- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
ha fiús a csáje, akkor sztem megállhat a creator 3 az 1-ben vonal, ott vannak mindenféle cuccok, pl 31063, vagy 31067, vagy a classic sorozatból vmelyik Creative box, azokból is több mindent lehet összerakni
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LudiDOK
csendes tag
Én már a technic készletek megjelenés előtti előzetes megépítése (replikakészítés) miatt biztos a "kedvencek" listáján vagyok a Lego cégnél így bátorkodtam egy 42078-as Mack-et vásárolni ma. Bocsi!!
KBalage előzetes 42077 speedbuild videója:
[link][ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Novics #19652 üzenetére
Én is kiraktam ezeket a téli szetteket, de külön sarok kéne nekik, meg frankó háttér, é segy kis megvilágítás.
Csak úgy bármilyen asztalon nem mutatnak annyira jól.
Illetve a vonat körözhetne a karifa alatt...már ha nincs kisgyerek....Vagy veszel külön asztalt a karifának, és a tövében kirakosgatod a legokat.....szintén gyerekmentes övezetben....
szvsz
-
-
Novics
senior tag
& Throme
Végül a tv mellé került, a vonat alá csak pár sín darab került, így a motorizálásra nem is került sor, mert így mutatósabb, és úgysem megy sehová.
A háttér a fehér filc felhajtva, egészen tűrhető, viszont világítás az tényleg kellene még. Meg jövőre majd jön hozzá az állomás és összerakok egy kis karácsonyi vásárt. (1-2-3 kis stand, pár figura, semmi extra,)A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
LudiDOK
csendes tag
válasz hulp01 #19664 üzenetére
Hidd el nekem nem rossz készlet lesz. Eleve nem lehet mai rally autó mert v6-os motor van benne így ha jól tudom nincs is ilyen kategória. Szerintem a régi B-Csoportos kocsikra hajaz. Meg szerintem ezért is jó a technic kategória mert mindig van benne tuningolási lehetőség. Bevallom én még anno az előzetesen megjelent kalózkép idején elkezdtem építeni a replikáját összkerekesen (3 diffivel), 2 sebességes váltóval és keresztben álló 4 hengeres, soros motorral. De mivel nem volt kép a hátuljáról amiatt zátonyra futott a project.
Meg abból kiindulva, hogy a 42039-ből mennyi más variáció (amiből én is építettem 3-at) készült, ez is hibátlan egyéb moc-okhoz. Szerintem én is csinálok belőle 1-2 variációt.
-
Saccco
nagyúr
válasz azka79 #19671 üzenetére
Néhányan biztos azt kívánják, hogy éjjel lépjen LEGO-ra.
szerk.: BTW nekem mindegy.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Freddy76
addikt
válasz azka79 #19671 üzenetére
Nem is tudom. Végül is, az sem kell, hogy zavarjon, ha a sarki kisboltot feltörik éjjel, és lopnak onnan. Vagy az sem, ha a szomszéd lépcsőházban lakó nénit, akinek a nevét sem tudom, megtámadják, és elrabolják a ridiküljét. Nem az én dolgom.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
tecsu
addikt
válasz Freddy76 #19673 üzenetére
Óriási különbség van az említett dolgok között.
Az egyik egy multicéget károsít meg kevesebb, mint 0,000001% mértékben, a másik hatalmas anyagi és nem anyagi kárt okoz, emberélet kockáztatásával stb.
Egyszerűen nem normális az, aki párhuzamot von a kettő között.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Freddy76
addikt
Valóban nem? Multitól lehet lopni, amúgy nem? Hol van a határ? Multitól lehet, okés. Gondolom, egy magyar nagyvállalattól is lehet, pl. OTP, vagy MOL, azzal sincs gond. Neked talán belefér egy közepes vállalkozás is, mondjuk egy évi százmilliós nyereséget termelő cég is el kell, hogy viselje, hogy egymilliót lopnak tőle. De utána? Egy kisbolt még rendben van, egy zöldségesstand már nincs? Vagy még az is benne van, de a néni már nincs? Egy havi pármilliót kereső bankártól-ügyvédtől lehet lopni húszezer forintot, de egy kisnyugdíjasnál ugyanez már nincs rendben? Mesélj, hogy a határ, amit az ún. erkölcsi mérce állít? Bocs a pikírt kérdésért, de jogász vagyok, csak a joghoz értek, az erkölcshöz nem.
Azon esetleg gondolkodsz, hogy ha sok ezren károsítják meg a multit 0,000001% mértékben, az elérheti azt a szintet, ami miatt mondjuk pár ezer legó dolgozó nem kap év végi bónuszt? Vagy ezt is lerendezed azzal, hogy ugyan már, az egy dúsgazdag multi? Jana, gondolom, tudna erről mesélni, és ő nem tulajdonosa a Legónak, csak egy dolgozója, akinek talán meglátszik az év végi bankszámláján mindaz, amit a Lepin és a tárgyalt f@szkalaphoz hasonló bűnözők csinálnak.
Lehet, hogy szerinted nem normális, aki párhuzamot állít, szerintem viszont tudatlan és szűklátókörú az, aki nem látja a párhuzamot.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
LÁZ
Topikgazda
megkérném a kollegákat, hogy kicsit sodródjunk az ON fele
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
balint82
senior tag
Abszurd kérdés : alkoholos filc eltüntethető valahogy lego dobozról a dobozon lévő színek és feliratok károsodása nélkül ?
Google Pixel 4a
-
hulp01
senior tag
válasz Throme #19665 üzenetére
Természetesen nem törvényszerű. Van kétkerék-meghajtású kategória is, de az meg sokkal inkább elsőkerék-hajtású. Ahogy írod, kategóriák vannak. Az én szememben a rally autó az 4WD, a többi az csak futottak még (most az elmúlt 15-20 évről beszélek).
Nagyjából az összes Technic járműnek, aminek van motorja ilyen a hajtása. Gondoltam ha már rally autónak hívják, visznek bele egy kis egyediséget. -
Throme
veterán
válasz hulp01 #19689 üzenetére
Most a 42069, ami 4 kerék meghajtású.
Nagyjából egyforma hajtást kapnak ezek a készletek.
Sokat nem variálnak. Igaz nekem elég kevés verdám van....Hát jah, jobb lenne 4 kerék hajtás a rally autóba, érdekesebb lenne. Én nem hiszem, hogy emiatt kihagyom. Sőt gondban is leszek, mert a buggy is bejön
-
Ereshkigal
őstag
Ma lett kész. Életem második Technic készlete, az elsőt (8640) kb. 30 éve raktam össze.
Azt hittem, hogy uncsibb lesz, de egész jól elszórakoztam vele. Csak egyszer húzott fel: a vége felé kipróbáltam a motoros funkciókat, és az egyik az egyik irányban nem működött. Mint kiderült, fordítva szereltem be egy fogaskereket. Lehetett szétbontani az egészet, mert persze jó mélyen bele kellett nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Ereshkigal #19691 üzenetére
A 8640 utan eleg szepen belecsaptal a lecsoba Technic vonalon Kituno keszlet
A játék az nem játék!
-
LÁZ
Topikgazda
24-ig 10% a stárvársz készletekre a battle pod törlés miatt, ha valakinek van egy kis vip pontja pluszban, már érdemes lehet nézelődni
-
access_denied
senior tag
Szurkoljatok (6980 békebeli időkből)!
-
csubi82
kezdő
válasz Freddy76 #19677 üzenetére
Én csak arra lennék kíváncsi,hogy a Facebook-os csoportokban történő bolti àr alatti bontatlan készletek vásárlása minek számít...Mert valamilyen formában az is károsítja a LEGO céget...Nem beszélve arról,hogy ,,hasba rúgják " vele a kisboltokat meg a webáruházakat is hiszen nyilván csökken a forgalmuk...
-
Jim-X
őstag
-
balint82
senior tag
válasz csubi82 #19696 üzenetére
Itt csak az a kérdés, hogy mit értünk bolti ár alatt.
A LEGO store árak az egekben vannak, a S@H árak szintén, gyakorlatileg ezekről a helyekről csak és kizárólag akkor éri meg vásárolni, ha van dupla vip pont, ajándék és/vagy leárazás; ugyanis döbbenetes áraik vannak.
Hirdetek én is egy csomó Lego-t minimálisan, de bolti ár alatt - ajándékok, extra pontok és leárazáskori vásárlás miatt tudom így adni. Sok esetben a kutyának sem kell (75175 és 75152 SW, 76026 SuperHeroes szetteket hónapok óta nem tudom eladni)...Nem hiszem, hogy az FB csoportok/"bolti" ár alatti értékesítés nagyon érdekelné a Lego-t, hiszen ők így a megfelelő Marginnal adják el a viszonteladónak a terméket. Onnantól, hogy ők kinek és mennyiért adják, szerintem pont tojnak bele a billundiak/Lajos utcaiak.
Az meg, hogy elég sokan dolgozói boltos készleteket árulnak (jó nagy sárga matrica van rajtuk), az annak köszönhető, hogy sok magyar Lego munkavállaló nem LEGO-ra, hanem élelemre és fűtésre gyűjt - teszem hozzá sajnos .A fenti esetben nem az árakkal van gond, hanem, hogy a fickó/üzlet megjelenés előtt hirdeti (?) és adogatja (?) el a Legokat - nem néztem , de lehet, hogy már le is vette a fotókat a FB-ről.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
LÁZ
Topikgazda
válasz access_denied #19695 üzenetére
akko ne licitáljak rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest