- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Hétvégén megkerestük a gyerekeimmel anyukámnál a 25 éve elpakolt gyerekkori LEGO-imat és összeraktunk belőle egyet-kettőt. Nagyon jó volt kicsit nosztalgiázni, az összerakásnál jöttek elő az emlékek és a gyerekek is élvezték.
Egész jó állapotban vannak az elemek leszámítva egy-két mattulást/barnulást. A matricák is elég jól bírják.
Bocs a telefonos képekért.
(L:/dl/upc/2017-11/26/491661_trhq0uqeihrz3r7e_img_20171125_130331.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-11/26/491661_w8ud7rjc3vplefuv_img_20171125_130645.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-11/26/491661_ticdqokhor299ip9_img_20171125_171015.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-11/26/491661_e3kyjpotkyveptug_img_20171126_114443.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2017-11/26/491661_if8efpvdykha3tuk_img_20171126_114641.jpg)(/L)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bobafett #19108 üzenetére
Köszönöm.
A röhej, hogy a 6103 és a 6702 minifig-eket teljesen elfelejtettem, így most, amikor megláttam, én csodálkoztam a legjobban, hogy: "Jé, nekem ilyen is volt?" És patika állapotban vannak, azokkal nem játszottam sokat anno. A benzinkút+parkolót viszont nagyon szerettem.
DeckardCain: Hát igen, a Castle jó lenne megint, de nekem az 1986-1991 közötti Space is hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz #45302528 #19110 üzenetére
Nekem Blacktron bazis van. Es akkor meglettem 6 eves, ami azt jelentette, hogy Technicen kivul mast nem kapok. 7 evesen karacsonyra szuleim megvettek a 8480 ursiklot. Na az micsoda keszlet volt. Egy ideig megfeledkeztem rola, es csak nemreg jutott eszembe micsoda kiralysag volt.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz b12gege #19104 üzenetére
nem kötök én bele, csak megemlítettem, hogy pl. nekem az ablak mellett van a vitrin, de sosem éri nap, mert a szemben lévő panelház mindig árnyékolja azt az oldalát a szobának.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
bobafett
tag
válasz Djuree #19112 üzenetére
UV témában: amikor berendeztem a vitrint, elmentem egy közeli autófóliázó céghez. Ott mondták, hogy az UV nem csak a direkt napsütéssel káros, hanem úgy alapból, ahol fény jut be, ott lesz elszíneződés is. Mesélték, hogy egyszer lefóliáztak egy kirakatot UV védő fóliával, de ahogy a vásárlók benyitottak a boltba napi több százszor, az oldalról bejövő sima fény is egy idő után elszínezte a kirakat dolgait arról az oldalról.
Nálunk a dolgozószobában, ahol a vitrin van csak egy kicsi, kb 1nm-es ablak van (alapból elég sötét helyiség), arra ott vettem UV védő fóliát 2 ezer forintért, elmondták, hogy tegyem fel, így az ide bejövő fénynek nagyrészét tudom szűrni. Működni látszik, mert egyelőre semmi elszíneződést nem vettem észre. Elmondásuk szerint ezek a fóliák is csak az UV 96-98% -át tudják kiszűrni, de az is elég nekem.
-
Djuree
félisten
válasz bobafett #19113 üzenetére
hát ha nem éri közvetlen napfény, azért sztem jó pár 10 évig nem fog elszíneződni. utána meg úgyis lesz valami technológia, spray vagy valami, amivel ráfújsz és visszaáll az eredeti színe. bár már most is lehet van ilyen, nemtom...
nekem van 30 éves legóm, amit nem ért közvetlen napfény, de a fehér sincs elszíneződve minimálisan sem....azóta meg biztos jobb anyagokból van a lego.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
access_denied
senior tag
Old Fishing Store-hoz szerintetek?
Szoktatok ilyennel dizájnolni? Kicsit sokallom az árát, de a ledszalag forrasztásból már elegem van és a lámpásokat meg se tudnám oldani.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz access_denied #19116 üzenetére
elég baba, bár kicsit soknak találom, de ebben a témakörben nem vagyok otthon, hogy reális e rá a 10k
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
thesound
addikt
Nem szeretem a világítást, de ez kívánja. Nekem is eszembe jutott már, de ennyiben maradt a dolog. Kíváncsi vagyok van-e tapasztalat ilyesmivel. Nem melegszik? Nem színezi az elemeket?
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
Müller (Corvin)
Xerion: 36,7k (2 db volt)
rc tracked racer: 18,6k (1 db volt)Nem tudom mennyire jó árak, müllerhez képest azok.
-
Ereshkigal
őstag
Nekem tetszik, de én is drágának találom. Még nem próbáltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz thesound #19118 üzenetére
Én egy műszerész sráccal forrassztattam több LED-sort. Miniatűr SMD LEDekből. Elférnek mindenhol. A kábelük is hajszálvékony, szinte nem is látszik, hogy két Lego-elem nincs teljesen összenyomva, ha köztük van a kábel. Direkt úgy kértem, hogy egy IDE tüskesorból csináljon hozzá csatlakozóbuszt, azon legyen egy anya-csatlakozó, ahoz meg legyen egy 9 Voltos adapter. Nem csak az alapanyag és a munkabér volt meg egy ötösból, hanem még a sörök is.
(Bár szerintem még így is ráfizettem. Mindegy. Habár van Weller pákám itthon, ezzel egyszerűen nem volt kedvem pöcsölni.)
Mondjuk én pont fekete színű elemek alá raktam, szóval nem tudom megmondani, hogy elszineződik-e hosszú távon. Mindenesetre melegedni nem melegszik. Egyáltalán nem meleg.
Kiegészítés: Aki kéri, annak privátban elküldöm az elérhetőségét.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
access_denied
senior tag
Köszönöm a válaszokat .
Nézegettem az ebay-en "LED Light Kit for lego" témakört, de igazából egy sem fogott meg annyira, mint ez a Fishing Store-os. Ez még elég ígéretes.
-
mekkGyver
aktív tag
Létezik valamilyen program, vagy weboldal, ahol lehet virtuálisan technic legót építeni?
Konkrétan Mindstorms robothoz kellene kitalálnom valamit, és rengeteg idő megy el a szétszedéssel-keresgéléssel.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
Lego city 7498 rendőrség szép állapotban, de doboz meg útmutató nélkül mennyit érhet? Illetve a Lego 8017 tie fighter?
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
thesound
addikt
válasz Throme #19123 üzenetére
Hogy a viharba ne tervezném, két hét szabin leszek (bár még nem hagyták jóvá hivatalosan ).
Porsche, Snowspeeder lesz a program. Majd Porsche szétszed és az ultimate playable verziót megépítem belőle (csak ldd van).A dobozokat eldugtam, bár a Porsche doboza csak a szekrény tetejére fért és kikandikál .
-
Freddy76
addikt
Nálunk most dőlt el, hogy mi lesz a Falconnal: megy dobozba. Egyszerűen túl nagy, nem fér el sehol, és randa is. A szétszedést lehet, hogy egyszerűsíteni fogom: a szerkezet nagy része nem, vagy lazán csatlakozó panel, ezek mennek dobozba egyben. Vagy szétkapom, és karácsony előtt eladom (persze nem annyiért, amennyit Redbull fizetne érte ), mert többet összerakni nem fogom.
Aztán jönnek a winter village készletek, megvan mind (kivéve a Toy Shop új kiadását), ezeket karácsonyig meg kell építeni. Karácsonyig, ha belefér, megépítem az Airjitzu templomot is, nagyon erős a gyanúm, hogy a Jézuska meghozza hozzá a hajót . És még ott a Disney Palace, amiről nem döntöttük el a feleségemmel, hogy bemenjen-e a fa alá, vagy sem...
Szóval az élet nehéz
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz Janaboy #19130 üzenetére
Az nem kell. Nem vagyok mazochista.
Redbull: nem szar, de nekem nem jön be. Öreg vagyok már, pusztán a mérettel nem lehet lenyűgözni, nem attól lesz egy koncert a legjobb, hogy a leghangosabb, egy autó a legnagyobb élményt nyújtó, hogy a legtöbb lóerő van benne. A Falcon egy virítás volt a Legótól, az mégis tarthatatlan 2017-ben, hogy a legnagyobb darabszámú készlet kilenc(!) éve lett kiadva... Kellett egy új rekord, de még a Lego sem veszi annyira komolyan, hogy legalább az igények töredékét kielégítse. Maga a cucc nem meglepetés, mindenki tudja, hogy a Falcon hogy néz ki. A filmben is az érdekességre törekedtek, deklaráltan egy ronda roncs, Legóban sem szebb, egy nagy szürke izé, csomó kis biszbasszal a tetején. Az X-Wing szép, a Slave I. nézőpont kérdése, de az biztos, hogy mutatós, a Temple of Airjitzu vitán felül szép. A Falcon vitán felül nem szép. Érdekes lehet, egyedi lehet, de nem szép. Az építés megint szubjektív, én untam. Nincsenek benne különleges technikák, ami van az elvész a 30 órás építési menetben. Raksz egy rohadt nagy alvázat, utána pedig 27 órán keresztül hosszúkás, és mindenféle szabálytalan trapéz, ötszög, nyolcszög, akármilyen síkidom rakosgatása következik, kisebb-nagyobb szürke panelek egybeapplikálva, megszórva kis biszbaszokkal, majd ez fel a hajótestre. Lehet, hogy ez valakinek érdekes, nekem nem az.
-
Throme
veterán
válasz Freddy76 #19133 üzenetére
"akármilyen síkidom rakosgatása következik"
Ezt láttam a Star Destroyer-eknél is, főleg mikor szétnyitott állapotban fotózták.Utoljára, amit gyűjtöttem a Star Wars témakörben, azok a kis képek voltak . '80-as évek..... Csak az 5 - 8 forintos trafik árak ettől elriasztottak, emiatt hamar elhalt a gyűjtői szenvedély.
-
Szabip
csendes tag
Van valakinek tapasztalata bontatlan lego tárolásáról a padláson?
Nem férnek el a garázs erre kijelölt zugjában. A garázsban 15c alatt nincsen a hőmérséklet sose, ezért tök jó hely volt a tárolásra, de lassan elefogy.A padlástól félek, elég nagy a hőingadozás, télen lehet -5 nyáron meg 40-45 fok is. Persze vastagfalu dobozba kerülnének, de sokat az se ér szerintem...
Valaki?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz Szabip #19137 üzenetére
Maga a hőmérséklet a pecséteknél mérvadó szerintem, de ha bedobozolod őket akkor nem lehet probléma szerintem. Ha közvetlen napfény érné a pecséteket, az tuti hogy nem tesz jót nekik így én dobozolnék mindent a helyedben.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
Freddy76
addikt
válasz namilegyen #19144 üzenetére
Attól, hogy az ezerötszáz fokos forró acélban oldódsz fel azonnal, még a tartós 60 fok is kicsinál egy idő után . Szerintem hosszú távon nem tesz jót az 50 fok, de ez csak egy vélemény...
-
csubi82
kezdő
válasz #45302528 #19106 üzenetére
Nekem is megvan a 6702 ,meg a 6102 ami szintén minifigura kiegészítő
6702 már gyerekkoromban is megvolt ,pontosabban először unokabátyámnál játszottam vele -ekkor még az övé volt,majd ,,megörököltem" tőle 1593-assal együtt Sajnos az idő vasfoga elintézte,nameg a játék őket, pár éve újra beszereztem a 6702 ,teljesen újszerű állapotban
6102-ről van is képem :
Meg itt a 6105 is :
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.