- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz goran78 #47342 üzenetére
... mondjuk mindig bukóval ültetem bele a figurákat a SC autókba, de amik utca kivitelek - pl a képeden a toyota - ott hajjal is kéne csukódni...
A hajat és a villáskulcsot igazán el lehetne hagyni - pláne az említett probléma miatt - és legyen egy ezressel olcsóbb .#47345Angelina87
"eddig ismerősi körömben csak dicsérik a munkámat."
... igen, emiatt kéne egy próbát tenned, pl itt a PH-n is van fotóbemutató "értékelő" fórum, ha nem akarsz "messzire" menni, vagy vannak a képfeltöltő oldalak...
Persze ezeket is érdemes fenntartással kezelni, szubjektív téma lévén. -
HUN_Sector
senior tag
Ééés itt a 400-as euro.
Lego jól megjósolta. Innen minden forintnyi gyengülés haszon az rrp-hez képest
(Próbálok valami jóba kapaszkodni) -
h1mpi
félisten
válasz HUN_Sector #47352 üzenetére
Reggel váltottam Revolutra egy jó nagy adag forintot, sose gondoltam volna, hogy 392 Ft-ért veszek EUR-t...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
nagyúr
-
Sundesz
őstag
válasz HUN_Sector #47352 üzenetére
LEGO akkora tartalékot rakott abba az árfolyamszámításba, hogy az életbe nem gondolták, hogy szarul fognak járni a végén.
Hörcsög Powa'
-
nexus6
aktív tag
sajnos ez a kiállítás nem a legoról szól, pár figurát készletet láttam ami érdekes lehet vevő részről szerintem, inkább figurákról és anime-kről szólt
nekem a lego sw klubnál az űrgolyhós építmény tetszett a "fésüljük át a sivatagot"
no meg az álmom is kinn volt, az ucs slave I. sajnos annak is annyira eldurvult az ára...
a szamuráj bemutató volt még nagyon jó szerintemEzért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
Segal
veterán
Nekem amíg nem volt cockpitem a kormányhoz, addig Legoból volt építve egy támaszték a billentyűzetnek az asztalhoz rögzített kormány fölött
Tulajdonképpen mindenre alkalmas a termék, csak kreativitásra van szükség"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Lajti
tag
[Globális tárgyalások kezdődnek egy kötelező érvényű műanyagegyezményről]
"A döntés világos üzenet a nagy olajcégeknek és más nagyvállalatoknak, hogy csökkenteni kell a műanyaglábnyomukat. Az egyetlen jó megoldás az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezzel párhuzamosan pedig az újrahasználatra és az újratöltésre való mielőbbi áttérés."Az utóbbi idők sokszor repedő-törő lego elemeit tekintve ez végülis csak annyiban lesz változás, hogy legalább le is fognak bomlani, nem csak a szemétben végzik.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #47370 üzenetére
Csak legyen aki majd megvegye
-
goran78
tag
válasz Mahrenburg #47364 üzenetére
Szia, 1/43-as méretű, az "orosz" sorozatból. Jófogáson - Ikarus 1/43 - keresővel megtalálod
-
goran78
tag
válasz Angelina87 #47366 üzenetére
Köszi Nekünk gyermekkorunk kedvence volt könyvben ez a sorozat, ezért vettük meg a készletet.
-
Angelina87
tag
válasz Throme #47373 üzenetére
így van, csak a lego oldaláról közelítve írom:
Begondolkodtam én is a dolgon, hogy jókor szálltam be, általában így van velem a dolgokkal, hogy amikor már mki megy, én jövök, de ez nem ide tartozik!
A háború ha közelebb jön, meg ha lenyomja a gazdaságot, nyilván lenyomja a legót is, olyan szempontból, hogy nem első számú kereslet lesz, lesznek fontosabb dolgok- 7 szűk esztendű...
De amikor az élet visszaáll és kezdenek a dolgok helyrerázódni, az emberek újra tudnak költeni, nem csak elsőszámú dolgokra, ott szerintem még jobban is felértékelődhet a lego!
Persze ettől kicsit árnyaltabb a jövő, de azt meg úgy sem látjuk.
De pl ha holnap kapna egy bomba rossz reklámot a lego, vagy kipattana valami róla, amivel leviszik az árát... az sem hatna jobban.. Tudod befolyásolni? Nem Úgyhogy szerintem, aki, amit kinézett, ne szalassza el ( erre akkorát hapciztam, hogy megyek is a webshopba)" A világon vendég vagyok."
-
Lajti
tag
[A járvány után is egyre több Legót vesznek az emberek]
"2021-ben a Lego 22 százalékkal növelte értékesítését, ez árbevételben 27 százalékos növekedést jelentett"
"2021-ben a Lego-csoport sikeresen befejezte azt a próbaidőszakot, amely során a dobozokban található egyszer használatos műanyag zacskókat fenntartható csomagolással váltják fel. Az új csomagolást 2022 közepétől vezetik be"Én meg továbbra is sírok a Liebherr miatt, tavaly karácsonykor direkt nem vettem meg használtan 90-ért, mondván, hogy utána úgyis lejjebb megy, aztán a Lego árat emelt és minden használt lego ára feljebb ment. Egyvalaki felrakta januárban 140-ért, utána mindenki annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Angelina87 #47378 üzenetére
Olyan 35+ éve Legózok. Annál rosszabb reklám nem kell a Legónak, amit az utóbbi években a termékeikkel művelnek. Nem olyan rég összeraktam a gyerekemnek a 75551-es készletet és folyamatos döbbenet:
- A 2 minonnál akad az ajtó, gondolom a 3.-nál is, de ahhoz szét kéne kapni az egyiket. Ha pontosan illeszted elakad, ha nem pontosan és 2-3 kockát is lazábban kell ehhez illesztened nem akad (de akkor meg könnyen szétesik az egész! ). Hogy 2022-ben mi olyan nehéz azon, hogy század mm pontosra gyártsunk le alkatrészeket, az rejtély!
- A 30+ éves Legóimhoz képest a felhasznált műanyag minősége köszönőviszonyban sincs a régivel. Az egésznek alig van tartása! (Ez utóbbi 31051-nél volt pl. kellemetlen, mert a toronynak alig van tartása, rendre lejár...)
- Gyárilag karcos műanyagok. Ok, szállítás közben jár így, de régit is szállították, azok érdekes nem jártak így. Ez is a műanyagok egyre gyatrább minősége miatt van.
- Sorjás rész itt is előfordult... biztos szabadnapos volt a lézer. -.-
- Xy elem nagyon szorul, míg yz másik elem meg rémesen laza.
- A fejdíszek terén a sokadik készlet, amiben a lehelet tartja a figura fején a hajat/tollat/díszt. Ezt gondolom már szándékosan tervezik ilyenre, hogy garantáltan az első napon elhagyjátok.
- A leírásban szerepel egy adott festésű műszaki pult elem. Az egész szettben pont olyan nincs! Van helyette másik, na de akkor is.A gond az, hogy az emberek zöme holt tufa, laikus. Ezeket a hibákat elnézik, szerintük ez így rendben van sok tízezrekért.
Ettől függetlenül az áraik folyamatosan emelkednek, mert a konkurenciájuk még gyatrább. Befektetésnek nyilván jó, de háborús helyzet esetén értéktelen nulla.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Tony21
tag
Karcos átlátszó elemeket (szélvédő, ablakok, stb) nem nézem el, eddig mindet megreklamáltam, szó nélkül küldték az újat. Amúgy tényleg elég ingadozó lett a minőség ...
Na ezért sem veszek normál áron Lego-t sosem (nekem a normál ár a legalacsonyabb webes ár), csak ha szuperakciós. Ha valamit nem sikerül így beszerezni, azt elengedem. Nincs mindenáron birtoklási vágyam, meg a sok béna szett között mindig jön valami jó, amire le lehet csapni. -
Tony21
tag
válasz Angelina87 #47381 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz Angelina87 #47384 üzenetére
Áhh, ez csak egy pisztoly :)
Gyereknek csináltam, de már szétkapta :) -
Tony21
tag
válasz balint82 #47386 üzenetére
Egy eltévedt golyó kilyukasztotta
A kisebb 3in1 szetteket jobban szeretem, de csak mert kevés időm van MOC-olni (alternatív MOC-okat szeretem, adott készletből valami mást). Persze lehet nagy szettekből is kis darabos akármit összerakni, csak ott marad a hiányérzet, hogy mennyi sok alkatrész megmaradt :) Ha meg ki akarod használni az alkatrész darabszámot, sok darab esetén egy bonyolultabb téma sok idő.
Személyes kedvencem a 31087-es buggy, anno el nem tudtam volna képzelni, hogy abból majd 78 különböző dolgot csinálok, Milanótól (Guardian of the Galaxy) kezdve anyahajón keresztül AT-AT-n át Claptrap-ig (Borderlands robot). Van még ötletem mit lehetne belőle, csak időm nincs :) -
Throme
veterán
válasz Angelina87 #47378 üzenetére
A hsz-em félre ment. Nem a háború miatt gondolom, hogy nem lesz biznisz a jövőben a Lego.
Csak reagáltam, hogy a háborúban az említett dolgokat (pia, cigi benya...stb) ugyanúgy veszik, de a Lego nem tartozik közéjük.Most még megy a Lego biznisz és ahogy #47379Lajti írta, a vírushelyzet alatt még nőtt is a vásárlókedv.
Abban nem vagyok biztos, hogy olyan nagy számú lenne az "utánpótlás" akik keresőképes korba érve Lego-val fogank foglalkozni.
Márpedig kell a friss hús, hogy a most bespájzolt készleteket 5-10-15 év múlva vegyék-vigyék, mert most nagyon sokat felhalmoznak még az emberek.
Oké, van aki kisebb haszonnal de gyorsabban pörgeti ki a készleteit.Persze lehet tévedek és 20 év múlva lesz jópár Lego-ból meggazdagodott ember...
-
Sundesz
őstag
válasz Throme #47389 üzenetére
Itt a topicban szerintem a többség a vírus előtt is LEGO függő volt, nem látom akadályát annak, hogy 10 év múlva ugyanannyi új AFOL legyen, mint 5 éve pl. Mindig lesz aki újonnan lép be és rákíván a kifutott szettekre, pláne ha egy sorozat része. Lásd Modular, UCS pl. Aztán külföld még mindig ott van mint potenciális eladási hely.
Hörcsög Powa'
-
Throme
veterán
válasz Sundesz #47392 üzenetére
"aki újonnan lép be "
Ezen gondolkodtam el, hogy ki az új?!
Itt a fórumra legtöbb "új" , aki gyerekként legózott és most család mellett, vagy csak nosztalgiából visszatalál a régi kedvencéhez.
Tippelek, olyan 30-35+ korosztály(tól felfelé).
Aki most gyerek/fiatal és 10 év múlva lesz ilyen szórakozásokra is "elszórható" zsetonja, azok - szvsz - már nem legóznak, inkább a videójáték/mobil/közösségi média korosztály....
Lehet nagyon nagyot tévedek és rosszul gondolom.... -
Angelina87
tag
válasz balint82 #47391 üzenetére
Na ez aztán a kreatív!!!
Tony21: ez a repcsi is szuper!!!
Throme: Én is 30 fölötti vagyok, és most kaptam rá, szerintem azok az emberek, akik kreatívan szeretik eltölteni a szabadidejüket és azért van pár ilyen ember...., akkor őket sok esetben fogja érdekelni a Lego. Mivel nagyon egyedi dolgok jöhetnek ki belőle.
De ez mind csak jóslás. 30 fölött szerintem a későbbi generáció is lehet, hogy ahogy jön a munka, jön a család... (gyermekek)...<-- hamarabb fordulnak a lego felé, mert azért kisgyereket folyton a gép elé ültetni szvsz nagyon gáz
De ezek mind jóslások, ezért mondják sokan és igazuk is van: annyi pénzt kell ebbe beletenni, amit nem sajnál az ember...
Befektetésnek meg olyan, mint bármi más: honnan tudod, hogy ami ma nagyon megy, holnapután nem omlik össze az értéke: mind, mind csak spekuláció" A világon vendég vagyok."
-
-
LÁZ
Topikgazda
utolsót tettem off-ba, ha vkinek bárkinek bármilye van, amitől megválna, kéretik az aláírásba beírni, egyéb esetekben az enyészeté lesz a hsz..köszönöm
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest