- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RI/OS
őstag
Hülye kérdés biztos, de a 3D beállításokban (lw5500) a 3d nézőpont -10 +10 között, ez pontosan mit takar? nem értem a beállítást
mármint elképzelésem van róla, hogy azt lehet vele szabályozni, hogy melyik oldalról nézed a képet, de nem vagyok benne biztos
-
gulyasa
őstag
Ideális esetben a szemednek egy vonalban kell lenni a képernyő közepével.
Ettől -10 +10 fokkal eltérés esetén elvileg ajánlatos beállítani.
Mondjuk eddig én még nem foglalkoztam ezzel - igaz, demókon és youtube-os 3D filmeken kívül eddig még csak a kéklényes filmet néztem rajta 3D-ben.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Dany007
veterán
Találtam egy részletes, bár már elég régi tesztet az LW5500-ról. Akit érdekel: [link]
Azt írják a fekete szint jobb, mint a felsőbb kategóriás testvérében. 0,08 kandela / m2. Fogalmam sincs ez valóságban mennyi, de 1 kandela 1 gyertya fénye. A nyolc századrésze pedig mocskosul kicsi. Sőt, a teszt szerint még ezt is a felére lehet csökkenteni, ha valami local dimminggeet bekapcsolunk. Tudja valaki mi is ez konkrétan?
-
Skynet258
veterán
válasz Dany007 #7955 üzenetére
A local dimming a képbeállításoknál van, nálam magyarul fut a tévé, most hirtelen nem is tudom milyen néven... A lényege, hogy ahol fekete a kép, ott lekapcsolja a világítást, így még mélyebb feketét érve el. Hátránya, hogy a kapcsolgatás bizonyos esetekben zavaró lehet, illetve nincs túl sok részre osztva a képernyő, tehát egy fekete rész melletti világosabb résznél meghagyott bevilágítás fénye átszűrődik a fekete részre. Nem tudom mennyire érthető.
Én egyébként használom, főleg a film végi stáblistánál tudnám szemléltetni azt, amiről fentebb írtam. -
PLaci58
addikt
Aki olcsóbb házimozi megoldást keres, annak Miskolcon van egy eladó [link]. Optikai bemenete is van!
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
válasz yanagawa35 #7954 üzenetére
Szerintem az aktív a rádugott tápegységet ráteszi az összes portra párhuzamosan. Addig terhelhető, ameddig a táp bírja
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
Dany007
veterán
válasz Skynet258 #7957 üzenetére
wow. Ez igen jól hangzik. Évek óta várok egy olyan kijelzőre, ami egyszerűen nem ad fényt ott, ahol 100% feketének kell lennie. Gyakorlatban ilyet csak egy régi lg 17-es crt-m tudott nulla brightness értéken. Eszméletlen élmény volt a tök sötét szobában, gyakorlatilag bármit nézni rajta.
Azt hallottam, hogy 16 ilyen szekcióból áll a képernyő. Meg azt is, hogy alul és felül helyezkednek el a ledek. Tehát ezt úgy tudom elképzelni, hogy alul-felül 8-8 ilyen kapcsolható szekció található. Az meg már úgy eléggé behatárol bizonyos dolgokat. Majd megpróbálok a fényerővel játszadozni. Hátha elég nagy nagyon alacsonyra venni.
Egyre inkább úgy érzem jó választás lesz ez a tévé. Az biztos, ha végre meglesz napokig csak állítgatni fogom ( ahogy ismerem magam )
-
Skynet258
veterán
válasz Dany007 #7962 üzenetére
Igen, jól hangzik, de azért az említett 16 szekció miatt azért mégsem tökéletes az élmény, sőt, van akit kifejezetten zavar, mert ilyenkor olyan, mintha "felhősödést" látnál... Szóval franc tudja, akkor lesz ez nagyon jó, amikor a ledek nem a széleken lesznek (edge lit), hanem a panel mögött, és egyenként lehet lekapcsolni őket (és mondjuk pixel méretűek lesznek ). Na akkor majd ott lesz csak feketeség, ahol kell, és ott lesz fény, ahol kell. Lehet már vannak ilyen tévék, sosem követem a felsőkategória csúcsát, mert arra úgysincs lóvé. De maradjunk annyiban, hogy nemrég vettünk egy 42LW4500-at, tehát mondjuk középkategória, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Mondom, még ezt a "nem tökéletes, de használható" local dimming-et is használom, mert azért néha jól jön látványra.
Egyébként jó beállítással igen jó képet lehet kihozni belőle, mind fényerőre, színhűségre, és a feketét illetően. Nincs ugyan kalibráló eszközöm, de úgysem az nézi a tévét, hanem én, így a lényeg, hogy nekem tetsző legyen. -
Dany007
veterán
válasz Skynet258 #7963 üzenetére
Asszem sejtem mire gondolsz. A régi 21-es Samum volt ilyen.
Pl adott egy szürkés fehér keret a képernyő közepén. Azon kívül full fekete. Akkor a keretnek a színe így átfénylik a feketébe. Mintha valami ragyogás (glow) effekt lenne rajta. Legalábbis én erre tippelek.Egy biztos, a mostani 28 colos TN-emnél jobb lesz! Itt a full fekete kép alatt jóformán olvasni lehetne annyira világít. Pedig az oldalsó bevilágítása nem is olyan vészes... De az egész képernyő világít.
Alig várom már, hogy itt legyen az 5500-as! -
gulyasa
őstag
Valaki próbálta-e már a PVR funkciót SSD-vel? (LW4500, LW5500, stb.)
Megoszthatná a tapasztalatait, mert vannak már megfizethető árú SSD-k is és érdemes-e ilyesmire beruházni...?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
helicon
csendes tag
válasz Dany007 #7962 üzenetére
Ha jól látom a leírásokban a nano led-nek keresztelt változat, a 980S széria, már tudja ezt a majdnem mindenhol tökéletes fekete élményt biztosítani. Persze háttér led-es megoldással. Csak hát az ára még egy kicsit soknak tűnik. Mire megfizethető lesz, jönnek az Oled kijelzők.
-
pcMANiac
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG 47LE5500 tv-m. T-home digitális csomag, conax kártyaolvasó, így nincs szükség tovább a szutyok set top box-ra. Viszont a tv minden adót 2x talál meg. Ha az automatikus számozás nincs bekapcsolva a csatorna keresés előtt, akkor tudom a csatornákat sorba rendezni, de törölni nem tudom a felesleges 112db-ot. Azt tudom max. megtenni, hogy átugrasztom a felesleges adókat, de nehéz megértenem, mi lehet az oka, hogy nem lehet ezeket kitörölni. Nálatok is így van ez, vagy én bénázok el valamit?
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
delig
tag
Sziasztok! Rossz helyre írhatom, de külön BD-s topicot nem nagy találtam...
Van egy egy hónapos LG BD670-es lejátszóm. Reggel firmware-t frissítettem, azóta majdnem halott.
A frissítés lement, aztán kikapcsolt. Bekapcsoltam, kb 10 percig ment a boot képernyő. Mondom ez nem tartott ennyit, kikapcsoltam, majd újra be. Ekkor kép már nem volt. Konnektorból ki, kis idő múlva újra vissza. Kép dettó nincs, csak a kijelzőjén írja ki, hogy boot, már kb 1 órája. A tálcát kiadja érdekes módon.
Házilag nincs erre vmi reset mód, vagy akármi? LG-vel beszéltem, a csávó sokat nem tudott mondani, szte szervíz...
Valakinek ötlet?????? Hálás lennék!!
Köszönöm!!!!!!!! -
Zolom89
senior tag
LG 42LE8500 tv-n hogy birom előhívni a netcastet? LAN kábel benne van, laptopomat látja is. De valamiért sehogy nem tudom előhozni a netes dolgokat.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Masterobal
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Vásárlás előtt állok, jelöltjeim: 42LV4500, ill. 42LV5500. Megéri a smart funkció a 15-20 ezres difit? A másik kérdésem, hogy tudják ezek a PVR funkciót? a honlapon szó sincs hogy igen vagy nem, de azért jó volna.. -
Dany007
veterán
válasz Masterobal #7975 üzenetére
Ugy hallottam az 5500 panelje kicsit jobb, szebb. De ezt csak azalapján, amit itt olvastam.
-
delig
tag
válasz handras1969 #7978 üzenetére
nem írt az ki semmit. kb 15-20 percig látható volt a boot képernyő a kb 10 perces frissítés után. 15 perc alatt meg a múltkor is vígan végzett, szépen bekapcsolt. Most meg bemakacsolta magát. Lehet én basztam el, de semmit nem írt ki, még egy állapotjelző sincs rajta, hogy hol tart a frissítés, meg a telepítés.
-
delig
tag
Wifin keresztül történt, pont úgy mint legelső alkalommal, bekapcsoláskor.
Reggel szólt, hogy van új szoftver. Elindítottam. Szépen megcsinálta magának, persze ugye állapotjelző nélkül a frissítést, kb 10 perc volt, max 15. Aztán kikapcsolt.
Bekapcsoltam, bejött az LG logós boot képernyő. Ott lenn ugye vannak szürke pöttyök, amik ha tölt befelé akkor magenta színűek lesznek. Na ez maradt el. Kb 15-20 percig bámultuk azt a képernyőt.
Ekkor kapcsoltam ki, majd be. Lehet elhamarkodtam, de semmi reakciója nem volt a lejátszónak. 20 perc alatt meg egy windóz is majdnem megvan.
Kihúztam 220ból, újra vissza, ekkor a kijelzőjén a boot szócska látható, de végig. Se kép, se hang. Tálcát kiadja, és ennyi.
Hívtam az LG-t, a fószer sokat nem segített, megmondta hova tudom szervizbe vinni.Azóta párszor próbáltam, hátha műxik, de semmi. Most már vagy 3 órája áram nélkül van, még egy esélyt adok neki, aztán szervíz.
Csak szar, hogy nincs egy vészmegoldás ilyen esetekre, mert bámivel előfordulhat, h gebasz lesz. USB-ről, van lemezről ujrabootolni, v vmi. Factory reset, akármi.
Neten is kerestem, semmi.Szóval rohadt csalódott vagyok, és ideges. 1 hónapos, alig használtuk, ma meg haverral lehet filmeztünk is volna. És ha garanciába nem javítják ki, akkor jelenleg nincs 35-40 ropim egy úgy lejátszóra. Bár akkor egy kevésbé okossal is beérem, csak kíváncsi voltam, hogy milyen is, meg tudásához képest nagyon jó ára van.
-
GEO001
aktív tag
Én is ezért választottam, csak még októberben, mert szinte mindenféle média formátumot megeszik, kivéve a BD3D ISO-t (mármint HDD-ről). Nálam kábelen lóg, igaz kb. 1,5 hónapja nem kapcsoltam be, de ezelőtt szépen érzékelte az új fw-t és elvégezte a frissítést. Kicsit félő, amit most írtál, reméljük a gari lefedi a sw frissítésből adódó hiba javítást a szervíz részéről. Ezt csak azért írom mert PC-nél tudom vannak olyan alaplap gyártó/szervíz, akik a fw frissítésből adódó problémára nem adnak garanciás javítást/cserét. Ha lesz híred róla légy szíves jelezzél majd vissza.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
huncutka1029
addikt
válasz pcMANiac #7970 üzenetére
azért talál meg mindent kétszer, mert keresés előtt nem jelölted be a csak digitális hangolás opciót.
Az automatikus csatornarendezést, meg kapcsold ki, mert utána nem engedi sem átrendezni sem törölni a csatornákat.
Javaslat:
keress újra állítsd be a bemenetet kábelesre, ki fogja írni hogy a jelenlegi törlődik,
hálózatokat minden hálózat keresése (szzem,a másik UPC)
Teljes keresés
csak digitális hangolás.
utána csatornarendezés, ami nem kell átugrik, vagy törtöl.
digitális tv beállításai menüben az automatikus csatornafrissítés kikapcs, és akkor marad az a sorrend amit beállítasz.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
tomyka74
senior tag
válasz Masterobal #7975 üzenetére
sztem nem nem éri meg hanem fölösleges, azért,hogy a haverodnak elmondhasd " net tv "-m van azért fölösleges!!
úgysem azzal fogsz netezni hanem a rákötött PC-vel, max kipróbálod. én 42lw4500-at vettem mert nekem nem kellett a net a tv-ben ennyi! -
tigipuf
senior tag
válasz tomyka74 #7985 üzenetére
Bocsi de a kolléga a PVR funkcióval a usb-n keresztül történő digitális adás rögzítésre gondolt,ami bizony nem rossz ha van.
Nekem is LW4500-am van ,a netet lesz@rom ebben igazad van,de például holnap jó lenne ha hajnalban fel tudnám venni a forma1-t,,de sajna nem megy csak az 5500-tól felfelé"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
tigipuf
senior tag
-
tomyka74
senior tag
-
-
pcMANiac
aktív tag
válasz huncutka1029 #7984 üzenetére
Köszi a választ, de sajnos már most tudom, hogy nem úgy lenne. A csatornákat nem azért találja meg 2x, mert az egyik az analóg, a másik digitális adás, mert analógra rá sem engedem. Ha elengedem a végére, akkor lesz 2 darab digitális tv2 meg egy analóg tv2.
Törlés opció nincs a dtv listában. A piros gomb lenne, de az csak a rádióknál és az analóg csatornáknál aktív. Digitális keresésnél van egy csomó beállítható opció, ami most default-on van, gondolom ezeken kellene változtatni, hogy ne 2x ismerje fel ugyanazt, de ezt kitalálni nem lehet, pontos infó kellene, hogy mire kell állítani. Rohadék t-home akkora fos, hogy ugyanaz az adó szerepel mondjuk így: Tv2, tv2,NatGeo, NationalGeographic. Lehet más a nevük és emiatt veszi kettőnek a tv. Egy nagy szar itt nálunk még a digitális kábel hálózat szerintem, legalábbis a t-home.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
tigipuf
senior tag
Ez már ezerszer le lett zongorázva,megfoghatatlan dinamikus kontraszt,meg egyéb,sokak által nem is használt funkciókban jobb gyári adatok szerint.De szeretnék egyszer egy LG gyárban dolgozóval beszélni,hogy ténylegesen mi a tényleges különbség az azonos kategóriában forgalmazott tv-k között,mert biztos vagyok benne,hogy +15-20 ezerért nem kapsz más panelt Kapod pluszban a PVR-t meg ilyesmit,a többi csak sóder,tuti.
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
huncutka1029
addikt
válasz pcMANiac #7996 üzenetére
a törlésnek akkor is menni kellene,
ez nem szolgáltató függő.
Ha tudod hogy a második ugyanolyan adó a frekvenciasáv felső végén van, akkor állítsd be úgy keresésnél, hogy a végső freki alatta legyen.pl: TV2 27540 mondjuk az eredeti, a másik tv2 34000
akkor a befejező frekit 33500 ra állítod,
Vagy marad a kézi keresés, és tárolás
más ötletem sajna nincsena női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Cocos
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest