Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz bojli79 #63867 üzenetére

    Két dolgot szeretnél, ami azért összefügg:

    - A tévé hangja szóljon a házimozin
    - A DVD lejátszón lévő tartalom látható legyen a tévén, és a hang szintén a házimozin szóljon

    A másodikra egyértelműen egyszerűbb az a megoldás, amit korábban leírtak, azaz a DVD SCART kimenetét összekötni a tévé SCART bemenetével, a hozzáadott átalakító kábelszettel (ez már az én 2012-es tévémen is így van, de lehet hogy már korábbiakon is, az LG spórol egy böhöm méretű aljzaton).
    Természetesen a komponens videó plusz külön audió összekötés is jó (jobb) megoldás, de bonyolultabb.

    Az első egy kicsit összetettebb. Jó lenne tudni, hogy a házimozidon milyen bemenetek vannak, ilyen képet nem küldtél. Legjobb talán (a HDMI ARC csatlakozót leszámítva) az optikai bemenet lenne. Ez esetben a tévé optikai kimenetét azzal lehetne összekötni (optikai kábellel), és boldogság.
    Jó lenne még egy digitális koax bemenet is, azonban ilyen kimenet (a kicsit homályos kép alapján) nincs a tévéden, ezért ehhez kellene egy optikai -> digitális koax átalakító eszköz. Ilyet lehet találni a neten.

    Amennyiben csak analóg (valószínűleg RCA) bemenet van a házimozin, akkor azt direktben össze lehet kötni a tévé fejhallgató kimenetével, egy JACK -> RCA kábellel. Ez csak sztereó jelet fog kiküldeni, akkor is ha tévén egyébként 5.1-es tartalom van.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák