Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz KisKacsa413 #48469 üzenetére

    Szerintem itt nagyon félreértelmezted a dolgot.
    A Lego lényege szvsz a kombinálható újraépíthetőség. Ez A nagybetűs Lego.
    Tologatni az autókat és rakosgatni az emberkéket, "katonákat", stb... erre bármilyen sokkal egyszerűbb játék alkalmas.
    A csatlakoztathatóság, az egész forma/működési szabadalom, az anyagminőség, a gyártástechnológia mind a fentit támogatja. Szükséges és szinte egyedüli feature-együttesként minden más játékhoz képest.

    Röviden összefoglalva: a Playmobilt is lehet tologatni. :D A fakockákat meg "összeépíteni" de mind egyszerű a Legohoz képest, pont mint egy fakocka. :D A lehetőségek 0.1%-át adja.

    Innen nézve meg akkor a Lego "értelme" a kombináció és az újraépítés. Ehhez képest hol vannak a felhasználási módok?
    - Nem sokkal van közelebb hozzá az egyszer összeépítős + elrakom vagy akár kirakom verzió sem.
    - A legrosszabb nyilván a bontatlan dobozban tárolás. Annak mondjuk nyilván tök más esetben sincs - használati - értelme. Egy műanyag sótartótól kezdve egészen egy valódi Porsche 911-ig bezárólag. :D

    Persze a rebuildnek is megvannak a határai. Épp én szoktam itt sírni, hogy 1-10k nagyságrendű elemet már így sem lehet kezelni és építgetni belőle. Most én is átestem a ló másik oldalára, itt áll egy rakás új készlet amit ennélfogva összeépítve tárolni/játszani terveztem. Így meg azonnali hely+tárolási problémába fut az ember. Egyik sem optimális. Az is tarthatatlan, hogy csak folyamatosan gyűljön, egyszeri építéssel, akár elrakva, akár használva, ahogy a másik is: a folyamatos építés, alkatrészként kezelve a teljes gyűjteményt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák