbálja ki az Arch vonalat, csak azt is tegyétek hozzá, hogy kerüljék a saját topikját az alapvető kérdésekkel. Gondolom, ha nekem elveszik a kedvem az ilyen dolgok, akkor a még kezdőbbekét is.

    Igazából az Arch Wikihez elég minimális angol, parancsot úgyis látod, már abból ki lehet találni mit csinál, de ha a felette lévő sorban felfedezed az install, package, configure, update, create, make, not, stb. mágikus szavakat, akkor az alapján össze fog állni a kép.

    Szerintem ezt rakjátok be a topikja Összefoglalójába és zárható is az Arch topik.

    ******************************
    bootkor azt látom, hogy elég sok orphaned inode-ot kell törölnie, ez máshol nem volt eddig, fentiek fényében nem is kezdek neki vizsgálgatni, marad a bugyuta Debian/Ubuntu vonal egyelőre. Egyébként piszok gyors volt a boot is meg a rendszer is, jó lett volna belemélyedni kicsit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák