- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz Pötya30 #95200 üzenetére
Milyen csatornák jönnek be kódolatlanul?
Egy ideje egyszerűen eltüntette a UPC a honlapjáról ezt a listát, nem lehet megtalálni.
Bedugod a tévébe a koaxot és csinálsz egy automata keresést.
Utána segíted azzal a közösséget, hogy szépen leírod ide a listát.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Nagyon elgondolkoztam hogy egy ilyet beszerezek 55 vagy a 65? 2019-esek.[link]
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy tapasztalt-e már itt valaki olyat, hogy UPC vagy bármely más szolgáltató mediacard-ját eldobálja-e az LG készüléke?
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Kinéztam egy LG 49SK8100PLA 5 év garival 200 lenne
IPS ~50 ich és valódi 10 bit
Valaki tudna esetleg jobbat mondani helyette 200-210 árban ilyen feltételekkel? -
Pötya30
csendes tag
-
benvolio
őstag
Nekem is eldobálja, de nem csak az LG, hanem a Samsung TV-nk is. Mindig vissza sírom a Digi kábelt, soha semmilyen problémánk nem volt vele, de ahova költöztünk itt csak UPC és Telekom van sajnos. Mivel több TV-n is jelentkezik a probléma, szerintem a UPC kártyái/olvasói sz@rok vagy a szolgáltatásuk. Saját kártyaolvasó modul-t meg nem lehet használni UPC kártyával. Remélem egyszer eljut a Digi hozzánk.
-
benvolio
őstag
Lehet akkor TV-je válogatja, de nálam 1 Samu és 2 LG sem szereti a UPC kártyát. És ami érdekes, hogy a régebbi LG-vel nem volt semmi gond eleinte, aztán egyszer, az egyik frekvencia alá tartozó HD adások nem jöttek be. UPC-s kijött, kis műszere szerint minden rendben a jellel. Szóval szerintük csak a TV lehet a hibás. Na de három? DIGI-t akarok, de ide nem fog jönni úgy néz ki sajnos!
-
Beni2360
félisten
válasz benvolio #95211 üzenetére
Ilyenkor kell kérni, hogy hozza be a set top boxot a kocsiból és azon keresztül hívja le a csatikat és akkor már lehet hivatkozni a TV-re ha ott minden bejön neki.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
benvolio
őstag
válasz Beni2360 #95212 üzenetére
Egy box-om volt, azt hiszem ott jól jöttek az adások, de ez meg sokszor sz@rakodott más miatt és a végén ezért is cseréltem le kártyára. De akkor sem hiszem, hogy válogatni kéne a TV-ket a UPC kártyához, amikor a hangolásnál két TV-men is lehet UPC-t a menüből választani. Biztos, hogy valami nem kerek a UPC-nél, olvasó vagy szolgáltatás, lehet, hogy helye is válogatja. Mindegy, régen se voltam velük elégedettek a CRT TV-k korába a régi lakásunkba, ezért váltottam át ott digi-re, és lett is "problem solved".
-
nyaxi
csendes tag
Hali.
No, összeraktuk a 65UK5400-at.
Első tapasztalatok: iszonyat király. Nekem nagyon tetszik, nyilván én nem vágyom egymilliós tévére, ebben az árkategóriában én nagyon szépnek találom a képet. 3,5 méterről fogjuk nézni a tévét.
Lejátszottam néhány film sample-t, különböző felbontásokban, ezekről a tapasztalat:
0. 480p: már a számítógépen sem használom, és a tv-n sem élvezhető
1. 720p: én teljesen megdöbbentem, de ebből a távolságból is abszolút nézhető a film, ha valami nincs meg FULLHD-ban, akkor simán vállalható, 55-ösön tuti még inkább.
2. 1080p: abszolút tisztának tűnő, minőségi kép
3. 2160p: többnyire csak sötét sample-jeim voltak ebben a minőségben, de azt kell mondjam, kristálytiszta (valószínűleg 1 éven belül még nem fogok sok filmet így nézni, a kevés tartalom miatt sem, de hétvégére leszedtem egy 4k filmet kíváncsiságból, 61 GB )Kép mód: Eredeti, a háttérfény 50, a kontraszt 100, a fényerő 35, színtelítettség 60. Jelenleg ezekkel az alapbeállításokkal tetszik a legjobban sötétben, mindenféle eco módot kikapcsolva persze. Így láttam a feketét majdnem feketének.
A szakértői mód, amit pl Junior is javasolt nekem túl sárgának tűnt, így tetszett alapjáraton.2 kérdésem van:
Hang: Ez a Ultra Surround nem igazán jött be zenénél, most az Adaptív hangvezérlést bekapcsoltamfilmnél lehet jó lesz. /Egyébként elég dobozos a hangzása, mély az gyenge, de szerintem egész jól nézhető vele egy film. Nyilván a technika miatt, egyébként fing lenne a gyári hangszóró/. Jó-e ez, vagy inkább tegyem Eredeti módra?Kép:
Eredeti módban van most, így a fehér fehér, a fekete meg fekete. A többi mód nem annyira jött be, viszont van HDR mód is, ott még szebbnek tűnnek a színek. Érdemes arra váltani, vagy jár valami hátránnyal?
Minden egyebet kikapcsoltam, ami létezik/dinamikus kontraszt, képkockajavítás, stb.) -
Busaboy
aktív tag
Hello.
Igazából hàtránya nincs, csak az nem igazi HDR. Tartalomtól fűgg, hogy szebb-e a kèp abban a HDR módban. Ezzel kapcsolatban akartam volt írni, hogy ha pl youtube-on nèzel valós 4K HDR tartalmat, a speciális beállításoknál a dinamikus tónusàthelyezèst ne kapcsold ki. Jótèkony hatása van a HDR tartalmakra. Lehet tudtad, csak azèrt mondtam mert anno èn is úgy kezdtem, hogy minden feleslegeset kikapcsoltam. Egyèbkènt az eredeti mód a legjobb szerintem is. Tartalmak nèzèsekor eredeti mód csak is.Hang: Abból a maxot úgy tudod kihozni, hogy kikapcsolod az adaptívot ès az autómatikus hangvezèrlèst. Hangosítás mèrtèke közepes kell, hogy legyen. Eredeti-re kell állítani a hang módot ès állítani kell a hangszínszabályzón.
100hz: 5
300hz: 3
1khz: 8
3khz: 8
10khz: 8
Alapbeállitáson minden módban elvesznek a magas ès közèp èrtèkek. Ha gondolod próbáld ki. Persze ez relatív, mindenkinek más jön be. Egy próbát megèr. Zenènèl is jó, jobb mint az eredeti zene beállítás.
A kèpre elèg hepciás vagyok, fèl ève van meg a tv-m de van, hogy a mai napig finomhangolok. Sose lesz tökèletes szerintem. Egyèbkènt nagyából azon az èrtèkeken használom mint te.
Talán annyi tanács mèg, hogy a kontrasztot minden módban vedd le 85-90-re. 100-on használva elvesznek a rèszletek, úgymond kièg a kèp. Csatolok 2 kèpet. Egy XBOX one kalibrációs kèpe. Jól látszik, hogy 100-as kontrasztnál eltünik a napocska, beleèg a háttèrbe. Ugyanigy vesznek el a rèszletek a tartalomból is.[ Szerkesztve ]
Keke
-
nyaxi
csendes tag
válasz Busaboy #95215 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon hasznos.
Esetleg azt tudod,hogy hogy lehet leválasztani a külső meghajtót? Rádugtam tegnap, aztán nem találtam a menüben Leválasztás menüpontot, viszont mikor kihúztam, egyből írta, hogy legközelebb válasszam le eltávolítás előtt, kerestem, de nem leltem.
A hangot kipróbálom mindenképp. -
junior19
senior tag
Sok örömet a készülékhez.
A fekete részleteket is bezárod a 35-ös fényerővel. Igaz, hogy így a fekete sötétebbnek tűnik, de részletek vesznek el a sötét árnyalatokban. Az általában 50-es értéken jó sötét helyiségben, amennyire világít a panel ilyenkor sötét jelenetben, az a határa. Tehetsz led sort a tévé hátuljára, vagy egy kis lámpa használata is segít. Így a külső fény miatt a fekete feketébbnek fog hatni, s részlet sem fog eltűnni.
A 60-as színtelítettség is magas érték, "szép" fényesek a színeid. Ez a színek fényerejét változtatja, s minél magasabb az érték, annál inkább fényes a szín. Ezt ráadásul a fehér és a 3 alapszín megfelelő egyensúlyában kell beállítani. A fehér Y értéke pl. 100, akkor a pirosnak 21, a zöldnek 71, a kéknek pedig 7-nek kell lennie. Akkor lesz a 3 alapszín a színtér 3 szögének a megfelelő helyén. Ha növeled a színtelítettséget, akkor mivel a színek fénysűrűség értéke nagyobb, mint kellene, így a középen található fehér felé fognak elmozdulni, ami kisebb színteret eredményez. Nagyon kevés az a megjelenítő, ami pontosan 100%-ban le tudja a fedni a színteret, ezáltal pontos színmegjelenítésre képes lenne. Ha mi még tovább csökkentjük a színteret, akkor biztosan nem lesz helyes a színmegjelenítés. Egy két árnyalat tetszetős lehet kis ideig, de hosszú távon biztosan nem, így majd megint tekergetsz valamin.
Azért tűnik a szakértői és a színház képmódok sárgásnak, mert ezek vannak a legközelebb a megfelelő színhőmérséklet értékhez, viszont valószínűleg a kék kevés benne. Ezt vagy kalibrálással be lehet állítani, vagy a színhőmérséklet opciónál a meleg1-et választani. Itt már valamivel több lesz a kék szín, így nem lesz sárgás árnyalatú. Ez még mindig a kisebbik rossz, mint a többi képmód nagyon magas (kékes) színhőmérsékletét használni. Mert ez nem csak azt befolyásolja, hogy a színhőmérséklet magas, így kékes a fehér. Ez minden színnek egy kékes árnyalatot fog adni, mert a színtérben minden szín a kék irányába mozdul el. A fehérben kevésbé észrevehető, de a bőrszínnél már igen.
S azért tűnik a sok kék kevésbé észrevehetőnek, mert ez csak a szín 7%-at adja, a sárga pedig a zöld(71%) és a piros (21%) keveréséből jön létre. Ebből jól látható, hogy 1-2 százaléknyi piros és zöld többletet könnyebb meglátni, mint akár 5 %-nyi kék többletet.codec project
-
nyaxi
csendes tag
Köszi srácok.
Junior, akkor a háttérfényt kellene lejjebb vennem, és a fényerőt feljebb ezek szerint?
Igen, valószínűleg a fekete szürkéssége miatt lőttem be így, úgy láttam, 40-es fényerő az a határ, ahol elkezd kiszürkülni. De megpróbálom, hogy megcserélem a kettőt, úgy mit ad.
Egyébként én nem értem, lehet kezdő vagyok ebben a TV dologban, én heti 3-4 filmnézésre vettem, nem grafikai munkára, és szerintem nagyon király. Írta valaki, hogy hulladék a kép ebben a szériában, hát azt szívesen nézetném napi 8 órát a régi dobozos tv-nket.
Persze, láttam a MediaMarkt-ban az Oled tv-ket mellette, és a különbséget, de az áruk is 55"-ben 130e vs 450e, 65"-ben meg szerintem csillagos ég. Én még abban nőttem fel, amikor a tv szerelő színpanelt cserélt 4 ezerért, és ellenállást forrasztottunk az ennél kisebb, de akkor még bazi nagynak számító tv-be. -
Busaboy
aktív tag
Nálam így nèz ki.
Jah, nálam szintèn egy kislámpa van a tv mögött led izzóval, tènyleg hasznos. Led szallag a legjobb, de nálam a macskának az felhívás keringőre......Háttèrfèny 70% (dse miatt lentebb állítottam, kímèljem a háttèrvilágítást ani finoman szólva már most s**r)
Kontraszt 85
Fènyerő 50
Èlessèg 25
Színmèlysèg 54
Árnyalat 0
Színhőmèrsèklet C20
Minden felesleges OFFEzeket az èrtèkeket több kalibráló kèppel, xbox one kalibrálóval lőttem be.
Színeket RGB-re bontva... Nálam a csúszka
Piros -3
Zöld 2
Kèk 1
(bár most ezt finomítom)[ Szerkesztve ]
Keke
-
Busaboy
aktív tag
Ezt az "eredeti módra" állítottam be magamnak.
Most így fèl èv után jöttem rá,(mert említettètek a szakèrtő módot) hogy szakèrtő módban mennyi állítási lehetősèg van.[ Szerkesztve ]
Keke
-
junior19
senior tag
A fényerő a fekete szint beállítására szolgál. A videójel 16-235 tartományban van. Vannak a neten, youtube-on kalibráló minták. Annyira kell a fényerőt állítani, hogy az ábrán a 16 alatti oszlopokat ne lásd, a felettieket már igen. Ha lejjebb veszed a fényerőt, akkor lehet már a 20-as jelet sem látod, így bezárod a fekete tartományt. Ha felemeled a fényerőt, akkor esetleg látod már a 12-es oszlopot is, így információ nem vész el, csak a képed lapos lesz, nem lesz dinamikája.
A kontraszt ugyanez, csak a fehér szintre. Itt 235 a vágási határ. A mostani lg tévéknél ez 96 kontraszt érték körül mozog.
A háttérfényt a helyiség fényviszonyinak megfelelően kell változtatni. Ha sötétben nézed, akkor 35-50 között ezt ízlés szerint kell beállítani.
Mindhárom hatással van a másikra, ha az egyiken változtatsz, akkor ellenőrizni kell a másik kettőt is. A háttérfény változtatása több értéket is enged, kisebb hatással van a másik kettőre. A fényerő és kontraszt viszont akár egy értékkel való eltérése hatással van a másikra, s rossz eredményt jelenthet. Ezeket a lehető legpontosabban kell beállítani, s azután már nem piszkálni.
A háttérfény és a fényerő értékének megcserélése nem jó ötlet, mert más célt szolgálnak. A fentebb leírt módszert használd a kontraszt és a fényerő beállítására.
Ha főleg filmnézésre van használva, akkor én mindenképpen a szakértői képmódot javasolnám, a kontraszt és a fényerő beállítása mellett még a színhőmérsékletet állítanám meleg1 értékre, s mivel sötétben nézed a gamma értékét kipróbálnám a 2,4-es opcióban. Ez van a legközelebb a szabvány értékekhez, s így megközelítőleg azt látnád, ami a kijelző bemenetére kerül jel.codec project
-
junior19
senior tag
válasz Busaboy #95220 üzenetére
"Színeket RGB-re bontva... Nálam a csúszka
Piros -3
Zöld 2
Kèk 1"Ezt elmagyaráznád, hogy milyen célból csinálod, s mi alapján? Esetleg mi a minta?
Mert nem értem. hol változtattad ezeket az értékeket.Közben láttam, hogy te is írtad, hogy áttértél az egyik szakértői módra, mert ott több mindent lehet állítani, korrigálni. Erre szoktam azt mondani, hogy ez nem véletlen, mert ezeken csak kisebb finomításokat kell végezni, hogy pontosabb legyen a képmegjelenítés.
codec project
-
Busaboy
aktív tag
válasz junior19 #95223 üzenetére
Ezek a sima "eredeti(felhasználó) módban vannak ahol ugye egyszerűsített minden beállítás. A szakèrtői módot most tanulmányozom. Ott el lehet veszni. Egyèbkènt ezekkel a csúszkákkal az árnyalatokat állítottam, letöltöttem pár teszt kèpet viszont nekem konzol is van rajta ahol nem elèrhető a szakèrtő mód hdr-ben, meg eleve a game mód kell. Szóval volt, hogy a teszt kèpen az èg lilás volt, a fű kèkes a bőrszín meg túl sárga. Így laikus módon állítgattam meg ugye a google-on találtam pár infót, hogy mit hova ès csak finomhangoltam. Persze ezek nem mèrvadók, csak azbèn szememnek ezek "kedveznek"
Viszont összehasonlítva a szakèrtő móddal, a színek árnyalatait elèg jól eltaláltam.[ Szerkesztve ]
Keke
-
junior19
senior tag
válasz Busaboy #95224 üzenetére
Majd megnézem később ezt az eredeti képmódot, sosem mértem ezt, mert általában nem jó. Még most sem tiszta így, hogy hol állítgattad az rgb értékeket.
Itt egy kép a cie diagramról. Ha ez előtted van állítgatás közben, akkor sokat segíthet. A négyzetek a szabvány értékek, a teli pontok a mért értékek.
Ha az a helyzett, amit leírtál, akkor egyszerű a helyzet, mert egy állítás mindent a megfelelő irányba korrigál.
Az ég lilás - elmozdult a magenta irányába. A 25%-os kék mellett kell lennie, a ciánhoz közelebb.
A fű kékes - elmozdult a kék irányába. az 50%-os zöldtől kicsit a sárga felé kell lennie.
A bőrszín sárgás - elmozdult a sárga(zöld) irányába. a 25-50%-os sárga és piros között kell lennie
Ez a legjobb eset, mert minden felsorolt szín az óramutató járásával ellenkező irányba mozdult el, tehát a megoldás, hogy az óramutató járásával megegyező irányba mozdítsuk a színeket. Erre a célra a színárnyalat opciót kell használni, s nem az rgb vezérlőket. A színárnyalat állító ugyanis az egyik irányba a színeket az óramutató járásával megegyező irányba, a másik irányba tekerve a középtől ellenkező irányba mozgatja a színeket.[ Szerkesztve ]
codec project
-
Busaboy
aktív tag
válasz junior19 #95222 üzenetére
https://youtu.be/8b3CUm8j4DE
Szerintem erre gondoltál, ugye?
Háttèrfèny 50mellett a fènyerőt 52-re állítva nem látom csak a feketèt(reference black) a16-os èrtèk alatt. Akkor elvileg így helyes.Ui: Most látom, hogy írtál. Ilyesmi kèpet kerestem, ez már most segítsèg!!! A tipp a színárnyaltról szintènnhatalmas help. Ez van ha valaki olyanba piszkál bele amihez nem èrt.(a laikus user)
Nah nem baj, jó pap holtig tanul.[ Szerkesztve ]
Keke
-
Faterkam
addikt
Az okos TV-t nem lehet a UPC Wi-free-re beállítani? hiába adom meg a jelszót, nem lesz aktív a csatlakozó gomb!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
nyaxi
csendes tag
válasz junior19 #95222 üzenetére
Köszi, ismét szuper hasznos írás. Amint lesz időm itt a nagy savanyúság befőzés mellett, megcsinálom ezeket.
Van youtube opció a tv-n, ezt ha rácsatlakozom, egyből tudok is youtube-ozni?
Amúgy lehet csak számomra meglepő, és ez már manapság alap, de én nem gondoltam, hogy van ilyen. -
Busaboy
aktív tag
Igen. 2 módszer van.
Elinditod a youtube alkalmazást a tvn. Kiírja, hogy fiókot kell hozzáadni, majd elkezdi keresni a mobilos alkalmazásod. Fontos, hogy a mobilos youtube alkalmazás ès a tv egy hálózaton legyenek. Közben megnyitod mobilon a youtube alkalmazást ès a fiókodra kattintasz ès előugrik, hogy xy felhasználónèvvel akarod folytatni. Rányomsz, elfogadod amit kiír ès kêlèsz. A tv meg a mobil lekomunikálják amit le kell ès be vagy jelentkezve.Második, hogy a tv-n rámèsz a próbálkozom máshogy opcióra. Kıír majd egy kódot. Ekkor böngèszőbe pc/mobil be kell írnod a youtube.com/activate-et ès be kell írnod a tv által megadott kódot. Persze miután bejelentkeztèl böngèszőben a youtube-ba.
[ Szerkesztve ]
Keke
-
nyaxi
csendes tag
SIkerült a youtube-ot feltenni a tévére a youtube.com/activate-el a mobilon át. Elég egyszerű volt.
Onnan toltam a keresőbe a black és white calibraton videókat, hát ismét igazatok volt.
A fényerőt fel kellett vegyem 35-ről 45-re, mert még 25-ös értéknél sem volt villogás.
A fehérnél sajnos túlszalad mindenhogy 238-ig, de nem vészes gondolom az a pár érték. Ha lejjebb veszem a kontrasztot 100-ról, akkor felmegy 245 felé is, egyedül az változtatott, ha feltolom a fényerőt 50-re, akkor lemegy 235-re, viszont ott már elég éles a villogása 16-nál a feketének, és 14-nél is látszik némi villogás, így maradt 45 a fényerő.
Elképesztő, hogy mennyi részlet veszett volna el. Persze nyilván nem tűnt volna fel, a szemnek meg így volt a legszebb a fekete. És még sok helyen olvastam előtte, hogy a fényerő is az alsó harmadban jó általában LCD tv-ken, mekkora hülyeség... Nagyon jó, hogy ezt a kalibcáriós tippet itt megkaptam. Azt is olvastam, hogy ha túl magas a kontraszt, akkor beég a világos kép? Vagy ez megint hülyeség, mint a fényerő alacsonyan jó dolog. Mert ha igaz, tényleg muszáj felvennem 50-re a fényerőt, és a kontrasztot lejjebb.Jövő héten már csak egy digitális-analóg konvertert kell beszerezni, aztán csatt rá hétvégén a jó öreg RCA-s 5.1, és megoldódik a hangzás kérdése is.
-
Busaboy
aktív tag
Fènyerő 50, Kontrasztot alacsonyabb èrtèkre. Ne 100 legyen. Fentebb ott a kèt kèpem, látod az erermènyt. 100-nál is vesznek el rèszletek, az nem hülyesèg. Junior19 ajánlotta a 96-ot, nekem a 94-es kontraszt lett az ideális. 96-nál több ne legyen. Az alatt ami neked tetszik.
Kontraszt-Fènyerő testbild, ezzel be állíthatod.https://images.app.goo.gl/bocDjUKbcYmrWKtR9
Vagy ez mèg jobb.
https://hifitest.de/shop/bildoptimierung/1283-profi-full-hd-testbilder-download.html
[ Szerkesztve ]
Keke
-
Busaboy
aktív tag
Elfelejtettem (előzőt nem tudom szerkeszteni)!
Ezt a testet használtam youtuberól már az első naptól kezdve, ez direkt 4K. Ezen a kèpen van minden, fènyerō, szín, kontraszt, èlessèg. Jó kis teszt kèp. Junior19-nek a színben is igaza volt. Ha felemeled a színmèlysèget a tesztkèpen eltolódnak a színek a referenciától.
https://youtu.be/SlLFOrWvY_MA világítást se felejtsd el. Hozzàtesz a làtványhoz, főleg a feketèhez, nem mellesleg a szemnek is jobb. Neten olcsón kapni már direkt erre kifeljlesztett led szalagot. Nekem lámpa van.
[ Szerkesztve ]
Keke
-
DeX1989
újonc
Sziasztok, rákötöttem a pc-met egy LG led tv-re egy DVI-HDMI átalakítóval. A videókártyám egy őskövület radeon hd3650 2 db DVI kimenettel, de amire én használom bőven elég. A problémám az lenne, hogy sávokban mintha "szétesne" a kép, alapban észre se lehet venni, csak pl mikor görgetem egy főrumon a hozzászólásokat, néhány betű/szó "vastagabbnak" tűnik, mintha félkövér betűtípussal lenne írva. Mi okozhatja ezt? Nem olyan nagy probléma végül is, együtt lehet élni vele, de hátha mégis meg lehetne szüntetni vhogy.
A tv 1080p 60hz módban van, de ha ezt bármire módosítom akkor is megmarad a hiba.
Mellékelek 3 képet a problémáról. Köszönöm előre is a segítséget, ha van vkinek vmi tanácsa az ügyben.[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
Melyik képmódot állítgatod, s milyen színhőmérséklet beállítás mellet? Ezek befolyásolják a végpontozás eredményét.
Az nem feltétlen baj, ha több oszlopot is látsz villogni a 235-ös után, a lényeg, hogy legalább a 235-öst még lássad. Mert ha már alatta is eltűnnek az oszlopok, akkor magas a kontraszt. Beég a fehér információ, például a felhőkben nem látsz részletet, csak egy világos foltot, vagy egy fehér ing gyűrődését nem látod. Szerintem erre olvastad, hogy magas kontraszt mellet beég a fehér. Természetesen itt nem a képernyőbe ég be, hanem a részlet veszik el. A másik még a kontraszt beállításánál, hogy a fehér háttérben ne láss elszíneződést. Ha a 250-es oszlopot is látod villogni, de pirosas vagy zöldes árnyalatot kap, akkor is csökkenteni kell a kontrasztot.
Az AVSHD anyag között van egy színes baros videó, azt is érdemes megnézni. A 6 szín van rajta, 16-235-ös videó sávban. 5%-os lépésben vannak az oszlopok színenként. Ha ott azt látod, hogy valamelyik szín két szomszédos oszlopa között nincs eltérés, akkor megint csak csökkenteni kell a kontrasztot.
Mindenképpen videó teszteket használj, mert fotók lehetnek 0-255-ös tartományban, s ha nem jól kezeli a készülék az átváltást, akkor nem korrekt eredményt fogsz kapni.
Arra figyelj oda mindenképpen, hogyha különböző forrásokat használsz (youtube, usb lejátszás, külső lejátszó), mindegyik forrásnak más a képmódja, csak arra lesz érvényes, amit éppen állítgatsz. Ha úgy érzed, hogy végeztél a beállítással, s minden bemenetre azt a beállítást szeretnéd használni, akkor a menü alján csináld meg az összes bemenetre másolást.
Ahogy írtam korábban a fényerő és a kontraszt hatással van egymásra. Már te is észrevetted, hogyha a fényerőt emeled, akkor a kontraszt ábrán is több oszlop villogását el tudod tüntetni. Ezért kell ellenőrizni, ha az egyiken korrigálsz. Érdemes ezért a kontrasztot maxra feltolni, s beállítani a fényerővel a fekete szintet. Ha ez megvan, akkor a kontrasztot, ha kell csökkented. Ha kellet, akkor utána megint a fényerőt. Ezt egészen addig, amikor már mindkét végpont megfelelő.codec project
-
DeX1989
újonc
válasz junior19 #95236 üzenetére
Igen, a másik bemeneten is csinálja. Van rákötve egy set top box, és a pc előtt volt rákötve egy asus oplay médialejátszó, azokkal nem jelentkezett hasonló probléma. Még régebben volt rákötve egy másik pc, szintén ugyanezzel a dvi-hdmi átalakítóval, és akkor is jelentkezett ez a probléma. Reméltem h nem hardveres probléma, hanem csak vmi beállítást kell módosítani a catalyst control centerben. Megpróbálok majd keríteni egy hdmi-s laptopot, vagy egy másik dvi-hdmi átalakítót.
-
nyaxi
csendes tag
válasz junior19 #95235 üzenetére
Még az Eredeti képmód van beállítva. Még nem volt időm a szakértőit megnézni.
Meg ma pont néztem egy filmet, ott csak HDR mód volt lehetséges kiválasztani, érdekes volt. Viszont hiába volt 4k a film, nem sokkal volt jobb a tegnap esti 720p-nél. Bár igaz, régies beállítású volt a film, este még tervben van egy 1080p, de sajnos csak 2gb, nem Bluray minőség, meglátjuk, a tv biztos marad, már levettük a matricákat is. -
Zsolt_16
tag
Valaki használ LG 49SK8100PLA típusú tvt?
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Kis segítség kéne.Van egy 32LB 570B-ZB televizióm,Használnom kéne a Time Shift(csúsztatott lejátszás)funkciót,de 10 perc után kilép.Valamilyen megoldást keresek a beállítására.Egy fél óra már megoldás lenne.Esetleg szervíz menűben nem lehet ezt állítani.Persze azt sem tudom,hogy kell megnyitni.
-
spileraaa
senior tag
a szomszédomnak kell segítsek hd tvt választani Lg márkájút és 80 cm -est (nem full hd-t)
Digi tv-hez ki ért?
nekem van három tv
ezen a kettőn nem megy minden csatorna kell bele smárt kártya hogy minden csatorna bejöjjön
LG 32LK500BPLA
LG 32LJ500Vezen megy minden smart kártya nélkül is
LG 32LH530Vnem igazan értem hogy egyikbe miért kell kártya a másikba pedig miért nem
a szomszédba van egy horizon is azon is megy minden csatorna kártya nélkül
Horizon 32HL5320H[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
pjen
félisten
válasz spileraaa #95243 üzenetére
Amelyik Tv n nem megy minden csati kártya nélkül azon kártyával sem fog.A DIGI Tv minden csatornájához olyan Tv kell amiben van DVB C tuner.Csak a kódolt adókhoz kell kártya,HBO és társai.Amelyiken nem jön minden csati ahhoz set top box kell,ami túdja a DVB C t.Most már üzletben talán másmilyent nem is árulnak.
-
spileraaa
senior tag
set top box kell,
nem kell csak kártya amit hátul be kell dugni a tv-be
annál a 2 -nel aminél a digitális csatornák nem működnek enélkülde ez a kettő megy kártya nélkül is minden adó
LG 32LH530V
Horizon 32HL5320Hvagyis nem tudom mit kell nézek ahhoz hogy amit rendelek menjen kártya nélkül is
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
Ha gondolod hívd fel a DIGI t.
ott annyit mondtak hogy a digitális adókat csak a kártyával tudjak garantálni
vagyis nem sokra mentem velük
de jó lenen tudni hogy min múlik hogy akkor most melyikbe kell kártya és melyik megy anélkül is
ahogy felsoroltam fentebb a horizon is megy kártya nélkül és az a lg is de a másik 2 lg viszont nem
amit ok adtak Philips tv az is megy kártya nélkül Philips 32PHH4100Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Faterkam
addikt
Segítsetek légyszi! Behangoltam a TV-t, kiválogattam a kódolatlan csatornákat (29db.), sorrendbe tettem a kedvencekbe, a többit letiltottam, de a csatornaszámokat nem tudom variálni... :/ Most így van pl: 2-es M1 HD, 4-es M2HD, 8-cas M4HD stb.. Az LG okos TV-n nem lehet a csatorna számát szerkeszteni, hogy sorba legyen? Pl: 1-es M1HD, 2-es M2HD, 3-as M4 HD?
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Jankó31
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1 éves LG 49UJ6307-es 4K-s led tv-m és olyat kezdett csinálni, hogy a gyorsan vagy hirtelen mozgó dolgok körvonalai pixelesednek a kijelzőn (pl. hirtelen kézmozdulatnál valami "kása" csak a kéz) . Ez főleg 4K-s tartalmaknál szembetűnő, de sima tv nézés közben is lehet látni, bár ott nem annyira feltűnő.
Ez most hibásodás lesz vagy valamit beállítottam, kikapcsoltam, stb. és azért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- Autós topik
- BestBuy topik
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest