Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Angelotti #57673 üzenetére

    Használtam ilyesmi gépet Arch Linux LXDE-vel. Neked mégse ezt ajánlom, mert a telepítésével gondjaid lehetnek (meg nincs belőle 32 bites már), helyette Sparky Linux konkrétan LXDE, Openbox, IceWM felületek valamelyikével, vagy AntiX. Esetleg ahogy írják, Lubuntu (ez Ubuntu LXDE felülettel), ezek lájtosabbak és gördülékenyebben futnak, mint egy SP3-as/POSReady XP. Szigorúan csak 32 bites disztró jön szóba, elég RAM nincs a 64 bites OS-hez. Xfce, LXQt, Mate, Cinnamon, Gnome3 felület már túl sok egy ilyen gépre.

    Böngészőnek sem nem Firefox, sem nem Chrome/Opera. Helyette Pale Moon, ha rendszeresen kifutnál a memóriából, akkor Midori vagy QupZilla, esetleg Slimjet. Pale Moont csak arra érdemes használni, amit ezek nem nyitnak meg. 2-3 fülnél többet nem bír el egy ilyen gép egyik böngészővel sem.

    YouTube-ozásra SMTube SMPlayerrel (mpv backenddel), videólejátszásra szintén ez. Max. 480p-s videók lejátszására képes a gép, a 720p már akadhat erősen, főleg teljes képernyőn.

    Office-nak felmehet ugyan a LibreOffice, hátha valamit csak az tud normálisan megnyitni, de kínzóan lassú lesz a sok swapelés miatt. Így alap Office-ozásra inkább a AbiWord és Gnumeric legyen fent alapértelmezett alkalmazásként.

    Intel Mesa driver legyen fent, és Compton kompozitor a grafikus felület mellé, hogy ne legyen képcsíkozás görgetés és videók alatt.

    Esetleg ha nem forrasztott az alaplapon, és lehetséges bővíteni, érdemes bele venni +1 GB RAM-ot (DDR2-es van ezekben úgy tudom), és egy olcsó kínai SATA SSD-t (Kingfast, SanDisk, vagy márkásabb használtan) kisebb méretben, hogy ne legyen kínzóan lassú a gép. Ezek a kisebb bővítések nem drágák, ha online rendeled olcsó helyről vagy használt cikkes oldalakról.

Új hozzászólás Aktív témák